be.acetonemagazine.org
Nieuwe recepten

Uw alcoholische dranken kunnen binnenkort voedingsetiketten hebben

Uw alcoholische dranken kunnen binnenkort voedingsetiketten hebbenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Maar alleen als de producenten ze willen toevoegen

De TTB heeft nieuwe wijzigingen aangekondigd in de voedingswaarde-etikettering op drank-, wijn- en bierflessen.

Er komt een grote verandering voor uw flessen wijn, bier en sterke drank: binnenkort misschien wel voedingsetiketten zoals elke andere drank.

Dat is de nieuwste update van de Treasury Department en de Alcohol and Tobacco Trade and Tax Bureau (of TTB), meldt de Associated Press. Deze nieuwe veranderingen, waardoor producenten portiegroottes, calorieën, eiwitten, koolhydraten en vet per portie op etiketten kunnen opnemen, zijn in de maak sinds 2007, maar de TTB heeft die regels nooit afgerond. "Dit brengt eigenlijk alcoholische dranken in het moderne tijdperk", zei een executive vice-president bij Diageo, Guy Smith, tegen de Associated Press.

De nieuwste uitspraak is een grote overwinning voor zowel alcoholische drankenbedrijven, die de voedingswaarde van hun dranken willen promoten (zoals een lager aantal calorieën), als voor belangengroepen voor consumenten, die meer transparantie willen van alcoholische drankenbedrijven. Het lijkt er echter op dat veel producenten er niet voor zullen kiezen om deze labels op hun producten op te nemen - en het zou wat meer verwarring kunnen veroorzaken in de maffe wereld van alcoholische etikettering. De AP merkt op dat wijnbedrijven waarschijnlijk geen nieuwe labels zullen gebruiken, evenals bierbedrijven. En consumentengroepen, zoals het Centre for Science in the Public Interest, maken zich zorgen dat drankenproducenten de nieuwe regelgeving waarschijnlijk zullen gebruiken om hun dranken gezonder te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

De AP zegt dat dit een eerste stap is, aangezien de TTB beslist over meer definitieve regels, aangezien de uitspraak slechts tijdelijk is.


Wat is de ABV? Transparantie in bieretikettering

Zeven jaar geleden woonde ik in Gent, België. Hoewel ik al jaren fan was van ambachtelijk bier, heb ik in België op de harde manier geleerd over de grote verschillen in alcoholgehalte tussen verschillende stijlen.

Ik had nog geen kennis gemaakt met de Belgische gouden sterke ale of tripel - twee drinkbare maar schokkend krachtige stijlen. Er was een zware kater voor nodig om te beseffen dat het drinken van drie flessen van mijn nieuwe favoriet - Westmalle Tripel (9,5 procent alcohol per volume of ABV) - het equivalent is van bijna een sixpack Summit Extra Pale Ales achterover gooien.

Al snel merkte ik dat de Belgen die ik ontmoette bij het bestellen van bier zorgvuldig rekening hielden met het alcoholgehalte op de menukaart of het bieretiket, voor een tripel (9 procent of meer) aan het begin van de avond en een pintje (alcoholarm tapbier, besteld in Vlaanderen door aan het eind van de avond je pink naar de barman op te houden.

Het alcoholgehalte van bier kan variëren van 2,5 tot meer dan 25 procent ABV, hoewel de meeste stijlen ergens tussen de 3 en 12 procent wegen. In de Verenigde Staten, waar lagers met een laag alcoholgehalte al tientallen jaren de markt domineren, zijn stijlen met een hoog alcoholgehalte nog een relatief nieuw fenomeen. Amerikaanse voedingsrichtlijnen definiëren een standaardbier nog steeds als 12 ounces en 5 procent ABV.

Westmalle Tripel // Foto via Flickr-gebruiker Georgio, CC 2.0

Het viel me op toen ik terugkeerde naar de Verenigde Staten en moeite had om ABV te vinden op biermenu's of bieretiketten. Canada en de Europese Unie eisen dat brouwerijen deze informatie op etiketten vermelden.

Veel ambachtelijke brouwerijen in Minnesota kiezen ervoor om ABV op hun etiketten op te nemen, maar toen ik merkte dat mijn blikjes Sága IPA van Summit Brewing Company dat niet deden, vroeg ik Rebecca Newman, kwaliteitsdirecteur van Summit, om uitleg. Ze vertelde me dat de labels van de brouwerij momenteel niet allemaal ABV bevatten. Ze zegt dat of ABV al dan niet op het etiket staat, te maken heeft met wanneer een bepaald bier is gemaakt en waar het wordt gedistribueerd (aangezien staten tegenstrijdige wetten kunnen hebben).

Nadat het verbod was ingetrokken, nam het Congres in 1935 een wet aan die de praktijk van het etiketteren van het alcoholgehalte van bier verbood. De veronderstelling was dat consumenten het sterkste bier zouden kopen, en door deze informatie niet bekend te maken, hoopte de regering te voorkomen dat brouwerijen zouden concurreren en deelnemen aan 'krachtoorlogen'.

In 1995 heeft Coors deze wet met succes aangevochten. Momenteel laten de FBI het aan de staten over om te beslissen of ABV wordt opgenomen, wat heeft geleid tot een ingewikkelde mengelmoes van staats- en federale regelgeving over dit onderwerp. New York verbiedt labels bijvoorbeeld om ABV op te nemen, terwijl North Carolina, Washington en New Hampshire verplicht zijn bieren van meer dan 6 procent, 8 procent en 12 procent te labelen.

De meeste regelgeving op het gebied van alcoholetikettering valt onder de voorschriften van het Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB) van de Treasury Department. Er wordt onderscheid gemaakt tussen wijn, bier, cider en sterke drank. De wetten zijn zo ingewikkeld dat brouwerijen steeds vaker advocaten inhuren die gespecialiseerd zijn in drankenwetgeving om ze te navigeren.

Advocaat Elliot Ginsburg van Hop Law wijst erop dat harde cider onder de 7 procent ABV wordt beheerd door de Food and Drug Administration (FDA), niet de TTB, wat betekent dat "voedingsfeiten" op het etiket moeten worden vermeld, hoewel opname van ABV is optioneel. Evenzo, als een bier het label "light" heeft of niet is gebrouwen van gemoute gerst, is het ook onderworpen aan de FDA-voorschriften.

Sinds 1972 verzoekt het Centrum voor Wetenschap in het Openbaar Belang de regering om de opname van belangrijke informatie op bieretiketten, waaronder alcoholgehalte, calorieën en koolhydraten, verplicht te stellen. Als reactie hierop heeft de TTB richtlijnen uitgevaardigd voor vrijwillige etikettering van voedingswaarde en ABV van alcoholische dranken.

“Ik denk dat de trend naar meer etikettering gaat in plaats van minder,”, zegt Ginsburg.

“De meeste bieren die ik zie, hebben een ABV-vermelding. Ik denk dat het komt omdat klanten van ambachtelijk bier verfijnd zijn - ze willen weten wat ze kopen en drinken.'8221

Paul Gatza, directeur van de Brewers Association, een nationale beroepsvereniging voor kleine brouwers, erkent dat er vraag is naar meer informatie onder ambachtelijke bierdrinkers, met name met betrekking tot ABV.

“Er is erkenning, denk ik, dat mensen echt om ABV en verantwoordelijkheid geven. Bijna iedereen met wie ik bieren heb, beschouwt kracht, en de groei van sessie-IPA's maakt daar deel van uit. Veel ambachtelijke bierbars vermelden ABV op menuborden, "zei Gatza in een e-mail.

Maar Gatza zegt dat er een risico is om ABV op een etiket te zetten, met name voor brouwerijen die niet geautomatiseerd zijn vanwege het potentieel voor variatie tussen batches. De huidige regelgeving staat een kleine afwijking van plus of min 0,3 procent alcohol toe, maar toch vallen veel bieren buiten hun vermelde ABV. In feite bleek bijna een kwart van alle moutdranken die willekeurig door de TTB in 2015 werden bemonsterd als onderdeel van haar Alcohol Beverage Sampling Program (ABSP), boven of onder de toegestane variantie in ABV te liggen.

Met recente inspanningen die aandringen op meer transparantie van het etiket, zoals het Brewer's Voluntary Disclosure Initiative van het Beer Institute en een nieuwe verordening van de FDA die niet alleen de ABV maar ook de voedingswaarde-informatie van bieren vereist, zullen ambachtelijke brouwerijen kosten- effectieve oplossingen om consistenter van batch tot batch te brouwen.

Grote brouwerijen met eigen labo's zullen geen moeite hebben om aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Maar voor kleinere ambachtelijke brouwerijen is het niet zo eenvoudig. De Brewers Association heeft zich ingezet om ambachtelijke brouwerijen te helpen voldoen aan de nieuwe FDA-verordening die in mei van kracht wordt.

Summit zal worden beïnvloed door deze verandering, aangezien het bier verkrijgbaar is bij ketens als Buffalo Wild Wings en New Bohemia. Newman zegt dat de brouwerij "klaar en klaar" is voor de nieuwe regelgeving.

Newman merkt op dat het testen van bier in-house of door een derde partij een cruciaal aspect is geworden van proces- en kwaliteitscontrole voor brouwers. Ze verwacht in de nabije toekomst meer beweging in de richting van transparantie in etikettering, aangezien consumenten meer informatie blijven vragen over wat ze drinken.

“Als brouwers boos zijn over deze veranderingen, moeten ze goed kijken waarom ze überhaupt brouwen […] kwaliteit - en kwaliteit is belangrijk."


Alcohol voedingswaarde-etikettering een regelgevend doolhof

Marion Nestle, expert op het gebied van voeding en overheidsbeleid, beantwoordt de vragen van lezers in deze maandelijkse column die exclusief voor The Chronicle is geschreven. E-mail uw vragen naar [email protected], met "Marion Nestle" in de onderwerpregel.

Q: Ik lees graag voedingsinformatie over de voedingsmiddelen en dranken die ik consumeer. Waarom is er geen dergelijke informatie over alcoholische dranken?

EEN: U wilt de alcohol, calorieën en ingrediënten in uw wijn, bier en sterke drank weten? Veel geluk.

Sommige alcoholische dranken labelen dit, maar zo inconsistent dat het moeilijk te begrijpen is. De alcoholindustrie geeft er de voorkeur aan dat je niet nadenkt over wat er in hun producten zit. En het Congres wil niet dat alcohol als voedzaam op de markt wordt gebracht.

Herinner je je het verbod? Dit was het tijdperk van 1920 tot 1933 toen alcohol niet gemaakt, vervoerd of verkocht kon worden in Amerika. Toen het eindigde, nam het Congres de Alcohol Administration Act van 1935 aan, die nog steeds van kracht is. Het congres erkende het belastingpotentieel van alcoholische dranken en wees hun regelgeving toe aan het ministerie van Financiën. Treasury's Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB) stelt regels op voor alcoholetiketten.

Hoe absurd het ook mag lijken, de etiketteringsregels verschillen voor wijn, bier en gedistilleerde dranken. Stoffen waar mensen mogelijk gevoelig voor zijn, zoals sulfieten en geel nr. 5, moeten worden geëtiketteerd, maar TTB beschouwt 'ingrediënten' alleen als koolhydraten, eiwitten en vetten. Als een etiket calorieën vermeldt, moet het die ingrediënten ook vermelden, ook al hebben wijn en sterke drank er nauwelijks (bier heeft wat koolhydraten).

Het vermelden van andere ingrediënten is vrijwillig en sommige wijnmakers plaatsen ingrediëntenlijsten op etiketten - meestal druiven, maar soms ook eikenhouten producten.

Concentreer je goed op wat daarna komt. Etiketten van gedistilleerde dranken moeten het percentage alcohol vermelden. Ze kunnen calorieën vermelden (maar meestal niet). De regels voor wijnetiketten zijn afhankelijk van het percentage alcohol. Wijnen die 14 procent alcohol of meer bevatten, moeten een alcoholgehalte hebben, ze mogen calorieën vermelden (maar dat doen ze niet).

Wijnen van 7 tot 14 procent moeten alcohol vermelden en mogen calorieën vermelden, tenzij ze het label 'light' of 'table' hebben, in welk geval ze ook niet hoeven te vermelden.

En begrijp dit: wijnen met minder dan 7 procent alcohol worden gereguleerd door de Food and Drug Administration, niet door TTB. Ze moeten labels met voedingsfeiten weergeven met calorieën, voedingsstoffen en daadwerkelijke ingrediënten. Ze kunnen het percentage alcohol onthullen, en sommigen doen dat ook.

De wet van 1935 verbood bieretiketten het alcoholgehalte bekend te maken, omdat fabrikanten niet zouden concurreren om "sterkere" producten te verkopen, maar het verbod werd met succes aangevochten voor de rechtbank.

Nu kunnen bieretiketten het percentage alcohol vermelden, en als het de verkoop helpt, doen ze dat. De "energy-booster" bieren die geassocieerd worden met universiteitsdrinken vertonen vrij alcoholgehalte. Hun labels bogen ook op cafeïne, ginseng en taurine, ingrediënten die door de FDA worden gereguleerd als voedseladditieven.

Calorieën op bieretiketten zijn even inconsistent. Normaal bier kan calorieën bevatten. Licht bier moet dat doen.

Ik ben nog niet klaar. Als een bier is gemaakt van een ander graan dan gemoute gerst, is het FDA-gereguleerd. Het moet voedingsfeiten weergeven, het mag alcohol bevatten.


Voedingsinformatie Malibu Rum

Een portie Malibu-rum is 1,7 ounce of 50 milliliter en bevat 8,3 gram alcohol. Dit betekent meestal dat u 14 of 15 porties per fles kunt krijgen. De calorieën van Malibu rum verschillen per product. Elke portie originele Malibu-rum is 100 calorieën. Malibu Tropical Banana-rum heeft echter 94 calorieën, Malibu Passion Fruit-rum heeft 87 calorieën, Malibu Mango-rum heeft 86 calorieën en Malibu Pineapple-rum heeft 84 calorieën.

De koolhydraten in Malibu kokosrum verschillen ook tussen producten. In elke portie originele Malibu-rum kun je 11 gram koolhydraten krijgen. Malibu Tropical Banana rum heeft echter 9 gram koolhydraten en de overige drie producten, Malibu Passion Fruit rum, Malibu Mango rum en Malibu Pineapple rum hebben allemaal 7 gram koolhydraten per portie. In al deze producten komen alle koolhydraten uit suikers.

Malibu rum-ingrediënten worden niet vermeld op de website, maar kokosnoot wordt vermeld als allergeen op veel van hun producten, net als melk. Dit betekent dat bepaalde producten mogelijk ook koolhydraten bevatten die uit natuurlijke bronnen komen, in plaats van alleen smaakstoffen.

Ter vergelijking: een portie Bacardi rum superior van 50 milliliter, een van de meest geconsumeerde rum in de Verenigde Staten, bevat helemaal geen koolhydraten, vet of eiwit. Het bevat echter nog steeds calorieën - ongeveer 110 calorieën per 50 milliliter. Vanwege het hogere alcoholgehalte (40 procent ABV), vermeldt Bacardi de aanbevolen portiegrootte als 44 milliliter (1,5 ounce), wat betekent dat er 98 calorieën per portie zijn.

Uiteindelijk betekent dit dat er ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën zit in gezoete Malibu-rum met kokossmaak en een standaard rumdrank van 40 procent ABV.


Proost op gezondheidswaarschuwingsetiketten voor alcoholische dranken

Robin Room leidt een onderzoekscentrum dat financiering ontvangt van de Alcohol Education and Rehabilitation Foundation (AERF), een non-profitorganisatie die een van de instanties is die in het artikel worden genoemd. Hij ontvangt financiering van NHMRC en ARC voor onderzoek dat relevant is voor het alcoholbeleid.

Partners

University of Melbourne verstrekt financiering als een van de oprichters van The Conversation AU.

The Conversation UK ontvangt financiering van deze organisaties

Ondanks bekende risico's van drinken, zijn waarschuwingslabels voor gezondheid en veiligheid opvallend afwezig op alcoholische dranken in Australië.

Maar dat zou kunnen veranderen, nu de regering vandaag feedback zoekt van consumentengroepen over de aanbevelingen van de Review of Food Labelling Law and Policy.

De onafhankelijke beoordeling onder leiding van dr. Neal Blewett heeft op 28 januari 2011 haar rapport – Labeling Logic – uitgebracht. Het bevat 61 aanbevelingen, waarvan vier met waarschuwingsetiketten op alcoholische dranken.

Professor of Population Health & Chair of Social Research in Alcohol, Robin Room beantwoordt enkele vragen over waarom we waarschuwingsetiketten op alcoholische dranken nodig hebben en welke vorm ze moeten aannemen.

Waarom überhaupt labelen?

Alcohol is een erg vuile drug omdat het veel verschillende organen van het lichaam aantast.

De meerderheid van de Australiërs heeft een algemeen idee dat het voor de lever niet zo goed is om veel te drinken, maar wat de meesten niet weten, is dat alcohol een rol speelt bij een aantal vormen van kanker.

Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek heeft enige tijd geleden verklaard dat alcohol kankerverwekkend is voor de mens en heeft de waarschuwing in een recent rapport herhaald.

Mensen hebben over het algemeen het idee dat het geen goed idee is om auto te rijden als je gedronken hebt, maar nogmaals, de meesten weten niet dat een aanzienlijk deel van de mensen die omkomen bij verdrinkingsongevallen nogal wat gedronken heeft.

Die boodschap staat op een van de waarschuwingslabels in Zweden - de helft van alle Zweden die verdrinken is dronken als ze dat doen.

Waarschuwingslabels zijn een goede stap, maar ze zijn geen volledig beleid, ze zijn een onderdeel van wat er moet worden gedaan aan het alcoholbeleid in Australië.

Waarschuwingsetiketten voor alcoholische dranken stelden de AERF voor.

Wat is de lokale context voor alcoholetikettering?

In Australië, net als in veel andere landen, wordt alcohol niet op dezelfde manier geëtiketteerd als voedsel. Het is dus vrijgesteld van de gebruikelijke vereisten voor al het andere dat u in uw lichaam opneemt, waarvoor etiketten moeten staan ​​met alle ingrediënten en samenstelling vanuit voedingsoogpunt.

Dat is een eigenaardigheid die uit de geschiedenis is voortgekomen, maar het is niet logisch omdat je calorieën of kilojoules in je lichaam opneemt als je drinkt.

In de afgelopen weken heeft DrinkWise, een door de industrie gefinancierde organisatie voor sociale aspecten, vrijwillige normen voor etikettering uitgebracht, waarvan ze hopen dat 80% van de industrie zal volgen.

En gisteren heeft de Alcohol Education and Rehabilitation Foundation (AERF) een rapport uitgebracht waarin wordt opgeroepen tot een door de overheid opgelegd labelsysteem voor gezondheidswaarschuwingen. Hun voorgestelde label is veel gedetailleerder en veel strenger dan wat momenteel door de industrie wordt geïmplementeerd in het kader van het DrinkWise-initiatief.

De AERF raadt aan om vijf waarschuwingslabels te roteren, omdat een van de problemen met waarschuwingslabels is dat je er na een tijdje erg aan gewend raakt - zoals je doet met al het andere dat je elke dag ziet - en je ze niet opmerkt.

Als u het bericht periodiek wijzigt en als er een verscheidenheid aan berichten wordt weergegeven, is de kans groter dat mensen ze opmerken en blijven opmerken.

De belangrijkste precedenten voor dit soort etikettering zijn op sigarettenverpakkingen, maar er is nog een ander voorbeeld voor alcoholwaarschuwingsetiketten in Zweden. Elke advertentie voor alcohol in Zweedse kranten moet een achtste van zijn gebied wijden aan een gezondheidsboodschap. En er zijn 11 waarschuwingsberichten om uit te kiezen, naar voren gebracht door het Zweedse volksgezondheidsinstituut.

Waarschuwingsetiketten voor alcoholische dranken voorgesteld door DrinkWise.

Wat voor soort labels zijn effectief?

De beste praktijk is om in de eerste plaats hebben waarschuwingslabels, om ze heel specifiek te maken over bepaalde gezondheidseffecten om je zorgen over te maken en te vermijden, om een ​​verscheidenheid aan verschillende berichten in rotatie te hebben en ervoor te zorgen dat ze leesbaar zijn en groot genoeg om te lezen.

Het bewijs dat we hebben is voornamelijk afkomstig van de Amerikaanse waarschuwingslabels, die niet aan verschillende criteria voldoen.

Maar we weten dat mensen de labels opmerkten en dat ze ze meer opmerkten toen ze nieuw waren dan nu. En uit de onderzoeken blijkt dat een groot aantal mensen zich kan herinneren wat er op het waarschuwingsetiket staat.

Vaste drinkers zien de etiketten natuurlijk vaker en dat is niet erg. Als je in een kroeg drinkt, heb je de neiging om de etiketten niet te zien, maar dan drinken de meeste mensen die behoorlijk veel drinken uit een blikje of een fles.

We weten dat sommige gesprekken zijn gestart door de waarschuwingslabels in de Verenigde Staten, maar verder is er niet echt veel bewijs over het daadwerkelijke effect op gedrag.

Dus we werken vanuit het algemene idee dat dit een goede zaak is om te doen en dat het een stap in de goede richting is.

Als we het beter doen dan de Amerikaanse inspanningen, is de kans groot dat het enig effect heeft op het gedrag. Maar het beste bewijs dat waarschuwingsetiketten een daadwerkelijk effect hebben op het gedrag, is opnieuw van sigaretten in plaats van alcohol.

Alcoholwaarschuwingsetiket uit de Verenigde Staten.

Wat voor soort labels hebben andere landen?

Alcoholetikettering als idee bestaat al een tijdje. De Verenigde Staten hebben al zo'n 20 jaar waarschuwingsetiketten op alcoholische dranken. Het was het resultaat van een push in het Amerikaanse Congres gedurende ongeveer tien jaar.

Ze hebben een enkel waarschuwingslabel en de regels over hoe het moet worden weergegeven, zijn niet erg beperkend, dus vaak is het zijdelings of kleine lettertjes of onleesbaar type of in wit op goud. En er staat best veel informatie op.

De etiketten in de Verenigde Staten waarschuwen tegen drinken tijdens de zwangerschap, autorijden of machines bedienen tijdens het drinken, allemaal tegelijk. Het probeert alles in één label te vatten.

Een aantal andere landen hebben ook labels, maar vaak zijn ze erg algemeen in wat ze zeggen, zoals drinken kan schadelijk zijn voor je gezondheid, en daar blijft het bij.

Moet alcohol waarschuwingslabels bevatten? Welke vorm moeten ze aannemen? Geef hieronder je mening


Alcoholische drank, wijn, tafel, rood Voedingsfeiten en calorieën

Voor de beste resultaten moet u de optie ACHTERGRONDAFBEELDINGEN AFDRUKKEN inschakelen in de volgende browsers:

-Firefox (Bestand > Pagina-instelling > Indeling en opties)
- Internet Explorer 6/7 (Extra > Internetopties > Geavanceerd > Afdrukken)
- In Internet Explorer 7 moet u de standaardinstelling "Shrink To Fit" aanpassen.
(Gaan Bestand> Afdrukvoorbeeld> pas de vervolgkeuzelijst Shrink To Fit aan naar 100%.)
- Mac-safari (Klik hieronder op afdrukken > Kopieën en pagina's > Safari)

Opmerking: afdrukken via Mac Firefox wordt momenteel niet ondersteund. Print deze pagina

Voor de beste resultaten moet u de optie ACHTERGRONDAFBEELDINGEN AFDRUKKEN inschakelen in de volgende browsers:

-Firefox (Bestand > Pagina-instelling > Indeling en opties)
- Internet Explorer 6/7 (Extra > Internetopties > Geavanceerd > Afdrukken)
- In Internet Explorer 7 moet u de standaardinstelling "Shrink To Fit" aanpassen.
(Gaan Bestand> Afdrukvoorbeeld> pas de vervolgkeuzelijst Shrink To Fit aan naar 100%.)
- Mac-safari (Klik hieronder op afdrukken > Kopieën en pagina's > Safari)

Opmerking: afdrukken via Mac Firefox wordt momenteel niet ondersteund.
Print deze pagina

Voedingsfeitenlabel voor alcoholische drank, wijn, tafel, rood

Voor deze functie moet Flash Player in uw browser zijn geïnstalleerd. Download de speler hier.

VOEDINGSDOELKAART & handel Met de Nutritional Target Map&trade kunt u in één oogopslag zien hoe voedingsmiddelen aansluiten bij uw doelstellingen op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing. Hoe dichter een voedingsmiddel zich bij de rechterrand van de kaart bevindt, hoe meer essentiële voedingsstoffen het per calorie bevat. Voor een voedzamer dieet selecteert u voedingsmiddelen die op de rechterhelft van de kaart staan.

Hoe dichter een voedingsmiddel zich bij de bovenrand van de kaart bevindt, hoe groter de kans dat het u met minder calorieën vult. Als je je calorie-inname wilt beperken zonder honger te hebben, kies dan voedingsmiddelen uit de bovenste helft van de kaart.

Voedingsmiddelen die zich dicht bij de onderkant bevinden, bevatten meer calorieën. Als u uw calorie-inname wilt verhogen zonder te vol te raken, kiest u voedingsmiddelen uit de onderste helft van de kaart.
Lees meer over de Nutritional Target Map

Nutritional Target Map voor alcoholische drank, wijn, tafel, rood

Voor deze functie moet Flash Player in uw browser zijn geïnstalleerd. Download de speler hier.

Het goede: dit voedsel is zeer laag in verzadigd vet, cholesterol en natrium.

Het slechte: een groot deel van de calorieën in dit voedsel is afkomstig van suikers en alcohol.

CALORISCHE VERHOUDING PIRAMIDE & handel Deze grafiek laat zien welk percentage van de calorieën in een voedingsmiddel afkomstig is van koolhydraten, vetten, eiwitten en alcohol. Als u een specifieke verdeling van calorieën probeert te bereiken, zoals de 40/30/30-verdeling van het Zone&trade-dieet, of de meer traditionele 60/30/10-verdeling, laat de Caloric Ratio Pyramid&trade u zien hoe recepten, maaltijdplannen, of individuele voedingsmiddelen komen overeen met die doelen.

Voedingsmiddelen met een laag vetgehalte zullen bijvoorbeeld clusteren langs de onderkant van de piramide, variërend van voedingsmiddelen met veel koolhydraten (aan de linkerkant) tot voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte (aan de rechterkant). Voedingsmiddelen met een laag koolhydraatgehalte zullen zich aan de rechterrand van de piramide groeperen, met voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte aan de bovenrand en voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte aan de onderkant. Voedingsmiddelen die ongeveer hetzelfde aantal calorieën uit vetten, calorieën en eiwitten bevatten, zullen dichter bij het midden van de piramide worden gevonden.
Lees meer over de Calorische Verhouding Piramide

Calorische Ratio Piramide voor Alcoholische drank, wijn, tafel, rood

Voor deze functie moet Flash Player in uw browser zijn geïnstalleerd. Download de speler hier.

GESCHATTE GLYCEMISCHE LADING & handel Glycemische belasting is een manier om het effect van een voedingsmiddel of maaltijd op de bloedsuikerspiegel uit te drukken. Nutrition Data&rsquos gepatenteerde Estimated Glycemic Load&trade (eGL) is beschikbaar voor elk voedsel in de database, evenals voor aangepaste voedingsmiddelen, maaltijden en recepten in uw Pantry.

Hoe de waarden te interpreteren: Experts verschillen in hun aanbevelingen voor wat uw totale glycemische lading elke dag zou moeten zijn. Een typisch streefcijfer voor de totale geschatte glycemische belasting is 100 of minder per dag. Als je diabetes of metabool syndroom hebt, wil je misschien wat lager mikken. Als u geen overgewicht heeft en lichamelijk actief bent, is een beetje hoger acceptabel.
Lees meer over de eGL

Nutriëntenbalansindicator voor alcoholische drank, wijn, tafel, rood

Voor deze functie moet Flash Player in uw browser zijn geïnstalleerd. Download de speler hier.

NUTRIENTNT BALANS INDICATOR & handel Dit symbool biedt een visuele weergave van de voedingssterkten en -zwaktes van een voedingsmiddel, waarbij elke spaak een andere voedingsstof vertegenwoordigt. De spaak voor voedingsvezels is groen gekleurd, eiwit is blauw, vitamines zijn paars, mineralen zijn wit en geel staat voor een groep van veelgebruikte voedingsstoffen: verzadigd vet, cholesterol en natrium.

Een volledigheidsscore tussen 0 en 100 is een relatieve indicatie van hoe compleet het voedsel is met betrekking tot deze voedingsstoffen. Hoewel weinig (of geen) individuele voedingsmiddelen alle essentiële voedingsstoffen bevatten, kunnen de Nutriëntenbalans-indicator en de volledigheidsscore u helpen maaltijden samen te stellen die qua voedingswaarde uitgebalanceerd en compleet zijn.
Lees meer over de Nutriëntenbalans Indicator

Eiwitkwaliteit voor alcoholische drank, wijn, tafel, rood

Voor deze functie moet Flash Player in uw browser zijn geïnstalleerd. Download de speler hier.

EIWITKWALITEIT Eiwitkwaliteit is afhankelijk van het hebben van alle essentiële aminozuren in de juiste verhoudingen. Als een of meer aminozuren niet in voldoende hoeveelheden aanwezig zijn, wordt het eiwit in uw dieet als onvolledig beschouwd.

Elke spaak op de Protein Quality-grafiek vertegenwoordigt een van de negen essentiële aminozuren, en de grafiek laat zien hoe dicht het eiwit in uw dieet de optimale verdeling van aminozuren benadert, aanbevolen door de Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine.

Een aminozuurscore van 100 of hoger duidt op een compleet of hoogwaardig eiwit. Als de Aminozuurscore lager is dan 100, wordt er een link gegeven naar complementaire eiwitbronnen. Door complementaire eiwitten te combineren, kunt u mogelijk de algehele kwaliteit van het eiwit dat u consumeert, verhogen.
Lees meer over Eiwitkwaliteit

Deze lijst bevat niet genoeg gegevens over individuele aminozuren om de eiwitkwaliteit te bepalen.

Voetnoten voor Alcoholische drank, wijn, tafel, rood

" geeft een ontbrekende of onvolledige waarde aan.

Percentage dagelijkse waarden (% DV) zijn voor volwassenen of kinderen van 4 jaar of ouder en zijn gebaseerd op een referentiedieet van 2000 calorieën. Uw dagelijkse waarden kunnen hoger of lager zijn op basis van uw individuele behoeften.

Nutrition Data's Opinion, Completeness Score'153, Fullness Factor'153, Rating, Estimated Glycemic Load (eGL) en Better Choices Substitutions'153 zijn redactionele meningen van NutritionData.com, gegeven zonder garantie, en zijn niet bedoeld ter vervanging van het advies van een voedingsdeskundige of zorgverlener. De meningen en beoordelingen van Nutrition Data zijn gebaseerd op gewogen gemiddelden van de nutriëntendichtheid van die voedingsstoffen waarvoor de FDA dagelijkse waarden heeft vastgesteld, en houden geen rekening met andere voedingsstoffen die belangrijk kunnen zijn voor uw gezondheid of die rekening houden met uw individuele behoeften. Daarom zijn de voedingsmiddelen met een hogere rating van Nutrition Data niet per se gezonder voor u dan de voedingsmiddelen met een lagere rating. Alle voedingsmiddelen, ongeacht hun beoordeling, kunnen een belangrijke rol spelen in uw dieet.

MENING VAN VOEDINGSGEGEVENS Nutrition Data kent voedingsmiddelen 0 tot 5 sterren toe in elk van de drie categorieën, op basis van hun nutriëntendichtheid (ND Rating) en hun verzadigend effect (Fullness Factor&trade). Voedingsmiddelen die zowel voedzaam als vullend zijn, worden als betere keuzes voor gewichtsverlies beschouwd. Voedingsmiddelen die voedzaam zijn zonder te vullen, worden beschouwd als betere keuzes voor een gezonde gewichtstoename. Voedingsmiddelen die meer essentiële voedingsstoffen per calorie bevatten, worden beschouwd als betere keuzes voor een optimale gezondheid.

Voedingsgegevens geven ook aan of een voedingsmiddel bijzonder hoog of laag is in verschillende voedingsstoffen, volgens de voedingsaanbevelingen van de FDA.
Lees meer over de mening van Nutrition Data


Definitie van bewijs

Bewijs is de maat voor de hoeveelheid alcohol in een standaard drink- of medicinale vloeistof, een uitdrukking van de sterkte van de vloeistof. Volgens de traditie dateert het moderne concept van bewijs uit het begin van de 18e eeuw, toen Britse zeelieden een dagelijks rantsoen rum kregen. Om een ​​eerlijke en consistente levering te verzekeren, werd rum getest, of bewezen, door te mengen met buskruit. Rum die 57,15 procent ethylalcohol of ethanol bevatte, werd geclassificeerd als 100 proof omdat het rummengsel bij die alcoholconcentratie kon worden ontstoken en verbrand met een constante vlam. Hoewel de exacte relatie tussen bewijs en alcoholgehalte in de loop van de tijd is veranderd, is bewijs nog steeds een snelle manier voor consumenten om de sterkte van hun aankopen te beoordelen.


Een standaard glas wijn is 5 oz, dus dat betekent dat een glas medium droge wijn tussen de 0,75 gram en 1,8 gram restsuiker per glas bevat. Om dat in perspectief te plaatsen, 10 M&M'S hebben 10,2 gram suiker, dus het standaard glas medium droog lijkt niet half slecht.

Als je je zorgen maakt over suiker, blijf dan misschien bij een drogere witte wijn.

De American Heart Association beveelt aan dat mannen minder dan 37,5 gram toegevoegde suikers per dag consumeren en dat vrouwen minder dan 25 gram per dag consumeren. Dus, als je je zorgen maakt over je dagelijkse suikergehalte, blijf dan misschien weg van zoete wijnen en drankjes in combinatie met suikerhoudende sappen of frisdranken. Maar als je je geen zorgen maakt, hey, af en toe een zoete cocktail zal je zeker niet doden.


Trucs om je drankje te heroverwegen:

Kies water (kraan, fles of bruisend) boven suikerhoudende dranken.

  • Meer smaak nodig? Voeg bessen of schijfjes limoen, citroen of komkommer toe aan water.
  • Ontbrekende frisdranken? Voeg een scheutje 100% sap toe aan gewoon bruisend water voor een verfrissend, caloriearm drankje.
  • Hulp nodig bij het doorbreken van de gewoonte? Don's voorraden suikerhoudende dranken. Bewaar in plaats daarvan een kan of flessen koud water in de koelkast.
  • Water gewoon gewonnen's doen? Ga eerst naar dranken die belangrijke voedingsstoffen bevatten, zoals magere of vetvrije melk, verrijkte melkalternatieven of 100% fruit- of groentesap.
  • In de coffeeshop? Sla de gearomatiseerde siropen of slagroom over. Vraag om een ​​drankje met magere of vetvrije melk, een melkalternatief zoals soja of amandel, of ga terug naar de basis met zwarte koffie.
  • In de winkel? Lees het etiket met voedingsfeiten om dranken te kiezen die weinig calorieën, toegevoegde suikers en verzadigd vet bevatten.
  • Onderweg? Neem een ​​herbruikbare waterfles mee en vul deze gedurende de dag bij.
  • Nog dorst? Leer hoe u meer water kunt drinken.

Onthoud dat u een rolmodel kunt zijn voor uw vrienden en familie door te kiezen voor water en andere gezonde, caloriearme dranken.


Nu cocktailcalorieën tellen

Het kan jaren duren voordat de meeste alcoholcontainers of bardranken worden geleverd met calorietellingen. Als je echter wilt voorkomen dat je happy hour een heftig uur wordt, zijn er al een paar dingen die je kunt doen:

  • Als je thuis een drankje schenkt, meet het dan af, zodat je weet hoeveel je drinkt.
  • Vraag bij het bestellen van een cocktail in een bar of restaurant aan de barman of ober hoeveel ons alcohol het bevat en hoeveel calorieën het bevat. Ze weten het misschien niet, maar het is de moeite waard om het te vragen.

Afgezien van calorieën, is het altijd een goed idee om het alcoholgebruik te beperken tot één drankje per dag als je een vrouw bent en twee als je een man bent. Wanneer u die limiet overschrijdt, beginnen uw gezondheidsrisico's te stijgen.