Nieuwe recepten

Aardappelarm eten met ingelegde komkommers

Aardappelarm eten met ingelegde komkommers


Was de aardappelen goed, maak ze schoon en snijd ze in grote blokjes.

Bak in de hete olie de in kleine stukjes gesneden worstjes tot ze goed bruin zijn, haal ze eruit en voeg de aardappelen toe.

We laten ze gemakkelijk kleuren, draaien ze aan alle kanten, zonder permanent door te dringen. Verwijder de aardappelen en voeg de gesnipperde uienschubben en 2 teentjes gesnipperde knoflook toe. Wanneer de ui van kleur begint te veranderen, besprenkel je hem met heet water zodat hij niet gebakken smaakt.

Voeg de gepelde en fijngehakte tomaten, een beetje tijm, 1-2 laurierblaadjes, zout en een beetje peper toe.

Laat de saus koken tot hij consistenter wordt, voeg dan de aardappelen, worstjes en fijngehakte augurken toe en laat 8-10 minuten in koud water staan. Vul met een beetje heet water en laat het voedsel koken tot de vloeistof daalt.

Breng het op smaak met kruiden en voeg op het einde een teentje geraspte knoflook toe.

Voeg na het uitschakelen van het vuur de fijngehakte greens toe.


Simona's wereld

10 opmerkingen:

Wat goed. Heb je de sjabloon gewijzigd? :)

@Paula, bedankt. Ja, ik probeer iets te vinden. maar ik ben niet echt blij :)

Mmmmm, ik ben dol op ingelegde komkommers :)

Stuur je me geen pot? : NS

@Danutza, er is er al eentje naar je onderweg! :) Kus

Een pot is van mij, nietwaar?
Ik hou van nieuwe kleren.
Veel kusjes!

Meisjes, heh, heh, heh !! Ik heb een pot van deze lekkernijen. En nog een met een paar mooie augurken. Ik kan niet wachten om ze te verslinden!
Sarumana Simo! ik kus je

je potjes zien er goed uit!

Wat een verlangen heb je me gemaakt: P
Ik ga een pot afdekken in mijn eigen voorraadkast. Het ziet er heel goed uit. Gefeliciteerd!!

Mijn favoriete komkommers! Een genot!

@Mihaela, ik stuur jou ook een pot! Veel kusjes
@Laurici, komkommers zijn niet in pekel maar in azijn :) maar ik hoop dat je dat ook leuk vindt! Veel kusjes
@Adnia, bedankt! Kus
@Olguta, bedankt voor je waardering en bezoek! Kus
@Maya, ik ben blij dat je het leuk vindt! Veel kusjes


Hoe wordt rauw voedsel gedefinieerd?

Het is niets nieuws, niets wetenschappelijks is gewoon een levensstijl gebaseerd op een groot percentage rauwe groentebereidingen, onbewerkt bij temperaturen boven de 40 graden C, die de voedingsstoffen en alle enzymen die het lichaam zo nodig heeft grotendeels vernietigen. . Het is geen speciaal dieet om gewicht te verliezen, zoals velen denken, hoewel het in deze zin kan worden gebruikt, het is niet alleen een modegril of een modegril, maar het is een manier waarop we ons welzijn kunnen verbeteren, ongeacht het percentage van raw food die we dagelijks introduceren, naast een traditioneel of vegetarisch dieet.

De verschillen tussen vegetariërs, veganisten en raw foodists

Vegetarisch & # 8211 Consumeer een hoog percentage gekookt vegetarisch voedsel, vaak vegetarisch junkfood zoals soja die in beschaafde werelden als giftig wordt beschouwd, veel gefrituurd voedsel, slakken, hamburgers, frites, donuts en veel gebak, enz. Ze eten geen vlees, maar er zijn kleine uitzonderingen omdat er meerdere takken zijn.

  • degenen die zuivelproducten en eieren consumeren die ovo-lacto-vegetariërs worden genoemd,
  • degenen die ook eieren eten die ovo-vegetariërs worden genoemd,
  • degenen die ook zuivelproducten consumeren die lacto-vegetariërs worden genoemd,
  • degenen die ook vis eten die vis of vegetarisch wordt genoemd,
  • plus vele andere takken.

Veganistisch & # 8211 Consumeer meer dan 50% veganistisch gekookt voedsel en vaak veganistisch junkfood, zoals soja die in beschaafde werelden als giftig wordt beschouwd, gefrituurd voedsel, snacks, hamburgers, frites, donuts en gebak, enz. Vegan zijn betekent geen dierlijke of insectenproducten eten, zoals honing, dierlijke producten van welke aard dan ook, zuivel of eieren. Het gaat ook om de ethische kant, wat betekent dat ze geen zijde, wol, leer dragen en geen producten gebruiken die op dieren zijn getest.

Rauwe foodist & # 8211 Verbruikt idealiter meer dan 75% groenten en de rest gekookt naar voorkeur, en verbruikt in het hete seizoen tot 90-100% groenten. Eet geen vlees, misschien alleen zuivelproducten en eieren en bijenkorfproducten. Deze categorie omvat ook de pionier van raw foodism in Roemenië, genaamd Elena Nita Ibrian. Haar 50 boeken zijn een bewijs van haar leven. Hier denk ik dat we kunnen passen met kleine uitzonderingen.

Natuurlijk zijn er verschillende takken van raw foodism, zoals de meest extreme naar mijn mening, waarin volgers rauw vlees en sushi eten. Hij draagt ​​ook kleding van wol, zijde of leren kleding.

Rauwe veganist & # 8211 Consumeer meer dan 75% rauw en de rest veganistisch gekookt, en in het hete seizoen tot 90-100% rauw. Rauwe veganist zijn betekent geen dierlijk of insectenproduct eten, zoals honing, dierlijke producten van welke aard dan ook, zuivel of eieren. Het gaat ook om de ethische kant, wat betekent dat ze geen zijde, wol, leer dragen en geen producten gebruiken die op dieren zijn getest.

Concluderend, de overgrote meerderheid van degenen die zichzelf raw foodists noemen, consumeert ook een percentage gekookt voedsel. De meest voorkomende vraag onder hen is: & # 8222 Welk percentage rauw voedsel eet je? & # 8221 Sommigen consumeren 50%, anderen 60%, 75% ideaal en anderen 90% en een klein percentage, klinkt 100%. Velen geven er de voorkeur aan om het aanbevolen cijfer van 75% rauw en 25% gekookt te volgen, omdat is aangetoond dat dit percentage rauw voedsel dat rijk is aan chlorofyl de ziekte weghoudt en een evenwichtige pH behoudt, richting alkalisch, wat normaal gesproken geen abnormale cellen toelaat. groeien. Dit gebeurt echter alleen als de balans tussen lichaam, geest en ziel behouden blijft, anders kan de pH worden beïnvloed door gedachten, gevoelens en pijn. Hier vindt u meer details over de oorzaken van de ziekte bij mensen die gezond eten.

De verspreiding van het idee van rauw voedsel heeft de aandacht getrokken van mensen van alle generaties. Beroemdheden zoals Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson, Demi Moore, Alicia Silvertone zijn levende voorbeelden van deze levensstijl. Ik herinner me dat ik in Roemenië sinds 1986 had gehoord over de genezing van kanker door sappen en rauw voedsel. De VS en Engeland waren de landen waar het vorm kreeg en sinds 2000 aan populariteit won in de media. Als tot voor kort & #? 8222 raw food dieet & # 8221 was alleen voor Hollywood-beroemdheden, die veel geld betaalden aan voedingsdeskundigen van diëtisten om de geheimen van dit dieet te onthullen, vandaag zijn we blij om te profiteren van veel informatie.

Getuigenis van mensen over de transformaties in hun leven, het herwinnen van vitaliteit, het behouden van een onveranderd lichaam dat te oud is en, last but not least, de genezing van een breed scala aan ziekten in gezondheidscentra over de hele wereld, gespecialiseerd en met meer dan 60 jaar ervaring in gebied, begint vooral de aandacht van beroemdheden te trekken, en de internationale media promoot deze stijl van eten van tijd tot tijd. Ik leerde persoonlijk van CNN over raw food, waar ze in 2008 deze evenwichtige levensstijl prezen.

Over Raw Food Diet, op NBC Television

De jaren zijn verstreken en honderden specialisten hebben een revolutie teweeggebracht en het imago van raw food verbeterd. Momenteel hebben aan de kust van Californië, in heel Amerika en internationaal, beroemde chef-koks restaurants geopend met rauw voedsel of die rauwe menu's op het menu hebben staan. Dit gebeurde ook in Roemenië, waar er nu meer dan 100 van dit soort restaurants zijn, waarvan we het aantal zijn kwijtgeraakt (2017). Stelt u zich een gezond menu voor van rauwe gastronomische recepten, die er steeds mooier uitzien en concurreren met de meest verfijnde smaken. Als ik gourmet zeg, bedoel ik niet wortelen en salade, maar zeer smakelijke recepten die er fantastisch uitzien. Denk niet dat als we gezond voedsel in ons leven introduceren, we alleen salades en wortelen zullen eten. We zullen kunnen genieten van gezonde, zeer smakelijke rauwe gerechten als ze goed en vol leven zijn gemaakt, zoals pizza, gehaktballen, sauzen, gebak, brood, plantaardige melk, walnotenkaas, koekjes, ijs en gebak zonder suiker, melk en eieren, allemaal van volledig plantaardige en rauwe ingrediënten.

Hieronder vind je de recepten uit mijn eerste boek, Vuurvaste Veganistische Recepten, en ik nodig je uit om de tips en recepten uit mijn 8 boeken te verdiepen, ongeacht het dieet dat je hebt en alleen uit de wens om je kwaliteit van leven te verbeteren, tips die ons de afgelopen 15 jaar veel hebben geholpen. U kunt de afleveringen van de show bekijken Ligia & # 8217s Keuken evenals het online kookboek met meer dan 200 heerlijke recepten.

Het is goed om te onthouden dat het evenwicht in alles moet worden gehandhaafd en nooit een ingrediënt moet overdrijven, hoe gezond het ook is. Het menselijk lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig om te assimileren, ijzer zal bijvoorbeeld niet assimileren als het niet in de aanwezigheid van vitamine C is, of als het niet in de aanwezigheid van plantaardige eiwitten is, om hemoglobine te verhogen. We moeten niet vergeten dat we, ongeacht het dagelijkse dieet, traditioneel of vasten, moeten streven naar dagelijkse diversiteit in voeding, geen saai dieet hebben en groenten, peulvruchten, fruit, superfoods en alle ingrediënten die van dag tot dag worden geconsumeerd, moeten variëren. Wat kunnen we doen om goed te zijn en wat mag niet ontbreken in het dieet van degenen die hun kwaliteit van leven willen verbeteren. Hier vind je wat er niet mag ontbreken in de wekelijkse voeding.

Hieronder zal ik slechts enkele elementen aanstippen:

& # 8211 Schiet, dat wil zeggen verse groene zaailingen van gekiemde zaden. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen die niet in wortels voorkomen. Het percentage spruiten moet 60% van de dagelijkse voeding zijn. Waarom spruiten, omdat er een hogere concentratie aan voedingsstoffen in zit dan in volwassen planten. Specialisten zeggen dat ze meer dan 30% meer voedingsstoffen bevatten in vergelijking met volwassen planten. En hier kunnen we, vooral in het koude seizoen, genieten van een grote verscheidenheid aan spruiten zoals broccoli, rode kool, uien, knoflook, klaver, alfalfa of alfalfa, ongeëvenaarde zonnebloemen en tarwegras. Zo zijn in broccolispruiten, die je in de supermarkten begint te vinden of die je zelf thuis kunt bereiden, de enige uitzonderingen waarbij de voedingsstoffen 50% meer geconcentreerd zijn dan in de volwassen broccoliplant. Ze kunnen worden toegevoegd aan salades, sappen, sandwiches, enz. Meer details over hen in dit bericht.

& # 8211 Groenten en fruit in verschillende kleuren en vormen, in goede verhoudingen gegeten, dwz fruit in een kleiner aandeel en een groter aandeel als lokale seizoensgroenten (geen tomaten en andere groenten die in het koude seizoen op chemicaliën worden verbouwd) en, veel wortels geconsumeerd in de meest natuurlijke staat mogelijk. Hier is een artikel over wat te eten in de winter. Onthoud dat om te profiteren van de aanwezige voedingsstoffen, ze natuurlijk, volledig gekookt, vers geplukt en onmiddellijk geconsumeerd moeten zijn, anders zullen de voedingsstoffen sterk verminderen en alleen profiteren van het aroma en de vezels.

& # 8211 Peulvruchten rijk aan eiwitten gemakkelijk op te nemen door het lichaam en hier verwijs ik naar die in de bonenfamilie, zoals linzen, kikkererwten, bonen, langzaam gekiemd of gekookt en op de meest heerlijke manier bereid zoals soepen, lage maaltijden , hummustaarten die alleen volgens het gebruikelijke recept kunnen worden gemaakt, of u kunt olijven, gebakken paprika's, gebakken aubergines of een linzensoep of een linzenschotel met veel groenten toevoegen die worden bereid in potten die geen chemicaliën uitstoten waarover u hier kunt lezen , zoals gietijzeren of niet-geëmailleerde keramische potten, een bonenschotel met kastanje- of walnotenworst, enz.

& # 8211 Rauwe zaden en noten zoals hennep rijk aan omega 3-6, chiazaden, hele sesam, zonnebloem, amandelen rijk aan calcium en magnesium, pompoenpitten en andere, rijk aan complexe eiwitten, vetzuren Omega 3, 6, 9 essentiële stoffen, calcium, magnesium, ijzer en andere belangrijke mineralen die het hartsysteem beschermen, cholesterol verlagen, ons helpen ons gewicht op een normaal niveau te houden en een evenwichtig zenuwstelsel te behouden en bij kinderen een belangrijke bron van gezonde vetten zijn die hen helpen groeien harmonieus. Een dagelijkse pomp van noten en gemengde zaden is ideaal.

& # 8211 Zeewier, zoals spirulina, chlorella en andere, zijn belangrijke bronnen van eiwitten, inclusief alle essentiële aminozuren, bronnen van jodium die zo noodzakelijk zijn bij het groeien en behouden van een gezonde schildklier, bevatten meer dan 20 vitamines en een zeer rijk mineraal, verwijdert zware metalen uit het lichaam die in water worden aangetroffen en in het lichaam worden opgenomen door een eenvoudig bad / douche, daarnaast helpt het om de microbiële flora te laten groeien en vele andere voordelen.

& # 8211 Superfoods zoals duindoornpoeder, rozenbottelpoeder, bosbessenpoeder, johannesbroodpoeder, zeewierpoeder, druivenpitpoeder, goji, wat eigenlijk Roemeense duindoorn, armurariu-poeder of duindoornveld is, evenals meer exotische, gevonden in gezondheid voedselwinkels zoals maca, moringa, chaga, reishi, enz. Welke reden zouden we hebben om ze te consumeren? Superfoods zijn eigenlijk poeders van planten, wortels, bladeren of geneeskrachtige bloemen uit de Roemeense, Ayurvedische of Chinese geneeskunde. Ze moeten als zodanig worden behandeld, dat wil zeggen dat ze met mate moeten worden geconsumeerd en nooit in overmaat, omdat we er niet meer baat bij hebben als we een grotere hoeveelheid toevoegen, we kunnen zelfs schade aanrichten. In een kleine hoeveelheid zijn er grote hoeveelheden mineralen en andere complexe voedingsstoffen die niet te vinden zijn in de verse groenten en fruit van onze tijd. Dit is ook de reden waarom we superfoods in onze voeding integreren, omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen die we nergens anders vinden, zelfs niet in seizoensgroenten en -fruit.

& # 8211 Consumptie van probiotica. De meeste probiotica behoren tot twee grote groepen, Lactobacillus en Bifidobacterium. Dit zijn levende organismen, die altijd in ons lichaam aanwezig zijn, maar vaak zijn de reserves uitgeput en moeten ze vernieuwd worden. Wanneer we voedsel eten dat rijk is aan probiotica, voegen we alleen toe aan de "bank" van onze lichaamsvriendelijke bacteriën, die het immuunsysteem helpen in de strijd tegen ziekten, helpen de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen, de eliminatie van gifstoffen en zware metalen uit het lichaam vergemakkelijken , normaliseert het cholesterolgehalte, helpt bij het opnemen van voedingsstoffen, enz. Eén ding wordt zelden genoemd: voor een optimale opname van probiotica heeft het menselijk lichaam verschillende voorbereidende elementen nodig die "prebiotica" worden genoemd (knoflook, paardenbloembladeren, prei en rauwe uien). Probiotica vind je in verschillende recepten voor socata, gefermenteerde gember, limonades gecombineerd met socata, kokosyoghurts en andere noten, waterkefir waar een droomlimonade uit komt, verse augurken gemaakt in zachte pekel en niet erg zout en die maanden niet meer liggen , wanneer probiotica moeilijk te weerstaan ​​zijn en erg zuur zijn voor het lichaam, enz.

& # 8211 Consumptie van een kwaliteitszout, dat wil zeggen haver of uit de diepten van de bergen, omdat het de enige niet-verontreinigde ter wereld is, volledig exclusief tafelzout dat verstoken is van voedingsstoffen en vooral zulke belangrijke mineralen, geëlimineerd in het productieproces. Bovendien bevat ocna-zout mineralen en unieke micro-elementen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam en die nergens anders te vinden zijn. Eet veel zout en elimineer het, zolang je leeft, niet volledig uit je dieet. Het is niet het zout dat je pijn doet, maar chronische uitdroging (als we niet elk uur een glas water drinken, zijn we uitgedroogd, gebrek aan complexe voedingsstoffen in het lichaam die dagelijks moeten worden gevoed, chronische constipatie (als we geen ontlasting na elke maaltijd, je wordt als verstopt beschouwd) en een sedentaire levensstijl die niet bestond in de tijd van onze grootouders die meer dan 70-100 jaar leefden. Hier zijn details over dit onderwerp.

& # 8211 Waterverbruik van hoge kwaliteit, zelfs gefilterd door een 200 lei-filter, bevestigd aan de gootsteen. Kwaliteitswater brengt leven in het lichaam en als je het op de juiste manier consumeert, dat wil zeggen, drink niet 2 liter per keer maar elk uur een glas water, dan zal het lichaam het op de juiste manier gebruiken om in zijn behoeften te voorzien. Idealiter zou het een filter zijn voor de algemene leiding, die 800 lei bereikt, omdat zware metalen, chloriden en andere schadelijke chemicaliën uit het douchewater in de huid worden opgenomen.

En de lijst gaat maar door, maar ik laat het aan jou over om meer antwoorden in mijn boek te vinden Tips voor een gezonder leven.


Simona's wereld

Zoals ik al zei, mijn moeder is de beste in zuur maken :)) Iemand zou zeggen dat ze 32 jaar geleden goed was in het "maken" van zuur: P
Natuurlijk, zoals het in het leven gaat, heeft hij altijd de pestkop van zijn vader aan zijn zijde! De augurken zouden niet eens zuur zijn als hij niet kietelde :))) Dus samen maken ze de wonderen uit blik, waar we ook van genieten, "de grote" en de "kleine" uit Italië :) Dacht je dat de zus ontsnapt aan mijn blikverpakkingen ?! (niet dat hij het niet leuk zou vinden!)
Bulgaarse komkommers zijn mijn favorieten. En ik eet ze met alles: kippensoep (ik weet het, het is grappig!), Gekookt voedsel, steaks, salades, enz.
Toen ik mijn moeder het recept vroeg. de eerste keer dat ik duizelig werd. En ik hervatte. en zo gaat het:


Grondig wassen augurken en snijd aan de uiteinden.
Het is snijdend ui schalen en samen met knoflook ga op de bodem van de potten zitten. Komkommers worden ook in potten geplaatst. Doe in elke pot 30 ml azijn en vult met het water. Als alle potten zijn gevuld met water en azijn, giet je de samenstelling van de potten in een grote kom en voeg je 1 theelepel zout en 2 theelepels suiker Meng voor elke pot goed tot het is opgelost en doe terug in potten. Het voegt toe: mosterdzaden, sluit af met een deksel en kook au bain-marie gedurende 5 minuten vanaf het moment dat het begint te koken. Doof het vuur en laat 20 minuten in het water staan ​​waarin ze kookten. Het wordt met het deksel naar beneden geplaatst waar het 12 uur blijft staan.
En na een paar weken eten ze. met alles :)))


SOJAGOEDEREN

HET UITGANGSPUNT BIJ DE BEREIDING VAN DE STUKS IS DE INGREDINTEN ALS JE GEZONDE EN SMAKELIJKE INGREDINTEN KIES, KAN HET ETEN ER ANDERS NIET UIT KOMEN.

SOJA-EIWIT, JUIST VERWERKT, IS HET ENIGE PLANTAARDIGE VOEDSEL DAT HET LICHAAM VAN ALLE ESSENTILE AMINOZUREN VERZORGT.BETACAROTEEN (PROVITAMINE A) DAT HET BEVAT WORDT GELEVERD OM BORSTKANKER TE VOORKOMEN.

SOJABONEN MAKEN DIT ALLES MOGELIJK DOOR HUN HOOG GEHALTE AAN OMEGA 3 VETZUREN, ALFA-LINOLINEZUUR, OMEGA 6 VETZUREN, EIWITTEN, VEZELS, MINERALEN, VITAMINEN (A, B2, B5, B6, C, D, E), ONVERZADIGDE ZUREN ( DIE SCHADELIJK CHOLESTEROL VERVANGEN) DUS DE INHOUD VAN EEN SOJA WORDT VERDEELD IN 40% EIWIT, 20% VET, 20% ZUREN, 10% WATER, 5% CELLULOSE EN 5% MINERALE RESIDUEN.

SOJA BEVAT OOK ISOFLOVONS, VERBINDINGEN DIE DE ONTWIKKELING VAN KANKERCELLEN REMMEREN, HELPT TEGEN DE PREVENTIE VAN HARTZIEKTEN.CALCIUMRIJK, SOJA HELPT OSTEOPOROSE TE VOORKOMEN, EN GEFERMENTEERDE SOJAPRODUCTEN HEBBEN PROBIOTISCH GEVOLG HEFFEN.

SOJABONNEN KUNNEN WORDEN VERWERKT IN VERSCHILLENDE VORMEN, DE MEEST VOORKOMENDE ZIJN SOJABLOEM, SOJAMELK, TOFU, GESTRUCTUREERDE PLANTAARDIGE EIWITTEN.

BOVENDIEN HEEFT DE VERWERKTE SOJA, WEGENS HAAR EIGENSCHAPPEN, DE TEXTUUR EN HET UITSTRALING VAN SOMMIGE PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG (VEGETARISCHE BURGERS).

GEZIEN AL DEZE EIGENSCHAPPEN NOOIT DENKEN WANNEER U DE KOELKAST WILT VULLEN MET SOJAKAAS, WORST, MELK OF PASTA.


Video: Surinaamse Aardappel Met Gebakken Ei Recept. Surinamese Potato Fried Egg Recipe. Suriname Kitchen