Nieuwe recepten

Eet goed: Nationale Gezondheidsmaand

Eet goed: Nationale Gezondheidsmaand


Februari is de Nationale Hartmaand. Het klinkt misschien als iets om te vieren, maar het vergroot eigenlijk het bewustzijn voor een van de grootste moordenaars in de ontwikkelde wereld. In het VK is coronaire hartziekte de meest voorkomende doodsoorzaak bij mensen onder de 75 jaar, maar er zijn manieren om de kans te verkleinen dat u er een of andere vorm van krijgt.

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het risico op een hartaanval of een beroerte neemt sterk toe door overgewicht. Overgewicht kan ook het risico op diabetes type 2, hoge bloeddruk en bepaalde soorten kanker verhogen. Het feit dat tweederde van alle volwassenen in het VK te zwaar of zwaarlijvig is, betekent eenvoudigweg dat tweederde van de Britse bevolking een hoog risico loopt op coronaire hartziekten. Net zo beangstigend is dat een derde van de kinderen ook al te zwaar is, dus er is een nog grotere crisis aan de horizon. Vandaar de noodzaak van een maand bewustwording!

Afvallen vermindert de belasting van uw lichaam en hart. De hoeveelheid calorieën die een individu nodig heeft, hangt af van leeftijd, geslacht en hoeveelheid activiteit die ze doen, maar het simpele idee is dat wanneer je te veel calorieën consumeert, je aankomt, en wanneer je te weinig consumeert, verlies je gewicht. Kleine veranderingen aanbrengen in je dieet en de manier waarop je kookt, kan een grote impact hebben op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt, zonder dat je het door hebt.

Jamie en ik praten vaak over kleine veranderingen in recepten die de smaak niet in gevaar brengen, maar het vet- en caloriegehalte verlagen. Het is eenvoudiger dan het klinkt en er zijn tal van manieren waarop je het kunt uitproberen tijdens de National Heart Month.

Meestal gaat het om het gebruik van een gezondere kookmethode, zoals grillen of stomen, of het verwisselen van een ingrediënt voor een vetarmer alternatief. Het is erg belangrijk om in de gaten te houden hoeveel vet je in je dieet hebt. Als je dips en sauzen maakt bij je doordeweekse maaltijd, probeer dan magere of vetvrije yoghurt te gebruiken in plaats van zure room of crème frache, want die bevatten veel minder vet. Probeer magere kazen zoals feta of geitenkaas te gebruiken in salades en om gerechten af ​​te maken. Probeer in de regel altijd olijfolie te gebruiken in plaats van boter bij het koken, omdat het minder verzadigd vet bevat. Het kan zelfs worden gedaan tijdens het bakken, zoals in Jamie's pompoenmuffins.

Het is erg lastig om de gezondheidsdrive in februari door te laten gaan, maar het maken van kleine veranderingen telt op. We hebben veel gezonde recepten op de site en al onze recepten geven je voedingsinformatie zodat je de juiste keuzes kunt maken.


Een gids om goed te eten tijdens de ramadan (plus recepten!)

Het eten van het juiste voedsel tijdens suhoor en iftar kan zorgen voor een betere (en gemakkelijkere) vastenervaring. Hier zijn enkele tips van een professional.

Door Radiyah Chowdhury Bijgewerkt op 12 april 2021

De tweede pandemische ramadan staat voor de deur. Vanaf dinsdag zullen moslims over de hele wereld deze heilige maand in acht nemen door zich van zonsopgang tot zonsondergang elke dag te onthouden van voedsel en water, meer liefdadigheidsacties te doen en zich te concentreren op verhoogde spiritualiteit en aanbidding. Hoewel de ramadan typisch een tijd van gemeenschap is, heeft COVID-19 dat aspect een stuk moeilijker gemaakt. Maar één ding blijft hetzelfde: vasten. Het kan moeilijk zijn om hetzelfde niveau van energie en hydratatie te behouden als je de hele dag geen eten en water geeft, waardoor het des te belangrijker is om je bewust te zijn van wat je eet tijdens de uren tussen iftar (vasten breken) en het eten van suhoor (de vroege ochtendmaaltijd).

Huda Amareh, een in Ottawa gevestigde geregistreerde diëtist, is gewend om voorafgaand aan de ramadan veel vragen te krijgen. De meeste van hen richten zich op het eten van voedzaam en vullend voedsel, maar ook op de vraag of het mogelijk is om nog steeds te genieten van culturele gerechten - wat een groot aspect van de Ramadan blijft, waarbij verschillende culturen hun eigen gebruikelijke maaltijden hebben die specifiek zijn voor deze maand. “Het gaat erom mensen aan te moedigen te weten dat eten uiteindelijk niet je vijand is. Eten is iets waar je blij van wordt en een groot deel van je leven uitmaakt. Er zijn zeker manieren om te eten wat je wilt eten door gewoon een gevoel van evenwicht te hebben', zegt ze.

Amareh, die via haar website Amana Nutrition dieetzorg biedt aan klanten in Ontario, heeft uiteengezet op welke soorten voedsel u zich moet concentreren om zowel suhoor als iftar vol en gezond te houden zonder afbreuk te doen aan de smaak. Lees verder voor haar tips, samen met enkele Chatelaine recepten om het u dit seizoen gemakkelijker te maken.


Het is maart, wat betekent Nationale voedingsmaand is officieel hier! Deze week begint The Whole U onze maandlange viering van voedsel door zich te concentreren op voeding en hoe dit de gezondheid van de hersenen beïnvloedt. We hebben de diëtist van UW Medicine ingehaald Kristine Carlson om het belang te benadrukken van hoe onze voedselkeuzes de hersenfunctie en de geestelijke gezondheid beïnvloeden.

Meer informatie over de Nationale Voedingsmaand hier en schrijf je zeker in hier als je dat nog niet hebt gedaan!

Hoe wordt de hersenen en de geestelijke gezondheid beïnvloed door voedsel?

Hersenfunctie en geestelijke gezondheid zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan het eten en drinken dat je in je lichaam stopt, maar Kristine Carlson maakt een vergelijking tussen de hersenen en een andere complexe, krachtige machine.

"De meeste mensen stellen een gezond dieet waarschijnlijk niet gelijk aan een goed humeur of een beter geheugen", zegt Carlson. “Maar net als bij een dure auto hebben onze hersenen premium brandstof nodig om optimaal te kunnen functioneren. Deze functie omvat het beheersen van onze emoties en stemmingsstoornissen.”

Carlson zegt dat het oude gezegde "Je bent wat je eet" zeker van toepassing is als het gaat om eten om de hersenen te voeden en dat er een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen bestaat die een gezonde hersenfunctie bevorderen.

"Er is geen enkel magisch voedsel dat je moet eten voor de gezondheid van de hersenen", zegt Carlson. "Echter, zoals bij de meeste benaderingen van voeding en gezondheid, moet een verscheidenheid aan voedingsstoffen in uw dieet worden opgenomen voor optimale voordelen en gezondheid van de hersenen."

Voedingsmiddelen die de hersenen verbeteren

Hieronder belicht Kristine enkele voedingsmiddelen waarvan uit onderzoek is gebleken dat ze de hersenen en het lichaam stimuleren.

Groene bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, boerenkool en broccoli zijn rijk aan hersengezonde voedingsstoffen zoals vitamine K, luteïne, foliumzuur en bètacaroteen.

"Deze voedingsmiddelen kunnen de cognitieve achteruitgang vertragen, waardoor ze geweldig zijn om onze hersenen te beschermen en ons scherp te houden."

Dikke vis, zoals zalm, forel en sardines, zitten boordevol omega-3-vetzuren, belangrijke bouwstenen van de hersenen.

"Omega-3's spelen een krachtige rol bij het aanscherpen van het geheugen en het verbeteren van de stemming, en beschermen je hersenen tegen achteruitgang."

Bessen bevatten flavonoïden, de natuurlijke plantpigmenten die bessen hun schitterende kleur geven.

Deze helpen het geheugen te verbeteren.

Thee en koffie. De twee belangrijkste componenten in thee en koffie - cafeïne en antioxidanten - kunnen je hersenen helpen.

"Geniet van die ochtendbeker voor een scherper gevoel van concentratie."

noten bevatten ook veel omega 3-vetzuren, met name alfalinolzuur, die ook helpen bij het verbeteren van het geheugen.

Kurkuma en de actieve stof curcumine hebben sterke ontstekingsremmende en antioxiderende voordelen, die de hersenen helpen.

In onderzoek heeft kurkuma de symptomen van depressie en de ziekte van Alzheimer verminderd.

Donkere chocolade en cacaopoeder zit boordevol hersenstimulerende stoffen, waaronder flavonoïden, cafeïne en antioxidanten.

Om ons emotioneel evenwichtiger te voelen en positieve energie te stimuleren door onze voedingskeuzes, adviseerde Carlson ons om "voedsel te eten dat ons energie, vreugde en brandstof voor ons lichaam geeft".

"Het eten van voedsel van hoge kwaliteit dat vitamines, mineralen en antioxidanten bevat, zal de hersenen op een positieve manier voeden", zegt ze.

Tegelijkertijd waarschuwt Kristine ons dat "een dieet met veel bewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers de hersenfunctie kan aantasten en de geestelijke gezondheidssymptomen kan verergeren."

Voedselmythen ontkrachten

In deze tijd is er massa's informatie over wat u zou moeten eten en welke voedselproducten als goed of slecht voor u worden beschouwd. Het kan dus moeilijk zijn om alle ruis te doorzoeken en te identificeren wat zijn mythen of feiten? .

Als het gaat om mythes rond voeding en de gezondheid van de hersenen, merkt Kristine op, "kun je advertenties en 'dieetprogramma's' zien die 'superfoods' en 'hersenvoeding' aanprijzen.'

Om het meeste uit je dieet te halen, moet je een verscheidenheid aan voedingsmiddelen opnemen, een dieet volgen dat rijk is aan onbewerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers, veel kleurrijke groenten en fruit eten en vooral genieten en genieten van je eten.

Dus de volgende keer dat u een maaltijd of boodschappen doet, denk dan eens aan deze voedingsmiddelen die u zullen helpen uw geest scherp, gefocust en in balans te houden!

Ga vandaag nog aan de slag met de bronnen van The Whole U's om hier goed te eten!

Haal nog meer uit je ervaring bij het UW by ga naar onze evenementenpagina waar je doe-het-zelf-downloads vindt die je helpen het leven naar een hoger niveau te tillen - alles van handige spiekbriefjes in de keuken voor het maken van heerlijke, voedzame maaltijden tot trainingsplannen om in het algemeen sterker en gezonder te worden.

Eén gedachte over & ldquo Hoe voeding de hersenen en de geestelijke gezondheid beïnvloedt & rdquo

Op 3 maart 2020 om 10:41 zei Deirdre Sumida:

Ik zou denken dat het belangrijkste om te vermelden is om zaadoliën te vermijden. “Deep Nutrition,” van Catherine Shanahan, is zeer leerzaam over dit onderwerp.


Eet goed: Nationale Gezondheidsmaand - Recepten

Het maken van slimme voedings- en voedingskeuzes is een noodzakelijk onderdeel van ieders dagelijks leven.

Planning en voorbereiding

Navigeer door de gangpaden van supermarkten, maak gezonde keuzes en zet voedzame maaltijden op tafel.

Vitaminen en supplementen

Lees meer over soorten vitamines, voedingsstoffen en mineralen en wanneer supplementen nodig kunnen zijn.

Bronnen

Lees meer over RDN's, download voedingstips, vind Spaanse bronnen en meer.

Leer meer

Op eatrightPRO.org

Populaire links

Verbind je met ons

Deze website maakt gebruik van cookies.

We gebruiken cookies om uw ervaring te optimaliseren en te personaliseren, relevante inhoud te bieden en online verkeer te analyseren. We delen ook informatie met onze analyse- en websitepartners, die deze kunnen gebruiken om beslissingen te nemen over huidige of toekomstige services. Door op "Akkoord" te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies als u doorgaat naar onze website. U kunt uw cookie-instellingen beheren door op de knop "cookievoorkeuren" te klikken.

Deze website maakt gebruik van cookies.

We gebruiken cookies om uw ervaring te optimaliseren en te personaliseren, relevante inhoud te bieden en online verkeer te analyseren. We delen ook informatie met onze analyse- en websitepartners, die deze kunnen gebruiken om beslissingen te nemen over huidige of toekomstige services. Door hieronder op &ldquoAkkoord&rdquo te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies als u doorgaat naar onze website.

U kunt uw cookievoorkeuren aanpassen door de instellingen naast "Analytische cookies" en "Marketingcookies" te gebruiken. Klik op de knop "Voorkeuren opslaan" om uw aangepaste instellingen op te slaan. U kunt uw cookievoorkeuren op elk moment openen en wijzigen door op het pictogram "Instellingen voor gegevensbescherming" in de linkerbenedenhoek van onze website te klikken. Ga voor meer gedetailleerde informatie over de cookies die we gebruiken naar het privacybeleid van de Academie.

Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies zorgen voor kernfunctionaliteit. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren en kan alleen worden weergegeven door uw browservoorkeuren te wijzigen.

Marketingcookies

Analytische cookies helpen ons onze website te verbeteren door informatie over het gebruik ervan te verzamelen en te rapporteren.

Sociale cookies

We gebruiken enkele plug-ins voor sociaal delen, zodat u bepaalde pagina's van onze website op sociale media kunt delen. Deze plug-ins plaatsen cookies zodat je correct kunt zien hoe vaak een pagina is gedeeld.


Eet goed, beweeg goed, leef goed Cracker Recept voor National Bak for Family Fun Month

Galina Denzel, co-auteur van Eet goed, beweeg goed, leef goed, weet veel over voedzaam eten. Ze creëert verse recepten voor het unieke thema van elke maand via hun programma op eatmovelive365.com! Februari is de National Bake for Family Fun Month, dus we hebben een crackerrecept van Galina om te delen dat zowel voedzaam als leuk is om te maken.

Perfecte Crackers
Het klinkt misschien minder dan bescheiden, maar deze hebben knapperigheid, smaak en eiwitten en vormen een solide basis voor een spread of mini hipster-toast - wie zou deze niet perfect noemen?

Op de foto's hebben we ze geserveerd met avocado, hummus en cashewkaas, ricotta en spruitjes, maar maak ze alsjeblieft zelf en maak je eigen verbluffende heerlijke display! Deze werken ook prima om mee te nemen naar het werk als tussendoortje en zijn gemakkelijk draagbaar voor wandelingen en uitstapjes.

Voor 4-8 porties
1/2 kop lijnzaad, gemalen
1/2 kop lijnzaad
1 kopje water
1 kopje ongebleekte amandelmeel
1/2 kop hennepzaad
2 el olijfolie
1/2 el zeezout
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
Vervang je eigen kruidenkeuze door verschillende smaken

Routebeschrijving
Begin met het mengen van het vlas en het water en laat het een tijdje staan ​​- minimaal een uur, maar een nacht is het beste. Het vlas zal het water perfect opnemen. Combineer de andere droge ingrediënten: hennep, amandel, zeezout en droge kruiden en voeg olijfolie toe. Gebruik je vingers om de ingrediënten te bewerken
samen tot een dikke pasta. Combineer met de twee soorten vlas, van tevoren geweekt. Zodra u uw mengsel hebt, verspreidt u het en drukt u het in een ovenschaal of bakplaat met antiaanbaklaag en kookt u 25-30 minuten op 360F of tot ze goudbruin zijn. De dikte mag niet meer zijn dan 5 mm. Als je ze uit de oven haalt, laat ze dan rusten tot ze zijn afgekoeld en snijd ze voorzichtig zodat ze niet
afbrokkelen. Geniet van de heerlijke knapperige eindstukken! Je kunt ze zo serveren of met dips en spreads erop. Ik kan me voorstellen dat ze lang meegaan op een koele, droge plaats, maar we laten ze nooit langer dan een paar dagen zitten.


Maak van elke maand een feest van Salsa Maand

Salsa – of het nu voor een familiebijeenkomst is of om Cinco de Mayo te vieren, deze oude saus die teruggaat tot de Azteekse beschaving, is altijd een welkome aanvulling op elke maaltijd. Het maakt niet uit hoe vaak je salsa gebruikt, om dit geliefde gerecht officieel te vieren, de maand mei is de tijd om het te doen. Mei is uitgeroepen tot Nationale Salsa-maand, waardoor het een perfect moment is om je culinaire creativiteit de vrije loop te laten door te experimenteren met verschillende salsa-recepten. Natuurlijk zegt niemand dat mei de enige tijd is om salsa aan te moedigen. Elke tijd van het jaar is perfect om te genieten van heerlijke salsavarianten van over de hele wereld.

Wat is salsa?

Het woord salsa is de Spaanse term voor "saus" en geen verrassing, maar salsa is erg goed voor ons. Salsa's zijn eigenlijk een smaakmaker die bedoeld is om smaak aan ander voedsel toe te voegen en kan zowel vers als gekookt worden gebruikt. Telkens wanneer we een chip in de robuuste, pittige mengelmoes van ingrediënten dopen waaruit salsa's kunnen zijn samengesteld, zijn onze smaakpapillen mateloos verrukt.

Hier in de Verenigde Staten hebben de meesten van ons de neiging om "salsa's" te zien als een brouwsel gemaakt met tomaten, uien en pepers. Maar salsa's kunnen eigenlijk een mix zijn van een reeks van vele heerlijke ingrediënten - niet alleen tomaten, uien en pepers, maar ook zoete rode pepers, chilipepers, zwarte bonen, maïs, avocado's, perzik, mango, limoen en koriander, gewoon om er een paar te noemen.

Voor sommigen van ons is misschien de enige keer dat we deze smaakmaker hebben, wanneer we "chips en salsa" hebben. Salsa's hebben echter veel meer toepassingen dan dat. Aangezien salsa's bekend staan ​​om hun intense smaken en kleuren, kunnen salsa's, afhankelijk van de ingrediënten, worden roerei met eieren, als garnering voor kip en vis, en zelfs als ijstopping geserveerd.

Het voedingsprofiel van Salsas

Al die heerlijke en voedzame groenten, fruit en kruiden betekenen maar één ding: je eet gezond voedsel dat een behoorlijke voedingskick geeft. Hier zijn enkele van de meest voorkomende voedingsstoffen die je in de meeste salsa's vindt:

De hoofdingrediënten die vaak in salsa's worden gevonden - tomaten en paprika's - zijn rijke bronnen van vitamine C. Salsa gemaakt met een kopje tomatenblokjes en 1 paprika bevat ongeveer 43 milligram vitamine C. Vitamine C of ascorbinezuur, produceert collageen, beschermt cellen tegen beschadiging, helpt bij het absorberen van ijzer, helpt bij wondgenezing en versterkt het immuunsysteem.

Tomaten en paprika's zijn opnieuw de belangrijkste leveranciers van vitamine A. Vitamine A is noodzakelijk voor een gezond zicht, huid en slijmvliezen, bot- en tandgroei en de gezondheid van het immuunsysteem.

Deze chemische stof die in paprika's wordt aangetroffen, maakt ze pittig en speelt een rol bij de behandeling van sommige gezondheidsproblemen. Het consumeren van capsaïcine kan helpen bij het verlichten van indigestie en maagpijn en kan beschermen tegen het ontwikkelen van zweren. Om het vuur en het capsaïcine-gehalte echt hoger te zetten, voeg je royale hoeveelheden jalapenopepers toe aan je salsa.

Al die verse groenten en fruit zullen je de broodnodige vezels geven. Vezels zorgen voor bulk in het dieet, waardoor de stoelgang regelmatig wordt gehouden en kan hartaandoeningen, diabetes, gewichtstoename en sommige vormen van kanker helpen voorkomen, samen met het verbeteren van de spijsvertering - is er iets dat vezels niet doen?

Vier het hele jaar door salsa met gemakkelijke recepten

Om je in de stemming te brengen om het hele jaar door salsa te vieren, is hier een geweldige website met 15 verschillende salsarecepten. Je zult versteld staan ​​van de verscheidenheid aan recepten die passen bij elk vermoeden dat je maar wilt in welke salsa-stemming je ook bent. Veel plezier en fijne salsa-maand!


De richtlijnen voor zuigelingenvoeding en de Australische voedingsrichtlijnen geven up-to-date advies over de hoeveelheid en soorten voedsel die we moeten eten voor gezondheid en welzijn. Ze zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke gegevens. De Australische gids voor gezond eten (foto rechts), toont het aandeel van de vijf voedselgroepen waarnaar elke dag moet worden gestreefd, en laat ook zien welk voedsel slechts af en toe of in kleine hoeveelheden moet worden gegeten.

Er zijn veel gezondheidsvoordelen van goed eten, waaronder:

 • Verbeterde gezondheid en welzijn
 • Verminderd risico op voedingsgerelateerde aandoeningen, zoals hoog cholesterol, hoge bloeddruk en constipatie
 • Verminderd risico op chronische ziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.

Zeer weinig Tasmaniërs eten op de manier die wordt getoond door de Australian Guide to Health Eating:

 • In Tasmanië eten slechts 4 op de 10 volwassenen 1 en 7 op de 10 kinderen 2 de aanbevolen hoeveelheid van twee porties fruit per dag
 • In Tasmanië eet minder dan 1 op de 10 volwassenen 3 en kinderen 4 de aanbevolen vijf porties groenten per dag
 • Australische volwassenen en kinderen halen meer dan een derde van hun dagelijkse energie-inname uit voedsel en dranken die slechts af en toe of in kleine hoeveelheden mogen worden gegeten, zoals gefrituurd voedsel, chocolade, koekjes, cakes, gebak en zoete dranken. 5

Verder krijgen slechts 4 van de 10 Tasmaanse baby's uitsluitend borstvoeding na 4 maanden. 6

afbeeldingsbron: National Health and Medical Research Council

2 Australisch Bureau voor de Statistiek (2015). Nationale Gezondheidsenquête 2014 - 2015.

4 Australisch Bureau voor de Statistiek (2015). Nationale Gezondheidsenquête 2014 - 2015.

5 Australische gezondheidsenquête: Nutrition First Results &ndash Food and Nutrients, 2011-12 &ndash Australia Table 9.1


Goedkoop eten: kookboek laat zien hoe je goed kunt eten met een budget voor voedselbonnen

De Hartige Zomerschoenmaker uit de Goedkoop en goed kookboek met seizoensgroenten onder een peperige koekjeskorst.

Toen Leanne Brown vanuit Canada naar New York verhuisde om een ​​master in voedingsstudies te behalen aan de New York University, viel het haar op dat Amerikanen met een krap budget veel bewerkte voedingsmiddelen met veel koolhydraten aten.

"Het zat me echt dwars", zegt ze. "De 47 miljoen mensen met voedselbonnen - en dat is een groot deel van de bevolking - hebben niet dezelfde keuzes als alle anderen."

Brown vermoedde dat ze mensen in SNAP, het Supplemental Nutrition Assistance Program van de federale overheid, zou kunnen helpen manieren te vinden om vullende, voedzame en smaakvolle maaltijden te bereiden. Dus begon ze een kookboek te schrijven vol recepten die iedereen zou kunnen maken met een budget van slechts $ 4 per dag.

Het resultaat is Good and Cheap, dat gratis online is en meer dan 200.000 keer is gedownload sinds ze het begin juni op haar website plaatste. Een Kickstarter-campagne in juli hielp Brown ook om $ 145.000 op te halen om exemplaren te printen voor mensen zonder computertoegang.

Het zout

Wat scheidt een gezond en ongezond dieet? Slechts $ 1,50 per dag

Het zout

Advies om goed te eten met een krap budget, van een moeder die er is geweest

Dus wat zijn de geheimen van Brown om goed te eten met $ 4 per dag? Het gaat erom de voorraadkast te vullen met goedkope basisproducten om maaltijden van te maken: dingen als knoflook, ingeblikte groenten, gedroogde bonen en boter.

Ze benadrukt ook flexibiliteit en vermijdt het voorschrijven van strikte maaltijden en methoden. Dat betekent veel vervangingsopties, vooral als het gaat om het gangpad met producten, waar de prijzen kunnen fluctueren op basis van seizoen en beschikbaarheid. Elke maaltijd wordt geprijsd door te serveren.

Eerder deze week wendde Deborahmichelle Sanders, 63, uit San Francisco zich tot het kookboek en vond een intrigerend recept: groenten in maïsmeelkorst met een Aziatisch geïnspireerde pindasaus om te dippen.

Omdat ze de voorgestelde bonen of paprika's niet kon betalen, probeerde ze wortelen. Het resultaat? "Het is zo geweldig", zegt ze tegen The Salt.

SNAP biedt momenteel 46,2 miljoen mensen met een laag inkomen, zoals Sanders, een maandelijks gemiddelde toelage voor voedsel van $ 126 in de vorm van een bankpas. Ze kunnen het naar de supermarkt brengen, hun eten uitzoeken en de kaart bij de kassa halen.

Maïsmeelkorst sperziebonen uit de Goedkoop en goed kookboek. Leanne Brown bijschrift verbergen

Maïsmeelkorst sperziebonen uit de Goedkoop en goed kookboek.

SNAP heeft geen equivalent in Browns thuisland Canada, de programma's voor openbare bijstand zijn flexibeler, zegt ze. En ze was niet onder de indruk van wat ze vond toen ze op zoek ging naar bronnen voor mensen in het Amerikaanse programma over hoe je goed kunt koken met de voordelen.

"Heel veel organisaties doen geweldig, nuttig werk, maar meestal kunnen hun recepten een beetje prekerig klinken, of ze zijn erg gouvernement", zegt ze. Brown denkt dat de bestaande kookboeken mensen proberen te vertellen hoe ze hun leven op de juiste manier moeten leven - door uit te leggen wat ze precies moeten eten en hoe ze het precies moeten bereiden - en dat schrikt hen vaak af voor de recepten.

"Net als een receptenboek is [Brown's book] een ideeënboek", zegt Brenda Mahoney uit Dallas, een andere vrouw in SNAP die het boek gebruikt. Sterker nog, sommige van Goed en goedkoop's pagina's komen met precies dat label: 'ideeën'.

Op een pagina, getiteld 'Leftovers', vindt u tips over de talloze manieren om goed gebruik te maken van oude maaltijden, zoals het aanbrengen van de bevestigingen die u oorspronkelijk gebruikte om toast in een wrap of op een pizza te leggen, of bijna alles in een sandwich veranderen. Een ander heet "Popcorn!" raadt aan om de bekende snack op te vrolijken door kruiden toe te voegen.

Goed en goedkoop staat ook vol met prachtige foto's - een visueel feest, vooral in vergelijking met de andere receptenboeken die zijn afgestemd op mensen in SNAP.

Een portret van de SNAP kookboekauteur, Leanne Brown. Dan Lazin bijschrift verbergen

Een portret van de SNAP kookboekauteur, Leanne Brown.

Neem de tips van het Amerikaanse ministerie van landbouw voor gezonde, zuinige maaltijden. Oranje lijnen en zwarte opsommingstekens vullen hele pagina's, met even weinig inspirerende schetsen aan de zijkant.

En vergelijk hun Turkey Cabbage Casserole met Brown's Savory Summer Cobbler, die zowel Sanders als Mahoney als hun favoriete gerecht noemen. Zelfs de naam trekt een lezer naar het recept, met seizoensgroenten onder een peperige koekjeskorst. De weelderige foto die erbij hoort op de pagina doet geen pijn.

"Je kiest zelf welke groenten je wilt, dus ik gebruikte tomaat en een groengestreepte kromhalspompoen, dat was de goedkoopste die ik kon vinden", zegt Sanders. "Het is zo, zo goed."

"Mijn kinderen waren dol op het recept", zegt ze.

Mahoney kookt voor haar twee kinderen en voor zichzelf, net als Mia Pickering, die met haar twee tieners in Seattle woont. Sanders, Mahoney en Pickering zijn allemaal al een aantal jaren op SNAP en ze zeggen: Goed en goedkoop, die ze online hebben ontdekt, werkt beter voor hen dan al het andere dat ze hebben kunnen vinden. En dat is belangrijk wanneer wat ze kunnen koken bepaalt hoe goed zij en hun gezinnen kunnen eten.

"Koken is zeker zuiniger en gezonder dan het kopen van kant-en-klaar voedsel", zegt Mahoney.

Dat vindt Pickering ook. Voor haar is het gemakkelijker om vers te koken dan diepvriesmaaltijden op te warmen. Het betekent dat zij en haar kinderen minder voedsel weggooien en een betere portiecontrole uitoefenen.

"Veel auteurs hebben hun best gedaan om goedkope maaltijden te bedenken, maar ze smaken zo slecht. Leanne is zo begaafd. Het is gewoon ongelooflijk", zegt Sanders.


Hoe gezond te eten zonder "dieet"

Gezond eten kan makkelijk, betaalbaar en lekker zijn. Het draait allemaal om het maken van slimme keuzes om een ​​algeheel gezond voedingspatroon op te bouwen.

Een gezond voedingspatroon kan tenslotte helpen om het risico op hartaandoeningen, beroertes en tal van andere dingen te verminderen die u liever vermijdt. Het goede nieuws is dat goed eten moeilijk hoeft te zijn of dat je al het voedsel waar je van houdt moet opgeven.

Hier zijn enkele tips om u en uw gezin te helpen een gezondere eetstijl aan te nemen:

ERBIJ BETREKKEN

BEGRENZING

 • Gezoete dranken en cholesterol in de voeding
 • Vet of verwerkt rood vlees & ndash als u ervoor kiest om vlees te eten, kies dan mager vlees
 • Geraffineerde koolhydraten zoals toegevoegde suikers en bewerkte granen
 • Volvette zuivelproducten
 • Tropische oliën zoals kokos- en palmolie

VOORKOMEN

Wij kunnen u helpen gezondere keuzes te maken:

 • Kies bewust, zelfs met gezonder voedsel. Ingrediënten en voedingswaarde kunnen sterk variëren.
 • Etiketten lezen. Vergelijk voedingsinformatie op verpakkingsetiketten en selecteer producten met de laagste hoeveelheden natrium, toegevoegde suikers, verzadigd vet en transvet, en geen gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën.
 • Let op je calorieën. Om een ​​gezond gewicht te behouden, eet u slechts zoveel calorieën als u verbruikt door lichamelijke activiteit. Als je wilt afvallen, neem dan minder calorieën binnen of verbrand meer calorieën.
 • Eet redelijke porties. Vaak is dit minder dan je wordt opgediend, zeker als je uit eten gaat.
 • Thuis koken en eten. Je hebt meer controle over ingrediënten en bereidingswijzen.
 • Zoek naar het hart-vinkje om gemakkelijk voedingsmiddelen te identificeren die deel kunnen uitmaken van een algemeen gezond eetpatroon.

Meer tips

  - Gezond thuis koken en slim winkelen geven je controle over wat er in je recepten en je lichaam gaat. Volg deze gezonde richtlijnen om uw eetstijl bij te werken en uw voedingsprofiel te verbeteren. - Probeer deze dagelijkse tips die uw gezin helpen om stap voor stap gezond te eten. - Leer hoe u kunt bijhouden wat u eet om af te vallen of een gezond gewicht te behouden. - Zogenaamde "superfoods" alleen zullen je gezonder maken, maar het toevoegen van deze voedzame voedingsmiddelen aan een al uitgebalanceerd dieet kan gezondheidsvoordelen opleveren. - Gezond eten met een beperkt budget lijkt misschien moeilijk, maar het kan! Creatief zijn kan je helpen je aan je budget te houden en voedzaam voedsel in je dieet op te nemen. Probeer deze tips om een ​​aantal van deze goedkope voedingsmiddelen in je wekelijkse menu op te nemen. - Kinderen worden maar al te vaak beloond met ongezond voedsel en suikerhoudende dranken en desserts, maar er zijn veel gezonde keuzes die geweldig smaken! - Chef-kok voor NBC's grootste verliezer en auteur, Devin Alexander deelt haar persoonlijke perspectief als chef-kok in dit blogbericht met geweldige ideeën voor gezonde snacks voor het hele gezin om mee te nemen op hun zomervakantie of waar dan ook! - Een deel van Healthy for Good&trade zijn, is het creëren van eenvoudige dagelijkse gewoonten waar je je aan kunt houden. Een belangrijke gewoonte die je dag een kickstart kan geven, is het eten van een gezond ontbijt. Denk buiten de (graan)doos met deze snelle en gemakkelijke ideeën. - Het aantal maaltijden dat u eet is misschien niet zo belangrijk. Hoe u die maaltijden eet, is het belangrijkste als het gaat om het verminderen van het risico op hartaandoeningen en andere gezondheidsproblemen die gepaard gaan met overgewicht. - Veel shoppers gaan ervan uit dat biologische producten voedzamer en veiliger zijn om te eten, maar deze percepties zijn meer gebaseerd op hype dan op harde wetenschap. - Kieskeurige eters kunnen veel lekker eten missen! Het kan niet alleen een uitdaging zijn om te koken voor mensen die sommige voedingsmiddelen weigeren te eten, maar ze kunnen ook belangrijke voedingsstoffen mislopen die in voedingsmiddelen voorkomen die vaak op de I-Don'squot-Eat-lijst staan. - Laat excuses niet in de weg staan ​​van gezond eten! Bekijk onze tips om uit de afbrandcyclus te komen. - Hoewel u misschien bekend bent met bruine rijst en 100% volkorenbrood, zijn er tal van andere smakelijke volkoren opties.

Geschreven door de redactie van de American Heart Association en beoordeeld door adviseurs op het gebied van wetenschap en geneeskunde. Zie ons redactionele beleid en onze medewerkers.


Richtlijnen voor gezond eten voor oudere kinderen en volwassenen

Weten hoeveel voedsel u uw kind moet geven, kan moeilijk zijn, omdat dit kan afhangen van hun leeftijd en activiteitenniveau. Portiegrootte is een goede plek om te beginnen en is iets dat je geleidelijk aan voor iedereen in het gezin kunt introduceren.

Als vuistregel geldt dat een 5-jarige ongeveer de helft van de hoeveelheid moet eten die een volwassene eet. Veel volwassenen eten ook grotere porties dan ze nodig hebben. Probeer iedereen kleinere porties op hun bord te geven om mee te beginnen en ze kunnen daarna meer hebben als ze nog steeds honger hebben. Kleinere borden gebruiken, voor kinderen en volwassenen, kan helpen

Deze begeleiding is voor iedereen vanaf 5 jaar.

De richtlijnen heten Healthy Food for Life en de toolkit bevat:

De kernboodschappen van Healthy Food for Life zijn:

 • eet meer groenten, salades en fruit - tot zeven porties per dag
 • beperk de inname van veel vet, suiker en zout in eten en drinken
 • grootte is belangrijk: gebruik de voedselpiramide als richtlijn voor portiegroottes
 • uw fysieke activiteitsniveaus verhogen
 • kleine kansen kunnen een groot verschil maken. dus begin vandaag!

Ga naar safefood voor meer informatie over portiegroottes.

We werken samen met de HSE en Safefood aan de START-campagne, die ouders helpt om de voeding van hun kinderen aan te passen. Het is ook een plek waar ouders tips met elkaar delen. Je kunt hier enkele recepten bekijken, speciaal voor kinderen.


Ontdek traditionele diëten

Mediterraans diëet

Het mediterrane dieet weerspiegelt een manier van eten die traditioneel is in de landen rond de Middellandse Zee, maar u hoeft niet verder te reizen dan uw lokale bevolking.

Afrikaans erfgoeddieet

Het African Heritage Diet is een manier van eten gebaseerd op de gezonde eettradities van mensen met Afrikaanse roots. Deze gezonde manier van eten is krachtig voedzaam en heerlijk, en voldoet natuurlijk aan de richtlijnen die experts aanbevelen voor het ondersteunen van een goede gezondheid.

Latijns-Amerikaans erfgoeddieet

De Latijns-Amerikaanse dieetpiramide behoudt en revitaliseert eeuwenoude tradities en smaken. Of je nu in Latijns-Amerika woont, van Latijnse afkomst bent maar ergens anders woont, of dat je gewoon geniet van de levendige smaken van de Latijnse culinaire tradities, wij helpen je meer te weten te komen over het eten.

Aziatisch erfgoeddieet

Aziatische diëten zijn net zo gevarieerd als het Aziatische continent groot is. Hoewel elk Aziatisch land en elke regio zijn eigen smaken en kookstijlen heeft, zijn er veel verbindende kenmerken, zoals een hoge consumptie van plantaardig voedsel, waaronder groenten, fruit, bonen, peulvruchten, noten, kruiden en.

Vegetarisch en veganistisch dieet

Het is een feit: het eten van planten is heel erg goed voor je en als je er veel van eet, kun je de vruchten plukken van wetenschappelijk bewezen voordelen, waaronder een verbeterde gezondheid, een lager ziekterisico, gewichtsverlies en een lang leven. Ontdek wat uw maaltijden zouden bevatten, als u vegetariër of veganist zou eten.