Nieuwste recepten

Mexicaanse koffie ijslollys

Mexicaanse koffie ijslollys


Koele, zoete ijslollys gemaakt met sterke koffie-, kaneel- en amandelaroma's. De perfecte manier om wakker te worden en af ​​te koelen!MEER +MINDER-

1/2

kop sterke koffie of espresso, gekoeld

3 1/2

eetlepels lichtbruine suiker

1/4

theelepel amandel- of vanille-extract

Verberg afbeeldingen

  • 1

    Combineer alle ingrediënten in een blender. Mix tot het mengsel glad en schuimig is, maar een beetje dik (voeg melk toe als het te dik is, voeg ijs toe als het te dun is).

  • 2

    Vul ijslollyvormpjes of kleine Dixie-bekers met het gemengde mengsel. Plaats snel mini-ijslollystokjes of doormidden gebroken ijslollystokjes in het midden van elke vorm of beker.

  • 3

    Plaats bekers in de vriezer en vries in tot ze volledig bevroren zijn, ongeveer 4 uur.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

  • Mensen die mij kennen, weten dat ik van koffie houd, van koffie houd. Hoe belachelijk het ook klinkt, het is waar - ik heb sinds mijn vijftiende geen dag zonder koffie gezeten. Dat is bijna 10 jaar non-stop koffie drinken. Of ik daar trots op ben of niet, is een ander verhaal, maar het punt is: ik hou echt van koffie. Het maakt me niet alleen elke ochtend wakker en houdt me de hele dag in stand, maar ik hou ook gewoon van de smaak, maar ondanks mijn genegenheid voor koffie, is een gewone kop koffie soms niet voldoende. Soms wil ik een ijskoffie met melk. Soms wil ik een karamel latte, of een mokka, of een magere, droge, dubbele cappuccino. En soms wil ik mijn koffie in ijslollyvorm, met hints van kaneel- en amandelaroma's. Op de dagen dat ik naar het laatste verlang, zijn deze Mexicaanse koffie-ijslolly's de plek. De zoetheid van het gemalen kaneel- en amandelextract contrasteert goed met de sterke, bittere smaak van espresso. Op een warme zomerdag, wanneer het laatste wat ik wil een dampende kop koffie in mijn gezicht is, zijn deze ijslollys een perfecte vervanging! Natuurlijk, tenzij je er ongeveer 16 in één keer eet, krijg je er niet veel van een schok, maar ze geven wel genoeg energie en smaak om in een mum van tijd te volstaan ​​(of als je gewoon echt een ijsje wilt). Ze doen me veel denken aan een van mijn favoriete ijssmaken - je raadt het al, koffie. Als je echt zin hebt in koffie-ijs, maar niet naar de winkel wilt, maak dan deze ijslollys! Voor koffieliefhebbers zoals ik zijn deze Mexicaanse koffie-ijslollys een nieuwe manier om wakker te worden en af ​​te koelen op een warme dag.

Bekijk de video: Hoe maak je paardenijs? PaardenpraatTV