Ongewone recepten

Cheesecake Gevulde Kerstboom Cupcakes

Cheesecake Gevulde Kerstboom Cupcakes


Verborgen in deze feestelijk versierde drievoudige chocoladecupcakes is een verrassende cheesecake-kerstboom. MEER +MINDER-

Bijgewerkt 5 september 2020

Cheesecake-bomen

16

ounces (2 blokken) roomkaas (gebruik geen licht of geen vet)

1/3

kop zware slagroom

1/2

theelepel pepermunt extract (of 1 theelepel vanille extract)

Cupcakes

1

doos Betty Crocker ™ Super Moist ™ triple chocolate fudge cake mix (of andere chocolademix)

1 1/4

kopjes volle melk of water

3

kuipjes Betty Crocker ™ kant-en-klaar vanille glazuur

Betty Crocker ™ groene gelvoedselkleurstof

8

ons witte snoep hagelslag

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Combineer roomkaas, suiker, zware slagroom, eieren en vanille in de kom van een keukenmachine, pulseer tot een gladde massa. U kunt ook roomkaas en suiker samen mengen tot alles goed gemengd is. Voeg slagroom, eieren en vanille toe en mix tot een gladde massa. Voeg wat groene kleurstof en wat pepermuntextract toe, indien gewenst, tot je de gewenste tint groen krijgt.

 • 2

  Bekleed een 9x13 pan met aluminiumfolie met antiaanbaklaag. Giet het cheesecake-beslag in de pan en bak 16-18 minuten op 325 ° F. Laat de cheesecake 30 minuten afkoelen en vries dan ongeveer 2 uur in.

 • 3

  Houd de folie vast, til de cheesecake uit de pan en leg deze op een snijplank. Gebruik een kleine 1 inch hoge kerstboom-koekjesvormer om 48 bomen uit de cheesecake te snijden. Je moet de sneden heel dicht bij elkaar houden. Zet de cheesecake-bomen op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie met antiaanbaklaag. Zet 20 minuten in de vriezer.

 • 4

  Maak cakebeslag volgens de instructies op de verpakking. Bekleed een cupcakevorm met cupcakevoeringen. Schep 1 eetlepel beslag in elke cupcakevoering.

 • 5

  Stapel twee bomen op elkaar en druk ze vervolgens in het midden van de cupcakevoeringen.

 • 6

  Bedek de cheesecake-bomen met beslag en verdeel het resterende beslag gelijkmatig over de cupcakes.

 • 7

  Bak 18-22 minuten op 350 ° F tot ze er bovenop droog uitzien en je kunt de bovenkant van een cupcake aanraken en hij veert terug. Laat volledig afkoelen. Als je de cupcakes uit de pan haalt, teken dan een markering op de bodem van elke cupcakevoering, zodat de voorkant zichtbaar is, zodat je weet in welke richting je ze later moet snijden.

 • 8

  Verwarm 1 bakje Betty Crocker ™ Vanilla Frosting in de magnetron, om het glazuur een beetje te laten smelten. Doop de cupcakes in het glazuur en rol ze in witte hagelslag. Als het glazuur te dun is, laat het dan afkoelen en roer regelmatig tot het een beetje dikker wordt.

 • 9

  Kleur twee bakjes Betty Crocker ™ Vanilla Frosting met Betty Crocker ™ Green Gel Coloring tot u de gewenste tint groen krijgt. Vul een grote spuitzak met een grote stertip met het groene glazuur. Spuit een lange werveling van groen glazuur in het midden van elke cupcake.

 • 10

  Gebruik het merkteken dat je op de onderkant van elke cupcake hebt getekend als richtlijn. Zet de cupcakes naar je toe. Voeg een gele strooister aan de bovenkant van elke boom toe die naar voren wijst, zodat je weet in welke richting je de cupcakes moet snijden om de voorkant van de cheesecake-boom te onthullen. Bestrooi met wat gekleurde nonpareils. Serveer de cupcakes. Snijd over de voorkant van elke cupcake en onthul de cheesecake-boom.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Zet deze vakantie een extra verrassing in deze feestelijke Cheesecake Gevulde Kerstboom Cupcakes! Het vinden van pakjes onder je boom is een kersttraditie. Het vinden van een cheesecake-boom die in een cupcake is gestopt, is dat nog niet. Het is zo leuk om in een feestelijk versierde cupcake te snijden en er een verrassing in te vinden! Elk van deze Betty Crocker ™ Triple Chocolate Cupcakes heeft een gebakken cheesecake-boom en is bedekt met een Betty Crocker ™ Vanilla Frosting-wervelboom. Ze zien er prachtig uit op je kersttafel en zijn zo decadent dat zowel kinderen als volwassenen er zeker van zullen genieten. Deze cupcakes zijn iets meer betrokken dan je gemiddelde cupcake, dus gun jezelf wat tijd om elk onderdeel van dit recept te maken. cupcakes en geniet van de glimlach wanneer je over de voorkant van elke cupcake snijdt om de cheesecake-boom te onthullen!

Bekijk de video: Philadelphia cheesecake kerst bake-off