Ongewone recepten

Cheddar Kaasbrood

Cheddar Kaasbrood


1 1/2

kopjes warme melk (ongeveer 105 ° F)

4 1/2

theelepels actieve droge gist (2 pakjes)

1/2

kopje warm water (ongeveer 115 ° F)

1 1/2

kopjes geraspte (cheddar) kaas, plus meer om bovenop te strooien

1

theelepel tijmpoeder (optioneel)

1/2

theelepel marjoleinpoeder (optioneel)

1/2

kopje fijngesneden pimiento (optioneel)

3

cups Gold Medal ™ ongebleekt bloem voor alle doeleinden

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Giet in een middelgrote kom warme melk, suiker, zout en boter en mix tot alles goed gemengd is.

 • 2

  Roer in de kom van een standaardmenger of een grote kom gist en warm water erdoor tot de gist is opgelost.

 • 3

  Voeg het melkmengsel toe aan het gistmengsel en meng met de peddelopzet tot het net gecombineerd is.

 • 4

  Voeg ei, kaas en eventueel kruiden / pimiento toe.

 • 5

  Voeg bloem toe en, schakel over naar de deeghaak, kneed het deeg ongeveer 10 minuten, of tot het deeg glad en elastisch is.

 • 6

  Vorm het deeg tot een ronde bal, doe het in een licht ingevette aparte kom en dek af met plasticfolie. Laat rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 2 uur.

 • 7

  Verdeel het deeg in twee en vorm er sandwichbroodjes van. Plaats elk brood in een licht ingevette broodvorm van 20 x 10 cm en zorg ervoor dat het deeg de zijkanten van de pan raakt. Dek af met plasticfolie en laat een uur verdubbelen.

 • 8

  Verwarm de oven voor op 375 ° F. Bestrooi gerezen broden desgewenst met kaas en bak ongeveer 30 minuten of tot de kaas bruin en bruisend is en de korst goudbruin is.

 • 9

  Haal ze uit de broodpannen en laat ze volledig afkoelen voordat u ze snijdt of serveert.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Tegenwoordig, wanneer de lente worstelt om zich een weg te banen door de met regen gevulde wolken en zonneschijn over de babygroene toppen op de grond te strooien, kan ik soms alleen maar denken aan troostvoedsel. Brood raakt de spot. De naam zelf ademt geen fantasie, geen razzmatazz of flair. Het is wat het is. Maar dit is een brood dat niet op zijn titel mag worden beoordeeld. De smaken in dit brood, met veelzijdige accenten van honing en kruiden, overschrijven het rudimentaire label: het kan eenvoudig worden bereid met kaas en deeg en niets anders. Of het kan een mengeling van tijm, marjolein, pimiento en natuurlijk kaas bevatten. Ik koos voor de middelste weg toen ik dit recept voor het eerst maakte, met alleen tijm, marjolein en een flink stuk milde cheddar, en was best blij met de resultaten. Voor degenen die geen grote fan zijn van marjolein of pimiento, laat ze weg , of vervang ze door je favoriete kruiden. Voor degenen die geen fan zijn van milde cheddar (of net als andere kazen beter), gebruik een ander soort matig gearomatiseerde kaas, zoals scherpe cheddar of zelfs Parmezaanse kaas. Sterke kazen zoals blauwe kaas of zelfs Zwitserse kaas zou ik afraden. , tenzij je zoveel van kaas houdt dat geen enkele potentie van smaak je kan afschrikken. Dit kaasbrood - eenvoudig en geruststellend - is perfect om te maken en te serveren op een regenachtige, koude lentedag.

Bekijk de video: How To Make Homemade Cheddar Cheese. Quick u0026 Easy Recipe,3 INGREDIENTS I How to make cheddar Cheese