De beste recepten

Flan Borracho

Flan Borracho


1

kan (12 oz) gezoete gecondenseerde melk

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Plaats het ovenrek in het onderste derde deel van uw oven. Verwarm de oven voor op 325 ° F.

 • 2

  Maak ondertussen karamelsaus. Smelt de suiker op middelhoog vuur en roer regelmatig met een houten lepel tot de suiker goudbruin is.

 • 3

  Giet karamel (gesmolten suiker) in een bakvorm. Suggestie: ofwel een ovale taartvorm (ongeveer 23 cm rond met een geheel in het midden en 7,5 cm hoog) of 23 cm vierkante pan. Verdeel karamel snel en voorzichtig voordat het gelijkmatig hard wordt om de bodem van de pan te bedekken.

 • 4

  Meng alle andere ingrediënten in een mengkom tot een gladde massa. Giet het mengsel in de pan bovenop de met karamel bedekte pan.

 • 5

  Zet een waterbad (baño Maria) op door de vlaai in een grotere bakpan met warm water te plaatsen. Het water moet halverwege de zijkanten van de taartvorm omhoog komen.

 • 6

  Bak ongeveer 1 uur tot 1 uur en 15 minuten. Leg na het eerste uur een mes of een prikker in het midden van de vlaai. Als het mes er schoon uitkomt en de vlaai wiebelt stevig, is het klaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 • 7

  Eenmaal afgekoeld tot kamertemperatuur, minstens een uur in de koelkast bewaren.

 • 8

  Dek de taartvorm af met een grotere plaat of platte schaal. Gebruik een mes om de vlaai van de zijkanten van de schaal te scheiden en om te draaien. Beweeg de vlaai langzaam naar beneden en serveer.

Tips van experts

 • Gebruik afzonderlijke vormpjes voor een snellere afkoeltijd.
 • U kunt geschaafde geroosterde amandelen of geraspte kokos over uw vlaai strooien voor extra knapperigheid.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Er zijn maar weinig recepten die als vlaai jeugdherinneringen in Spanje kunnen oproepen. Mijn grootmoeder maakte de meeste zondagen vlaai voor het hele gezin. Ze maakte grote pannen van vlaai, geen kleine schaaltjes die een individuele portie opleveren. Nadat we naar de Verenigde Staten waren verhuisd, zette mijn moeder haar traditie van het maken van wekelijkse vlaaien voort. Ze heeft een kleiner recept voor ons gemaakt. Toen we gezelschap hadden, liet ze ze graag haar Spaanse culinaire vaardigheden zien en maakte ze altijd een vlaai. We zijn uitgenodigd bij een vriend thuis? Een vlaai was er ook. Naarmate ik ouder werd en de weg leerde in de keuken, begon ik te proberen ook vlaai te maken. Het grappige is dat er veel manieren zijn om een ​​vlaai te maken. In Latijns-Amerikaanse recepten wordt gecondenseerde melk gebruikt; Terwijl volle melk wordt gebruikt in recepten uit Spanje, ben ik de consistentie gaan waarderen van vlaai gemaakt met gecondenseerde melk en volle melk samen. Voor mij is dit een gelukkig medium dat al mijn Latino-vrienden samen bevalt. Nu ik volwassen ben, vind ik het heerlijk om een ​​volwassen dronken vlaai te maken, of borracho zoals we het in het Spaans noemen. Vlaaien zijn eenvoudig te maken, maar het is een recept waar je op moet letten tijdens het koken of je kunt de karamelsaus gemakkelijk aanbranden.

Bekijk de video: POSTRE DE FLAN Y VAINILLAS