Traditionele recepten

Cheesy Potato Stackers

Cheesy Potato Stackers


Het is een draai aan de klassieke gepofte aardappel. Veel.MEER +MINDER-

Gemaakt op 1 september 2014

12-16 plakjes Canadees spek (of minder)

3

kopjes geraspte witte cheddarkaas

Zure room en fijngesneden bieslook, ter garnering

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Verwarm de oven voor op 400 ° F.

 • 2

  Schrob de aardappelen en snijd ze in rondjes van 1/8 inch. Gebruik een mandoline voor gelijkmatigheid als je die hebt, of een scherp mes.

 • 3

  Vet de bodems van vier vormpjes licht in (ik gebruikte boter).

 • 4

  Leg een aardappelschijfje op de bodem van elk schaaltje en bedek met kaas en een schijfje Canadian Bacon. Blijf lagen aanbrengen totdat het uit de bovenkant van elk schaaltje komt. Top met kaas.

 • 5

  Bak 45 minuten, tot de kaas gesmolten, bruin en bruisend is en de aardappelen gaar zijn.

 • 7

  Klodder met zure room en bieslook. Serveer onmiddellijk.

Tips van experts

 • Dit is behoorlijk vlezig, dus voel je vrij om het aantal Canadese baconplakken te verminderen of vleesloos te gaan als je dat liever hebt. U kunt zelfs 5 vormpjes uit de twee aardappelen krijgen, afhankelijk van hun grootte.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Neem die traditionele gepofte aardappel en TRIP.IT.OUT.

  En daarmee bedoel ik dat we stapelen. We stapelen kleine aardappelschijfjes op met veel kaas, Canadese spekschijven en meer kaas.

  En dan nog wat kaas.

  En dan nog veel meer kaas.

  En dan zure room en bieslook! (En kaas.)

  Het is zo'n leuke draai aan de gepofte aardappel omdat je alle mooie lagen aardappel, vlees en kaas kunt zien. Over vlees gesproken, ik zei dit in het recept en ik zeg het hier ook. Het is behoorlijk vlezig. De meeste gasten zullen hun hele gezicht omdraaien.

  Dus als je elke andere laag spek wilt overslaan, kun je dat helemaal doen. Het is aan jou! Dat is het mooie ervan. U kunt uw lot bepalen. Je lot met een Canadese speklaag.

  Ik heb een tijdje geleden een zoete aardappelversie op mijn blog gemaakt, maar ik dacht dat het leuk zou zijn om hier vandaag een andere versie te proberen. Met jou. Samen. Jij en ik.

  Hoe dan ook, laten we het stapelen!

  Begin met het snijden van uw aardappelen in rondjes. Ik heb een mandoline gebruikt om het VEEL sneller te maken en om ze perfect egaal te houden.

  Rasp je cheeeeeese. Ik heb een oude witte cheddar gebruikt.

  Dan stap je gewoon! Vet de bodems van vier vormpjes lichtjes in en begin met een aardappelronde. Dan kaas, dan een schijfje Canadees spek, dan een aardappelrondje, dan kaas, yadda yadda. Stapel ze zo op!

  Je plaatst de vormpjes op een bakplaat en schuift ze ongeveer 45 minuten in een hete oven. Let op die kaas. Kijk hoe het smelt en bubbelt en bruin wordt en voor je zingt. Controleer vervolgens of de aardappelen gaar zijn. Bam. Klaar.

  Laat ze ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze serveert. Als je kunt. Glorie landt.

  Je kunt ze op deze manier helemaal in de vormpjes serveren, en je vork gebruiken om het als een mini-ovenschotel te behandelen. Wat geweldig is.

  Of je kunt ze zo serveren! Zie je die lagen? Jij bent geweldig.

  Hou wat voor mij over.

  Bev zegt: "Verdorie, je moet dit proberen." Voor meer overpeinzingen, bezoek haar blog Bev Cooks en haar Tablespoon-profiel.


Bekijk de video: How to Make The Most Delicious Parmesan Bacon Potato Stacks Recipe