De beste recepten

Pixie Stix ™ Martini-cocktail

Pixie Stix ™ Martini-cocktail


Een mooie, puckery martini met een zoete pixie stix candy rimmer. Leuk en lekker!MEER +MINDER-

2

oz guave nectar of ananassap

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Snijd de uiteinden van 10 tot 12 pixie-stixen en giet ze in een rimmer-schaal of platte ronde plaat. De kleur van de rimmer hangt af van hoe u de kleuren mengt. Rood en oranje geven een lichte pastelkleur af, terwijl blauw, paars en groen een diepere kleur creëren. Meng niet alle kleuren door elkaar, want het verandert in een modderige kleur in combinatie met water.

 • 2

  Dompel je martiniglas in voldoende water om alleen de rand te bedekken. Schud voorzichtig eventueel toegangswater eraf, plaats het glas op de rimmer en beweeg het langzaam in een cirkel om het te coaten. Laat het glas een beetje zitten om de rimmer te laten stollen.

 • 3

  Vul de shaker met de gin, midori, blue curacao, guave nectar of ananassap en ijs.

 • 4

  Schud een paar minuten en giet dan in het omrande glas.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Toen mijn favoriete restaurant zijn deuren sloot, had ik een fantastisch menu, een buitengewone wijnkaart en een geweldige martini-cocktail nodig. De Pixie Stix ™ Martini. Tijdens een recente trip door "restaurant memory lane" met mijn vrienden (ja, we zijn foodie-nerds), haalden we herinneringen op aan een van onze favorieten aller tijden, JP's Bistro in Minneapolis. Hoewel er verhitte discussies waren over de sappige verdiensten van het riboog versus het portiershuis, was er één ding waar niemand iets aan zou durven vinden: de Pixie Stix ™ Martini. Deze martini had niet alleen de perfecte "plooi" waardoor je opstond en opmerkte, het was ook mooi. Als je het ronddroeg, voelde je je prachtig (toegegeven, afhankelijk van hoeveel je er had, dat had de gin kunnen zijn). Dus wat moest een meisje anders doen dan haar best doen om deze geliefde kleine "tini" na te bootsen? Ik had menig stiekem geplande gesprekken met de barmannen op gang gebracht om het recept te krijgen. Hoewel ze niet alle goederen opgaven, merkte ik op dat ik met vier hoofdingrediënten werkte: een pixie stix candy rimmer, gin, midori en blue curacao. Gewapend met deze wetenschap was ik uit als een vuil hemd.
 • Je kunt pixie six ™ meestal vinden bij de meeste supermarkten, feestwinkels of snoepwinkels. Als je geen rimmer hebt, was een truc die ik leerde het gebruik van een plastic deksel van een afhaalcontainer ter grootte van een kwart gallon. Afhankelijk van de grootte van je martini-glas, moet het groot genoeg zijn om in het glas te passen, en net genoeg diepte voor het juiste waterpeil. Ik weet niet hoe het met je zit, maar ik vind dat mijn martini's ijzingwekkend koud zijn. Om dit te bereiken, bewaar ik mijn martini-shaker een paar minuten voor gebruik in mijn vriezer. Je hebt ook iets nodig om de drank te "snijden". Veel cocktailrecepten bevelen ananassap aan, wat helemaal werkt. Voor dit experiment heb ik echter pure guave-nectarsap geprobeerd en het was de jam! Als je eenmaal schudt en in het omrande glas giet, zie je de martini voor je ogen van meisje naar vrouw gaan. Geloof me, het is een prachtig gezicht. Genieten!

Bekijk de video: Pixie Stick