Traditionele recepten

Copycat Orange Julius ™

Copycat Orange Julius ™


Het is alsof je weer 13 bent, in het winkelcentrum met je team, met jelly-armbanden en hoge tops. (Smaakt nog steeds net als het origineel!)MEER +MINDER-

Bijgewerkt op 20 november 2016

1/2

container bevroren sinaasappelsap (of sinaasappel-ananassap) concentraat

1

kopje Yoplait® Original vanille-yoghurt (van 32-oz kuip)

2 1/2

kopjes melk of amandelmelk

2

eetlepel honing (optioneel)

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Doe alle ingrediënten in een blender.

 • 2

  Mix 1-2 minuten op hoge temperatuur tot schuimig.

Tips van experts

 • Verwissel het sinaasappelsapconcentraat voor bevroren sinaasappelananas of piña colada-mix voor een smakelijke twist.

Voedingsfeiten

Portiegrootte: 1 portie
Calorieën
440
Calorieën van vet
70
% Dagelijkse waarde
Totaal vet
8 g
12%
Verzadigd vet
4 1 / 2g
24%
Trans vet
0g
Cholesterol
30 mg
10%
Natrium
220 mg
9%
Kalium
1250 mg
36%
Totaal koolhydraat
75 g
25%
Voedingsvezels
1 g
5%
Suikers
72 g
Eiwit
17 g
Vitamine A.
30%
30%
Vitamine C
230%
230%
Calcium
50%
50%
Ijzer
2%
2%
Uitwisselingen:

0 Zetmeel; 1 1/2 fruit; 2 andere koolhydraten; 1/2 magere melk; 1 1/2 magere melk; 0 Melk; 0 Groente; 0 Zeer mager vlees; 0 mager vlees; 0 Vetrijk vlees; 0 Vet;

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.

Meer over dit recept

 • Er waren drie eetgelegenheden die we altijd zouden bezoeken als mijn moeder ons als kinderen naar het winkelcentrum bracht.

  Ten eerste was er Hot Dog on a Stick. Maar nooit voor hotdogs. Nee, moeder was geobsedeerd door de kaas op een stokje, en ze liet ons ze kopen als brandstof voor het inkopen. En we aten die gebakken kaasstengels alsof ze de laatste maaltijd van ons leven waren.

  Ten tweede was er altijd een stop bij See's Candies. De dames in het wit die aan het aanrecht werkten, deelden een zoet stuk chocolade uit om de smaak te testen, terwijl moeder over het aanrecht stond en haar pond favoriete chocolaatjes uitzocht.

  Daarna gingen we naar de kledingwinkels, een routine die ik toen niet erg op prijs stelde. Ik herinner me dat ik van pure uitputting op de grond lag, met pijnlijke benen, totdat moeder eindelijk en gezegend zou zeggen dat ze klaar was met het plunderen van de rekken, en we zouden wachten om te zien of de aankondiging zou komen. (En dat deed het bijna altijd.)

  Dat brengt ons bij de derde en laatste halte: Orange Julius ™. Grote, schuimige kopjes zoete sinaasappelnectar. Mam vond het net zo leuk als wij. Ze kocht meestal één grote beker en we delen het allemaal. Maar als we echt heel erg goed waren, heeft ze ons allemaal een eigen glas laten drinken.

  Natuurlijk, op het moment dat ik naar de universiteit ging en me realiseerde dat 1) ik me geen glas romig sinaasappelsap van $ 5 kon veroorloven en 2) hoeveel dagnabbed-calorieën er in het winkelcentrum waren, wist ik dat ik een doe-het-zelf-ruil zou moeten maken.

  En dus gooide ik al die passie voor winkelen-met-mama-winkelen in de blender, ruilde een paar ingrediënten uit en maakte een verdomde lekkere DIY-versie.

  Mijn kinderen kwamen net uit school thuis toen het uit de blender kwam.

  'Whoooaaa. Dit is goed!" zei de tween-tweeling, recht uit de blender nippend. "Mogen we een glas hebben?"

  Ik pakte drie glazen uit de kasten. Schenk iedereen een hartelijke portie. Gleed plastic rietjes in elk. En we zaten daar en dronken en neuriede en yumden - ze, omdat dit recept zo lekker is, en ik, omdat ik eindelijk kon genieten van de smaak van een Orange Julius ™ zonder dat ik het winkelen hoefde te overleven. Win-win.

 • Yoplait is een geregistreerd handelsmerk van YOPLAIT MARQUES (Frankrijk) dat onder licentie wordt gebruikt.
 • Handelsmerken waarnaar hierin wordt verwezen, zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Bekijk de video: Orange Julius Copycat. #KitchenWithAmbition