Traditionele recepten

Mile High Turtle Pie

Mile High Turtle Pie


Een kleverige ijstaart met een chocoladekoekje en laagjes dulce de leche en chocolade-ijs gemengd met zachte karamel. Hemel!MEER +MINDER-

2

pinten dulce de leche-ijs

1

pint chocolade-ijs

2

kopjes chocoladekoekkruimels

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Smelt de boter boven het fornuis of in de magnetron. Laat het afkoelen en combineer het dan grondig met koekjeskruimels.

 • 2

  Verwarm de oven voor op 350º. Druk het koekjesmengsel in een ronde springvorm van 23 cm. Bak 10 minuten. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat het iets zacht wordt. Eenmaal gebakken, koel de korst volledig af.

 • 3

  Voeg, zodra de korst is afgekoeld, 1 pint dulce de leche-ijs toe en verdeel het gelijkmatig over de korst. Wervel karamel over het ijs en voeg een laag pecannoten toe. Laat 15 minuten invriezen totdat de laag is uitgehard.

 • 4

  Haal uit de vriezer, voeg 1 pint chocolade-ijs toe, een scheutje karamel en nog een laag pecannoten. Laat nog 15 minuten invriezen. Herhaal nog een laag met het resterende dulce de leche-ijs.

 • 5

  Zodra alle lagen zijn voltooid, moet u deze minimaal 6 uur of een nacht laten invriezen. Voeg voor het serveren een flinke klodder slagroom, een scheutje karamelsaus en een scheutje pecannoten toe.

Tips van experts

 • Om je eigen chocoladekruimels te maken, voeg je chocoladekoekjes toe aan een keukenmachine en mix je ze tot ze net verkruimeld zijn.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Als je van een goede ijstaart houdt, maak je dan klaar, want deze stelt niet teleur. Deze mijl hoge taart is rijk, romig en gewoon heerlijk. Met drie lagen dulce de leche en chocolade-ijs, karamel en gehakte pecannoten ertussen, is dit de meest indrukwekkende ijstaart die we ooit hebben gezien. Voeg voor het serveren een gigantische laag slagroom toe, besprenkel met karamel en strooi er nog een paar pecannoten over. Bonus: deze ijstaart is een heerlijk dessert dat je ver van tevoren kunt bereiden. Het heeft minimaal 6 uur nodig om helemaal in te vriezen, en het is ook nog eens twee weken houdbaar in de vriezer! Maak indruk op uw gasten met deze turtle pie, of maak het gewoon zelf en geniet ervan.

Bekijk de video: How to make Caramel Pecan Turtles - Candy - Easy Cooking!