Nieuwe recepten

Witte Wijn Sangria Jello Shot

Witte Wijn Sangria Jello Shot


Verander een fles chardonnay in een leuk, fruitig jello shot aperitief!MEER +MINDER-

1

kopje witte wijn (elk wit zal doen)

Gehakt fruit, om cocktailshaker 1/2 vol te vullen (bijvoorbeeld citroen, limoen, sinaasappel en druiven) plus extra voor garnering

1/8

kopje bevroren limonadeconcentraat, ontdooid

1/4

kopje citroenkalk frisdrank of sodawater

2 1/2

enveloppen niet-gearomatiseerde gelatine (1/2 envelop = ongeveer 1 theelepel gelatinepoeder)

1/4

kopje Cointreau ™ of triple sec

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Als u flexibele siliconen mallen gebruikt, spuit dan licht met kookspray en veeg ze vervolgens goed uit met papieren handdoeken. Dit laat een lichte residu achter die zal helpen bij het verwijderen van de gelei-shots zonder de smaak of het uiterlijk te beïnvloeden. Als u een standaard 1 lb niet-reactieve metalen of glazen broodvorm gebruikt (ongeveer 9 x 5), is voorbereiding niet nodig.

 • 2

  Vul de cocktailshaker voor de helft met gehakt fruit en meng krachtig (zet het resterende fruit opzij om te garneren). Voeg de wijn toe aan de cocktailshaker, schud ongeveer een minuut en zet apart (geen ijs nodig).

 • 3

  Giet water, limonadeconcentraat, sap en frisdrank in een kleine steelpan en besprenkel met de gelatine. Laat de gelatine een minuut of twee weken.

 • 4

  Verwarm op zeer laag vuur tot de gelatine is opgelost, onder voortdurend roeren, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur.

 • 5

  Zeef het wijnmengsel (je hebt ongeveer 1 1/4 kopjes vloeistof nodig en roer dit samen met de Cointreau ™ en wodka door het gelatinemengsel.

 • 6

  Giet het mengsel in een broodpan of vormpjes. Zet in de koelkast om in te stellen (enkele uren of een nacht).

 • 7

  Om te serveren, in gewenste vormen snijden of uit de vorm halen. Plaats elk shot in een aperitieflepel en garneer met gesneden fruit.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Ah, de fles "mysterieuze witte" wijn. Je kunt je niet helemaal herinneren waar hij vandaan kwam - de fles is volkomen onbekend en heeft ofwel een schokkend flitsend etiket of is volledig onopvallend. Het kan zijn gekomen van het potje geluk dat je afgelopen lente organiseerde, die grote uitverkoop van wijn, of misschien zat het in je "geheime kerstman" kous op kantoor drie jaar geleden. Hoewel het weliswaar te eng is om tijdens het avondeten te openen, is een fles mystery white, ongeacht de oorsprong of vermeende variëteit, perfect voor één ding, en voor slechts één ding. SANGRIA! En wat is er beter dan een partij Sangria op warme zomerdagen? Een witte wijn Sangria Jelly Shot, geserveerd in een schattig aperitieflepel en gegarneerd met fijngehakt vers fruit! Dit recept is een van mijn favorieten voor op het terras en ik serveer deze jelly shots meestal in een aperitieflepel. De lepel is handig voor klimaatbeheersingsproblemen, omdat de jelly-shots bij warmer weer een beetje moeilijk te wringen kunnen zijn. Het recept bevat een extra 1/2 envelop gelatine om verder te beschermen tegen hitte en vochtigheid.Voel je vrij om het fruit dat je bij de hand hebt te gebruiken. Ik hou altijd van druiven, sinaasappels en appels, maar de bessen zijn een leuke touch als je extra hebt. Omdat het fruit zeer fijn in blokjes gesneden is, zult u versteld staan ​​van het aantal piepkleine stukjes dat u nodig heeft! De jelly shots werden bereid in een flexibele siliconen mal. Variaties in overvloed van deze siliconen mallen zijn er in overvloed, en kunnen worden gekocht in speciaalzaken in de keuken en in verschillende winkels. Ik hoop dat je binnenkort een fles van je eigen "mystery white" kunt opgebruiken!

Bekijk de video: How to Make Margarita Jello Shots