Nieuwste recepten

Frans 78 Jello Shot

Frans 78 Jello Shot


De lente is begonnen met deze verfijnde jello-shot met vlierbloesem- en grapefruitsmaak! Set in een bloemvormige mal voor extra uitstraling, tuinfeeststijl.MEER +MINDER-

Bijgewerkt op 6 september 2017

2/3

kopje champagne, prosecco of cava

2/3

kopje vers grapefruitsap (geperst om vaste stoffen te verwijderen)

2

enveloppen niet-gearomatiseerde gelatine

Eetbare bloemen voor garnering, indien gewenst

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Combineer grapefruitsap en champagne in een middelgrote pan, besprenkel met gelatine. Laat gelatine een minuut of twee weken.

 • 2

  Verwarm op laag vuur, onder voorzichtig en constant roeren, tot de gelatine is opgelost (ongeveer 5 minuten).

 • 3

  Haal van het vuur. Roer St. Germain erdoor. Koel tot het volledig is uitgehard (enkele uren of een nacht).

 • 4

  Om te serveren, in vormen snijden en naar wens garneren. Maakt 24-30 opnamen.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • De lente is, nou ja, springt en mijn gedachten gaan weer uit naar vlierbloesemlikeur, een geest die de afgelopen jaren de lieveling is geweest van menig cocktailmenu.Als je geen vlierbloesemlikeur hebt geproefd, staat je een traktatie te wachten - het is een beetje bloemig en een beetje fruitig tegelijk - perfect voor warm weer en voor Girly Drinks. Ik heb het recept voor de Franse 78 Jelly Shots gemaakt met mijn zus, Amy (ook een liefhebber van de Girly Drink), zoals een lichtere weergave bij warm weer van de op cognac, citroen en champagne gebaseerde French 75 die we genieten in de herfst en winter. Voor de 78 behouden we de champagne, maar ruilen we de citroen- en bruine likeur in voor vers grapefruitsap en vlierbloesemlikeur. Ik heb van ons recept een jelly shot gemaakt voor een artikel over Jelly Shot Test Kitchen van een plaatselijk tijdschrift, een artikel dat tot veel geweldige dingen heeft geleid, waaronder de relatie met Tablespoon.com! Ik maak deze jelly shots meestal in een standaard 9 "X 5" glazen of niet-reactieve metalen broodvorm, snijd ze in blokjes en bedek ze met eetbare bloembladen. De bloemvormen zijn een leuk alternatief voor een tuinfeest of andere feestelijke gelegenheid. Om de jelly shot te maken zoals afgebeeld, heb ik bloemvormige metalen cakevormen gebruikt. Deze zijn veel gemakkelijker te ontvormen dan de grote gelatinesalade, maar vergen nog steeds een beetje werk. Maak eerst de randen van de gelatine voorzichtig los met uw vingers. Dompel de bodem van de vormpan tien seconden in warm water. Keer de pan om op een bakplaat of plaat met antiaanbaklaag. Schud de vormbak stevig. De gelei-shots moeten loslaten, zo niet, trek dan weer voorzichtig aan de gelatine.

Bekijk de video: Irish Flag Jello Shot