Ongewone recepten

Cranberry Jalapeño Roomkaasdip

Cranberry Jalapeño Roomkaasdip


Het is zoet, pittig, romig en kan in slechts 10 minuten worden samengegooid. Zet deze cranberry-jalapeño-roomkaasdip in je koelkast voor een kerstfeestje of -feest en wees de brenger van de kerstsfeer.MEER +MINDER-

1

zak (12 oz) verse veenbessen

1

jalapeño, gesteeld, ontpit en grof gehakt

2

pakketten (8 oz) roomkaas, verzacht

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Hak de veenbessen en jalapeño in een keukenmachine of met de hand tot fijne blokjes.

 • 2

  Voeg suiker, limoensap, komijn en zout toe en pulseer een paar keer of roer om te combineren. Giet het mengsel in een kom, dek af en zet minstens 4 uur of een nacht in de koelkast.

 • 3

  Verspreid zachte roomkaas in een grote schaal met rand (een 9-inch taartplaat werkt goed). Top roomkaas met cranberry-jalapeño-mengsel.

 • 4

  Dek af en zet in de koelkast 2 uur om in te stellen.

 • 5

  Serveer dip met crackers.

Tips van experts

 • U dient altijd keukenhandschoenen te dragen of uw handen te wassen na het hanteren van jalapeños, aangezien het kan branden als u uw ogen of gezicht aanraakt.
 • Jalapeño-pepers kunnen sterk variëren in warmteniveaus. Met dat in gedachten is het altijd goed om een ​​klein hapje te proeven voordat je het aan een recept toevoegt.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Cranberries en jalapeños lijken misschien een ongebruikelijk paar gezien hun zeer verschillende smaken, maar de hitte van de jalapeños en de scherpheid van de cranberries zijn goed in balans. Voeg een roomkaas-suikermengsel toe en deze dip wordt iets zoeter, maar biedt toch een vleugje pit dankzij komijn en de jalapeños. Het beste van deze dip (naast de voorbereiding van 10 minuten en er zijn maar heel weinig ingrediënten nodig) is dat deze van tevoren kan worden gemaakt, zodat je meer tijd hebt om de laatste hand te leggen aan je feestje of je klaar te maken. Gemakkelijk entertainen is onze favoriete vorm van entertainment, dus we hebben meer romige, kaasachtige dips waar dit vandaan kwam.

Bekijk de video: #320 HOW TO MAKE JALAPENO CRANBERRY JAM