Nieuwste recepten

Bieten Brood

Bieten Brood


Een heerlijk (en vrolijk gekleurd!) Brood in vrije vorm gemaakt met rauwe bieten.MEER +MINDER-

1 1/2

kopjes rauwe bietenpuree (ongeveer 2 1/2 geschilde middelgrote bieten) *

3 1/2

cups Gold Medal ™ ongebleekt bloem voor alle doeleinden

2 1/4

theelepels actieve droge gist

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Meng gist, suiker en water in een kleine kom. Laat 5 minuten rusten.

 • 2

  Meng bloem en zout in de kom van een keukenrobot die is bevestigd met het peddelopzetstuk. Voeg het gistmengsel, bietenpuree en olijfolie toe. Mix tot net gecombineerd.

 • 3

  Kneed, met de hand of in een keukenmixer vast met de deeghaak, ongeveer 10 minuten of tot het deeg glad en elastisch is. Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek af en laat rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 1 tot 1 1/2 uur.

 • 4

  Haal het gerezen deeg uit de kom en vorm het tot een ronde bal. Leg het deeg op een baksteen of met bakpapier beklede bakplaat en dek het losjes af met een licht ingevet stuk plasticfolie. Laat rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 45 minuten tot 1 uur.

 • 5

  Verwarm de oven voor op 375 ° F met een lege grillpan op het rek waaronder je de baksteen of plaat legt. Bestrooi voor het bakken van het brood de bovenkant met een beetje bloem en maak er een X-vorm op met een kartelmes.

 • 6

  Plaats het brood in de oven en giet 1 kopje heet water in de grillpan, sluit de ovendeur onmiddellijk. Bak 30 tot 35 minuten, of tot een thermometer die in het midden onderaan het brood is gestoken 190 ° F aangeeft.

 • 7

  Laat brood volledig afkoelen op een koelrek voordat u het snijdt of serveert.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Had je enig idee dat je bieten in brood kunt veranderen? Voordat Erin, een van mijn redacteuren bij Tablespoon, het over bietenbrood had, had ik geen idee dat het spul bestond. Maar nu ik dat doe, kan ik je beloven dat het een van mijn favoriete broden is om te maken en te eten! Naast zijn unieke, helderrode kleur, onderscheidt de smaak van bietenbrood zich van elk ander brood dat ik heb geproefd. Toegegeven, het heeft een zeer milde vleugje rauwe bietensmaak, maar zelfs de meest sceptische bieteneter zou van dit dichte, zachte brood genieten. Als je niet wist dat het bietenbrood was, zou je de bietensmaak waarschijnlijk niet eens opmerken - zo subtiel is het. Dit brood rijst, net als aardappelbrood, ook buitengewoon goed. Misschien hebben bieten, zoals aardappelen, dat magische snel stijgende geheim (dat ben ik nog niet uit!). Dit is een van de gemakkelijkste ambachtelijke broden in vrije vorm die je kunt maken. Bovendien is de kleur leuk - en dat is genoeg een excuus voor mij om te gaan bakken. Over kleur gesproken - draag handschoenen bij het hanteren van de rauwe bieten en maak alle oppervlakken die door bietensap zijn aangeraakt meteen schoon, want de sap vlekken vrij gemakkelijk. Ik volgde mijn eigen regels niet, waardoor ik - excuseer de woordspeling - een beetje op heterdaad kwam na het maken van dit brood! Gesneden Bietenbrood is perfect voor panini sandwiches met gesmolten kaas (we hebben Reubens gemaakt - geweldig!) Of geroosterd en gesmoord met een klontje boter. Als je ooit een gemakkelijk maar "ander" soort brood wilde maken, dan is dit het recept voor jou.

Bekijk de video: Bieten wecken met Bart van Berkel