Ongewone recepten

Dominicaanse Tamales

Dominicaanse Tamales


4

eetlepels gehakte koriander

4

eetlepels gehakte uien

2

eetlepels tomatenpuree

3

theelepels achiote poeder

Weegbree bladeren (bevroren verkocht in de supermarkt of Latijns-Amerikaanse markt) of perkamentpapier

Olijfolie voor het wrijven van bananenbladeren

Vleesvulling naar keuze (gekookt gekruid rundergehakt of picadillo)

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Schil alle groenten (behalve de uien) en rasp ze met het kleinste deel van de rasp. Zorg ervoor dat er geen brokken zijn.

 • 2

  Voeg de geraspte groenten met het zout, koriander, ui, knoflook, tomatenpuree en melk toe in de blender. Mix om een ​​puree te verkrijgen.

 • 3

  In een kleine sauspan de olijfolie opwarmen met het achiote poeder en alles goed mengen. Houd goed in de gaten, want het achiote-poeder kan gemakkelijk verbranden als de olie te heet is. Voeg deze olie toe aan de blender en mix opnieuw om te combineren.

 • 4

  Om de pasteltinten samen te stellen, neemt u stukjes weegbree-bladeren van ongeveer 10 "x 10" en wrijft u elk blad in met een beetje olie. Voeg ongeveer 3 eetlepels puree toe aan het midden van het blad en bedek het met ongeveer 1 1/2 eetlepel van de vulling.

 • 5

  Vouw de zijkanten en uiteinden op en bind de pakjes met kookkoord vast. Wikkel nog een keer met bakpapier of aluminiumfolie, indien gewenst. Herhaal deze procedure totdat alle ingrediënten zijn gebruikt.

 • 6

  Kook 45 minuten in een grote pan met water. Pak voorzichtig uit en serveer.

Tips van experts

 • Je kunt de pasteltinten invriezen om later op te eten.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Pasteles en hoja, ook bekend als Dominicaanse tamales, zijn het typische vakantiegerecht dat wordt geserveerd in landen als Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek. Een gevulde masa verpakt in blad, dit recept combineert alle smaken die geliefd zijn bij Dominicanen. Gezinnen komen samen om grote partijen pasteltinten te maken die vervolgens in de vriezer worden bewaard om er in de maand december zoveel mogelijk van te genieten.

Bekijk de video: How to make pork tamales in red chili sauce