Nieuwste recepten

Vlaai Napolitano

Vlaai Napolitano


1

kopsuiker (voor de karamel)

1

(12 oz) kan verdampte melk

1

(14 oz) kan gecondenseerde melk

1

theelepel vanille-extract

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Voor de karamel: Zet een steelpan op middelhoog vuur. Giet als het heet wordt een beetje suiker (ongeveer 1/4 kop) en roer niet. Als het eenmaal is gevuld en goudbruin wordt, voeg dan beetje bij beetje de andere 1/4 kop toe en roer langzaam zodat alles samen smelt. Ga door totdat het oranje wordt. Doe voorzichtig; hete suiker kan ernstige brandwonden veroorzaken.

 • 2

  Giet de karamel in een vorm met een diameter van 23 cm en draai deze voorzichtig om de bodem en zijkanten gelijkmatig te bedekken. Opzij zetten. De suiker zal hard worden en een beetje glashelder worden.

 • 3

  Voor de vlaai: Mix in een mixer de gecondenseerde en verdampte melk, de eieren en de vanille tot een gladde massa. Giet de mix in de vorm met de karamel en dek af met aluminiumfolie.

 • 4

  Bak au bain-marie (het water moet 2/3 van de vorm bedekken) tot 180 ° C (350 ° F) gedurende ongeveer een uur of tot je een tandenstoker in het midden steekt en hij er schoon uitkomt.

 • 5

  Laat de vlaai minimaal een half uur afkoelen en zet hem dan 3-4 uur in de koelkast.

 • 6

  Gebruik voor het serveren een mes of een ijspriem om de zijkanten voorzichtig van elkaar te scheiden en draai ze om op een schaal. Garneer naar smaak.

Tips van experts

 • In plaats van een grote kunt u 10 afzonderlijke vormen gebruiken.
 • Breek de eieren een voor een in een aparte kom, voor het geval er een er slecht uitkomt en je de hele mix niet bederft.

Voedingsfeiten

Portiegrootte: 1 portie
Calorieën
294.5
% Dagelijkse waarde
Totaal vet
8,9 g
14%
Verzadigd vet
4,7 g
23%
Cholesterol
135,0 mg
45%
Natrium
129,3 mg
5%
Kalium
292,8 mg
8%
Totaal koolhydraat
45,3 g
15%
Suikers
45,1 g
Eiwit
9,2 g
Vitamine C
2.80%
3%
Calcium
21.90%
22%
Ijzer
3.80%
4%

Uitwisselingen:

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.

Meer over dit recept

 • Het eten van vlaai doet me altijd aan mijn jeugd denken. We hadden thuis drie favoriete desserts: jello, tres leches cake en flan. Mijn familie maakt al jaren allerlei soorten vlaai. Maar de eenvoudige en traditionele vlaai napolitano was onze ultieme favoriet. Flan napolitano is vrij eenvoudig te maken en er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig die je in elke winkel kunt kopen. De zoete en romige smaak zal elk gehemelte betoveren!

Bekijk de video: Bereiding van een ambachtelijke Limburgse kersenvlaai.