Nieuwe recepten

Regenboog Fondant Cupcake Cups

Regenboog Fondant Cupcake Cups


In plaats van papieren cupcake wrappers te gebruiken, maak je in plaats daarvan een regenboog fondant cup voor je cupcakes. Patricks Day, verjaardagen, Earth Day of gewoon een willekeurige dag.MEER +MINDER-

Bijgewerkt op 8 maart 2017

2

eetlepels bakvet of boter

Optioneel gearomatiseerde olie of extract

2

pond banketbakkers (poedersuiker)

Pasta of gel kleurend violet, indigo, blauw, groen, geel, oranje, rood

12

gebakken cupcakes (gebakken in dezelfde muffinvorm die je gebruikt om de fondantcups van te maken)

1

blik (16 oz) Betty Crocker ™ Rich & Creamy Frosting

Optionele decoraties, goudglansstof, gouden eetbare glitter, hagelslag

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Je moet 6 enkele batches gekleurde marshmallow-fondant maken in indigo, blauw, groen, geel, oranje en rood plus een dubbele batch in violet. Vet voor elke afzonderlijke batch een magnetronbestendige mengkom licht in met boter of bakvet. Giet 2 ons (een volle kop) mini-marshmallows in de kom. Strooi 1 1/2 theelepel water, 1/4 theelepel glucosestroop en 2-5 druppels smaakstof, indien gebruikt, over marshmallows. Gooi om te coaten. Dubbele bedragen voor de violette fondant.

 • 2

  Magnetron gedurende 25-45 seconden op hoog vermogen tot de marshmallows opzwellen en smelten (45-60 seconden voor de dubbele batch.)

 • 3

  Roer de kleurstof erdoor. Zorg ervoor dat de kleur er echt helder uitziet, want hij wordt een beetje dof als de banketbakkerssuiker wordt toegevoegd. Giet 4 ons (1 kopje) poedersuiker in de kom. Roer met een ingevette rubberen spatel totdat de fondant bij elkaar komt.

 • 4

  Vet je handen in, pak de fondant op en begin het te kneden in de overtollige banketbakkerssuiker. Als de fondant plakkerig aanvoelt, voeg dan een kleine hoeveelheid banketbakkerssuiker toe, als het droog is, voeg dan een paar druppels water toe. Blijf kneden tot de fondant glad is. Met deze kleine hoeveelheden fondant vind ik het het gemakkelijkst om het gewoon in mijn handen te kneden. Als je wilt, kun je je aanrecht invetten en daar kneden.

 • 5

  Wikkel elke kleur fondant in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten.

 • 6

  Knijp een volle theelepel van de indigokleurige fondant af. Rol het uit tot een touw van 10 inch lang en 1/8 inch dik. Herhaal met de blauwe fondant. Druk onmiddellijk de twee fondanttouwen tegen elkaar, gebruik indien nodig glucosestroop als lijm. Ga door met het maken van fondanttouwen en voeg een groen, dan geel, oranje en uiteindelijk rood touw toe aan de regenboog. Snijd een rechte lijn aan beide uiteinden van de regenboog. Wrijf een paar keer met de palm van je hand over het hele oppervlak van de regenboog om het glad te strijken. Laat het 10-15 minuten drogen, draai het dan om en doe hetzelfde aan de andere kant. Herhaal en maak in totaal 12 regenbogen. Wikkel overtollige fondant in plasticfolie en doe het in een zak met ritssluiting en bewaar het voor een ander gebruik.

 • 7

  Rol de violette fondant uit tot ongeveer 1/8 inch dikte. Snijd met een ronde koekjesvorm van 2 1/2 inch. Rol zo nodig opnieuw om 12 violette rondjes te maken. Borstel een heel dun lijntje maïssiroop rond de bovenrand van violetkleurige fondant rond. Je wilt alleen een heel dunne lijn, omdat deze als lijm fungeert als je de regenboogstrip eraan toevoegt. Te veel en het blijft in de muffinvorm plakken in de volgende stap.

 • 8

  Draai een muffinvorm ondersteboven om een ​​regenboogfondantbeker vorm te geven. Borstel lichtjes boter of bakvet rondom de achterkant van elke muffinbeker. Draai de violette fondant, die met de maïssiroop is bestreken, ondersteboven en zet op een van de muffinvormpjes. Pak voorzichtig een fondant-regenboog op en wikkel deze om de muffinbeker met de indigo-streep naast de violette ronde. Druk de naden samen. Snijd overtollige fondant weg, bewaar de stukken fondant voor later gebruik, druk de naden van de regenboog tegen elkaar, gebruik eventueel maïssiroop als lijm.

 • 9

  Laat de regenboogfondant ongeveer 30 minuten uitharden op de muffinvorm. Haal vervolgens de regenboogbekers uit de muffinvorm en draai ze voorzichtig met de goede kant naar boven. Laat de cups minimaal een uur drogen.

 • 10

  Rol de gereserveerde stukjes regenboogfondant op en snijd ze met een kleine klavervorm uit voor St. Patricks Day.

 • 11

  Bestrooi met goudglansstof of strooi er wat eetbare gouden glitter op om de cupcakes aan te kleden. Vul elke fondantbeker met een cupcake. Frost en versier elke cupcake. Serveer.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Eetbare cupcake wrappers? In plaats van papieren cupcake wrappers te gebruiken, kun je deze heldere en vrolijke Rainbow Fondant Cups voor je cupcakes maken, waardoor elk onderdeel van je dessert eetbaar en zoet is. Elke feestelijke cupcakebeker is gemaakt met zelfgemaakte marshmallow-fondant, die eenvoudig te maken is met slechts een paar ingrediënten. Serveer deze voor St. Patrick's Day, Earth Day, een verjaardag of welke dag dan ook!

Bekijk de video: How to Make Cupcake Toppers 4 - Fondant Flower