Nieuwe recepten

Bier Tiramisu

Bier Tiramisu


Een favoriet Italiaans dessert met een twist - het is gemaakt met bier met koffiesmaak.MEER +MINDER-

1 1/2

kopjes roomkaas (vol vet is het lekkerst)

1

cup banketbakker suiker

1

eetlepel vanille-extract

42

tot 48 ladyfinger-koekjes

3/4

kopje koffie stout, chocolade stout of Porter bier

1/2

kop sterk gezette koffie of espresso

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Klop in een middelgrote kom 3/4 kop zware slagroom. Opzij zetten.

 • 2

  Klop in een aparte grote kom (met een handmixer) roomkaas, de resterende zware room, suiker, ei en vanille. Spatel de slagroom erdoor en zet apart.

 • 3

  Roer bier en koffie in een ondiepe taartvorm of kom. Doop de individuele lange vingers heel snel in de schaal, zorg ervoor dat ze niet te drassig worden (anders vallen ze uit elkaar). Leg ze op de bodem van een ovenschaal van 20 bij 20 inch in nette, strakke rijen tot de bodem gevuld is.

 • 4

  Verspreid voorzichtig een 1/2-inch laag roomkaasmengsel over de geweekte lange vingers. Bestrooi met 1/4 kopje cacaopoeder.

 • 5

  Herhaal met nog een ladyfinger-laag en bedek met het resterende roomkaasmengsel en cacaopoeder.

 • 6

  Dek af en zet in de koelkast tot het afgekoeld en gestold is, ongeveer 2 uur.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Ik hou van bier. Hoewel ik in de meeste gevallen de voorkeur geef aan wijn boven bier, komt een ijskoude hefeweizen of havermoutstout soms echt goed uit de verf.

  En nu de zomer snel nadert, wint bier bijna altijd mijn hart boven elke andere drank op een warme, zonnige dag.

  Mijn man (ook een fervent bierdrinker) en ik kopen graag speciaalbieren als we kunnen, gewoon om te zien wat we lekker vinden. Ik ben geen grote fan van IPA's, maar geef me elke dag een koffiestout en ik ben een gelukkig meisje. Soms zijn deze speciaalbieren in vreemde maten verkrijgbaar, waardoor ik een paar restjes over heb. In dit geval gebruik ik dat extra bier graag voor brood of voor een van mijn favoriete desserts, tiramisu.

  Bier Tiramisu - of "beeramisu" - is een leuke kijk op een klassiek Italiaans dessert. Het is gemaakt met koffie of chocoladebier (of Porter-bier, als je de andere dingen niet kunt vinden) in plaats van koffielikeur, en het is absoluut heerlijk.

  Er is een vleugje van die booze smaak in combinatie met het roomkaasmengsel (of mascarpone-kaas, als je wat extra geld wilt uitgeven) en de zoete, doorweekte lange vingers. Voeg wat sterke koffie en een scheutje cacaopoeder toe, en je hebt een nieuw favoriet toetje.

  Tiramisu wordt vaak gemaakt met rauwe eieren, dus als je dat aangaat, kun je ze weglaten. Ik raad aan om echt een koffiestout te proberen, maar als het nergens te vinden is, is een chocoladestout of zoiets als Guinness voldoende.

  Deze tiramisu is gemakkelijk genoeg om hem voor het eten op te kloppen en op tijd als toetje te laten afkoelen. Of neem het mee naar uw volgende barbecue of potluck en maak indruk op uw kijkers met uw "luxe" Italiaanse toetjes maken. Het smaakt nog lekkerder vind ik, met een glaasje bier erbij!

  Stephanie (ook bekend als Girl versus Dough) sloot zich aan bij Tablespoon om haar avonturen in de keuken te delen. Bekijk Stephanie's Tablespoon-ledenprofiel en blijf terugkomen voor haar eigen persoonlijke recepten op Tablespoon!


Bekijk de video: Weissbier TIRAMISU