Traditionele recepten

Kip- en wafelaanbiedingen

Kip- en wafelaanbiedingen


Geïnspireerd door de favoriete fastfoodversie, zijn deze nog knapperiger en wafelachtig!MEER +MINDER-

2

cups Bisquick ™ Original bakmix (plus meer voor baggeren)

2

eetlepels boter (gesmolten)

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Meng de Bisquick ™, melk, boter en ei. Meng niet te veel - het mengsel blijft klonterig. Doe wat extra Bisquick ™ in een kom om de kip uit te baggeren.

 • 2

  Kook zes wafels in het wafelijzer. Dit zou de helft van je beslag moeten gebruiken. Laat de wafels afkoelen en verdeel ze in kleine stukjes.

 • 3

  Bagger de kipfilet in de droge Bisquick ™ -mix en dompel ze vervolgens in het wafelbeslag, zodat het meeste beslag van de kip kan lopen, zodat er maar een dun laagje beslag overheen zit.

 • 4

  Snijd de kip in de gekookte stukjes wafel. Dit is waar het een beetje lastig wordt, omdat je de wafelstukjes echt op de kip moet drukken. De stukjes zullen eraf willen glijden, dus doe dit zo snel als je kunt en breng ze snel over in een paar centimeter hete olie in een pan.

 • 5

  Bak in ongeveer 4 of 5 minuten bruin en de kip is gaar. Serveer onmiddellijk met wat BBQ-saus en ahornsiroop voor de goedheid van kipwafels!

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Maak thuis deze geweldige kip tenders met wafelbeslag. We laten je zien hoe!

  Dit geheim zou mijn blogger-credo kunnen verpesten, maar ik ga er gewoon mee naar buiten. Ik hou echt van Popeyes-kip. Ik krijg zelden fastfood, maar Popeyes is een verwennerij voor roadtrips die ik nooit voorbij laat gaan tijdens lange ritten van Boston naar Philly.

  Toen ze uitkwamen met deze in wafel gehavende kippenvingers, was ik opgewonden om ze te proberen. Maar ik heb nog geen locatie kunnen halen! Ik besloot om thuis te proberen om kip in wafels te maken, maar ik wist niet zeker wat de beste manier was om dat te doen. Uiteindelijk heb ik drie verschillende methoden geprobeerd, en de Tablespoon-mensen dachten dat deze er heerlijk uitzag.

  Kook eerst de helft van het wafelbeslag tot wafels en laat ze afkoelen. Verdeel vervolgens de afgekoelde wafels in stukjes.

  Bestuif de kippenboutjes in een kom met droge Bisquick-mix.

  Dompel ze vervolgens in het wafelbeslag.

  Rol vervolgens de gehavende kip door de gekookte wafelstukjes. De wafels blijven niet zo lekker aan de kip plakken, dus je moet de wafelstukjes echt op de kip drukken en deze snel in de friteuse krijgen - voordat de wafelstukjes eraf beginnen te glijden!

  Zodra het die hete olie raakt, blijven de stukjes wafel recht aan de kip plakken en is het allemaal goed.

  Giet af op een rek of keukenpapier.

  Deze methode had de coolste uitstraling van alle manieren waarop ik het probeerde, en ze waren super knapperig en wafelig - en niet te vergeten heerlijk!

  Dan Whalen krijgt meestal de pittige tenders en doopt ze in aardappelpuree. Hij blogt al meer dan 5 jaar bij The Food in My Beard. Controleer vaak Dan's Tablespoon-profiel om zijn recepten te proberen met creatieve internationale spins!


Bekijk de video: Comparing JoeysWorldTour to TheReportOfTheWeek