Nieuwe recepten

Ombre St Patrick's Day Jello Shots

Ombre St Patrick's Day Jello Shots


Zet je kabouter aan met deze ombre groene jello-shots!MEER +MINDER-

2

enveloppen ongezoete gelatine

3

eetlepels gezoete gecondenseerde melk

Groene kleurstof (groen + neongroen aanbevolen)

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Giet limonade in een kleine steelpan en strooi er niet-gearomatiseerde gelatine overheen. Laat het binnen een minuut of twee weken. Verhit op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren tot de gelatine is opgelost (slechts een paar minuten). Haal van het vuur.

 • 2

  Giet wodka en gezoete gecondenseerde melk erdoor en roer om volledig te combineren. Verdeel gelijkmatig in drie kommen of maatbekers.

 • 3

  Gebruik groene en / of neongroene kleurstof om genoeg toe te voegen om 3 verschillende tinten groen te krijgen. Begin met slechts een of twee druppels - u kunt altijd meer toevoegen, maar u kunt het niet wegnemen. Voorgestelde mix: Voor lichtgroen, gebruik 1-2 druppels groen + 1-2 druppels neon groen. Gebruik voor medium groen 2-3 druppels groen + 2-3 druppels neon groen. Gebruik voor donker groen 5-6 druppels groen + 5-6 druppels neon groen.

 • 4

  Plaats borrelglaasjes op een schaal en giet de lichtgroene laag in borrelglaasjes voor ongeveer 1/4 van de volle opening. Zet 20 minuten in de koelkast. Terwijl de opnamen worden gemaakt, bedek je de andere 2 mengsels met plasticfolie om ze warm te houden. Als er een scheiding optreedt, roer dan gewoon opnieuw voordat u de volgende laag giet.

 • 5

  Zodra de eerste laag is uitgehard, giet je de middelgrote groene laag gelijkmatig in de shots en zet je deze 20 minuten in de koelkast. Voeg als laatste de laatste laag toe en laat nog minstens een uur uitharden.

 • 6

  Als je klaar bent om te serveren, bedek dan met een klodder slagroom en gouden hagelslag.

Voedingsfeiten

Portiegrootte: 1 portie
Calorieën
60
Calorieën van vet
5
% Dagelijkse waarde
Totaal vet
1 / 2g
1%
Verzadigd vet
0g
0%
Trans vet
0g
Cholesterol
0 mg
0%
Natrium
15 mg
1%
Kalium
35 mg
1%
Totaal koolhydraat
8 g
3%
Voedingsvezels
0g
0%
Suikers
7 g
Eiwit
1 g
Vitamine A.
0%
0%
Vitamine C
6%
6%
Calcium
0%
0%
Ijzer
0%
0%
Uitwisselingen:

0 Zetmeel; 0 Fruit; 0 andere koolhydraten; 0 Magere Melk; 0 magere melk; 0 Melk; 0 Groente; 0 Zeer mager vlees; 0 mager vlees; 0 Vetrijk vlees; 0 Vet;

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.

Meer over dit recept

 • Deze drielaagse shots zijn een uitbarsting van groen met slechts een vleugje goud voor geluk.

  St. Patrick's Day is een van die feestdagen waar drinken niet alleen wordt aangemoedigd, maar ook vereist. Dat maakt het een perfecte gelegenheid voor wat booze jelly shots!

  Dus trek die kabouterschoenen tevoorschijn en trek je groen aan! Als je geluk hebt, staat er aan het einde een pot met goud (hagelslag) op je te wachten.

  Giet limonade in een kleine steelpan en strooi er niet-gearomatiseerde gelatine overheen. Laat de gelatine binnen een minuut of twee weken. (Het zal een beetje op appelmoes lijken.) Verwarm op medium, onder voortdurend roeren tot de gelatine is opgelost. Dit duurt slechts een paar minuten. Haal van het vuur.

  Giet wodka en gezoete gecondenseerde melk erdoor en roer om volledig te combineren. Verdeel gelijkmatig in drie kommen of maatbekers. Gebruik groene en / of neongroene kleurstof om genoeg toe te voegen om drie verschillende tinten groen te krijgen. Begin met slechts één of twee druppels. Onthoud: u kunt altijd meer toevoegen, maar u kunt het niet meenemen!

  Ter referentie gebruikte ik het volgende:

  Lichtgroen: 1-2 druppels groen + 1-2 druppels neongroen

  Medium groen: 2-3 druppels groen + 2-3 druppels neon groen

  Donkergroen: 5-6 druppels groen + 5-6 druppels neongroen

  Plaats borrelglaasjes op een dienblad. Dit zal helpen bij het overbrengen in en uit de koelkast. Begin met het gieten van de lichtgroene laag in borrelglaasjes voor ongeveer 1/4 van de volle. (Waarom 1/4 en niet 1/3? Je hebt de laatste 1/4 nodig voor slagroom! MMMMM.) Zet ​​20 minuten in de koelkast. Terwijl de opnamen worden gemaakt, bedek je de andere twee mengsels met plasticfolie om ze warm te houden. Als er een scheiding optreedt, roer dan gewoon opnieuw voordat u de volgende laag giet.

  Zodra de eerste laag is uitgehard, giet je de middelgroene laag gelijkmatig in de shots en zet je deze 20 minuten in de koelkast. Voeg als laatste de laatste laag toe en laat nog minstens een uur uitharden.

  Als je klaar bent om te serveren, voeg je gewoon een klodder (of meer) slagroom toe en bedek je met gouden hagelslag.

  En moge het geluk van de Ieren bij je zijn!

  Jaymee Sire is overdag een Emmy-prijswinnend sportanker en 's nachts foodblogger. (Of soms andersom, afhankelijk van het sportschema.) Je kunt meer van Jaymee's heerlijke creaties bekijken op haar foodblog met alfabetthema, e is for eat.


Bekijk de video: Ombre St Patricks Day Jello Shots