Ongewone recepten

Pompoen Empanadas

Pompoen Empanadas


 • Bereid 40 minuten voor
 • Totaal 1 uur 10 min
 • Porties 12

Ingredienten

Deeg:

3

eetlepels plantaardig bakvet

2

eetlepels ijskoud water

Stappen

Verberg afbeeldingen

 • 2

  Meng in de mengkom bloem en zout. Voeg boter toe en meng met de klopper tot alles goed gemengd is. Voeg plantaardig bakvet toe; mengen. Roer het water en het ei erdoor en klop tot alles goed gemengd is. Het deeg moet aan elkaar blijven kleven als je het in je hand houdt. Doe het mengsel in een zak met ritssluiting en zet het 30 minuten in de koelkast.

 • 3

  Voor de vulling: in een kleine steelpan op middelhoog vuur boter smelten en de bruine suiker erdoor roeren. Verhit tot de suiker is opgelost in de boter. Roer de pompoen en kaneel erdoor. Roer gedurende 3 minuten op het vuur. Haal van het vuur en plaats het pompoenmengsel in de koelkast om volledig af te koelen. Het vullen moet worden gekoeld.

 • 4

  Vet een grote bakplaat licht in. Haal het gekoelde deeg uit de koelkast en verdeel het in twee. Zet de resterende helft terug in de koelkast. Verdeel het deeg dat je hebt in 6 ballen. Rol elke bal op een met bloem bestoven bord of tafel met een deegroller in een cirkel. Vul elke cirkel met ongeveer 2 eetlepels afgekoelde pompoenvulling. Vouw een kant van de cirkel om en druk op de randen. U moet de randen tegen elkaar drukken om te voorkomen dat de vulling opraakt. Neem het resterende ei en doe het in een kommetje, voeg 1 theelepel water toe en klop. Borstel met een deegborstel de eierwas op elke empanada.

 • 5

  Leg de eerste 6 empanadas op de bakplaat en bak ze 15 minuten of tot ze goudbruin zijn en de randen lichtbruin.

 • 6

  Haal de rest van het deeg uit de koelkast en volg dezelfde instructies. Als je klaar bent, zou je 12 empanadas moeten hebben.

Tips van experts

 • U kunt desgewenst een andere vulling voor de empanadas gebruiken. Ananas, aardbei en appel vormen goede empanada-vullingen! Experimenteer en kijk wat uw gezin het leukst vindt. Je kunt empanadas bakken de dag voordat je ze nodig hebt, en ze daarna gewoon opwarmen in de oven als het tijd is om ze op te eten.

Voedingswaarde-informatie

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Elk gezin heeft verschillende kersttradities. Een van de favorieten van mijn familie is Pumpkin Empanadas op kerstochtend! Ik herinner me dat mijn eigen moeder empanadas maakte voor mij en mijn broer. Ik wist altijd wanneer ze ze in de oven had gezet, omdat het huis zo lekker rook. Ik ben opgegroeid met het eten van Pan Dulce en ik geef mijn liefde ervoor door aan mijn kinderen. Het is belangrijk voor mij dat ze opgroeien en sommige van dezelfde dingen meemaken als ik. Deze Pumpkin Empanadas zijn gemakkelijk te maken en smaken heerlijk. Wat is jouw favoriete brood of Pan Dulce om te eten tijdens de kerstperiode? Ik hoor graag over uw familietradities!

Bekijk de video: Pinas Sarap: Classic empanada ng Taal, Batangas, paano ginagawa?