Nieuwe recepten

Kip Enchilada Chowder

Kip Enchilada Chowder


Romige kip-enchiladasoep met zwarte bonen, maïs, tomaten en kaas. Gooi het in de crockpot en vergeet het een paar uur en keer terug naar heerlijke geruststellende soep.MEER +MINDER-

1

blik (15 oz) zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt

1

blik (14,5 oz) in blokjes gesneden tomaten, uitgelekt

1

(15 ounce) kan maïs, uitgelekt

1

blik (10 oz) enchiladasaus

1

kan (10.75 oz) crème van kippensoep

1

kopje geraspte Pepperjack-kaas

1

kopje geraspte cheddarkaas

Avocado, (optioneel) zure room en tortillachips als topping

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Meng in een crockpot uitgelekte bonen, uitgelekte tomaten, maïs, enchiladasaus, soep en melk. Roer het snel door.

 • 2

  Voeg kipfilets toe. Zorg ervoor dat u ze naar beneden duwt, zodat ze in de vloeistof worden ondergedompeld.

 • 3

  Dek af en kook op laag vuur gedurende 6 tot 8 uur of op hoog vuur gedurende 3 tot 4 uur.

 • 4

  Haal voor het serveren de kippenborsten eruit, snipper ze en doe ze terug in de soep. Zie onderstaande tip voor het versnipperen van kip.

 • 5

  Roer de geraspte kazen erdoor. Werk indien gewenst af met avocado, zure room of gemalen tortillachips.

 • 6

  Aangepast van Taste and Tell

Tips van experts

 • Gebruik in plaats van saai kip te versnipperen een handmixer en klop de warme kip in een grote kom. Het versnippert zo gemakkelijk op deze manier.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Het kostuum ... Halloween draait helemaal om het kostuum. Ik ben in het algemeen geen persoon met veel stress, maar elk jaar trek ik mijn haar uit over wat ik voor Halloween ga worden. Ja, ik realiseer me dat ik een volwassen vrouw ben en moeder van drie kinderen, maar wie wil zeggen dat ik ook geen lol kan hebben. Misschien denk ik onbewust dat als ik me verkleed, ik misschien wat snoep zal krijgen omdat we trick or treat zijn. De afgelopen jaren ben ik Sneeuwwitje geweest, een meisje uit de jaren 70, en Cruella Deville. Vorig jaar was ik Octomom. Ik had een lange zwarte pruik, grote lippen en acht babypoppen die gevaarlijk aan mijn lichaam hingen. Een paar baby's werden aan mijn been vastgemaakt en anderen in een draagdoek. Ik heb het beste kostuum gewonnen op mijn Halloween-feest, dus ik denk dat de druk dit jaar groot is. Al mijn jongens dragen kostuums met Star Wars-thema. Tot nu toe hebben we een Jedi, Darth Vader en een kleine Ewok-baby die door het huis waggelt. Alle borden wijzen voor mij naar prinses Leah. In feite zie ik er geen weg omheen. Maar ik heb het gevoel dat ik mijn geld zal krijgen uit een prinses Leah-kostuum met dit huis vol jongens. Met de onvermijdelijke suikeroverbelasting, geniet van deze kip enchilada-chowder (aangepast van Taste and Tell) om het suikerniveau van je familie te verlagen. Mijn familie verslindt dit elke keer als ik het haal. Het is een no-brainer maaltijd die net als enchiladas smaakt zonder al het harde werk. Gooi alles in de slowcooker op Halloween en vergeet het een paar uur terwijl je probeert te voorkomen dat je kinderen elkaar vermoorden met hun lichtzwaarden en terwijl je probeert om niet al het snoep op te eten dat je zou moeten uitdelen aan de trick-or-treaters. Oké, misschien is dat precies wat ik ga doen.
 • Hier is een extra tip om deze chowder nog gemakkelijker te maken! Om tijd te besparen gebruik ik deze truc om de kip te versnipperen. Als je eenmaal je warme gekookte kip hebt, plaats je hem gewoon in een kom en klop je er met een handmixer uit. Het versnippert verrassend gemakkelijk in minder dan 30 seconden. U zult nooit meer kip met de hand versnipperen.

Bekijk de video: BEEF ENCHILADAS. Easy Enchilada Sauce Recipe. How To Make Cheesy Baked Enchiladas