Nieuwe recepten

Reuze Sneeuwbol Taart

Reuze Sneeuwbol Taart


Een cake versierd als een sneeuwbol, gevuld met sneeuwpop-cakepops en eetbare sneeuw!MEER +MINDER-

Bijgewerkt op 8 maart 2017

1

doos (15.25 oz) Betty Crocker ™ cakemix (elke smaak die u lekker vindt)

Eieren, water, olie op de verpakking

2-3 blikken (elk 12 oz) Betty Crocker ™ Slagroom Frosting Fluffy White

16

oz witte banketbakkerswafels, gesmolten

2

oz glinsterende witte decoratiesuiker

3

oranje met snoep omhulde zonnebloempitten

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Verwarm de oven voor op 325 ° F. Maak een cakemix volgens de instructies op de verpakking. Spuit twee ronde cakevormen van 15 cm in met bakspray. Verdeel het beslag gelijkmatig over de pannen.

 • 2

  Bak taarten 45-48 minuten, totdat een tandenstoker in de cake er schoon uitkomt. Laat cakes 15 minuten afkoelen, haal ze dan uit pannen en laat ze volledig afkoelen. Snijd de koepelvormige bovenkant van cakes en snijd elke cake in twee gelijkmatige lagen.

 • 3

  Leg een cakevorm op een taartkarton. Frost de bovenkant van die laag, plaats nog een laag erop, voeg glazuur toe en plaats een derde en laatste laag erop.

 • 4

  Frost de hele cake en zet apart.

 • 5

  Neem alle resterende cake en verkruimel het in een kom. Voeg 2 eetlepels glazuur toe en meng goed om cakedeeg te maken. Voeg indien nodig beetje bij beetje meer glazuur toe totdat het deeg gemakkelijk ballen vormt. Rol negen deegballen in verschillende groottes om drie sneeuwpoppen te maken die op je taart passen en onder de glazen koepel die je gaat gebruiken om je sneeuwbol te maken.

 • 6

  Leg elke sneeuwpop op een lollystokje met een laagje gesmolten zoetwaren. Doop een lollystokje in een laagje gesmolten witte banketbakkerij en steek het in de grootste bal cakedeeg. Voeg nog een beetje coating toe en voeg een tweede bal deeg toe, doe dan hetzelfde voor de bovenste bal deeg. De stick mag niet door de bovenste bal springen. Herhaal het maken van alle drie je sneeuwpoppen. Laat die snoeplaag drogen voordat je ze onderdompelt.

 • 7

  Doop elke sneeuwpop in de witte banketbakkerscoating, verwijder de overtollige coating en laat deze afdruipen. Mogelijk moet u uw vinger door de groeven halen om genoeg snoeplaag te verwijderen om de vorm van de sneeuwpoppen echt te zien. Maak je geen zorgen dat je rommelig bent, je zult het niet zien. Strooi onmiddellijk de glinsterende decoratiesuiker over de sneeuwman. Je moet de pops rechtop zetten totdat ze droog zijn. U kunt een cakevorm of een stuk piepschuim gebruiken. Zet de sneeuwpop 3-5 minuten in de vriezer totdat de snoeplaag hard is. Herhaal, doop alle cake pops met sneeuwmannen.

 • 8

  Versier de sneeuwpoppen met zwarte fondant ogen en knoopjes, een oranje zonnebloempitten neus en fondant sjaals. Reserveer 2 ons witte fondant.

 • 9

  Kneed de resterende 12 ons witte fondant met de blauwe fondant totdat de kleuren samen wervelen.

 • 10

  Rol fondant uit en bekleed de cake.

 • 11

  Rol de gereserveerde witte fondant uit en snij decoraties uit om aan de taart te bevestigen.

 • 12

  Plaats een glazen bol op de met fondant bedekte cake om de rand van de bol te markeren en verwijder deze vervolgens. Gebruik het merkteken op de fondant als richtlijn en verspreid wit glazuur in het merkteken. Strooi glinsterende suiker over het glazuur.

 • 13

  Steek de sneeuwpoplolly's in de cake en zorg ervoor dat ze onder de glazen bol passen.

 • 14

  Plaats vlak voor het opdienen de glazen bol op de taart.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Deze sneeuwboltaart met kleine cakepop sneeuwpoppen is de winterse traktatie die elk feest nodig heeft. Voor het eerst een sneeuwbol zien is magisch. Ik kan me herinneren dat ik er als kind een kreeg en volledig gebiologeerd was door de vallende sneeuw en de kleine beeldjes onder de koepel. Ik heb er uren mee gespeeld, ermee geschud en naar de sneeuw gekeken. Ik herinner me dat ik eraan dacht hoe koud de mensen op mijn aardbol moesten zijn met al het water en de sneeuw die om hen heen wervelde. Ik weet zeker dat mijn jonge brein begreep dat ze niet echt waren, maar mijn levendige verbeeldingskracht deed me anders denken! Dus toen ik mijn eigen sneeuwbol van cake ging maken, besloot ik sneeuwpoppen erin te stoppen - omdat ze gemaakt van sneeuw en ik ben er vrij zeker van dat ze echt van de kou houden. Je kunt zo ongeveer alles erin stoppen, dus veel plezier en wees creatief! Na het bakken van mijn taarten houd ik ervan om mijn taarten een paar uur in de vriezer te leggen, zodat ze gemakkelijker kunnen bevriezen, maar je kunt dit overslaan als je wilt en gewoon gaan direct om ze te glazuur nadat ze zijn afgekoeld en je de koepels hebt afgesneden. personaliseer de basis van je sneeuwbol met fondantversieringen. Ik rolde witte fondant uit en knipte de woorden "Let it Snow" uit, samen met wat sneeuwvlokken, en bevestigde ze met een klein beetje water. Om de sneeuwvlokken te maken heb ik een snoepvorm afgestoft met veel maïszetmeel, fondant in de sneeuwvlokholtes geperst, de vorm ondersteboven gekeerd en erop getikt tot de fondantsneeuwvlokken eruit vielen. Je kunt ook koekjesuitstekers of plunjersnijders gebruiken om de sneeuwvlokken te maken. Als je de glazen bol erop plaatst en je de bol enkele uren op de taart wilt hebben, voeg dan pluggen toe in de taart voor ondersteuning. op uw volgende vakantiefeest voor een speciale, magische traktatie!

Bekijk de video: Magisch zand vs. Aqua Sand vs. normaal zand van het strand vergelijking Demo Nederlands