Ongewone recepten

Spek Polenta

Spek Polenta


Een heerlijke polenta die een publiek voedt!MEER +MINDER-

Bijgewerkt op 26 november 2014

8

ons spek, knapperig en verkruimeld

2

eetlepels spekvet (van spek)

1/2

kopje parmezaanse kaas (opt.)

1

eetlepel boter (voor botervloot)

2

eetlepels olijfolie (voor het bakken van polentablokjes)

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Kook het spek krokant. Mijn favoriete manier om spek te koken is op een rooster boven een bakplaat in de oven. Kook het ongeveer 15 minuten op 350 ° F en het wordt perfect knapperig en heerlijk.

 • 2

  Verkruimel het spek als het afgekoeld is en zet het apart. Giet het spekvet in een kleine kom. Reserveer er ongeveer 2 eetlepels van.

 • 3

  Breng in een grote pan water en melk aan de kook. Voeg zout, peper en spekvet toe aan de pan.

 • 4

  Klop polenta in kokende vloeistof en blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt. Dit duurt misschien 5-10 minuten.

 • 5

  Voeg spekcrumbles toe aan polenta en blijf kloppen tot ze erg dik zijn. Als het echt dik wordt, schakel je over op een grote lepel, want de garde zal niet echt werken. De polenta moet na nog eens 5-10 minuten roeren erg dik zijn. Als je Parmezaanse kaas gebruikt, roer het dan nu erdoor.

 • 6

  Beboter een grote ovenschaal van 9x13 en giet het polentamengsel in de schaal als deze dik is. Gebruik een spatel om de polenta egaal te maken.

 • 7

  Zet de polenta minstens een uur in de koelkast totdat hij stevig wordt.

 • 8

  Snijd polenta in driehoeken of vierkanten.

 • 9

  Verhit een eetlepel olie (ik hou van olijfolie) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de polentavierkanten toe en kook tot de polenta aan elke kant mooi dichtgeschroeid is, waarschijnlijk ongeveer 4 minuten per kant.

 • 10

  Serveer aangebraden polenta met gebakken eieren.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Polenta is echt een traditioneel Italiaans gerecht, maar het is niet erg gebruikelijk in Amerika. Zijn soepele neef, grits, staat in ieder geval op het hoofdpodium in de VS.

  Maar mensen moeten echt op de polentatrein stappen! Het is niet alleen vrij eenvoudig te maken, het zorgt ook voor een stevige maaltijd en kan aan uw smaak worden aangepast.

  In dit geval was mijn smaak spek.

  Bacon Polenta Recept

  Hoewel er een aantal manieren zijn om spek te maken, is dit de beste en gemakkelijkste manier die ik ken om superkrokant spek te maken.

  Begin met het pakken van een bakplaat en plaats er een rooster op. Leg vervolgens uw spek op het rooster.

  Het goede aan het op deze manier koken van spek is de gelijkmatige verwarming rondom. Ook kan het vet van het spek wegdruppelen, wat betekent dat het heel knapperig wordt.

  Na ongeveer 15 minuten in een oven van 350 graden, heb je een goed uitziend spek.

  Je kunt de jouwe koken zoals je wilt, maar dit is naar mijn mening de beste manier.

  Als het eenmaal koel genoeg is om te hanteren, kun je het verkruimelen en opzij zetten voor later!

  Nog een ding: als je spek gaar is, giet je ongeveer twee eetlepels vet af en zet je het opzij.

  Oke. Op naar de polenta!

  Polenta is eigenlijk hetzelfde als grits. Het kan zijn gelabeld als in de winkel. Ik hou van een grovere polenta die veel textuur heeft, maar je kunt een fijnere gebruiken als je wilt.

  Het verschil tussen grits en polenta is eigenlijk alleen de hoeveelheid vloeistof die wordt gebruikt om ze te koken. Grits worden geserveerd als een soepachtige textuur, terwijl polenta mag opstijven totdat het stevig is.

  Raadpleeg uw verpakking voor de exacte hoeveelheden vloeistof, maar een goede vuistregel is 3 kopjes vloeistof op 1 kopje polenta. Ik gebruikte een half water, half melkmengsel.

  Breng je vloeistof aan de kook samen met het zout, peper en spekvet. Als het suddert, klop je alle polenta erdoor. Blijf kloppen om ervoor te zorgen dat de polenta niet aan de onderkant verbrandt.

  Na een paar minuten zou je polenta mooi moeten indikken. Dan kun je het spek toevoegen!

  Blijf dit koken tot de polenta erg dik is. Je zult op een gegeven moment moeten overschakelen van een garde naar een grote lepel. Giet na ongeveer 5 tot 10 minuten koken je dikke polentamengsel in een ovenschaal die licht is beboterd.

  Plak dit in de koelkast om af te koelen. Het zal steviger worden als het afkoelt. Na minstens een uur in de koelkast zou je in staat moeten zijn om mooie blokjes polenta te snijden!

  Voeg vervolgens een paar eetlepels olie toe aan een grote koekenpan en schroei de polenta ongeveer 4 minuten per kant dicht. Het moet mooi donkerbruin zijn.

  Ik schroei mijn polenta graag dicht met gebakken eieren, maar het wordt traditioneel geserveerd met een soort tomatensaus.

  Dit is geen erg moeilijk gerecht om te eten, maar het maakt indruk op mensen alleen omdat het niet iets is dat regelmatig wordt gemaakt. Het is fantastisch voor een brunch omdat het veel oplevert en gemakkelijk op te warmen is.

  Oh. En er zit spek in, wat een ongetwijfeld winnaar is!

  Nick gelooft niet echt dat bacon alles beter maakt, maar het maakt polenta wel beter. Bekijk zeker zijn blog Macheesmo en zijn Tablespoon-profiel.


Bekijk de video: How to Make Fried Polenta