Traditionele recepten

Dunne muntgelei-shots

Dunne muntgelei-shots


Fans van Thin Mint-koekjes zullen dol zijn op deze Jello-shots! Deze Thin Mint Jelly Shots nemen het klassieke koekje en geven het een leuke booze twist. MEER +MINDER-

3

enveloppen niet-gearomatiseerde gelatine

1

eetlepel ongezoet cacaopoeder

1

klein blikje gezoete gecondenseerde melk

2

eetlepels suiker (optioneel)

Verkruimelde chocoladekoekjes (voor garnering)

Slagroom (voor garnering)

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Bestrijk een kleine pan of schaal licht met kookspray en veeg het vervolgens weg met een papieren handdoek. Dit laat een licht residu achter om je shots te ontvormen, maar het heeft geen invloed op de smaak.

 • 2

  Giet 1/2 kopje water in een kleine pan. Strooi er 1 envelop niet-gearomatiseerde gelatine over en laat het binnen een minuut of twee weken. (Het ziet eruit als appelmoes.) Zet ​​de brander aan en verwarm op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot de gelatine oplost.

 • 3

  Voeg een eetlepel ongezoet cacaopoeder toe en roer tot het is opgelost. Haal van het vuur en roer 1-2 eetlepels gezoete gecondenseerde melk en 1/2 kopje crème de cacao erdoor en roer tot alles goed gemengd is. Giet in de voorbereide pan en zet in de koelkast, laat 15-20 minuten opstijven.

 • 4

  Maak terwijl de chocoladelaag hard wordt de twee groene lagen. Giet 1 1/4 kopje water in een kleine pan en besprenkel met 2 pakjes niet-gearomatiseerde gelatine en laat het binnen een minuut of twee weken. Zet de brander aan en verwarm op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot de gelatine oplost. Voeg 1-2 eetlepels suiker toe en roer tot het oplost (suiker is optioneel, maar het helpt de munt wat zachter te maken). Haal van het vuur en roer een halve kop crème de menthe erdoor.

 • 5

  Giet 1 kopje groene vloeistof in een aparte bak. Voeg aan het resterende mengsel (ongeveer 1/2 kopje) ongeveer 1/4 kopje gezoete gecondenseerde melk toe. Je zou een heldergroene laag en een romige groene laag moeten hebben, beide ongeveer een kopje. Laat beide afkoelen tot kamertemperatuur.

 • 6

  Zodra de chocoladelaag net is uitgehard (genoeg waar u het oppervlak licht kunt aanraken), voegt u de romige muntlaag toe. Keer terug naar de koelkast voor nog eens 15 minuten totdat die laag nog maar net is uitgehard. Voeg de laatste muntlaag toe en laat minimaal 4 uur staan ​​(of bij voorkeur een nacht).

 • 7

  Als je klaar bent om te serveren, trek je de randen voorzichtig van de pan weg en keer je ze om op een snijplank. Snijd in even vierkanten. Werk af met verkruimelde chocoladekoekjes en slagroom, indien gewenst.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Deze Thin Mint Jelly Shots nemen het klassieke koekje en geven het een leuke booze twist. Ik moet een bekentenis doen. Het is nogal serieus. Weet je zeker dat je er klaar voor bent? Hier gaat het ... Ik haat chocolade en munt samen. (dun dun DUNNNNN!) Ik hou van chocolade apart (duh), en munt ... nou, het is niet mijn favoriet, maar ik haat het niet. Haal ze echter bij elkaar en ik ren de andere kant op. Ik realiseer me dat ik in deze situatie in de minderheid ben, vooral in de tijd van Girl Scout-koekjes. Iedereen en hun moeder kunnen geen genoeg krijgen van het Thin Mint-koekje. Ik val meer in het Tagalong- of Do-si-do-kamp, ​​maar ik durf te zeggen dat het grootste deel van Amerika grijpt naar de kleine groene doos, maar zie, ik ben geen egoïstisch persoon. Alleen omdat ik niet geniet van de kleine munt-chocoladetraktaties, wil nog niet zeggen dat ik de wereld een jelly shot-versie van de populaire smaakcombinatie moet ontzeggen. En dus presenteer ik je ... Thin Mint Jelly Shots!
 • Ik vind dat zelfgemaakte slagroom over het algemeen iets langer duurt voordat het smelten begint. Gebruik een spuitzak als u zelfgemaakte gebruikt. Anders kunt u altijd de ingeblikte variant gebruiken. Een andere optie is om vanille-glazuur op de shots te spuiten.

Bekijk de video: MUNGELI DISTRICT OF CHHATTISGARH