Ongewone recepten

Hoe maak je zelfgemaakte appelsaus

Hoe maak je zelfgemaakte appelsaus


Het op een na beste wat je met al die appels na taart kunt doen, is een partij slowcooker-appelmoes maken. Appels worden geschild, in stukjes gesneden en met wat kruiden en appelsap gegooid - en binnen een paar uur heb je appelmoes!MEER +MINDER-

1

theelepel kaneel of pompoentaartkruid

8

honkbalgrote appels van een zoete variëteit, ik gebruikte Gala

1/2

kopje appelsap of appelcider

Verberg afbeeldingen

  • 1

    Schil, verwijder het klokhuis en snijd appels in stukjes van 2,5 cm.

  • 2

    Voeg appels toe aan slowcooker met sap / cider en kaneel / pompoentaartkruid.

  • 3

    Kook gedurende 3 uur op hoog vuur, of tot de appels zacht zijn geworden, roer de appels elke 45 minuten. Pureer met een aardappelstamper of probeer het in een keukenmachine tot de gewenste consistentie is bereikt.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

  • Het is weer die tijd van het jaar waarin APPELEN OVERAL ZIJN. En soms kom je in de verleiding om een ​​zak van 5 pond te kopen omdat je denkt dat je een heleboel appeltaarten gaat maken en dan koop je het en je denkt: NOPE. een partij zelfgemaakte appelmoes. Het is zo gemakkelijk met een slowcooker. Appels worden geschild, in stukjes gesneden, in de slowcooker gegooid met wat kruiden en appelsap en binnen een paar uur heb je appelmoes. Bing bang boem INGREDIËNTEN! En met ingrediënten bedoel ik appels, appelsap of cider, en kaneel of een pittig pompoentaartkruid. Gooi appelstukjes in een slowcooker met de rest van de ingrediënten. Zet op hoog, wacht drie uur en je hebt appelmoes. Afhankelijk van hoe rijp de appels zijn, moet je misschien een aardappelstamper of een keukenmachine gebruiken om het geheel glad te maken. Ik heb liever een dikke saus. Schep het op, besprenkel met kaneel en pak een lepel!

Bekijk de video: zelf sap maken