De beste recepten

Rainbow Cheesecake Hearts

Rainbow Cheesecake Hearts


Hartvormige cheesecakes in de vorm van een regenboog maken zoete Valentijnsdag-traktaties of een perfect dessert voor huwelijksdouches en verjaardagsfeestjes.MEER +MINDER-

Bijgewerkt op 8 maart 2017

3/4

kopje graham cracker kruimels

3

eetlepels boter, gesmolten

16

ounces roomkaas, verzacht

1/3

kop zware slagroom

Rode, gele, blauwe, groene kleurstof

Benodigdheden:

2

siliconen hartvormpjes met elk 6 vormpjes

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Verwarm de oven voor op 325 ° F. Maak de korst. Combineer de crackerkruimels van Graham, kaneel en gesmolten boter, roer tot het op zand lijkt. Schep een volle eetlepel kruimelmengsel in 9 hartholtes in je vormpjes. Druk de kruimels naar beneden en maak een gelijkmatige korst. Bak de korstjes in 10-12 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 • 2

  Maak een cheesecake-vulling. Combineer roomkaas, suiker, zware slagroom, eieren en vanille in de kom van een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa. Als je wilt, kun je het met de hand mengen. Meng eerst de roomkaas en suiker goed door elkaar. Voeg slagroom, eieren en vanille toe en mix tot een gladde massa. Opmerking: je wilt niet veel lucht in dit mengsel, dus ik raad het gebruik van een handmixer af.

 • 3

  Verdeel de cheesecake-vulling gelijkmatig over zes kommen, elk ongeveer een half kopje. Kleur een kom met gele voedselkleurstof en de andere met oranje, rood, groen, blauw en paars. Begin met een druppel kleurstof en voeg dan meer toe totdat je de gewenste kleur hebt bereikt. Gebruik rood en geel om oranje te krijgen, voor paars rood en blauw.

 • 4

  Verdeel de paarse cheesecake-vulling gelijkmatig over de 9 hartholtes en schep ongeveer een eetlepel van de vulling over elke korst. Verdeel het in een dunne laag en zorg ervoor dat het de zijkanten van de mal volledig raakt. Veeg alle vulling weg die aan de zijkanten van de mal is uitgesmeerd. Herhaal dit proces met het blauw en verdeel het in een gelijkmatige laag over het paars. Herhaal dit proces door alle kleuren in de mal te stapelen. Bedek het blauw met groen, dan geel, oranje en tenslotte rood.

 • 5

  Om de meest romige cheesecakes met het gladste oppervlak te krijgen, wil je ze in een waterbad bakken. Bij dit recept is het niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Om dit te doen, zet je je hartvormpjes in een braad- of bakvorm. Zet de pan in de oven en giet dan voorzichtig genoeg kokend water in de pan, pas op dat je niet op de cheesecakes spettert, totdat het water halverwege de zijkanten van de hartvorm komt.

 • 6

  Bak je cheesecakes 20-24 minuten tot de bovenkant een gladde film vormt en het midden nog steeds giechelig maar niet nat is.

 • 7

  Laat uw cheesecakes een uur afkoelen en zet ze vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast en vries ze vervolgens twee uur in. Je cheesecakes zijn veel gemakkelijker uit de vorm te halen als ze bevroren zijn.

 • 8

  Draai de siliconenvorm voorzichtig ondersteboven en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier of vetvrij papier. Trek voorzichtig aan de vorm en trek hem weg van de cheesecake, zodat de cheesecake eruit kan vallen. Draai de cakes onmiddellijk met de goede kant naar boven. Je bevroren cheesecakes zullen waarschijnlijk condensdruppels bevatten. Je kunt ze eenvoudig droog deppen met keukenpapier. Terwijl de cheesecakes bevroren zijn en gemakkelijk te verplaatsen zijn, legt u ze op een serveerschaal of individuele dessertborden. Bewaar in de koelkast tot ongeveer 30 minuten voordat u het serveert. Ze zullen een romiger textuur hebben als ze een tijdje op kamertemperatuur worden bewaard voordat ze worden gegeten.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Valentijnsdag valt tijdens een sombere en grijze maand, dus waarom zou je het niet een beetje opfleuren door deze regenboog-cheesecake-hartjes te maken en te serveren.Elke portie rijke romige cheesecake van individuele grootte heeft zes kleurrijke lagen. Je hoeft niet eens je lepel in een cake te graven om alle prachtige kleuren te zien, ze verschijnen prachtig rond de zijkanten van elk hart.Dit recept voor een regenbooghartvormige cheesecake is erg leuk om te maken, maar het vergt een beetje geduld en vereist een paar hartvormige siliconen mallen of een mal die je wilt gebruiken. Net als bij elke cheesecake, begin je met een crackerkorst uit Graham die wordt bedekt met afzonderlijke lagen paarse, blauwe, groene, gele, oranje en rode cheesecake. Bij het maken van de cheesecake-vulling wil je niet veel lucht in dit mengsel, dus ik raad het gebruik van een handmixer af. Eenmaal gebakken, gekoeld en niet gevormd, kunnen deze taarten niet alleen worden geserveerd voor Valentijnsdag, maar ook voor bruilofts- of babyborrels, verjaardagsfeestjes of zelfs het dessert van vanavond.

Bekijk de video: cako自製料理. 彩虹乳酪蛋糕 Rainbow cheese cake