Nieuwe recepten

Regenboog Pasta

Regenboog Pasta


Dit valt zeker onder de categorie "schoppen pasta een tandje hoger"!MEER +MINDER-

Gekleurde Pasta:

1

pond droge spaghetti, linguini (foto) of andere pasta

Parmezaanse Wolken:

1

kopje geraspte Parmezaanse kaas

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.

 • 2

  Terwijl de pasta kookt, meng je ongeveer 2 eetlepels water en 20 druppels kleurstof in een grote pastic zak met ritssluiting. Herhaal met zoveel extra kleuren die u maar wilt. (We hebben zes kleuren gebruikt: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars.)

 • 3

  Als de pasta gaar is, leg je de pasta in een grote vergiet om uit te lekken. Spoel het daarna onmiddellijk af in koud water om het koken te stoppen.

 • 4

  Doe de pasta in gelijke porties in de voorbereide zakken met ritssluiting en sluit af. Gebruik je handen om de pasta en kleurstof zorgvuldig te combineren en laat elke zak minstens 1 minuut staan ​​om de kleur op te nemen.

 • 5

  Breng vervolgens kleur voor kleur een zak pasta terug in de vergiet en spoel af met koud water om eventuele extra kleurstof te verwijderen. Breng de pasta vervolgens terug naar uw originele pan. Herhaal met de overige kleuren pasta. Gooi alle kleuren pasta door elkaar om de kleuren te combineren.

 • 6

  PARMEZAANWOLKEN: Om de Parmezaanse kaaswolken te maken die bij de pasta passen, verwarm je de oven voor op 350 ° F. Leg vervolgens op een bakplaat met Silpat of bakpapier, ongeveer 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas in een platte cirkel. U kunt desgewenst een koekjesvorm gebruiken om de cirkels te vormen. Bak 4-5 minuten tot de kaas is gesmolten en de randen net bruin beginnen te worden, verwijder dan en laat minstens 2 minuten staan. Schil af en serveer.

Voedingsfeiten

Portiegrootte: 1 portie
Calorieën
531.4
% Dagelijkse waarde
Totaal vet
9,0 g
14%
Verzadigd vet
4,9 g
25%
Cholesterol
19,2 mg
6%
Natrium
395,5 mg
16%
Kalium
278,9 mg
8%
Totaal koolhydraat
85,6 g
28%
Voedingsvezels
3,6 g
14%
Suikers
3,3 g
Eiwit
24,9 g
Calcium
35.80%
36%
Ijzer
9.50%
10%

Uitwisselingen:

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.

Meer over dit recept

 • Gewone spaghetti was verreweg een van mijn favoriete gerechten als kind, vooral omdat ik een zeer kieskeurige eter was. Maar ik ben er vrij zeker van dat onze spaghetti er nooit zo uitzag! De leuke regenboogtechniek zal het zeker tot het gesprek van de eettafel maken. En om de regenboog compleet te maken, heb ik ook een korte handleiding toegevoegd voor het maken van deze snelle en gemakkelijke kleine Parmezaanse "wolkjes". Te schattig! Allereerst begin je met het hoofdingrediënt: CARBS. Eh, ik bedoel, pasta. Ik heb linguine gebruikt, maar je kunt vrijwel elke vorm van pasta gebruiken die je maar wilt. Kook het al dente volgens de instructies op de verpakking. Maar maak tijdens het koken de grote plastic zakken met voedselkleuring met ritssluiting klaar. Ik heb zes kleuren gebruikt (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars), maar je kunt zoveel kleuren gebruiken als je wilt. Voeg ongeveer 20 druppels kleurstof en 2 eetlepels water toe aan elke zak. Als de pasta klaar is, giet je deze af en spoel je af met koud water om het kookproces te stoppen. Breng de pasta in porties over in de zakken met kleurstof. Sluit vervolgens de zakjes af en meng de pasta en de kleurstof tot een goed gemengd mengsel. Laat elke zak minstens een minuut staan. Plaats elke zak een voor een terug in de zeef, spoel de pasta een tweede keer met koud water en doe de pasta dan terug in de pan. Als alle kleuren pasta zijn teruggekeerd, meng je de pasta door elkaar totdat de kleuren zijn gecombineerd. En voila!

Bekijk de video: Wat eten we? Regenboog pastasalade