Ongewone recepten

Johnny Cakes

Johnny Cakes


Heerlijke pannenkoeken ter grootte van een zilveren dollar gemaakt met maïsmeel. Een nieuwe kijk op je favoriete pannenkoekenontbijt!MEER +MINDER-

2

kopjes fijngemalen gele of witte maïsmeel

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Klop maïsmeel, suiker en zout in een middelgrote kom. Giet kokend water erbij en mix tot een pasta.

 • 2

  Voeg geleidelijk de melk toe en roer, en stop af en toe om de consistentie van het beslag te controleren. Het moet aanvoelen als dunne aardappelpuree. (Je hebt misschien niet alle melk nodig, of je hebt misschien iets meer dan 1/2 kopje nodig om de juiste consistentie te krijgen)

 • 3

  Smelt 1 eetlepel boter in een gietijzeren koekenpan of op een bakplaat. Schep eetlepels van het beslag op de pan en verdeel ze tot een diameter van ongeveer 5 cm. Kook aan elke kant tot ze goudbruin zijn, ongeveer 4-6 minuten. Zorg ervoor dat je een flinke laag boter op de bodem van de koekenpan of bakplaat hebt liggen als je deze maakt, zodat ze de smaak absorberen.

 • 4

  Serveer warm met siroop of je favoriete toppings van pannenkoeken.

Voedingsfeiten

Portiegrootte: 1 portie
Calorieën
100
Calorieën van vet
5
% Dagelijkse waarde
Totaal vet
1 / 2g
1%
Verzadigd vet
0g
0%
Trans vet
0g
Cholesterol
0 mg
0%
Natrium
300 mg
13%
Kalium
50 mg
1%
Totaal koolhydraat
22 g
7%
Voedingsvezels
1 g
4%
Suikers
2 g
Eiwit
2 g
Vitamine A.
0%
0%
Vitamine C
0%
0%
Calcium
0%
0%
Ijzer
6%
6%
Uitwisselingen:

1 zetmeel; 0 Fruit; 1/2 andere koolhydraten; 0 Magere Melk; 0 magere melk; 0 Melk; 0 Groente; 0 Zeer mager vlees; 0 mager vlees; 0 Vetrijk vlees; 0 Vet;

Koolhydraatkeuze

1 1/2

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.

Meer over dit recept

 • De oorsprong van de Johnny Cake (of, Jonnycake, reiscake, Johnny-brood) is discutabel. Sommigen zeggen dat de eerste batch werd gemaakt door indianen, die gemalen maïs in veel van hun voedsel gebruikten. Anderen zeggen dat Johnny Cakes voor het eerst opkwam in New England.

  Ze zijn in ieder geval een heerlijke uitvinding!

  Johnny Cakes lijken veel op pannenkoeken, alleen zijn ze gemaakt met maïsmeel. Net als courgettebrood of bananenbrood, lijkt het erop dat iedereen zijn eigen manier heeft om deze lekkere taarten te maken. Me? Ik houd mijn versie van het recept graag simpel, makkelijk te maken en natuurlijk lekker.

  Net als maïsbrood in pannenkoekvorm, ontlenen deze Johnny Cakes het grootste deel van hun smaak aan de boter waarin ze worden gekookt - dus zorg ervoor dat je tijdens het maken een royale boterbasis op de bodem van je koekenpan of bakplaat hebt. Anders worden ze misschien een beetje droog en saai.

  Nog een opmerking voor succes: het "gevoel" van het beslag is de sleutel. Als algemene regel geldt: voeg alleen voldoende melk toe (of meer water, als u de voorkeur geeft aan zuivelvrij) om een ​​consistentie te krijgen zoals verdunde aardappelpuree. Als je dat in gedachten houdt, zullen deze kleine zilveren taarten ter grootte van een dollar elke keer perfect zijn.

  Voel je vrij om dit recept te volgen tot een T, of meng het een beetje - voeg wat lijnzaad toe voor extra voeding, of chipotle-kruiden voor een kleine kick. Bedek je Johnny Cakes met siroop, bosbessen en - durf ik het te zeggen - nog meer boter!

  Stephanie (ook bekend als Girl versus Dough) sloot zich aan bij Tablespoon om haar avonturen in de keuken te delen. Bekijk Stephanie's Tablespoon-ledenprofiel en blijf kijken voor haar eigen persoonlijke recepten op Tablespoon!


Bekijk de video: The Sopranos - Lets just say I like eating a lot more than writing