Nieuwste recepten

Game Day Football Cake

Game Day Football Cake


Een voetbaltaart die iedereen voor de gek houdt door te denken dat hij echt is. Snijd het open om chocoladevallen te vinden die erin verstopt zitten.MEER +MINDER-

Bijgewerkt op 8 maart 2017

Devil's Food Cake Football Halves:

2

dozen (15.25 oz) Betty Crocker ™ Super Moist ™ cakemix Devil's Food cakemix

Water, olie en eieren volgens de instructies op de verpakking

Chocolade pondcake:

1

doos (16 oz) Betty Crocker ™ Cake Mix Pound

1/4

kop (1/2 stok) boter, verzacht

Decoraties:

2

blikjes (16 oz) Betty Crocker ™ rijke & romige melkchocolade

36

oz-modelleerchocolade (gemaakt van melkchocolade)

1-2 eetlepels cacaopoeder

1

oz witte modelleerchocolade

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Devil's Food Cake Voetbalhelften: Maak een duivelsvoedselcake volgens de instructies op de verpakking. Giet in een voetbalvormige bakvorm die is bekleed met bakspray. Bak 50-55 minuten op 325 graden Fahrenheit, tot een spies in het midden van de cake er schoon uitkomt. Herhaal met de tweede cake. Laat beide cakes volledig afkoelen en vries ze vervolgens minimaal twee uur in.

 • 2

  Chocolate Pound Cake: Breng water aan de kook. Roer het cacaopoeder erdoor. Laat het afkoelen. Combineer de Betty Crocker Pound Cake Mix met de zachte boter, eieren en chocoladewater. Klop 30 seconden op lage snelheid en vervolgens 2 minuten op medium.

 • 3

  Bekleed een bakvorm van 9x13 met aluminiumfolie met antiaanbaklaag (of aluminiumfolie besproeid met antikleefspray.) Spuit een metalen ovale koekjesvorm van 5 inch in met antikleefspray en plaats deze in het midden van de pan. Giet het chocoladetaartbeslag in de pan en laat het middelste ovaal leeg. Bak 28-32 minuten, tot een tandenstoker in de cake er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig de ovale koekjesvorm. Laat de cake volledig afkoelen, trek de aluminiumfolie eraf en strijk de cake waterpas door de koepelvormige bovenkant te verwijderen.

 • 4

  Plaats een voetbaltaart op de pondcake. Snijd rond de voetbaltaart en verwijder de overtollige pondcake.

 • 5

  Splits nu de voetbalvormige cake in tweeën, zodat je twee dunne lagen krijgt. Bevestig er een met glazuur aan elk van de voetbalvormige duivelsvoedselkoekjes.

 • 6

  Zet de twee taarten bij elkaar en vorm een ​​misvormde voetbal. Snijd de taart om eruit te zien als een echte voetbal.

 • 7

  Scheid de cake opnieuw in twee delen. Schep wat (niet meer dan 1/2 inch diep) van de duivelsvoedselcake eruit, indien gewenst om een ​​grotere put te maken om met snoep te vullen.

 • 8

  Zet elke cake op een afkoelrek boven een pan bekleed met bakpapier of vetvrij papier. Verwarm Betty Crocker melkchocolade glazuur in de magnetron gedurende ongeveer 30 seconden tot het gietbaar is. Giet glazuur over taarten en strijk het glad met een spatel. Laat het glazuur uitharden.

 • 9

  Rol iets meer dan de helft van de modelleerchocolade uit. Wrijf een voetbaltextuurvel over het hele oppervlak.

 • 10

  Bedek een cake in de fondant, snijd het overtollige af en laat ongeveer 1/4 inch rondom de cake hangen. Rol de onderkant op onder de onderkant van de cake. Herhaal met de tweede voetbaltaart.

 • 11

  Draai een cake ondersteboven. Vul het kuiltje met chocoladevallen. Frost rond de put, laat 1/2 van de ruimte over, zodat het glazuur het snoep niet raakt.

 • 12

  Zet de andere cake erop en vorm een ​​driedimensionale voetbal. Knip een klein voetbalvormig stuk karton uit om onder de cake te gaan voor ondersteuning. Plaats de cake erop en bestrijk de hele voetbal met wat cacaopoeder om de bal een dimensie te geven.

 • 13

  Rol witte modelleerchocolade uit, snijd ze in dunne reepjes en maak de veters op de bal. Ik begon met het toevoegen van twee lange veters aan de cake, die ik bevestigde met een klein beetje water. Ik heb toen grote kuiltjes gemaakt langs de rand van de veters om de kortere veters in te doen.

 • 14

  Ik heb een andere fondanttool gebruikt om de laatste details toe te voegen. Ik heb de naadlijn in het midden van de bovenkant van de cake gemaakt en een rand rond de veters toegevoegd.

 • 15

  Til voetbaltaart op en plaats op een stuk kunstgras of op een serveerschaal. Serveer cake door er voorzichtig in te snijden, onthoud dat het snoepje erin verborgen zit.

Voedingsfeiten

Portiegrootte: 1 portie
Calorieën
1150
Calorieën van vet
350
% Dagelijkse waarde
Totaal vet
39 g
61%
Verzadigd vet
14 g
69%
Trans vet
0g
Cholesterol
135 mg
45%
Natrium
910 mg
38%
Kalium
210 mg
6%
Totaal koolhydraat
191 g
64%
Voedingsvezels
2 g
10%
Suikers
147 g
Eiwit
8 g
Vitamine A.
6%
6%
Vitamine C
0%
0%
Calcium
15%
15%
Ijzer
25%
25%
Uitwisselingen:

2 1/2 zetmeel; 0 Fruit; 10 andere koolhydraten; 0 Magere Melk; 0 magere melk; 0 Melk; 0 Groente; 0 Zeer mager vlees; 0 mager vlees; 0 Vetrijk vlees; 7 1/2 vet;

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een caloriedieet 2000.

Meer over dit recept

 • Voor je favoriete fans, een voetbaltaart die zo realistisch is dat ze niet weten of ze hem moeten opeten of gooien! Ben je klaar voor wat voetbaltaart ... Voetbal is een groot deel van het herfstseizoen geworden voor mijn gezin. Mijn neef zit in het voetbalteam van de middelbare school en onze familie brengt vrijdagavond door met het aanmoedigen van zijn team naar de overwinning. Om de start van het seizoen te vieren, heb ik een driedimensionale voetbaltaart gemaakt voor hem en zijn teamgenoten. Het hele team was geschokt om te zien hoe echt het voetbal eruitzag, maar was nog meer verrast toen ik in de taart sneed om kleine chocoladevoetballen te onthullen die erin verborgen waren! Of je nu een voetbalfeestje op maandagavond organiseert of je klaarmaakt voor bumperkleven, deze taart zal zeker groot scoren. Zorg er wel voor dat je jezelf een hele dag geeft, want je moet drie taarten bakken. Deze creatie maakt gebruik van twee duivelsvoedselcakes, een chocoladetaart, melkchocolade glazuur en modelleerchocolade. Het kost wat tijd, maar iedereen was verbaasd over hoe realistisch het eruit zag - en het smaakte ook nog eens heerlijk! Gemakkelijke tip: ik vind het veel gemakkelijker om een ​​bevroren cake te snijden dan een versgebakken cake. Ik heb de mijne eigenlijk 's nachts ingevroren en had geweldige resultaten. Ik wilde mijn cake op een stuk kunstgras zetten voor het feest, dus ik sneed gewoon een klein taartbord in een voetbalvorm om eronder te passen voor wat steun. Ik kon dan gewoon de taart optillen en op het nepgras zetten. Ik kon eerlijk gezegd niet geloven hoe echt hij eruitzag. Toen ik hem meenam naar de voetbaltraining en hem deelde met het team, was ik erg opgewonden om de reactie van de kinderen. Al mijn harde werk had zijn vruchten afgeworpen!

Bekijk de video: Tennessee Volunteers Cake Muffin Pans - Game Day Food Ideas for Vols Football Tailgate Party