Nieuwe recepten

Copycat Almond Roca ™ Candy

Copycat Almond Roca ™ Candy


Er is een reden waarom dit verslavende chocolade-, amandel- en toffeesnoepje al meer dan 100 jaar bestaat!MEER +MINDER-

1 1/4

kopjes gehakte amandelen, verdeeld

1

verpakt kopje lichtbruine suiker

2

sticks (16 eetlepels) boter

2

kopjes halfzoete, donkere of melkchocolade chips

1

theelepel plantaardig bakvet

Verberg afbeeldingen

 • 1

  Vet een ovenschaal van 9x13 inch in. Strooi 3/4 kopje gehakte amandelen op de bodem van de pan.

 • 2

  Combineer bruine suiker en boter in een pan. Met een suikerthermometer op de pan geknipt, verwarm het mengsel op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren. Wees voorzichtig en blijf roeren, en pas op dat het mengsel niet begint te roken of te verbranden. Het duurt ongeveer vijf minuten om op te warmen. Kijk hoe de temperatuur stijgt tot 290 ° F. Haal van het vuur en giet het snoepmengsel over de amandelen in de ovenschaal, gebruik een siliconen spatel om al het snoep uit de pan te schrapen. Smelt je chocolade terwijl snoepjes worden gezet.

 • 3

  Plaats chocoladeschilfers en bakvet in een magnetronbestendige kom. Smelt de chocolade 90 seconden in de magnetron op 70 procent vermogen. Roer en ga verder in de magnetron gedurende intervallen van 30 seconden, vervolgens intervallen van 15 seconden, tot het volledig gesmolten en glad is als goed geroerd. Giet chocolade over het snoep. Vet de achterkant van een off-set spatel of lepel in met bakvet of boter en gebruik deze om de chocolade gelijkmatig glad te maken. Strooi de resterende amandelen over de chocolade.

 • 4

  Laat het snoep 2 uur opstijven in de koelkast, of een nacht op kamertemperatuur. Snijd in vierkante stukken van 2 inch. Als het snoep gekoeld is, laat het dan op kamertemperatuur komen voordat je het snijdt.

Geen voedingswaarde-informatie beschikbaar voor dit recept

Meer over dit recept

 • Het originele recept voor dit historische snoepje werd in 1914 geïntroduceerd door een snoepfabrikant die 'roca' koos om het rotsachtige snoepje te beschrijven dat in goudfolie is gewikkeld. Het is geen verrassing dat dit snoepje al meer dan honderd jaar bestaat en sinds de introductie verschillende intrpretaties heeft ondergaan, waaronder deze versie die de ‘roca’ verandert in een recept voor vijfsterrenbast. Zoals alle schorsrecepten, kan dit recept naar uw smaak worden aangepast. In plaats van amandelen kun je het beste op een van je favoriete gehakte noten strooien. Uw resultaten zullen net zo heerlijk en zeer verslavend zijn - gegarandeerd.

Bekijk de video: Toffee Recipe - Homemade Almond Roca! Hilah Cooking