Nieuwe recepten

Donut hart

Donut hart


De gist wordt gefermenteerd met vanillesuiker en een beetje melk. Klop de eieren en de dooier goed door elkaar en voeg geleidelijk de suiker toe. Doe bloem, zoutpoeder, losgeklopte eieren, mayonaise en de rest van de melk in een kom en kneed een homogeen deeg goed.

Zet het terug op het vuur tot het in volume verdubbeld is. Als het deeg gerezen is, rol je een vel uit en snijd je er vormen uit. Verhit de olie in een frituurpan, zet het vuur lager en bak de donuts. We draaien ze één voor één om als ze aan de oppervlakte zijn gekomen en halen ze eruit op keukenpapier om de olie die erop achterblijft te verwijderen. Bestrooi ze met vanillesuiker en serveer.


Donuthart - Recepten

Het is niet precies bekend wie de ecler-cake heeft uitgevonden of wanneer deze is verschenen, maar sommige culinaire historici gaan ervan uit dat de eerste chef-kok die een ecler maakte, Antonin Careme is, een beroemde Franse chef-kok die leefde tussen 1784 en 1833.
Volgens het originele recept worden de eclairs gemaakt van soezendeeg (pate a choux), gevuld met een crème en bedekt met een glazuur.


Kooldeeg:
- 125 g bloem
- 100 g boter of olie
- 250 ml water
- 3 eieren
- 1/2 theelepel zout

Voorbereiding:
Kook water, boter en zout in een pan.
Als het voor het eerst kookt, haal je het van het vuur, voeg je alle bloem in één keer toe en meng je snel, waarbij je opnieuw over het vuur gaat. Roer een paar keer totdat het deeg van de bodem van de kom komt. Daarna laat men het afkoelen.
Als het bijna koud is, doe je de hele eieren, een voor een, roer tot ze zijn opgenomen. Het deeg moet vrij zacht zijn, zonder te vloeien, om zijn vorm te behouden nadat het in de bak is geplaatst.

Van soezendeeg worden verschillende desserts bereid: eclairs, profiterol, cacaodonuts, caroline. Deze schaaltjes worden in de ingevette bakplaat geplaatst en gebakken in de voorverwarmde oven op 200 graden. Verlaag na 10 minuten het vuur tot medium (140 graden). De oven gaat 20 minuten niet open, totdat het deeg rijst en vorm krijgt, anders blijft het plakkerig.

Deze preparaten moeten twee keer zo lang groeien als ze waren en in het midden leeg blijven. Bak ongeveer 30 minuten, tot ze lichtbruin zijn als ze wat minder in de oven worden bewaard, blijven ze in het midden plakkerig.
Voor eclairs wordt de pasta meestal in een biscuitachtige vorm gegoten. Nadat deze is afgekoeld en van binnen leeg is, worden de eclairs gevuld met een chocolade- of koffiesmaakroom, vanilleroom of slagroom. Tegelijkertijd kunt u naar eigen voorkeur andere soorten crèmes toevoegen, bijvoorbeeld room met pistache- of rumsmaak, room van verschillende soorten fruit of zelfs kastanjepuree.
Als topping wordt meestal chocoladeglazuur (wit of zwart) of karamel gebruikt.


Gedichten met letters

Het alfabet is veel gemakkelijker te onthouden door middel van poëzie. Dus ging ik op zoek naar de leukste. En we presenteren ze aan u om te gebruiken wanneer u de kleintjes de letters wilt leren.

Het alfabet, door Gigi Stanciu

Het alfabet met namen

  • facebook icoon Delen op Facebook
  • twitter icoon Twitter
  • google-plus icoon G oogle +