be.acetonemagazine.org
Nieuwe recepten

15 Amerikaanse vakantietradities waarvan we ons niet realiseren dat ze raar zijn

15 Amerikaanse vakantietradities waarvan we ons niet realiseren dat ze raar zijnWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Deze Amerikaanse gebruiken brengen mensen in het buitenland totaal in verwarring

Istockphoto.com

Wanneer men normaal gesproken aan de Amerikaanse vakantiecultuur denkt, hebben we de neiging om te denken aan dingen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Het lijkt alsof bijna alles voor de feestdagen, van hoe we versieren en hoe we vieren tot hoe we eten, uit een ander land en een andere tijd komt. Maar ondanks onze Duitse kerstbomen, Engelse kerstmaaltijden en koekjes van over de hele wereld, heeft Amerika zijn eigen vakantietradities. En ze zijn raar.

15 Amerikaanse vakantietradities waarvan we ons niet realiseren dat ze raar zijn

Istockphoto.com

Wanneer men normaal aan de Amerikaanse vakantiecultuur denkt, hebben we de neiging om te denken aan dingen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. En ze zijn raar.

Zwarte vrijdag

Dromen tijd

Niemand doet aan kerstinkopen zoals de VS - letterlijk. Op de dag na Thanksgiving overspoelen miljoenen mensen winkels in het hele land om de beste koopjes voor kerstcadeaus op Black Friday te krijgen. Andere landen bekritiseren deze Amerikaanse traditie omdat het een religieuze feestdag te veel commercialiseert, maar ze zijn misschien gewoon jaloers dat ze voor de helft geen tv met groot scherm hebben gekregen.

Kerstfilms

istockphoto.com

Hollywood is het centrum voor het maken van films, dus het is logisch dat veel kerstfilms een speciaal Amerikaans tintje hebben. We zien films als It's a Wonderful Life, Home Alone en Elf als vakantieklassiekers, maar buiten de VS hebben deze films geen enorm publiek. en gevuld met bizarre personages en dronken gevechten tussen familieleden. Oké, misschien is dat laatste waar.

Kerstversieringen

Het versieren van je kerstboom met ornamenten is misschien in Europa begonnen, maar niemand doet het zoals Amerikanen. Naast religieuze ornamenten, bollen en ornamenten met herinneringen, versieren Amerikanen hun evergreens graag met popcultuurfiguren, zoals Mickey Mouse, Princess Leia en Justin Bieber. Wat we zeggen is dat je waarschijnlijk geen Minions-ornament op een Duitse kerstboom zult vinden.

Pompoen eten

istockphoto.com

Pompoen is een volledig Amerikaans gewas en het vult de feesttafel op een manier die maar weinig andere landen echt begrijpen. Geen Thanksgiving-tafel is compleet zonder pompoentaart, de schappen van de supermarkt zijn tot de rand gevuld met pompoenkruiden en we serveren deze specifieke pompoen zelfs op hartige manieren. Om te zeggen dat Amerikanen gek zijn op pompoen, is een beetje een understatement.

Eierpunch

Dromen tijd

Maar wacht, denk je. Wordt eierpunch niet in verschillende vormen over de hele wereld geconsumeerd? En het antwoord is, een beetje, maar het is inherent een volledig Amerikaans drankje. En laten we er eens over nadenken, welk ander land ter wereld zou de hele maand december graag rauwe eieren, room, suiker en alcohol drinken?

Chanoeka Geschenken

istockphoto.com

Weet je nog die overcommercialisering van Kerstmis waar we het over hadden voor Black Friday? Het heeft zijn weg gevonden naar Chanoeka-vieringen. In werkelijkheid is Chanoeka een vrij kleine joodse feestdag, maar de nabijheid van Kerstmis heeft ertoe geleid dat Amerikaanse joden elkaar acht dagen cadeaus hebben gegeven, naast het aansteken van de menora en het bakken van latkes.

Vakantie 5Ks

Het vakantieseizoen draait helemaal om overindulgence in de Verenigde Staten. Dus hoe proberen we dat in evenwicht te brengen? Door 5Ks te rennen (of te lopen)! Op Thanksgiving-ochtend zullen gezinnen hun legging aantrekken en kalkoendraaf rennen (en dan die joggingbroek aanhouden om de groeiende buiken vol kalkoen goed te maken). De hele maand december zijn er 5K's met cacao, 5K's voor koekjes en 5K's met het thema "door de sneeuw rennen" om te proberen die gewichtstoename tijdens de feestdagen te verslaan.

Plezier maken met fruitcake

istockphoto.com

In theorie is fruitcake een heerlijk gerecht. Het heeft gekonfijt fruit, noten en vakantiekruiden, en soms heeft het zelfs drank! Maar fruitcake is een clou in de VS. Het wordt vaak gezien als oudbakken, een ondoordacht geschenk en een item dat van generatie op generatie door de familie wordt doorgegeven. Maar in Groot-Brittannië en andere Europese landen is kerstpudding (wat min of meer fruitcake is) een zeer geliefd dessert.

Geschenken openen in het bijzijn van de gever

istockphoto.com

Natuurlijk maak je een kerstcadeau open in het bijzijn van de geliefde die het aan jou heeft gegeven! Hoe zouden ze anders weten of je het leuk vond? Maar eigenlijk wordt het meteen openen van een cadeau of het openen in het bijzijn van de gever op veel andere plaatsen als hebzuchtig gezien.

Te veel eten

istockphoto.com

Als je een kerstfeest op kantoor niet verlaat met een uitpuilende buik en een beetje een pluizig hoofd, doe je het verkeerd in de Verenigde Staten. En hoewel eten en drinken een grote rol spelen bij kerstvieringen over de hele wereld, weet niemand hoe je je kunt overgeven zoals Amerikanen.

Augurk Ornamenten

istockphoto.com

Is het augurkornament niet een oude Duitse traditie waarbij ouders deze specifieke kerstbal verbergen en het kind dat het vindt het eerste geschenk opent? Nee! Het augurkornament is eigenlijk ongehoord voor echte Duitsers. In plaats daarvan werd het verhaal van deze traditie uit de Oude Wereld in de jaren 1800 begonnen door verkopers om een ​​bijzonder grote voorraad augurkornamenten te helpen verplaatsen.

Presidentieel Turkije gratie

Thanksgiving is al een volledig Amerikaanse feestdag die buitenlanders in verwarring brengt, maar de meest bizarre Thanksgiving-traditie is het presidentiële kalkoenpardon. De president "redt" een geluksvogel van een plaats aan de Thanksgiving-tafel en stuurt hem in plaats daarvan naar een boerderij. De regering-Kennedy begon deze traditie onofficieel, maar het komt sinds 1989 regelmatig voor.

Santacon

Dromen tijd

We hebben het al gehad over hoe graag Amerikanen genieten tijdens de vakantie, en niets zegt kerstverwennerij zoals Santacon. Deze kroegentocht begon in 1994 in San Francisco als performancekunst en heeft zich snel ontwikkeld tot een dronken kroegentocht in New York City, Portland, Atlanta en meer. En het is precies hoe het klinkt: dronken mensen verkleed als Old Saint Nick.

TV Yule-logboeken

Het joelblok, een speciaal houtblok dat in de open haard brandt, is een Europese traditie die is afgeleid van het Duitse heidendom. Dus hoe maak je daar een Amerikaanse traditie van? Gooi het op tv! De WPIX van New York City begon in de jaren zestig voor het eerst een brandend kerstlogboek op tv uit te zenden, en het is precies hoe het klinkt: een brullende open haard, waar een mens af en toe voor moet zorgen, met wat vakantiemuziek op de achtergrond. Tot 1988 was er ook traditioneel een radio-uitzending van het brandende yule-logboek. Nu is het brandende yule-logboek (of open haard voor je huis) direct beschikbaar op streamingdiensten zoals Netflix, zodat je het op elk moment van het jaar kunt bekijken. Maar als je denkt dat deze vakantietraditie vreemd is, is het niets vergeleken met deze 10 rare en prachtige kersttradities van over de hele wereld.


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer.Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue.Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!


20 "Amerikaanse" tradities die we totaal van andere culturen hebben gestolen

Sorry, dat waren niet wij die deze dingen hebben uitgevonden.

Amerika is een land rijk aan tradities. Maar wat velen van ons zich niet realiseren, is dat veel van de tradities waar we supertrots op zijn om te beginnen niet eens de onze zijn. Neem onze heilige "Amerikaanse" keuken van barbecue. Wist je dat dat eigenlijk met het Spaans begint? Wist je ook dat "the Star-Spangled Banner" oorspronkelijk is geschreven door een Britse man? En hoe zit het met het feit dat onze aloude traditie van het kijken naar optochten eigenlijk in Europa begint? Waargebeurd verhaal! Voor die en meer, lees verder. En voor meer informatie over onze favoriete tradities, weet dat dit de 20 Amerikaanse zomertradities zijn die buitenlanders nooit zullen begrijpen.

Shutterstock

Wat is er meer Amerikaans dan appeltaart? Veel dingen, omdat deze klassieke gebakken lekkernij niet echt Amerikaans is. Engelse appeltaartrecepten dateren uit de tijd van Chaucer. Om eerlijk te zijn, deze "appeltaarten" werden gebakken in rechte, vrijstaande korsten - en bevatten in veel gevallen zelfs geen suiker, dus het was anders dan de taarten die Amerikanen vandaag vieren, maar nog steeds dichtbij genoeg om te worden herkenbaar.

Shutterstock

Ons meest patriottische lied is ingesteld op de melodie van een lied over een Griekse dichter en geschreven door een Britse componist. Wanneer Francis Scott Key schreef zijn gedicht waarop het lied zou zijn gebaseerd, stelde hij zich voor dat het zou worden gezongen op de melodie van "The Anacreontic Song", door de in Londen gevestigde schrijver John Stafford Smith, die het rond 1775 componeerde voor een herenmuziekclub, met teksten over een oude Griekse dichter die liefde en wijn prees. Gek, toch? En voor meer geweldige feiten over onze geschiedenis, bekijk De 30 gekste dingen die Amerikaanse presidenten hebben gedaan.

Geen Fourth of July-picknick of honkbalwedstrijd zou compleet zijn zonder hen, maar het zijn gewoon herinterpretaties van de klassieke Duitse nietjes de worst of frankfurter, met een Amerikaanse draai door de Poolse immigrant Nathan Handwerker, die zijn eigen recept creëerde - compleet met ketchup - dat hij goedkoop op Coney Island verkocht.

Shutterstock

Natuurlijk kwamen de Amerikanen aan het eind van de 18e eeuw met een paar innovatieve toepassingen bij het vaststellen van de grondwet voor het nieuwe land, maar dit waren nauwelijks nieuwe ideeën. Het idee om mensen meer vrijheid te geven om zichzelf te regeren dateert tenminste van de oude Griekse denker Cleisthenes, wiens ideeën de weg vrijmaakten voor de eerste democratische grondwet van Athene. Hoewel deze vroege vormen van democratie misschien meer beperkend lijken dan de onze vandaag, was het wat het model vormde voor de moderne 'heerschappij door het volk'.

Shutterstock

De eerste geregistreerde honkbalwedstrijd is misschien gespeeld in Hoboken, New Jersey in 1846, maar het spel en de regels zijn uit het VK gehaald.

als schrijver Daniel Luzer legt uit: "Volgens een boek uit 1801 van Joseph Strutt genaamd" De sport en het spel van de mensen van Engeland, honkbal gaat terug tot ten minste de 14e eeuw en een spel genaamd ontlastingbal, waarbij een slagman voor een kruk stond en een bal sloeg die door een werper met een knuppel werd gegooid. Als de bal de kruk raakte, was de slagman uit."

Shutterstock

Met de zomer voor de deur pakken veel mensen hun manden in en gaan naar het park of een even aangename buitenplek om te genieten van snacks en mieren te bestrijden. Maar 'picknick' komt eigenlijk van het Franse woord 'pique-nique', verwijzend naar fijnproevers uit de jaren 1600 die hun eigen wijn meenamen als ze uit eten gingen - over het algemeen rijkere mensen. Hoewel de term een ​​meer casual soort is gaan betekenen, gaat het nog steeds om het meenemen van je eten.

Shutterstock

Over buiten eten gesproken, het barbecueën begon toen de Spanjaarden in het Caribisch gebied landden en het woord gebruikten barbacoa om de slow-cooking-methode van de lokale bevolking te beschrijven bij het bereiden van hun vlees. Omdat varkens zich in de regio verspreidden, werden ze al snel synoniem met de praktijk.

Shutterstock

Een andere zomertraditie, vuurwerk is eigenlijk ontstaan ​​in het middeleeuwse China, tijdens de Tang-dynastie van de 9e eeuw (hoewel duidelijk veel grover dan alles wat we tegenwoordig hebben, werd dit vuurwerk in de volksmond gebruikt bij festiviteiten en werd aangenomen dat het boze geesten verdreef terwijl het geluk bracht).

Hoewel American de pyrotechnische lekkernijen zeker niet heeft uitgevonden, gebruikten we ze al vroeg in onze geschiedenis, met vuurwerk dat werd gebruikt om de allereerste Onafhankelijkheidsdag van 1777 te vieren.

Hoewel de Boy Scouts of America de laatste tijd progressief is door het verbod op meisjes en homo's op te heffen, blijft het een organisatie die doet denken aan ouderwetse Americana en Normal Rockwell-schilderijen.

In feite werd het concept in het groot van de Britten getild. Robert Baden-Powell was er in het begin van de 20e eeuw in geslaagd om Britse jongens militaire discipline te brengen en deelde zijn ideeën graag met de wereld. Chicago uitgeverij WD Boyce bracht het idee graag naar de VS en richtte in 1909 de BSA op, waarbij hij veel van Powells leringen en programma's woordelijk volgde.

Amerikanen houden van hun auto's, en als we denken aan de man die heeft geholpen om er een massamarktfenomeen van te maken, komt waarschijnlijk de naam Henry Ford in gedachten. Maar hoewel Ford en zijn T-model kunnen worden toegeschreven aan het maken van auto's tot iets dat door de massa wordt gebruikt, waren veel Europese uitvinders hem voor, waaronder Carl Benz, Emile Levassor, Gottlieb Daimler, en Nicolaus Otto, om er een paar te noemen.

Shutterstock

We gaan misschien verder met onze patriottische vlag die zwaait dan veel andere culturen, maar we waren niet de eersten die het deden. Van ridders die vlaggen in de strijd droegen om aan te geven aan welke kant ze stonden, tot ridders die in de middeleeuwen werden gebruikt om je territorium aan te duiden, het pronken met je kleuren bestond veel langer dan de Verenigde Staten.

Shutterstock

We kennen het standbeeld, formeel bekend als Vrijheid verlicht de wereld, was een geschenk van de Fransen (gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel zelf), maar het idee zelf was oorspronkelijk bedoeld om naar Egypte te gaan, in plaats van naar de V.S.

Frederic Bartholdi, die het standbeeld ontwierp, benaderde eerst Ismail Pasha, Khedive van Egypte, over een standbeeld voor de noordelijke ingang van het Suezkanaal. Genaamd Egypte draagt ​​het licht naar Azië, het zou een enorme vuurtoren zijn in de vorm van een oude Egyptische vrouw ... Klinkt dit bekend?

Een met een geweer slingerende, lasso-twirling cowboy lijkt misschien de belichaming van Amerikaanse mannelijkheid, maar het concept is voortgekomen uit de Spaanse traditie van de vaquero - het beroemdst belichaamd door de klassieke, waanvoorstellingen van Cervantes Don Quichot. De Spaanse conquistadores brachten de traditie van het hoeden van vee naar Noord-Amerika en van daaruit bereikte het zijn weg naar het westen van de VS.

Shutterstock

Denim maakt deel uit van het volledig Amerikaanse uniform, maar de term is bedacht door een Zwitserse bankier genaamd Jean-Gabriel Eynard en zijn broer Jacques die de lokale troepen voorzag van uniformen gesneden uit denim die ze "bleu de Genes" noemden - wat verengelst zou worden als "blue jeans". Het toevoegen van de klinknagels om de spijkerbroek steviger te maken, werd in de VS gedaan door de Duitse immigrant Levi Strauss.

Getty Images

Van de Macy's Thanksgiving Day Parade tot de St. Patrick's Day Parade, we gaan graag de straat op. Maar deze straatfeesten waren een bewerking van Europese militaire marsen en meer feestelijke festivals (toen Louis Bamberger de Macy's parade begon, noemde hij het feit dat veel van zijn werknemers Europese immigranten waren en hun traditie daar graag wilden aanpassen aan een Amerikaans feest) .

Shutterstock

Terwijl de hogere klassen in de VS yoga als hun ding hebben aangenomen, kan het gemakkelijk zijn om de moderne Lululemon-reputatie de diepe oosterse tradities waaruit het groeit te laten verbergen.

Terwijl de VS marathonlopen misschien naar hogere, belachelijkere niveaus heeft gebracht met thema-runs, bedrijfsruns en beroemde runs zoals de NYC Marathon, groeide de oorspronkelijke marathon uit de legende van Philippides, de Griekse boodschapper, die naar verluidt van het slagveld van Marathon naar de stad Athene om aan te kondigen dat de Perzen waren verslagen - een afstand die naar schatting iets meer dan 26 mijl zou duren.

Shutterstock

Amerikanen hebben de kerstman en Kerstmis zeker naar een hoger niveau getild, waardoor hij dik, vrolijk en de perfecte frisdrankwoordvoerder is. Maar het personage zelf is geworteld in de Europese traditie en figuren als de Engelse Sint-Nicolaas en de Franse Pere Noel. We gaven hem onze eigen commerciële wendingen en verkochten hem terug naar Europa, maar hij was om te beginnen hun uitvinding.

Favorieten van politieagenten en Homer Simpson, deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst bedacht door de Nederlanders. oorspronkelijk genoemd oliekoeken (ook bekend als "olieachtige cakes"), brachten Nederlandse kolonisten ze in de 17e eeuw naar New York.

In zijn satirische Een geschiedenis van New York, Washington Irving maakt speciale vermelding van hen: "Soms werd de tafel opgesierd met immense appeltaarten, of schotels vol geconserveerde perziken en peren, maar het was altijd zeker om op te scheppen over een enorme schaal met ballen van gezoet deeg, gebakken in varkensvet, en genoemd donuts, of oly koeks: een heerlijk soort cake, tegenwoordig nauwelijks bekend in deze stad, behalve in echte Hollandse families."

Het meest klassiek Amerikaanse bier op aarde heeft Germaanse wortels. Hoewel het oorspronkelijk in St. Louis werd gebrouwen, werd het gedaan in de Duitse brouwstijl. Aangenomen wordt dat de naam zelf al in de late 19e eeuw werd gebruikt in de regio van wat nu de Tsjechische Republiek is. En voor meer informatie over onze favoriete bieren, bekijk The Best Craft Beer in Every U.S. State.

Afbeelding via Wikimedia Commons

Om meer verbazingwekkende geheimen te ontdekken over het leven van je beste leven, Klik hier om u aan te melden voor onze GRATIS dagelijkse nieuwsbrief!