Nieuwe recepten

El Pollo Loco gaat richting 'QSR Plus'-positionering

El Pollo Loco gaat richting 'QSR Plus'-positionering


De El Pollo Loco-keten met gegrilde kip versnelt de groei met een nieuw restaurantprototype en een nadruk op zelfgemaakte kwaliteit die de positionering van het merk als 'quick-service plus' wil verstevigen.

DIASHOW


Een blik op het nieuwe prototype van El Pollo Loco, menu-items

VERWANT
• El Pollo Loco noemt Ed Valle CMO
• Meer nieuws over activiteiten in de restaurantindustrie

Het in Costa Mesa, Californië gevestigde El Pollo Loco werd zwaar getroffen tijdens de recessie, zeiden functionarissen, en in het afgelopen jaar zijn ongeveer 14 restaurants gesloten, wat het totaal op 398 brengt. In eerdere financiële onthullingen vanwege een ooit openbare schuld, heeft het particuliere bedrijf rapporteerde een nettoverlies van $ 38,6 miljoen voor de 12 maanden eindigend op 30 maart 2011, het einde van het eerste kwartaal van dat jaar en het meest recente beschikbare rapport.

In juli 2011 kondigden El Pollo Loco en haar moedermaatschappij EPL Intermediate Inc. de voltooiing aan van een herfinanciering van beursgenoteerde obligaties met privéschuld en een niet-gespecificeerde investering van kapitaal van bestaande aandelensponsors.

De herfinanciering maakte de weg vrij voor El Pollo Loco om te werken aan het revitaliseren van het merk, en 2012 was een "jaar van transformatie" dat zijn vruchten afwerpt met transacties en gastcheques die nu een trend zijn, zei Mark Hardison, vice-president marketing.

In februari huurde El Pollo Loco een nieuw reclamebureau in - Butler, Shine, Stern & Partners - en in april werd een nieuwe mediacampagne gelanceerd met als thema 'Crazy You Can Taste'.

Het doel, zei Hardison, was om het feit te benadrukken dat de kenmerkende kip van El Pollo Loco wordt gemarineerd en gegrild in restaurants, en het huisgemaakte thema wordt door het hele menu gedragen, van de guacamole tot de salsabar.

"Dat is ongebruikelijk in fastfood, en we wilden er zeker van zijn dat we daarin de beste waren en de eer opeisen", zei Hardison. "De campagne draait helemaal om de eer krijgen voor de gekke inspanningen die we doen [om] voedsel van hoge kwaliteit te bereiden."

Versheid, waarde bevorderen

Tijdelijke aanbiedingen gedurende het hele jaar hebben ook geholpen om de verkoop te stimuleren, voegde hij eraan toe. Verschillende combinatiemaaltijden van $ 5, zoals een originele Pollo Bowl geserveerd met tortilla's en een klein drankje, zijn bijvoorbeeld populair geweest.

Een Gevulde Quesadilla-promotie in augustus, met nieuwe cheesy, eiwitrijke quesadilla's met vers gesneden avocado voor $ 5,49 deed het ook goed en zal dit jaar in verschillende vormen terugkeren. Volgend jaar komt het als vaste regel op het menu.

In juli bood de keten een driegangenmaaltijd van $ 20 aan met een bord met nacho-voorgerechten, acht stukjes kip met rijst en bonen, tortilla's en salsa, en vier churros. Die voordelige driegangenaanbieding keert terug voor de feestdagen, beginnend op 20 november, met een gesneden avocadosalade-voorgerecht, acht stukjes kip, rijst en bonen, en een heerlijk dessert van chocoladetortillachips besprenkeld met chocolade en marshmallowsauzen en bestrooid met poedersuiker - alles voor $ 20.

Met de hand versnipperd rundvlees staat tijdens de feestdagen ook op het menu als LTO, te zien in taco's, kommen en als gevulde quesadilla voor prijzen variërend van $ 2,79 tot $ 5,49.

De aanwezigheid van vers gesneden avocado in gerechten op het menu heeft ook een sleutelrol gespeeld bij het overbrengen van versheid, een beweging die deels werd geholpen door gunstige grondstofprijzen als gevolg van een overvloedige oogst.


El Pollo Loco benoemt Larry Roberts tot CFO

Larry Roberts. CFO van El Pollo Loco.

Voormalig KFC-directeur Larry Roberts is benoemd tot Chief Financial Officer van El Pollo Loco, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Roberts, die voormalig financieel directeur Gary Campanaro vervangt, heeft drie decennia ervaring in de branche. Hij heeft de afgelopen 20 jaar bij Yum! Brands Inc., waar hij recentelijk chief operating officer was voor KFC.

Daarvoor werkte hij drie jaar als Chief Financial Officer van KFC en daarvoor was hij CFO van Pizza Hut in het Verenigd Koninkrijk.

Bij El Pollo Loco zal Roberts een centrale rol spelen bij het formuleren van de financiële strategie en zal hij samenwerken met senior leiderschap om de groei te stimuleren en de winst voor de gegrilde kipketen te vergroten, aldus het bedrijf. Hij zal ook verantwoordelijk zijn voor investor relations, informatietechnologie en risicobeheer, naast andere taken, waarbij hij rechtstreeks rapporteert aan president en chief executive Steve Sather.

El Pollo Loco, gevestigd in Costa Mesa, Californië, exploiteert en franchises bijna 400 restaurants, voornamelijk in het Westen.

Neem contact op met Lisa Jennings via [email protected].
Volg haar op Twitter: @livetodineout


Pluimvee gaat premium

Met verfijnde menu-items, verbeterde interieurs en een laserfocus op de klantervaring, beweegt het kipsegment zich naar de hogere markt.

Voor sommige merken zou het verliezen van de lang gekoesterde titel van nummer 1 kippenketen met beperkte service een nederlaag zijn. Maar toen KFC dit jaar zijn leidende rol opgaf aan mede-quick-fil-A, verspilde het geen tijd om weer op de been te komen door de introductie van Original Recipe Boneless Chicken - een platform waarvan het hoopt dat het de komende tijd de grootste focus van het merk zal worden. paar jaar - en, misschien wel het meest opmerkelijk, door KFC elf te ontketenen.

De fast-casual spin-off, die in augustus debuteerde op de thuismarkt van KFC in Louisville, Kentucky, serveert menu-items zoals Sweet Orange Ginger Flatbreads, California Club Chicken Sandwiches, Southwestern Baja Rice Bowls en Garlic Smashed Potatoes, allemaal vers op bestelling gemaakt. van gasten (en met nauwelijks een enkele emmer gebakken kip in zicht). Het strakke interieur is voorzien van houten details en een zachter kleurenschema van bruin, wit en groen. Uitnodigende details zoals kunstinstallaties en gratis wifi moedigen gasten aan om achterover te leunen en een tijdje te blijven.

Het nieuwe zusterconcept van KFC is niet alleen het bewijs dat zelfs de meest legendarische en traditionele merken in snelle service de behoefte voelen om te experimenteren met fast-casual elementen - kijk maar naar Wendy's verbouwing, die open haarden, loungestoelen en HD-tv's omvat - maar het is ook een teken dat het kipsegment met beperkte service als geheel een meer premium imago krijgt op het gebied van product, service en milieu. Chick-fil-A, Popeyes en andere snelle kipgerechten hebben ook aangetoond dat de premiumisering van kip - of het nu in de traditionele zin van fast casual is of niet - in volle gang is.

El Pollo Loco, een keten van gegrilde kip in Mexicaanse stijl, schrikt ervoor terug om zichzelf een fast casual te noemen, ook al biedt het premium, op het vuur gegrilde, met citrus gemarineerde kipproducten in een luxe omgeving.

"We zijn actief in een plaats genaamd 'QSR-plus'", zegt Ed Valle, chief marketing officer voor de keten van bijna 400 eenheden. “‘QSR-plus’ is een plek waar de behoefte aan onderscheidend, authentiek eten samenkomt met de behoefte aan snelheid. En de ‘plus’ betekent betere service, beter eten en een beter milieu.”

Het is vooral de productkant van de vergelijking, dankzij het steeds verfijndere gehemelte van de consument en de honger naar voedsel van hoge kwaliteit en uniek, dat de kern vormt van het streven naar premium kip, zeggen veel experts uit de industrie.

“De consumenten zijn nu op zoek naar een beter product. Ze zijn hoger opgeleid en mobieler dan vroeger”, zegt Heather Gardea, vice-president onderzoek en ontwikkeling bij El Pollo Loco. Deze verschuiving, zegt ze, komt het merk gegrilde kip ten goede. "We waren in een goede positie om er eerder te zijn dan onze concurrenten, omdat we al verse kip binnenbrachten, we het al met de hand marineerden en we het vuur kookten."

Bij El Pollo Loco is deze nadruk op verse ingrediënten en authentieke bereidingsmethoden de sleutel tot het premiumimago van het merk. De keten heeft niet alleen zijn spel om mee naar huis te nemen opgevoerd - door superieure salades toe te voegen met verse ingrediënten zoals hele avocado, op appelhout gerookt spek, pico de gallo, gehakte romaine en zelfgemaakte dressings - maar het creëerde ook nieuwe vormen van bekende producten en bestaande lijnen, zoals tostada's en quesadilla's met paprika, uien en chorizo.

Bij Zaxby's, een 23 jaar oud, in Atlanta gevestigd kippenconcept dat CEO Zach McLeroy 'de pionier van premium, fast-casual chicken' noemt - een pionier die dit jaar voor het eerst de verkoopgrens van $ 1 miljard passeerde - is het de versheid en authenticiteit van de ingrediënten en menu-items die het een luxe voorsprong geven.

"Ons eten is gewoon premium", zegt hij. “Het is op bestelling klaargemaakt, het is vers, in tegenstelling tot wat iemand anders doet. Iedereen kookt uit de zak of kookt van tevoren. Dat was niet ons idee. Ons idee was om het vers te maken voor onze gasten, en ik denk dat dit ons onderscheidt van alle anderen in de branche.”

De nadruk van het merk op het in-house bereiden van voedsel motiveert ook zijn koks en keukenpersoneel, wat zich uiteindelijk vertaalt in een meer premium ervaring voor de gast. "Het is iets dat onze koks en onze keukens een gevoel van trots en differentiatie geeft van iemand die in fastfood werkt", zegt McLeroy. "Ze creëren eigenlijk dingen, ze drukken niet alleen op knoppen en pakken iets uit een doos."

Popeyes Louisiana Kitchen heeft ontdekt dat het niet alleen is wat het product is of hoe het gemaakt is dat een luxe menu-aanbod creëert, maar het gaat ook om de inspiratie erachter. Toen het vijf jaar geleden een grote rebranding-inspanning lanceerde, ging Popeyes terug naar zijn Louisiana-roots, waarvan de global brand officer Dick Lynch zegt dat de keten inherent meer premium is geworden.

"Als je denkt aan het geweldige Louisiana Cajun en Creoolse eten, is het van nature niet duur, maar het is zeker premium omdat het een interessante regionale Amerikaanse keuken is", zegt hij. "Omdat we dat als onze inspiratie gebruikten, verhoogden we natuurlijk de culinaire lat in [snelle service]. We hebben verwachtingen gewekt over wat je kunt en mag verwachten van kip [quick serving].”

Lynch zegt dat Popeyes zich richt op premium productplatforms zoals Wicked Chicken, Butterfly Shrimp en Handcrafted Tenders, die allemaal blijven innoveren door middel van een reeks smaakproliferaties (zoals Garlic Pepper Wicked Chicken, Zatarain's Butterfly Shrimp en de meest recente release, Chicken Waffle Handcrafted Tenders).

Hoewel kip de natuurlijke focus is voor merken in het segment, komt premiumisering ook aan de niet-kipkant van het menu. Voor gasten die willen genieten, heeft de toevoeging van hoogwaardige desserts, namelijk milkshakes, een high-end gevoel gegeven aan de menu's van veel kippenketens. Zaxby's heeft onlangs zijn standaard milkshake-menu vervangen door de populaire smaken Birthday Cake, Banana Pudding en Chocolate Cookie, waardoor het merk groeide van gemiddeld 12 shakes die per dag per winkel werden verkocht tot meer dan 50. Chick-fil-A is ook aan het uitbreiden zijn milkshake-spel door de jaren heen, met het toevoegen van een Mocha Milkshake als een recente tijdelijke smaak.

Afgezien van desserts, was een opmerkelijk deel van de innovatie in het premium kipsegment gericht op wraps en salades, zegt Darren Tristano, executive vice president van foodservice-onderzoeksbureau Technomic. Met een groeiende minderheid van klanten met beperkte service die op zoek zijn naar gezondere opties in alle segmenten van de industrie, spelen voedzame aanbiedingen, of het nu in de vorm van gegrilde kip, salades of andere menu-items die beter voor u zijn, een rol bij de opschaling die aan de gang in het kippensegment.

Zaxby's heeft ingespeeld op het verlangen naar gezonde producten met de rebranding van zijn salade-line-up, die het enkele jaren geleden de naam "Zalads" gaf.

"Letterlijk van de ene op de andere dag gingen we van de verkoop van ongeveer 30 per dag per winkel naar meer dan 130, en ik denk dat dat aantal tegenwoordig in sommige van onze verkooppunten boven de 200 ligt", zegt COO Robert Baxley. “Het is een product waar we niet tevreden mee zijn. We zijn gewoon constant bezig met het verplaatsen van de naald daarop.”

Chick-fil-A heeft ook zijn salades door elkaar gehaald, de oude line-up volledig geschrapt en eerder dit jaar gekozen voor een drietal met de hand bereide salades, samen met een nieuwe wrap en verse dressings. De salades bevatten premium ingrediënten zoals geroosterde maïskorrels, verkruimeld spek, blauwe kaas en honing Thaise amandelen.

Omdat het gespecialiseerd is in gegrilde producten, zegt Valle, heeft El Pollo Loco een extra voordeel door deze producten te serveren aan consumenten die hunkeren naar iets dat zowel gezond als van hogere kwaliteit is. "Het voedingsgedeelte is erg belangrijk voor mensen als ze nadenken over de smaak van de gegrilde kip [gecombineerd] met de voedingsvoordelen ervan", zegt hij. "Voor ons heeft die combinatie de afgelopen twee jaar uitzonderlijk goed gewerkt in termen van hoe ons bedrijf ervoor staat."

Maar het gebruik van gegrilde en anderszins gezonde producten in het kipsegment is niet de enige manier om het premiumspel te verbeteren, en het zal zeker niet de traditionele gebraden kip aan de kant schuiven, zegt Dennis Lombardi, executive vice-president van foodservice-strategieën voor restaurantadvies firma WD Partners.

Popeyes is een merk dat heeft bewezen dat zelfs gefrituurde kip met bot, een product dat vaak het stigma heeft van goedkoop fastfood dat wordt geserveerd in gebundelde familiemaaltijden, nieuwe hoogten kan bereiken als het de juiste aandacht krijgt. De Bonafide Chicken, gemarineerd in Louisiana-kruiden gedurende ten minste 12 uur en vervolgens met de hand gehavend en met de hand gepaneerd, heeft een premium imago gekregen dat zijn vruchten afwerpt.

Hoewel de kip zonder been van Popeyes de afgelopen drie jaar met 10 tot 20 procent in volume is gegroeid, zegt Lynch, is ook de kip zonder been met bijna 10 procent toegenomen. "We voelen niet de behoefte om een ​​keuze te maken tussen met bot, de kern van de gebraden kip-business, en zonder been", zegt hij. “Wij geloven in wat wij noemen ‘het genie van de’ en,’ en onze cijfers bewijzen het.”

De focus op het opschalen van beide kanten van zijn kipactiviteiten - met been en anderszins - heeft Popeyes geholpen beter te presteren dan de rest van de categorie snelle kip in omzetgroei gedurende 21 opeenvolgende kwartalen.

"Als iemand wacht tot gefrituurde kip met het bot weggaat, kunnen ze zich maar beter op hun gemak voelen, want het zal heel lang wachten zijn", zegt Lombardi. "Het is een erg populair product, het blijft een populair product."

Hoewel product zeker voorop staat in de zoektocht naar premium, ontdekken merken dat het creëren van een luxe kipconcept niet alleen om het eten gaat. Voor veel ketens en klanten wegen ook de sfeer, de fysieke uitstraling en de service zwaar.

McLeroy zegt dat Zaxby's "beteugeling" ligt in de ervaring en sfeer die gasten begroeten wanneer ze door de deur lopen. "Het is echt een informele eetervaring die snel wordt geserveerd", zegt hij. De grote, comfortabele stands en attente teamleden van het merk bieden "een ander serviceniveau" dat ook geen kwaad kan, voegt Baxley eraan toe.

Bij Chick-fil-A draait premium gaan erom dat gasten zich speciaal voelen, zowel in de winkel als bij de drive-in, of het nu gaat om eten van goede kwaliteit, met respect en zorg behandeld te worden, of om de mogelijkheid te hebben om te ontspannen in een comfortabele omgeving, zegt Mark Moraitakis, directeur gastvrijheid en serviceontwerp voor Chick-fil-A.

"Als we denken aan 'premium', denken we aan die aspecten van het bedrijf: ons eten, onze gastvrijheid, onze omgeving", zegt hij. "We willen ervoor zorgen dat we eten hebben dat echt goed smaakt...

Alles, van de buitenkant van de units tot het aantal tafels binnenin, kan de sfeer en de algehele klantervaring beïnvloeden, zegt Moraitakis. In een poging om op alle contactpunten een hoogwaardige ervaring te bieden, biedt Chick-fil-A ontspannende interieurs, wifi en dubbele drive-thru-lanes om de service te versnellen wanneer klanten haast hebben, naast medewerkers die de extra mijl om gasten te bedienen en de best mogelijke ervaring te garanderen.

De opmars van het merk naar de toppositie in het kipsegment met beperkte service bewijst verder dat klanten de neiging hebben om merken te belonen die hun best doen om beide producten te leveren.
en dienst.

"Uiteindelijk geven mensen graag geld uit waar ze denken dat het gewaardeerd wordt", zegt Moraitakis. "Onze focus is om ervoor te zorgen dat wanneer je voor Chick-fil-A kiest, je het gevoel hebt dat je waar voor je geld hebt gekregen en dat je echt gewaardeerd en gewaardeerd werd."

Naast product en ervaring, kiezen kippenketens zelfs voor een luxere benadering van marketing en branding. El Pollo Loco heeft bijvoorbeeld nieuwe beeldvorming en reclame aangenomen die de aspecten van het merk communiceren die het onderscheiden van anderen in het segment.

"We hebben ongeveer een kwart van onze winkels verbouwd en we hebben binnen de winkels iets gecreëerd dat de 'klantreis' wordt genoemd, waarbij we echt praten over de grote moeite die we doen om deze geweldige kip te maken", zegt Valle. "We leiden ze op vanaf het moment dat ze de deur raken, helemaal tot aan de toonbank, langs de salsabar, tot wanneer ze daadwerkelijk zitten. We communiceren dat het geweldige kip is - de manier waarop we het koken en met de grote moeite die we doen - die geweldige voorgerechten oplevert."

Hoewel het merk zichzelf ooit op de markt bracht als een snelle service, met de nadruk op prijzen en kortingen, richt het zich nu op premium touchpoints, "van verbouwingen aan de buitenkant tot verbouwingen aan de binnenkant tot POP dat niet over prijs praat maar over de differentiatie van ons product”, zegt Valle.

Een groot deel van het rebranding-initiatief van Popeyes omvatte het veranderen van zowel het imago als de reclame, wat het is gedaan door een nieuwe woordvoerster, Annie, die zich richt op de premium-elementen van het eten en het erfgoed van het merk in advertenties.

"Het enige wat ze doet is praten over de zorg en de kwaliteit van het eten", zegt Lynch. "Terwijl andere [quick-serves] je andere berichten over hun merken vertellen, ... we praten over het eten en ons onderscheidend vermogen in Louisiana met laserstraalfocus."

Het merk bracht ook zijn verheven imago tot leven door middel van een restaurantrenovatie die bijna halverwege voltooid is. Nieuwe en verbouwde units hebben elementen zoals een kruidenrek in het midden van de winkel met decoratieve, extra grote potten met rode pepers, rijst en andere Louisiana-kruiden die Popeyes' voedsel onderscheidende muurschilderingen maken die het erfgoed van het merk vertellen en mozaïeken die vertegenwoordigen de zeven culturen die samensmolten tot Louisiana.

Daarnaast heeft het merk zijn logo opnieuw ontworpen, waarbij de naam Popeyes Chicken & Biscuits is geschrapt ten gunste van Popeyes Louisiana Kitchen en een nieuw rood en oranje kleurenschema is ingevoerd. In 2011 werd het herontwerp van het logo door het Smithsonian genoemd als een van de 15 beste merkvernieuwingen in de afgelopen 15 jaar.

Met alle elementen die samen zorgen voor een steeds duurdere ervaring bij kippenketens, zegt Lynch, kunnen sommige klanten ervan uitgaan dat premiumisering ten koste gaat van hun portemonnee.Maar Popeyes ziet 'premium' als iets dat een concept wenselijker en authentieker maakt, en niet standaard duurder, zegt hij.

"Het betekent iets anders, iets beters, iets unieks, iets onderscheidends", zegt Lynch. “Maar het betekent niet per se een hogere prijs. En dat is een klein deel van onze magie, dat we onze klanten iets hebben kunnen geven... anders, onderscheidend, uniek, verheffend, maar ze te bieden tegen een prijs die zeer concurrerend is.'

Kippenmerken die producten van hogere kwaliteit aanbieden, moeten wel onder ogen zien dat het serveren van een luxe product en ervaring kan betekenen dat de kosten, zowel voor het bedrijf als voor de klanten, hoger worden. Gelukkig geldt dat ook voor de waarde.

"Ik ben niet hypergefocust op de vraag of onze goederenkosten de laagste in de branche zijn, want ik denk dat als we echt een premiumproduct gaan aanbieden, dat op de P&L moet worden vertegenwoordigd", zegt Blake Bailey, CFO van Zaxby's. "We zijn niet hypergefixeerd op kosten, we zijn hypergefixeerd op waarde en bieden die aan de gast."

Misschien is het het waarde-aspect waardoor klanten zich het meest op hun gemak voelen bij de verschuiving naar premium kipconcepten, een verschuiving die alleen maar zal groeien naarmate er meer luxe kippenketens op de markt komen en regionale spelers zoals Bojangles landelijk blijven uitbreiden.

Tristano zegt dat de opkomst en groei van premium regionale ketens zoals Bojangles' en PDQ - een in Florida gevestigd merk waarvan de grote eenheden handgesneden salades en met de hand geperste limonade leveren voor een AUV van meer dan $ 2,5 miljoen - niet alleen het luxe imago vergroten van kip met beperkte bediening, maar kan ook een reële bedreiging vormen voor ketens binnen het segment.

"Traditionele [quick-service] en kiprestaurants hebben het moeilijk", zegt Valle van El Pollo Loco. "De mensen die meer onderscheidend voedsel serveren met meer echte ingrediënten die een meer authentieke bereiding hebben en die voedsel hebben dat mensen zien als gedurfd, smaakvol en met voedingsvoordelen, zijn degenen die zullen slagen."


Trimaran Capital Partners stemt in met overname El Pollo Loco

IRVINE, Californië & NEW YORK, 28 september 2005 (BUSINESS WIRE) -- Trimaran Capital Partners heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de aankoop van El Pollo Loco, 's lands toonaangevende snelservicerestaurantketen gespecialiseerd in gemarineerde, vlam- gegrilde kip en andere Mexicaans geïnspireerde voorgerechten, van American Securities Capital Partners LP. De transactie, waarvan de waarde niet werd bekendgemaakt, zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond.

Trimaran Capital Partners is er in het verleden in geslaagd om vergelijkbare investeringsthema's te benutten. Trimaran is momenteel eigenaar van Charlie Brown's, een toonaangevende keten van informele steakrestaurants in het noordoosten, die een vergelijkbare groeistrategie heeft om een ​​dominant regionaal concept uit te breiden naar nieuwe markten. Een ander Trimaran-portfoliobedrijf, Urban Brands, Inc., is de exploitant van Marianne, opgericht in 1969, een toonaangevende retailer van dameskleding en plus-size dameskleding en accessoires voor Spaanse vrouwen. Evenzo dateert de interesse van Trimaran in gezonde voeding en gezond eten uit de oprichting van The Hain Celestial Group, een toonaangevend bedrijf in natuurlijke en biologische dranken, snacks, speciale voeding en producten voor persoonlijke verzorging in Noord-Amerika en Europa met bekende merken zoals Celestial Seasonings ® en Terra Chips®.

Over El Pollo Loco El Pollo Loco, uitgesproken als "L Po-yo Lo-co" en Spaans voor "The Crazy Chicken", is de toonaangevende fast-service restaurantketen van het land, gespecialiseerd in op de vlam gegrilde kip en andere Mexicaans geïnspireerde voorgerechten. El Pollo Loco, opgericht in 1975 in Guasave, Mexico, komt voort uit de unieke bereiding van zijn bekroonde "pollo" - verse kip gemarineerd in een speciaal recept van kruiden, specerijen en citrusvruchtensappen die door de familie van de oprichters zijn doorgegeven . De gemarineerde kip wordt vervolgens op de vlam gegrild, met de hand gesneden en warm van de grill geserveerd met warme tortilla's en een breed assortiment aan bijgerechten en salsa's die elke dag vers worden bereid. Afronding van het menu zijn verse, smaakvolle voorgerechten geïnspireerd op de keukens van Mexico, waaronder Signature Grilled Burrito's, Pollo Bowls, Pollo Salads, Tacos al Carbon en Quesadillas. En natuurlijk is er een verse salsabar met de beroemde huissalsa van El Pollo Loco, naast de salsa's Avocado, Chipotle en Pico de Gallo. Alles wordt dagelijks vers gemaakt.

Blijf op de hoogte van wat er gebeurt in de restaurantindustrie

Schrijf je nu in op de Restaurantuitbater dagelijks, die u de topverhalen van Fast Casual, Pizza Marketplace en QSR Web brengt.


Hoe El Pollo Loco nieuwe menu-items maakt, waanzinnig snel

"We maken al deze dingen nog steeds helemaal opnieuw, maar we leveren het snel", zegt Gardea over de culinaire benadering van El Pollo Loco van een zich ontwikkelende restaurantindustrie.

Toen Gardea in 2011 met El Pollo Loco begon te werken, positioneerde de restaurantketen zich als puur snelle service - geen "plus" inbegrepen. Marketing betekende grote kortingen en goedkope prijzen. Onder nieuw leiderschap, waaronder CEO Stephen Sather en CMO Edward Valle, besloot het merk echter de nadruk te leggen op de kwaliteit van de kip (elk stuk wordt een uur op laag vuur gegrild) en de verscheidenheid aan opties.

"Toen we begonnen... verkochten ze meestal alleen maar kip", zegt Gardea. "We hebben dat veranderd om te zeggen dat we een geheel nieuw [set van] aanbod willen [inclusief] draagbare items, de salades, de sandwiches, de burrito's, taco's, quesadilla's."

Afbeelding tegoed: El Pollo Loco

Met een nieuwe benadering van het menu onderscheidde de keten zich van concurrenten zoals fast-casuals zoals Chipotle en fastfoodketens zoals Del Taco. El Pollo Loco ging afgelopen juli naar de beurs, in een tijd dat investeerders honger hadden naar restaurantconcepten. Terwijl de aandelen van de keten na een teleurstellend derde kwartaal kelderden, rapporteerde het bedrijf in maart dat de totale omzet met bijna 12 procent steeg en dat de verkoop in dezelfde winkel in het vierde kwartaal met bijna 8 procent groeide.

Terwijl El Pollo Loco zich probeert te onderscheiden van zowel fastfoodketens als fast-casualketens, is Gardea's baan er een geworden die voortdurend brainstormen over nieuwe ideeën vereist. Ze zegt dat haar favoriete creatie een garnaal- en chorizo-taco is die nog steeds wordt getest, maar geeft ook toe dat ze bevooroordeeld is omdat het haar meest recente uitvinding is. El Pollo Loco probeert top of mind te blijven bij klanten door voortdurend nieuwe items uit te brengen in plaats van een paar items per jaar te lanceren, zoals het ooit deed. Onder leiding van Gardea verdeelt de keten het jaar in 10 modules van ongeveer vijf weken. In elke module introduceert El Pollo Loco drie tot vijf nieuwe menu-items.

Dankzij de snelle doorlooptijd kan Gardea voortdurend nieuwe producten uitproberen, niet alleen in ontwikkeling, maar ook door de verkoop te volgen tijdens tests die maar een paar dagen kunnen duren. Het maakt echter niet uit hoeveel klanten van het eten houden, als het een tijdelijk aanbod is, is het na vijf weken van het menu. Vervolgens wordt een nieuwe reeks items onthuld - met het potentieel om in de toekomst favorieten terug te brengen.

Wanneer Gardea nieuwe recepten maakt, richt ze zich op het onderscheiden van El Pollo Loco van andere fastfoodketens, terwijl de uitvoering relatief eenvoudig blijft. Haar formule is om kip of een ander eiwit zoals garnalen of carne asada te gebruiken en het vervolgens op te fleuren met unieke extra ingrediënten en texturen.

"Ik denk dat de reden waarom fastfood en andere restaurants faalden, is dat ze dat textuurgedeelte eruit laten", zegt ze. "Als je een kom tomatensoep eet, kan het heerlijk zijn, maar je zult je vervelen voordat het voorbij is."

Maar alleen omdat Gardea El Pollo Loco boven de typische fastfoodketen verheft, wil nog niet zeggen dat ze probeert om van het restaurant de volgende trendy fast-casual joint te maken.

"Je vindt een boerenkoolsalade bij El Pollo Loco, maar we gebruiken de verse babykool, omdat het een beetje meer een veilige verkenning is voor onze gasten, omdat we gasten hebben die nog nooit boerenkool hebben gehad", zegt Gardea . "Als ik je boerenkool geef, geef ik je nog steeds kip, dus je weet wat dat is."

Met andere woorden, in plaats van te vertrouwen op wat nu hip is, volgt Gardea meer overkoepelende trends in de fastfoodsector naar steeds gezonder en duurzamer voedsel. Omdat klanten meer weten over eten, zegt Gardea, eisen ze veranderingen die van invloed zijn op alle restaurantketens, van fastfood tot lekker eten. Het is niet langer voldoende om caloriearme opties aan te bieden. Tegenwoordig willen klanten weten waar hun eten vandaan komt en het proces achter het op tafel brengen. Binnen deze beweging kan Gardea spelen met constant nieuwe gezondheidsgektes, van eiwitrijk tot vezelgeobsedeerd in haar frequente menuwissels, terwijl ze zich nooit volledig vastlegt op één microtrend.

"Ik denk dat [fast food] op een heel interessant kruispunt staat", zegt Gardea. "Ik denk dat wat voor hen zal vechten, is dat ze zo groot zijn. Als Del Taco [of] McDonald's een product lanceren, garandeer ik je dat het meer dan een jaar in ontwikkeling, in test, in product is - in ieder geval een jaar."

Ondertussen moet El Pollo Loco met tientallen nieuwe menu-items per jaar wendbaar blijven. De keten heeft 415 restaurants, waarvan meer dan de helft in franchise en de meeste in Californië. El Pollo Loco is van plan om in 2015 ongeveer 30 nieuwe locaties te openen, maar blijft gefocust op het zuidwesten. Aan het eind van de dag is de mogelijkheid om een ​​QSR-plus-menu te maken dat altijd iets nieuws serveert iets dat El Pollo Loco niet mag missen.

UPDATE 1-Californië om de meeste COVID-19-limieten op te heffen en bedrijven vrij te maken

Een nieuw rapport van JPMorgan laat zien hoe groot Tether is geworden

Bitcoin beëindigt week in vluchtige flux met rammelende stieren in China

Alden verklaart overwinning in zijn maandenlange achtervolging van Tribune

Exclusief-VS bereidt zich voor om de veiligheidsclassificatie van Mexico te verlagen, zeggen bronnen:

Daimler is het niet eens met Tesla en VW's Batteries-or-Bust View

(Bloomberg) -- De vrachtwagenchef van Daimler AG verwacht dat grote machines op waterstof een belangrijke rol zullen spelen bij het terugdringen van de uitstoot van de transportsector, ondanks de technologische hindernissen en scepsis die door twee prominente rivalen zijn opgeworpen. Alleen focussen op batterij-elektrische voertuigen zou riskant zijn omdat van de schaarste aan bepaalde grondstoffen en de uitdagingen waar elektriciteitsnetten voor zullen komen te staan ​​ondersteunen brede laadnetwerken voor vrachtwagens en bussen, zei Martin Daum, Chief Executive Officer van Daimler Truck, in een telefonisch interview. de klimaatdoelen”, aldus Daum. “Tot 2025 ligt de focus voor 100% op batterij-elektrische voertuigen. Tussen 2025 en 2035 hebben we zowel batterij-elektrische als brandstofcelvoertuigen nodig, omdat de enorm groeiende infrastructuurvereisten een tweebenige benadering vereisen.” worden al jaren aangeprezen als een potentieel alternatief voor verbrandingsmotoren. Maar hoge kosten en schaarse brandstofinfrastructuur stonden een bredere acceptatie in de weg en lieten de technologie ver achter bij batterij-elektrische aandrijflijnen in de markt voor personenauto's. van leveringen aan supermarkten in stedelijke gebieden tot langeafstandsvervoer in afgelegen gebieden. Daimler heeft onlangs een joint venture gevormd met rivaliserende Volvo AB om gezamenlijk brandstofcelstacks te ontwikkelen. De tegenstanders van DaimlerTerwijl prominente industrieleiders, waaronder Elon Musk van Tesla Inc. en Herbert Diess van Volkswagen AG, herhaaldelijk kritiek hebben geleverd op brandstofcellen en beweerden dat batterijvermogen de enige weg vooruit is, Daimler en Volvo zijn niet de enigen die potentieel op lange termijn zien. "Decarbonisatie van de energiemix vertegenwoordigt de meest ingrijpende verschuiving in energie sinds het begin van de industriële revolutie", zeiden Sanford Bernstein-analisten onder leiding van Neil Beveridge in een notitie aan klanten. "Het is gewoon onmogelijk om tegen 2050 het netto nulpunt te bereiken zonder dat waterstof een grote rol speelt." Daimler's vrachtwagendivisie is 's werelds grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen en ligt op schema om dit jaar af te splitsen van de Mercedes-Benz luxeauto-activiteiten. De splitsing weerspiegelt de uiteenlopende technologische trends tussen personenauto's en bedrijfsvoertuigen. Beide zullen enorme investeringen in nieuwe technologie nodig hebben om aan strengere emissienormen te voldoen. Daum, 61, heeft donderdag agressievere winstgevendheidsdoelstellingen en doelstellingen in kaart gebracht om de fondsen te genereren die nodig zijn om door de transformatie van de industrie te navigeren. "We willen een veerkrachtig bedrijf zijn dat kan vermijd verliezen, zelfs in moeilijke jaren', zei hij. De unit is van plan om later dit jaar naar de beurs van Frankfurt te gaan en zou kunnen deelnemen aan de blue-chip DAX Index van het land. Global PresenceDaimler heeft een werkelijk wereldwijde aanwezigheid die uniek is onder fabrikanten van commerciële voertuigen. Terwijl Volvo net zijn aanwezigheid in Azië heeft teruggebracht door zijn UD Trucks-activiteiten in Japan te verkopen, voltooit de Traton SE-eenheid van VW volgend kwartaal de overname van de Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Navistar International Corp. BharatBenz in India, Setra in Duitsland en Freightliner, Thomas Built en Western Star in Noord-Amerika. Het bedrijf was de afgelopen jaren sterk afhankelijk van de winst van Freightliner, aangezien Noord-Amerika de neiging heeft om een ​​groot deel van de inkomsten van de sector te genereren. Executives zeiden donderdag dat het verhogen van de winstgevendheid bij Europese activiteiten een topprioriteit zal zijn en beloofden de personeels- en materiaalkosten te verlagen om concurrerender te worden in de regio. Op de vraag of Daimler een overname van het Italiaanse bedrijf Iveco van CNH Industrial NV zou overwegen, zei Daum dat zijn focus ligt op op de eigen bedrijfsvoering. "Ik zie niet de noodzaak voor ons om een ​​aanwinst toe te voegen aan onze Europese activiteiten", zei hij. "Er zijn geen plannen voor structurele veranderingen." Meer van dit soort verhalen zijn beschikbaar op bloomberg.com Schrijf u nu in om voorop te blijven lopen met de meest betrouwbare zakelijke nieuwsbron.

Vermogensfonds dat winst verviervoudigde, draait nu mee met weddenschap op Europa

(Bloomberg) -- Meld u aan voor de New Economy Daily-nieuwsbrief, volg ons @economics en abonneer u op onze podcast. Een van Afrika's grootste staatsinvesteringsfondsen heeft de golf van Amerikaanse technologieaandelen naar een banner 2020 gestuurd. Nu wedt het dat Europa zal spelen De Nigeriaanse Sovereign Investment Authority, die net van een stijging van 51% in activa die het fonds boven de $ 2 miljard bracht, verhoogt zijn blootstelling aan Europese aandelen en zal enkele Japanse aandelen toevoegen, zei Chief Executive Officer Uche Orji in een interview. De alumnus van Goldman Sachs Group Inc. ziet kansen nu Europa zich begint open te stellen voor Covid-lockdowns. "Vorig jaar presteerde Europa enorm slechter dan Amerika" toen investeerders fondsen verplaatsten naar technologiebedrijven die profiteerden van de verschuiving naar online diensten bij het begin van de coronaviruspandemie , zei Orji. Naarmate de wereldeconomie weer opengaat, zullen landen met een bredere industriële basis en diensten, zoals Europa, "interessanter worden", zei hij. de voortgang van het coronavirus, terwijl het fiscale en monetaire beleid in de hele regio ruim blijft. Het presteerde beter dan zowel de S&P 500 Index als de MSCI All Countries World Index, die respectievelijk 9,6% en 7,5% zijn gestegen in het jaar tot nu toe. Uitbreiding van de voetafdruk De NSIA heeft $ 2,1 miljard aan activa onder beheer. Ongeveer een derde van dat bedrag is in handen van het Future Generations Fund, dat aandelen koopt in ontwikkelde en opkomende markten. De autoriteit had vorig jaar 25% van de FGF geïnvesteerd in aandelen, met het “bulk” in de VS, terwijl Europese aandelen minder dan 4% vertegenwoordigden, zei Orji. “We gaan gewoon meer kapitaal toevoegen om onze voetafdruk in Europa en Japan, maar Europa in het bijzonder is een gebied waar we nog niet zo'n grote aanwezigheid hebben gehad', zei hij. Orji, 51, heeft meer dan twee decennia ervaring in internationaal bankieren, met een MBA van de Harvard Business School. Voorafgaand aan zijn benoeming als CEO van de NSIA in 2012, heeft hij gewerkt bij Goldman Sachs Asset Management LP, JPMorgan Chase & Co. en UBS Securities. De NSIA rapporteerde vorig jaar een verviervoudiging van de winst tot 160 miljard naira ($ 390 miljoen ). Het rendement van dit jaar zal waarschijnlijk volgen op 2020, aangezien de rally van wereldwijde aandelen afneemt en het investeert in infrastructuurprojecten die meer tijd nodig hebben om inkomsten te genereren, zei Orji. De autoriteit is van plan een fonds van $ 200 miljoen op te richten dat gezondheidszorgfaciliteiten bouwt ziekten, waaronder kanker en orthopedie. Het meest bevolkte land van Afrika heeft decennia lang onvoldoende geïnvesteerd in gezondheidszorg, waardoor burgers, waaronder president Muhammadu Buhari, zich in het buitenland moesten laten behandelen. De NSIA is van plan de gezondheidszorgprojecten te financieren met mede-investeerders, zei Orji, zonder meer details te verstrekken. Meer verhalen zoals deze zijn beschikbaar op bloomberg.com Abonneer u nu om voorop te blijven met de meest vertrouwde zakelijke nieuwsbron.©2021 Bloomberg LP

AdvertentiePlaats een tas op uw autospiegel tijdens het reizen

Briljante autoreinigingshacks Lokale dealers zouden willen dat u het niet wist

Trudeau verscherpt hypotheken nadat Macklem huisvestingsalarm afgaat

(Bloomberg) -- Canadese functionarissen voerden inspanningen op om de bloeiende huizenmarkt van het land af te koelen en gingen door met strengere regels voor hypotheekkwalificatie nadat de centrale bank een nieuwe waarschuwing had afgegeven tegen kopers die te veel schulden aangingen. De regering van premier Justin Trudeau stelde een nieuwe referentierente vast tarief op donderdagmiddag om te bepalen of mensen in aanmerking kunnen komen voor hypotheken die zijn verzekerd door de Canadese huisvestingsmaatschappij. De stap komt overeen met een besluit van de nationale banktoezichthouder in april om hetzelfde te doen voor onverzekerde hypotheken. De toezichthouder - het bureau van de hoofdinspecteur van financiële instellingen - kondigde eerder donderdag aan dat het zijn nieuwe regels op 1 juni zou implementeren. strenge waarschuwing van de gouverneur van de Bank of Canada, Tiff Macklem, die 's ochtends waarschuwde dat Canadezen niet mogen aannemen dat de rentetarieven historisch laag zullen blijven, noch mogen verwachten dat de recente scherpe stijgingen van de huizenprijzen zullen aanhouden. "Het is van vitaal belang dat eigenwoningbezit binnen handbereik blijft voor Canadezen", Minister van Financiën Chrystia Freeland zei in een verklaring. De bewegingen komen te midden van een stijging van de huizenprijzen die zorgen baart bij beleidsmakers en economen.Goedkope hypotheken en nieuwe werkomstandigheden op afstand hebben geleid tot een enorme vraag naar ruimere huizen, waarbij huizenjagers in het hele land de prijzen opdrijven. Canadezen zijn zo gealarmeerd door de gloeiend hete woningen dat bijna de helft van de respondenten in een peiling van de Nanos Research Group voor Bloomberg News zeggen ze dat ze graag zouden zien dat de Bank of Canada de leenkosten zou verhogen om de vraag naar onroerend goed te beteugelen en de prijzen te stabiliseren. Toch worden de donderdag aangekondigde maatregelen gezien als incrementele stappen in plaats van een fundamentele verschuiving in het beleid te vertegenwoordigen. , zullen huizenkopers moeten aantonen dat ze een minimumtarief van 5,25% kunnen betalen. De huidige drempel, gebaseerd op de gepubliceerde tarieven van de zes grootste geldschieters van Canada, is 4,79%. Economen schatten dat strengere kwalificatiebeperkingen de koopkracht van huishoudens met ongeveer 5% zouden verminderen. De veranderingen zullen weinig invloed hebben op de huidige dynamiek van de huizenprijzen, aldus Benjamin Tal, plaatsvervangend hoofdeconoom bij Canadian Imperial Bank of Commerce. geen game changer in de verbeelding en het werd hoog verwacht”, zei Tal telefonisch vanuit Toronto. De maatregelen van de overheid en de toezichthouder kwamen slechts enkele uren nadat de Bank of Canada haar jaarlijkse financiële stabiliteitsrapport had uitgebracht, waarin de groeiende kwetsbaarheden in verband met huishoudens met een te hoge schuldenlast en speculatieve huisvestingsactiviteiten. Het markeerde drie stedelijke markten - Toronto, Hamilton en Montreal - als blijk van buitensporige "uitbundigheid", waarbij de nationale hoofdstad Ottawa op het punt stond die drempel te overschrijden. 'Niet normaal' Op een persconferentie zei Macklem dat sommige mensen op "aanzienlijk" meer schulden, waarbij velen zeer hoge hypotheken hebben in verhouding tot het inkomen. Leners en geldschieters moeten begrijpen dat de rentetarieven niet altijd historisch laag zullen zijn en dat huizenkopers niet kunnen vertrouwen op stijgende waarden, zei hij. "Het is belangrijk om te begrijpen dat de recente snelle stijgingen van de huizenprijzen niet normaal,” zei Macklem. "Rekenen op steeds hogere huizenprijzen om overwaarde op te bouwen die in de toekomst kan worden gebruikt om hypotheken te herfinancieren, is een slecht idee." Buiten de waarschuwingen van donderdag, is het niet duidelijk hoeveel de centrale bank kan doen om de markt af te koelen. kwetsbaarheden zouden beleidsmakers meer reden kunnen geven om bijvoorbeeld de leenkosten te verhogen, maar hogere tarieven zouden ook de risico's opdrijven, zoals een trage groei of een prijscorrectie. Het volgende rentebesluit van Macklem is gepland voor 9 juni en de Bank of Canada heeft gezegd dat ze niet zal overwegen om haar referentierente van 0,25% te verhogen totdat de economie volledig is hersteld van de Covid-19-pandemie. dat de Canadese kredietverstrekkers een aanzienlijk bedrag aan verliezen zouden kunnen opvangen in het geval van een nieuwe schok. De centrale bank zei dat de kwetsbaarheden van de huishoudensschuld en de huizenmarkt waarschijnlijk geen significante systemische bedreiging vormen voor de banksolvabiliteit, ook al zouden ze de toekomstige groei kunnen ondermijnen. "We moeten naar de hele economie kijken", zei Macklem op de persconferentie. "Er zijn belangrijke delen van de economie die erg zwak blijven, en de economie heeft onze steun nodig." (Updates met overal context.) Meer verhalen zoals deze zijn beschikbaar op bloomberg.com Schrijf u nu in om voorop te blijven lopen met de meest vertrouwde zakelijke nieuwsbron. ©2020 Bloomberg LP

Crypto Hedge Funds kopen de dip in Bitcoin's Week of Reckoning

(Bloomberg) -- Felix Dian is in vechtlust na de crypto-meltdown van deze week. Zoals veel profs zegt de voormalige Morgan Stanley-handelaar dat de volatiliteit van Bitcoin eigenlijk laat zien waarom hedgefondsen in het digitale-valutaspel zijn: om boom- en bustcycli te volgen met gediversifieerde wedden dat klanten niet vermoord worden in tijden als deze. Er werkt iets. Zijn cryptofonds van $ 80 miljoen bij MVPQ Capital is in mei met 14% gestegen en is dit jaar meer dan verdrievoudigd in waarde. Daarentegen is Bitcoin deze maand bijna 30% gedaald, waardoor het voorschot voor 2021 is teruggebracht tot 42%. "We hadden droog poeder bewaard", zei hij in een interview vanuit Londen. Hij profiteerde van de ineenstorting van de prijs van woensdag en kocht Bitcoin toen het rond de $ 35.000 handelde. Crypto-crash autopsie toont miljarden gewist in flash-liquidaties Niet iedereen heeft zoveel geluk gehad. Scores hebben hun fortuin deze week zien vervliegen in een cascade van verkopen op cryptomarkten. Volgens gegevens van Chainalysis hebben beleggers tijdens deze bullmarkt ongeveer $ 410 miljard uitgegeven aan het kopen van Bitcoin. Toen de prijzen deze week daalden tot $ 36.000, was $ 300 miljard van die posities verliesgevend. Geldmanagers worstelen met de vraag of de digitale valuta, die in de VS en China onder nieuw toezicht komt te staan, nog steeds een serieuze aanwinst is klasse of zal niets meer blijven dan een speculatieve zeepbel. Bitcoin schommelde vrijdag rond de $ 40.000 en handelde 1% omhoog vanaf 7.15 uur in New York. Het token heeft 35% verloren sinds het in april een recordhoogte van $ 63.000 bereikte. Charles Erith, die 24 jaar in Aziatische opkomende markten werkte voordat hij naar crypto sprong, zei dat het speculatieve schuim deze week was weggespoeld. Hij kocht Bitcoin toen de prijzen kelderden. "Met $ 35.000 vonden we het een redelijk niveau om toe te voegen", zei Erith, die ByteTree Asset Management in Londen runt. "Het is duidelijk niet gereguleerd en het is een zeer jonge aanwinst, maar ik denk niet dat dit een herhaling van 2018 wordt." Uit gegevens van onderzoeksbureau Chainalysis blijkt dat professionele beleggers de crash gebruikten als een kans om tegen goedkope niveaus te kopen, helpen een vloer onder de markt te leggen. Grote investeerders kochten dinsdag en woensdag 34.000 Bitcoin nadat ze de afgelopen twee weken hun bezit met maar liefst 51.000 bitcoin hadden verminderd, volgens gegevens van Chainalysis. , mede-oprichter van Three Arrows Capital in Singapore. Zijn bedrijf kocht meer Bitcoin en Ether toen de prijzen van de tokens deze week kelderden. "Elke keer dat we massale liquidatie zien, is een kans om te kopen", voegde hij eraan toe. "Het zou me niet verbazen als Bitcoin en Ethereum de hele daling in een week nalopen." In Parijs geeft Loan Venkatapen, oprichter van Blocklabs Capital Management, de schuld van de recente nederlaag aan particuliere beleggers met een te grote hefboomwerking, maar zegt blockchain en de gerelateerde technologieën "zijn hier om te blijven." In tegenstelling tot Davies vermeed Venkatapen Bitcoin, maar kocht Ether, Solana en andere activa die verband houden met de gedecentraliseerde financiële beweging toen ze werden verkocht. "Bitcoin sterft niet, maar we verwachten productieve blockchain-activa zoals Ethereum of Solana om de dominantie van Bitcoin in de komende maanden uit te dagen”, zei hij. Meer van dit soort verhalen zijn beschikbaar op bloomberg.com.

UPDATE 2-Ford Motor, SK Innovation kondigen joint venture voor EV-batterijen in Noord-Amerika aan

Ford Motor Co en de Zuid-Koreaanse batterijfabrikant SK Innovation hebben donderdag aangekondigd dat ze een batterij-joint venture in Noord-Amerika zullen vormen ter ondersteuning van de tweede uitrol van elektrische voertuigen van de Amerikaanse autofabrikant. De bedrijven zeiden dat ze een memorandum van overeenstemming hebben ondertekend voor de oprichting van de onderneming, genaamd BlueOvalSK. Reuters meldde woensdag plannen voor de joint venture.

Nvidia stelt 4-voor-1 aandelensplitsing in, aandelen stijgen

De aandelen van het bedrijf, die voor het laatst meer dan $600 waren in premarket-handel, zijn dit jaar bijna 12% gestegen nadat de waarde ervan in 2020 meer dan verdubbeld was. Aandelensplitsingen kunnen mogelijk particuliere beleggers aantrekken die kleine transacties doen. Het in Santa Clara, Californië gevestigde Nvidia zei dat aandeelhouders met een record op 21 juli dividend van drie extra aandelen zouden ontvangen na de sluiting van de handel op 19 juli, waarbij de aandelenhandel op een voor splitsing gecorrigeerde basis begint op 20 juli.

Archegos Fiasco spoort regelgevers aan om snel antwoorden van banken te eisen

(Bloomberg) -- De belangrijkste banktoezichthouder van Groot-Brittannië dringt door met een internationale drang naar antwoorden over hoe de blootstelling van banken aan Archegos Capital Management zo enorm is geworden, wat heeft geleid tot meer dan $ 10 miljard aan verliezen. De Prudential Regulation Authority is een onderzoek gestart en vraagt bedrijven, waaronder Credit Suisse Group AG, UBS Group AG en Nomura Holdings Inc. om informatie met betrekking tot hun kredietverlening aan Archegos volgende maand te overhandigen, volgens mensen die bekend zijn met de zaak. maakt nu vorderingen met die toezeggingen. De Prudential Regulation Authority neemt het voortouw op posities die werden ingenomen door de Britse entiteiten van buitenlandse banken en coördineert met Amerikaanse, Zwitserse en Japanse waakhonden, zeiden de mensen, die vroegen om niet genoemd te worden, terwijl ze informatie bespreken die niet openbaar is. Het grootste deel van de hefboomwerking die Credit Suisse aan Archegos uitbreidde, werd geboekt in Londen, voegde ze eraan toe. Vóór de ineenstorting in maart bouwde het eens zo duistere familiekantoor van Bill Hwang gigantische belangen in bedrijven zonder dat de markt het wist, omdat de activa in de boeken van zijn makelaars stonden. . De PRA wil een vollediger beeld van zijn weddenschappen opbouwen door gegevens van de banken te controleren, zeiden de mensen. De waakhond streeft ernaar zijn onderzoek tegen het einde van de zomer af te ronden, zeiden de mensen. regelgevers zullen ook de standstill-overeenkomst onderzoeken die kredietverstrekkers aanvankelijk hadden voorgesteld, zeiden de mensen. Bloomberg heeft gemeld dat banken onder leiding van Credit Suisse probeerden een deal te sluiten met Hwang om posities te ontbinden zonder paniek te veroorzaken in de bredere markt. De transacties werden hoe dan ook algemeen bekend, wat leidde tot een uitverkoop toen makelaars activa ter waarde van bijna $ 30 miljard liquideerden. Woordvoerders van de PRA en banken, waaronder UBS, Credit Suisse en Nomura, weigerden commentaar te geven. Banken en hun toezichthouders worstelen nog steeds met de gevolgen van een van de grootste margestortingen in de geschiedenis. Nomura heeft de financiering voor sommige hedgefondsklanten aangescherpt en herziet haar prime brokerage-eenheid. Een intern onderzoek is nog gaande, zeiden de mensen. Credit Suisse vermindert de hefboomwerking in haar prime brokerage met een derde, wat zal leiden tot het beëindigen van relaties met sommige hedgefondsklanten. Tot nu toe geboekte verliezen omvatten ongeveer $ 2,9 miljard bij Nomura en $ 5,5 miljard bij Credit Suisse. In een toespraak deze week zei Jon Hall van de BOE dat de centrale bank overweegt de werkzaamheden die banken uitvoeren voor hedgefondsen nader te onderzoeken, zonder verdere details te geven. . Het Zwitserse parlement bereidt zich voor om hoorzittingen te houden over de ontploffing, heeft de SonntagsZeitung gemeld, terwijl de Amerikaanse Senaatscommissie voor banken ook op zoek is naar antwoorden. De Securities and Exchange Commission heeft eerder een vooronderzoek naar Hwang geopend. Federaal Reservevoorzitter Jerome Powell zei vorige maand dat de centrale bank de explosie van Archegos aan het onderzoeken was omdat het risicomanagementfouten aan het licht bracht bij een aantal banken waar zijn agentschap toezicht op houdt. zijn beschikbaar op bloomberg.com Abonneer u nu om voorop te blijven met de meest vertrouwde zakelijke nieuwsbron.©2021 Bloomberg LP

Amerikaanse toezichthouders signaleren sterker risico, belastingtoezicht op cryptocurrencies

Jerome Powell, de baas van de Amerikaanse Federal Reserve, heeft donderdag de kritiek op cryptocurrencies opgevoerd en zei dat ze risico's vormen voor de financiële stabiliteit, en geeft aan dat meer regulering van de steeds populairder wordende elektronische valuta gerechtvaardigd kan zijn. Het ministerie van Financiën uitte ondertussen zijn bezorgdheid dat rijke individuen de grotendeels ongereguleerde sector zouden kunnen gebruiken om belasting te ontwijken en zei dat het wilde dat grote crypto-activa-overdrachten aan de autoriteiten werden gemeld. De back-to-back aankondigingen kwamen in een week waarin Bitcoin, de meest populaire cryptocurrency, een wilde rit maakte en woensdag maar liefst 30% daalde nadat China nieuwe beperkingen op de sector had aangekondigd, wat de volatiliteit van de sector onderstreepte.

Gigantische nieuwe ijzerertsmijn kan China helpen om de prijzen te verlagen

(Bloomberg) -- De start van de productie door BHP Group in het South Flank-project van $ 3,6 miljard in Australië -- in combinatie met de bestaande activiteiten op de locatie -- zal 's werelds grootste ijzerertshub creëren. Het kan ook helpen om een ​​hete markt tijdelijk af te koelen. IJzerertsfutures worden onder de $200 per ton verhandeld nadat het Chinese kabinet had opgeroepen tot strenger toezicht op de grondstoffenmarkten en om consumenten te beschermen tegen stijgende prijzen. Hoewel South Flank een vervangingsmijn was, kan de aankondiging van een grote mijn die in gebruik wordt genomen op korte termijn bijdragen aan negatieve marktgesprekken, aldus Peter O'Connor, mijnanalist bij Shaw & Partners Ltd. Grondstoffen zijn gedaald omdat internationale markten in de greep zijn door inflatievrees en de autoriteiten in Peking blijven proberen de prijzen naar beneden te halen en te beheersen. Het Chinese kabinet uitte woensdag zijn bezorgdheid over de prijsstijgingen voor de tweede week op rij, en riep op tot meer inspanningen om "onredelijke" winsten te beteugelen en eventuele gevolgen voor de consumentenprijzen te voorkomen. De bijeenkomst, voorgezeten door premier Li Keqiang, riep ook op tot een hardhandig optreden tegen speculatie en hamsteren. wegen op de markt,' zei O'Connor. "Maar als je dit soort extremen krijgt, kan dat subjectieve verhaal een belangrijke drijfveer zijn." De Zuidflank is gebouwd om de uitgeputte Yandi-mijn te vervangen - en zal samen met de bestaande mijnbouwgebied C een hub vormen met jaarlijkse productie van 145 miljoen ton per jaar. Het product van hogere kwaliteit van South Flank zal ook het gemiddelde ijzerertsgehalte in de Pilbara-activiteiten van BHP verhogen. Op korte termijn was er potentieel voor een grotere druk op de ertsexport van BHP, aangezien South Flank en Yandi samen opereerden, hoewel de algehele fysieke impact op de markt waarschijnlijk klein zou zijn, zei O'Connor. 80 miljoen ton per jaar in South Flank, passend bij Yandi, komt op een moment dat topexporteurs Australië en Brazilië voor de uitdaging staan ​​om aan de sterke vraag van Chinese staalfabrieken te voldoen. Pilbara-zendingen daalden in april met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, terwijl de export van Brazilië stabiel was, volgens Bloomberg Intelligence. De huidige richtlijn van BHP is voor een jaarlijkse productie aan de bovenkant van het bereik van 276-286 miljoen ton. Meer van dit soort verhalen zijn beschikbaar op bloomberg.com Schrijf u nu in om voorop te blijven lopen met de meest vertrouwde zakelijke nieuwsbron.©2021 Bloomberg L.P.

Vrijdag om 14.00 uur EDT: Fireside Chat met AeroFarms CEO om fusie met Spring Valley Acquisition Corp te bespreken.

IPO Edge organiseert op vrijdag 21 mei om 14.00 uur EDT een open haardgesprek met AeroFarms en Spring Valley Acquisition Corp. (NASDAQ: SV) om hun fusie te bespreken. Op het live-evenement zullen AeroFarms mede-oprichter en CEO David Rosenberg aanwezig zijn, evenals Spring Valley CEO Chris Sorrells. IPO Edge Editor-in-Chief John Jannarone zal de videosessie modereren, die […]


Het draait allemaal om het eten.

Dat is in ieder geval de reden waarom veel consumenten de afgelopen jaren fast-casual restaurants verkiezen boven fastfoodrestaurants. QSR's hebben geroepen om in het spel te blijven met hun consistentie, waarde en snelheidsvoorstellen. Nu verhogen sommige veteranen (Arby's, Wendy's) de kwaliteit van hun menu's in een poging om te concurreren, terwijl anderen die al als meer premium beschouwden (Chick-fil-A, Potbelly), vasthouden aan hun wapens.

Dit snelgroeiende segment, ook wel "QSR-Plus" genoemd, moet concurreren met de Chipotles en de Firehouse Subs van de wereld - en, in sommige gevallen, tegen zichzelf (daarover later meer).

“QSR-Plus bestaat uit merken die een menu-aanbod hebben dat snel casual benadert in waargenomen kwaliteit, versheid en verlangen, maar toch QSR-gemakken bieden zoals een drive-thru, en ze houden de prijzen net onder het fast-casual territorium, ergens tussen $ 7 en $ 10”, zegt Mary Chapman, senior director productinnovatie bij Technomic.

Volgens Chapman groeide een groep van zeven QSR-Plus bellwethers - Chick-fil-A, Culver's, El Pollo Loco, Freddy's, In-N-Out Burger, Pita Pit en Potbelly Sandwich Shop - gezamenlijk de jaaromzet in 2014 met 9 procent . Alle QSR's in de top 500 groeiden in totaal met ongeveer 3 procent. Dus dat betekent dat er hier groei is.

"Een van de manieren waarop ze hierin slagen, is door een kleiner menu met unieke en/of hoogwaardigere items aan te bieden, snelheid en gemak te blijven benutten en vaak een ervaring te bieden die een beetje leuker/unieker is", zegt ze. "Ze doen niet allemaal noodzakelijkerwijs al die dingen, maar ze doen de dingen die aantrekkelijk zijn voor consumenten en die logisch zijn voor hun merk."

Moeten fast casual ketens zich zorgen maken?

Voedselfocus

Craig Dunaway, oprichter van de fast-casual keten Penn Station East Coast Subs, maakt zich geen zorgen.

"Consumenten willen beter eten en ze zijn slim genoeg om erachter te komen dat premium ingrediënten een hoger prijskaartje hebben", zegt Dunaway. Fastfoodketens die hun merken hebben opgebouwd rond lagere prijzen en snelheid, maar plotseling de prijzen voor 'premium'-artikelen verhogen, kunnen het moeilijk vinden om die fast-casual vaste klanten te stelen.

"Het is inconsistent als je niet zo'n goede kwaliteit eten hebt, maar je hebt een hogere prijs als al het andere een lage prijs heeft", zegt Dunaway, erop wijzend dat consumenten die taco's van 99 cent willen, naar Taco Bell gaan, maar degenen die de hoogwaardige willen, gaan naar Chipotle en betalen daarvoor de prijs. “Ik denk dat het moeilijk is om de perceptie van consumenten over wie je bent en wat je doet te veranderen. 45 jaar lang vertelden we je één ding, nu willen we ineens dat je dat allemaal vergeet, we gaan nu over kwaliteit. Dit helpt ons (fast-casual restaurants) veel meer dan dat het ons pijn doet.”

Arby's beweert dat het zich heeft kunnen uitstrekken over zowel de wereld van waarde/snelheid als voedselkwaliteit met zijn Fast Crafted™-positionering, die de keten beschrijft als kwalitatief, betaalbaar voedsel dat snel maar vakkundig wordt bereid.

"We hebben het gevoel dat we winnen ten opzichte van QSR omdat we producten van hogere kwaliteit en een grote waarde hebben met hetzelfde gemak", zegt Chris Fuller, vice-president merk- en bedrijfscommunicatie bij Arby's. "We hebben ook het gevoel dat we winnen ten opzichte van fast casual, omdat we producten van dezelfde kwaliteit hebben voor een betere prijs en het is veel handiger geserveerd."

Hoe dan ook, de concurrentie blijft hevig, zegt Josh Kern, chief marketing officer bij Smashburger, een fast-casual voor betere hamburgers. "Het restaurantbedrijf is altijd competitief en consumenten hebben tegenwoordig meer keuzes dan ooit", zegt hij. “Bij Smashburger zijn we er gewoon op uit om de beste burger ter wereld te maken. We zijn actief in de horeca en onze focus ligt op het serveren van voortreffelijk eten aan Smashburger-fans over de hele wereld.”

Hoewel met name het hamburgersegment een "drukke ruimte met veel geweldige concepten in het hele land" blijft, is de hamburger een steunpilaar in dit land gebleven.Of je nu QSR-Plus of fast casual bent: "Als je een kwaliteitsvolle eetervaring kunt combineren met een uitstekende klantervaring, zul je zegevieren", zegt Kern.

Ontwerpontwikkelingen

Arby's heeft ook veel van zijn restaurants geüpdatet met zijn gestroomlijnde, nieuwe "Inspire" -ontwerp "dat gebruik maakt van de esthetiek van een fast-casual restaurant" om een ​​"warme, gastvrije en handige sfeer" te creëren, zegt Fuller.

Gedurende de eerste twee kwartalen van het jaar heeft Arby's 18 nieuwe restaurants geopend en 53 verbouwingen in het hele systeem voltooid. Gemiddeld zien de gerenoveerde restaurants van Arby een aanhoudende omzetstijging van ten minste 15 procent en veel restaurants ervaren een stijging van 20 procent of meer, aldus Fuller. De keten is van plan om tegen het einde van het jaar 60 nieuwe restaurants te openen en meer dan 160 verbouwingen met de nieuwe look af te ronden.

Menu- en ontwerpwijzigingen waren misschien wel het kritieke punt dat Arby's het afgelopen kwartaal een positieve omzetgroei van +7 procent in dezelfde winkel heeft opgeleverd. Cleary, consumenten hebben gereageerd, zegt Fuller.

Kippenketen Zaxby's, een bekende QSR-Plus-leider die de grens van $ 1 miljard heeft overschreden, heeft dit jaar ook zijn restaurantontwerp vernieuwd met een op een boerderij geïnspireerde look, ter ere van zijn 25-jarig jubileum. Het nieuwe prototype heeft een open keuken en een bestellijn vergelijkbaar met Chipotle, samen met antiek, Edison-bollen en houten gemeenschappelijke tafels die verder aangeven dat rustieke, boerderijverse gevoel meer consumenten tegenwoordig willen.

De keten blijft ook operationele wijzigingen aanbrengen om de snelheid van service en drive-thru te verbeteren. "Alles is echt gebaseerd op transactiebeheer", zegt Robert Baxley, Chief Operating Officer. "We hebben gekeken naar elke stap, van het veld tot de toeleveringsketen tot aan de achterkant van het huis, tot hoe lang het duurt om bestellingen, drive-thru-verwachtingen, verpakking en meer voor te bereiden om een ​​ongelooflijke gastervaring te creëren." Het conversatie-bestelplatform, geavanceerde kassasystemen en aparte voorbereidingsruimtes in de winkel en drive-thru hebben ook geholpen om de efficiëntie te verbeteren.

Smashburger heeft ook overwogen veranderingen en verbeteringen vast te houden in de fast casual versus QSR-Plus arena, maar soms kunnen die lijnen vervagen. "Veel concepten lenen wat werkt op alle gebieden van restaurantgastvrijheid", zegt Kern. “We hebben bijvoorbeeld veel fast-casual-elementen zien worden ingezet, niet alleen in de QSR-ruimte, maar ook in de informele ruimte. Met de slimme klant van vandaag moet je meer dan ooit op je A-spel staan ​​om relevant te blijven.

In een interview met Foodable Founder/CEO Paul Barron, wijst Darren Tristano, executive vice president bij Technomic, op Potbelly als een wazig QSR-Plus-merk. "Ze zijn een van de moeilijkere merken om te beweren dat ze snel serveren versus snel casual zijn, omdat ze een product van goede kwaliteit bieden, maar ze zijn betaalbaarder", zegt hij. "De grootste factor is drive-thru en prijs."

Potbelly prijzen sandwiches voor iets meer dan $ 8, wat $ 1 minder is dan Jersey Mikes, Firehouse Subs en andere fast-casual submerken. Om nog maar te zwijgen, Potbelly-execs hebben Tristano rechtstreeks verteld dat ze zich comfortabel voelen in de QSR-Plus-arena.

Strakkere menu's

Toen McDonald's kort na de introductie van extra nieuwe menu-items te maken kreeg met een daling van de omzet in dezelfde winkel, moeten QSR-Plus-concurrenten er nota van hebben genomen. De meesten zijn de tegenovergestelde route gegaan - het menu verkleinen tot nul op waar ze het beste in zijn. Dit is al jaren de fast-casual manier.

"We hebben ooit pizza op ons menu geïntroduceerd en ik gaf vijf certificaten aan een vaste klant die ik had die in de vleesindustrie werkt en me feedback zou geven over het nieuwe item", zegt Dunaway van Penn Station. “Ik kwam hem daarna toevallig tegen met zijn familie en zag dat niemand pizza at. Hij zei tegen me: 'Sorry Craig, we komen hier voor de subs.' Dat was niet de enige keer dat ik dat hoorde, dus besloten we pizza van het menu te halen en het bij kwaliteitssubs te houden.'

Dit gaat terug op de eerder genoemde theorie van Dunaway dat "het moeilijk is om de perceptie die mensen van je hebben te veranderen." In dit geval heeft die sterke merkherkenning van het hebben van smakelijke subs de eenvoud van het menu gedicteerd.

Afgezien van kwaliteit en gerichte menu's, willen consumenten tegenwoordig maatwerk - een platform waarop fast-casual restaurants hebben voortgebouwd, en iets waarmee QSR's experimenteren.

“Consumenten hebben meer keuze dan ooit en nog minder tijd om een ​​maaltijd te beleven”, zegt Kern van Smashburger. “Consumenten verwachten de meest verse ingrediënten, maatwerkmogelijkheden en worden met zorg en respect behandeld. De toegangsprijs is tegenwoordig hoger en ze geven niet alleen prioriteit aan hun portemonnee, maar ook aan een sociaal netwerk om het aan veel andere mensen te vertellen.”

Naarmate de scheidslijnen tussen QSR-Plus en fast casual blijven vervagen, zullen de prioriteiten van de consument duidelijker worden, evenals de noodzaak voor alle soorten restaurants om de kwaliteit van het eten, het menu, de beleving en de cultuur aan te scherpen. Uiteindelijk moeten ze beslissen wie ze willen zijn als ze groot zijn.


Dit geliefde Frozen Dessert-merk is nu franchise

Jeremiah's Italian Ice, opgericht in 1996, is een kracht geworden op de markt voor bevroren desserts en heeft een gepassioneerde aanhang opgebouwd op 32 locaties. Na 23 jaar het merk te hebben geperfectioneerd, kondigde Jeremiah's aan dat het in 2019 landelijk zou willen groeien, en heeft sindsdien in slechts 18 maanden 147 eenheden toegekend aan 58 franchisenemersgroepen - en nog eens 6 gebiedsrep-territoria met in totaal 162 eenheden.

Het merk is opgericht door de huidige CEO Jeremy Litwack, wiens passie voor bevroren lekkernijen begon op de middelbare school. Die passie groeide na zijn studie, toen hij zijn eigen technieken en recepten begon te ontwikkelen om het meest heerlijke en verfrissende Italiaanse ijsproduct te maken dat hij maar kon. Hij verhuisde naar het gebied van Central Florida met als doel om dat product te benutten in een markt die er voorheen niet bekend mee was, en slaagde erin schoppen te benutten. Hij deed het door zich te concentreren op een kwaliteitsproduct en kernwaarden die tot op de dag van vandaag standhouden: cool, gedurfd, levendig, oprecht, genereus en strategisch.

Een van de vele mensen die verliefd werden op het merk en het product is Hayden Boyd, nu een franchisenemer van Jeremiah's die in oktober 2020 een vestiging opende in Ormond Beach, Florida. Boyd voelde zich aanvankelijk aangetrokken tot Jeremiah's na wekenlang elke dag op weg naar het werk en merkte dat er altijd een rij voor de deur stond.

"Ik werd voor het eerst verliefd op de smaken", zegt Boyd. "Ik hield van hun Scoop Froggy Frog - een muntachtige smaak die oh zo fris is - en de volgende keer dat ik de aardbeiensmaak probeerde, bracht het me terug naar mijn kindertijd, toen ik fruitige bevroren lekkernijen at bij Disney. Maar het was ook het servicemodel en het zien van mensen die zo enthousiast waren om hun Jeremiah's te krijgen - ik wist dat ik ooit deel wilde uitmaken van het merk.'

Die merkloyaliteit wordt versterkt door een robuuste loyaliteits-app die volgens Devin Schneider, directeur van merkontwikkeling, "consequent de industriële benchmarks overtreft" in termen van acceptatie en deelname. De digitale verbindingen tussen het merk en zijn klanten zijn slechts een verlengstuk van de verbindingen die het merk altijd heeft nagestreefd als onderdeel van zijn kerncultuur.

"Jeremiah's is een cultuur waarin de mens centraal staat", zegt Schneider. "We willen dat lichtpuntje zijn, die ontmoetingsplek die diep geworteld is in onze gemeenschappen en deel uitmaakt van het dagelijks leven van onze gasten, en dat is iets waar we op aandringen als we onze medewerkers trainen in hoe onze klantenservice eruit ziet."

Jeremiah's "people-first"-mentaliteit komt ook tot uiting in het toonaangevende retentiepercentage van werknemers: 48 procent retentie vergeleken met 25 procent in de branche.

Het merk is de eerste die toegeeft dat het werd getest door de pandemie, maar het vermogen om te draaien hielp Jeremiah's bij het openen van zijn 10 nieuwe franchisewinkels, het toekennen van honderden nieuwe eenheden en het blijven een baken van verfrissende normaliteit voor gasten - het positioneren van het merk om in het hele land een begrip te blijven.

"Nadat we hadden aangekondigd dat we franchisen, is het proces sindsdien zo vernederend en emotioneel krachtig geweest", zegt Schneider. “We hebben zoveel mensen ontmoet die zich zo sterk identificeerden met onze kerncultuur en ons merk. Jeremy begon dit allemaal met een duwkar in Philly - het is zijn baby geweest, zijn passie - en we kijken ernaar uit om te groeien met onze nieuwe franchisefamilie die zo nauw aansluit bij zijn visie."


De QSR 50

Er is een eeuwenoud gezegde verweven in de volkstaal van kinderen, een gebod van soorten onderliggende speelplaatsactiviteiten over de hele wereld: "Eerst is de slechtste, tweede is de beste, derde is degene met de harige borst" (derde, afhankelijk van je speeltuin , kan ook een schatkist hebben).

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de leidinggevenden van McDonald's zullen klagen dat bijna $ 36 miljard aan omzet in de VS de "slechtste" is, vinden ze het waarschijnlijk niet leuk dat ze decennia lang de maatstaf zijn geweest voor de fast-service restaurantindustrie, een enorm doelwit op hun rug heeft geschilderd, of dat het foodserviceklimaat na de recessie heeft grote en kleine concurrenten uitgerust met het soort marktgrijpende munitie die ze nodig hebben om eindelijk een deuk te maken in het lang ondoordringbare pantser van de Golden Arches.

Het wil niet zeggen dat McDonald's hapert. De zaken blijven groeien en de wurggreep van het bedrijf op de portemonnee van Amerikanen - vooral in landelijke en andere niet-stedelijke markten - is stevig, de merkaffiniteit is diep verankerd in onze cultuur. Maar tegenwoordig vloeit er steeds meer urgentie uit Oak Brook. Recente high-profile menu-addities zoals de Premium Chicken McWrap en Mighty Wings waren niet-starters, terwijl het Dollar Menu & More value-menu meer discussie opriep over de relatie tussen kortingen en de winstgevendheid van franchisenemers dan de opwinding van de consument. Ondertussen zijn vergelijkbare verkopen een achtbaan geweest, kabbelen de golven van het nationale loondebat aan de deuren van het hoofdkantoor en werpen concurrenten als Taco Bell de handschoen op in het ontbijtdagdeel, dreigend een langetermijnclaim in te dienen in een ruimte McDonald's heeft lange tijd gedomineerd.

Dit alles heeft McDonald's tussen een rots en een harde plaats geperst. Aan de ene kant staat er druk om het eten en de service te verbeteren om te concurreren met fast casuals, aan de andere kant lijken mislukte menu-uitbreidingen te hebben bewezen dat het merk misschien beter af zou zijn bij de traditionele hamburgers en frietjes die het zo succesvol maakten in de eerste plaats. Zullen aanpasbare hamburgers, gekruide friet, een verjongde Ronald McDonald, een verbintenis om duurzamer rundvlees in te kopen en mobiel bestellen helpen om de juiste balans tussen beide te vinden? McDonald's hoopt van wel, want ze zijn dit jaar allemaal geplaagd, getest of getweet terwijl het bedrijf streeft naar iets, wat dan ook, dat uiteindelijk zal blijven hangen in de huidige drukke industrie.

Nieuwigheid heeft altijd zijn plaats gevonden in de quick-service-industrie, een industrie waarin consumententrends in een oogwenk veranderen en het krijgen van de aandacht van de klant in een steeds luidruchtiger veld een beetje showboating vereist. Zelfs Subway, de grootste restaurantketen ter wereld en zeker een gok als het gaat om merkbekendheid, heeft zijn tenen in de poel van nieuwigheid gedraaid en dit jaar wat Fritos op een broodje gegooid (de Fritos Chicken Enchilada Melt) om te zien wat er gebeurde en de New York Fashion Week te laten crashen met 'Project Subway', een wedstrijd om te zien wat voor soort outfits ontwerpers konden bedenken met alleen Subway-verpakkingsproducten.

Maar vooral heeft Subway het afgelopen jaar gebruikt om zijn positie te versterken als een bedrijf dat zich inzet voor een gezonde, actieve levensstijl. Het merk breidde zijn campagne als woordvoerder van atleten uit door een samenwerking aan te gaan met voormalig voetbal-mega-ster Pele, die zal dienen als een 'wereldwijde merkambassadeur', en het werkte samen met First Lady Michelle Obama in haar Partnership for a Healthier America (PHA), dat heeft tot doel de voeding voor kinderen te verbeteren. Door de laatste stap was Subway de eerste snelle service om samen te werken met PHA en zag het merk zich inzetten voor zijn eerste op kinderen gerichte marketingcampagne.

Howard Schultz is op oorlogspad. De CEO van Starbucks, die het merk halverwege de jaren 2000 redde van oververzadiging en verwatering toen hij terugkeerde van een pensioen van acht jaar, heeft de koffiegigant op het rechte pad, een pad dat duidelijk wordt bepaald door een bedrijfscultuur die geworteld is in creativiteit , duurzaamheid en sociaal bewustzijn.

Maar de echte truc achter Schultz zit hem in de strategie voor merkdiversificatie die hij bij Starbucks bedacht. De overnames van La Boulange, Teavana en Evolution Fresh hebben Starbucks de huid gegeven in respectievelijk de food-, thee- en juice-games, terwijl ze ook de mogelijkheid hebben geboden om de bedrijfscultuur op nieuwe manieren te verspreiden. Zo werd Oprah bijvoorbeeld een nieuwe merkpartner door de Teavana Oprah Chai Tea te ontwikkelen, die dit jaar debuteerde in Starbucks- en Teavana-winkels in het hele land, evenals in de Teavana Fine Teas + Tea Bar-eenheden die het bedrijf opende in Seattle, New York, Los Angeles en Chicago.

Terwijl Starbucks bezig is met het uitrollen van La Boulange- en Evolution Fresh-producten naar meer van haar eigen winkels, gaan Schultz en het bedrijf al door naar hun volgende diversificatiefase: de nieuwe ambachtelijke frisdranklijn van het merk, Fizzio, debuteerde deze zomer in Golden Ginger Ale , Spiced Root Beer en Lemon Ale smaken.

Misschien heeft geen enkele andere tijdelijke aanbieding met snelle service de afgelopen 18 maanden zoveel buzz op gang gebracht als Wendy's Pretzel Bacon Cheeseburger toen het in juli 2013 debuteerde. 3,2 procent vergelijkbare omzetstijging in dezelfde winkel in het derde kwartaal van 2013. Maar Wendy's was nog niet klaar in wat het het "Jaar van het broodje" noemde, brioche en ciabattaburgers volgden kort na het megasucces dat de Pretzel Bacon Cheeseburger was, allemaal in een poging om Wendy's menu te verbeteren tot meer van een fast-casual kwaliteit . Klik hier voor meer informatie over hoe Wendy's het afgelopen jaar haar menu, winkel en merk een premium draai heeft gegeven.

Toen Burger King in september 2013 de lancering van zijn Satisfries aankondigde, was het een welkome verandering van tempo voor een merk dat de voorgaande drie of vier jaar enorme LTO-menu's en nieuwe producten had uitgerold die niet veel belofte leken te hebben voor succes op lange termijn. De Satisfries gaven Burger King echter een nieuw soort wapen in zijn menu-arsenaal: de frites waren het eerste significante gezondere frituurproduct onder grote snelle spelers en gaven Burger King een belangrijk verkoopargument in het lopende voedingsgesprek.

Maar waar de Satisfries een proactieve zet waren om de sector voor te blijven in de frietafdeling, lijken veel van de rest van Burger King's stappen in het afgelopen jaar reactief te zijn geweest. Als reactie op de "ontbijtoorlogen" tussen McDonald's en Taco Bell, drong Burger King aan door aan te kondigen dat het hamburgers beschikbaar zou maken tijdens het ochtendgedeelte. Nadat McDonald's zijn waardemenu had vernieuwd met het Dollar Menu & More, hernoemde Burger King zijn eigen dollarmenu het King Deals Value Menu. En om de kenmerkende Big Mac van McDonald's te bestrijden, bracht Burger King zijn Big King-burger opnieuw uit, die oorspronkelijk in de jaren '90 was stopgezet.

Nu het aantal eenheden en de verkoop in het hele systeem in 2012 zijn gedaald, wil Burger King misschien zijn eigen advies in zijn gloednieuwe slogan overwegen - die in mei de 40-jarige "Have It Your Way" verving - als het wil klimmen terug in de top-vijf competitie: "Be Your Way."

Er is geen gebrek aan nieuws dat tegenwoordig uit het hoofdkantoor van Taco Bell in Irvine, Californië stroomt, knipperen en je zou een aankondiging kunnen missen van een andere transformatieve LTO, een in de branche resonerende menuverschuiving of een brutale marketingcampagne die precies is gericht op de belangrijkste demografische groep van het merk, jonge, hongerige Heren.

Terwijl een productlancering als Taco Bell's Doritos Locos Taco (DLT) de meeste andere merken genoeg vertrouwen zou geven om een ​​jaar of twee op de innovatieafdeling te werken, verkochten de DLT's naar verluidt ongeveer een miljard eenheden in hun eerste jaar na hun debuut in de zomer van 2012, en nu verkrijgbaar in vier smaken - de mensen bij Taco Bell rustten niet op hun lauweren. Eerst lieten ze het kindermenu vallen en wierpen het af ten gunste van een grotere investering in de felbegeerde millennial-demografie. Daarna breidden ze het drankenmenu uit en voegden zes nieuwe frisdranken toe, ontwikkeld in samenwerking met PepsiCo. Er was ook de aankondiging dat Taco Bell een fast-casual uitbreidingsmerk zou openen, U.S. Taco Co. en Urban Taproom, met fusion-items van hogere kwaliteit in een meer informele setting.

Het grootste nieuws van Taco Bell in het afgelopen jaar was echter zijn eerste nationale uitstapje naar het ontbijtdaggedeelte. Het ontbijtmenu - Waffle Taco, A.M. Crunchwrap, A.M. Grilled Taco, Breakfast Burrito en Cinnabon Delights - boden een innovatieve draai aan de ochtendmaaltijd die goed speelde op de sociale mediakanalen, terwijl de grote marketingpush van het merk, waaronder schoten die werden afgevuurd op ontbijtkoning McDonald's, ervoor zorgde dat de menu-uitrol populair was wekenlang in consumentenmedia.

Dunkin' Donuts houdt gelijke tred met de snack- en drankleider Starbucks, en verhoogde het netto aantal eenheden met 371 tot 329 van Starbucks, een groei die een gestage mars over de westkust omvatte. Net als Starbucks heeft Dunkin' een groot deel van zijn groeistrategie gericht op diversificatie, vooral in de voedingsafdeling. Het in Boston gevestigde merk had een reeks LTO's, waaronder de Chicken Apple Sausage, Eggs Benedict, Spicy Smoked Sausage en Angus Steak Big N' Toasted-ontbijtsandwiches, evenals de Angus Steak & Cheese Wrap. Het voegde ook permanent de sandwiches Barbecue Chicken, Bacon Ranch Chicken en Grilled Chicken Flatbread toe en breidde het op voeding gerichte DDSmart-menu uit met een broodje gesneden Turkije-ontbijt en een volkoren bagel.

Het volgende spel van het merk voor out-and-over klanten? Het uitrollen van een nieuw winkelontwerp. Dunkin' introduceerde afgelopen zomer zijn eerste herontwerp in zeven jaar, een upgrade met gezelliger meubilair en verlichting, meer stopcontacten, tv's en zitplaatsen op de bar, een pakket bedoeld om klanten uit te nodigen om een ​​tijdje te blijven zitten.

De pizzaleider en Yum! Merken hadden de afgelopen jaren met nieuwe taarten geploeterd, maar de laatste tijd lijkt het erop dat Pizza Hut de tsunami van fast-casual pizzatentjes die in de VS neerstortten heeft opgevangen. Afgelopen zomer bracht het merk zijn Firebaked Flatbread Pizza's uit, die "hout -fire style" en kwamen er zes in een doos, en eerder dit jaar verhoogde het zijn premium pizza-aanbod met de Hand-Tossed Crust, een lichtere korst die meer lijkt op de Napolitaanse stijl die zo populair is bij die snelle casuals.Of de premium, zelfgemaakte pizzamerken een deuk in de verkoop van Pizza Hut zullen maken, valt nog te bezien, maar één ding is zeker: Pizza Hut zou het goed moeten doen op de online-bestelafdeling, waar het onlangs de verkoopgrens van $ 1 miljard overschreed en die nu goed is voor een derde van alle bestellingen van het merk.

Chick-fil-A genoot van zijn hervonden plek als heerser van de categorie kippenhok, en maakte in 2013 weer een supersuccesvol jaar door, waarbij zijn systeembrede verkoop met $ 400 miljoen werd verhoogd (waarbij de drempel van $ 5 miljard werd overschreden) en het aantal eenheden steeg met 92 eenheden. De introductie van dit jaar van een nieuw recept voor gegrilde kip - dat volgens het bedrijf zeven jaar en $ 50 miljoen nodig had om te ontwikkelen - zou de vurige schare fans nog een reden kunnen geven om naar een Chick-fil-A te gaan, en zou aantrekkelijk moeten zijn voor nieuwe markten buiten het zuidoosten die het merk nu net begint aan te boren, waaronder New York, Chicago en Los Angeles.

Na de dominantie van kip aan Chick-fil-A te hebben afgestaan ​​- wat het dit jaar bleef doen, omdat het zowel in het aantal eenheden als in de systeembrede verkoop daalde - lijkt KFC te grijpen naar het volgende grote idee om wat veren in de snelservice-industrie te verstoren . Het originele recept Kip zonder been werkte vorig jaar niet, net zo min als de Go Cups, die zijn ontworpen om gemakkelijk onderweg te kunnen snacken. Omdat de nieuwe ideeën niet aansloegen bij het publiek, nam KFC dit jaar zijn toevlucht tot het terugbrengen van een van de meest populaire - en nieuwe - menu-items: de Double Down.

Het enige nieuwe idee dat bij KFC wat voeten in de aarde zou kunnen hebben, is KFC elf, een verbeterde, fast-casual versie van het concept met een aantal kipproducten van KFC, samen met flatbreads en meer sandwiches van hoge kwaliteit. Eén unit is open, vlakbij het hoofdkantoor van het bedrijf in Louisville, Kentucky, maar blijkbaar wekt het niet veel vertrouwen bij de leiding van moederbedrijf Yum! Merken zojuist Yum opende dit jaar Super Chix, een ander fast-casual prototype voor kippen, in Dallas.

De nummer 1 fast casual kwam dichter bij de top 10 van de QSR 50, althans voor zover de verkoop gaat Panera's $ 400 miljoen plus boost aan zijn systeembrede verkoop in 2012, in combinatie met de val van KFC, heeft de eerste gepositioneerd op een schamele $ 16 miljoen weg van het overhaasten van de laatste in de meest elite broederschap van de industrie. CEO Ron Shaich hoopt dat een nieuw initiatief dat het bedrijf "Panera 2.0" noemt, voldoende zal zijn om die verspreiding te dekken. Het initiatief zorgt ervoor dat Panera het bestelproces en de doorvoer volledig opnieuw uitvindt, met behulp van touchscreen-stations, menu-aanpassing, mobiel bestellen en een herziene winkellay-out om de Panera-ervaring te stroomlijnen.

Vier jaar nadat Domino's Pizza de industrie schokte met zijn uitspraak dat zijn pizza niet goed was en dat het opnieuw zou beginnen met een nieuw recept, blijven de bezorgkoningen hoog rijden, met zowel winkelaantallen als systeembrede verkopen. Hoewel het merk zich na het debuut van het nieuwe pizzarecept had gericht op menudiversificatie, heeft het de laatste tijd de schroeven aangedraaid voor de bredere merkervaring, langzaam het nieuwe "Pizza Theater" winkelprototype uitgerold en gesleuteld aan de bestelmogelijkheden, die in het afgelopen jaar inclusief nieuwe iPad- en Windows Phone 8-apps.

Niet iemand om achterover te leunen en de top 10 spelers alle plezier te laten beleven aan consumententrends, Sonic onthulde zijn eigen reeks menu-toevoegingen die goed speelden onder de modewoord-gelukkige generatie van sociale media. Kort nadat Wendy's zijn populaire Pretzel Bacon Cheeseburger LTO lanceerde, voegde Sonic zijn eigen Pretzel Dogs toe, die verkrijgbaar waren in Original, Cheesy Bacon en later Chili Cheese. Het merk volgde ook de leiders in de richting van de "natuurlijke" zandbak met zijn Natural-Cut Fries, en het speelde zijn leiderschap in de drankruimte uit, en gebruikte deze zomer om het feit te hypen dat het 50 verschillende shake- en slush-opties had. Al die menu-innovatie zou Sonic een voorsprong moeten geven bij toekomstige inspanningen, die, zoals aangekondigd, de opening van 1.000 eenheden in de komende 10 jaar zullen omvatten.

Je moet bedenken dat Carl's Jr. en Hardee's moederbedrijf, CKE Restaurants, de mantra "Go big or go home" diep in zijn merkstrategie heeft ingebed. Van de LTO-burgers, zoals de X-Tra Bacon Thickburger en Super Bacon Cheeseburger, tot de permanente toevoegingen, zoals de recente Big Chicken Fillet Sandwich, Carl's Jr. en Hardee's richten zich zowel op kwantiteit als op kwaliteit in hun menu en berichten. Het bedrijf beweerde zelfs dat de kip in de Big Chicken Filet Sandwich, met 5 ons, de grootste in snelle service was, en gebruikte zijn advertenties om te zeggen dat het de grootste... nou ja, vogels in de branche heeft. Maar CKE vergeet de kwaliteitscomponent niet in zijn strategie. Na het succesvol uitrollen van Hardee's Made from Scratch-koekjes naar alle Carl's Jr.-locaties, maakte het bedrijf gebruik van de oventechnologie om Fresh Baked Buns in het systeem te introduceren.

Maar misschien wel het grootste nieuws bij CKE vorig jaar was de overname door het in Atlanta gevestigde Roark Capital, dat het bedrijf eind 2013 overnam voor 1,7 miljard dollar. (Opmerking van de uitgever: Terwijl Carl's Jr. en Hardee's historisch gezien als afzonderlijke vermeldingen in de QSR 50 werden vermeld, hebben we dit jaar op QSR besloten om de twee merken te combineren als één inzending om de inspanningen van CKE te erkennen om de twee meer in harmonie te brengen in zowel hun marketing- als menu-inspanningen.)

In een wereld waar eersteklas kwaliteit, maatwerk en merkcultuur samen de toekomst van de restaurantsector met beperkte service stimuleren, zit Chipotle aan het stuur. Het fast-casual merk, dat in 2013 zijn 20-jarig jubileum vierde, wortelt net zo goed in het collectieve bewustzijn van klanten als McDonald's in de jaren '50 en '60, en wordt de maatstaf waarmee zowel consumenten als de media de rest van de industrie vergelijken .

Met zijn menumix stevig verankerd, plant Chipotle creatieve nieuwe contactpunten waardoor het kan communiceren met zijn loyale consumentenbasis. De video "Vogelverschrikker" en de mobiele game waren in de herfst van 2013 meteen een hit, in de voetsporen van Chipotle's populaire video "Back to the Start" uit 2012, die op dezelfde manier vragen opriep over het onderwerp bio-industrie. Kort daarna debuteerde Chipotle een show op Hulu.com, "Farmed and Dangerous", om dat gesprek voort te zetten. Het "Cultivating Thought"-initiatief van dit jaar, dat populaire auteurs, acteurs en andere artiesten rekruteerde om inhoud voor Chipotle's verpakkingen te creëren, volgt in dezelfde geest en moedigt klanten aan om niet alleen creatief na te denken en vooruitgang te boeken, maar ook met het merk Chipotle.

Je kunt niet zeggen dat Jack in the Box zijn publiek niet kent. Het in Californië gevestigde merk maakte afgelopen oktober furore toen het, als onderdeel van een voortdurende facelift van het merk, zijn Munchie Meals aankondigde, een nachtmenu gericht op millennials en samengesteld uit meer, laten we zeggen, uniek menu items. Het menu bevat de Cheesy Chicken sandwich, gegarneerd met Mozzarella sticks en witte kaassaus de Stacked Grilled Cheese Burger, gemaakt met een zuurdesem broodje gegrilde kaas als het bovenste broodje de Loaded Nuggets, besprenkeld met twee soorten gesmolten kaas, ranch dressing en stukjes van bacon en de Brunch Burger, een cheeseburger met een gebakken eitje en hash browns geserveerd op een croissant. Munchie Meals maken deel uit van een bredere nachtploeg waarin Jack in the Box-restaurants om 21.00 uur de facto nachtclubs worden, terwijl luide elektronische muziek door de restaurants danst.

Het corporate team van Jack in the Box heeft het afgelopen jaar een eigen transitie doorgemaakt. Lange tijd CEO Linda Lang ging met pensioen, vervangen door bedrijfsveteraan Leonard Comma.

Het heeft Arby lang geduurd om uit de recessie te komen, maar het komt er. De rosbiefsandwichketen, die in 2009 een piek bereikte in de verkoop van het hele systeem voordat hij werd teruggezet door de Grote Recessie, is op de QSR 50-ranglijst gedaald omdat merken als Chick-fil-A, Panera Bread, Jack in the Box en Chipotle hebben geblazen Verleden. Maar Arby's leek het bedrijf het afgelopen jaar te stabiliseren, geholpen door goede moed van acties zoals zijn Share Our Strength-engagement - waarin het de grootste snelle bijdrage levert aan de liefdadigheidsinstelling voor honger bij kinderen, de totale donaties nu in totaal meer dan $ 5 miljoen - en de buzz die het creëerde toen het muzikant Pharrell Williams plaagde via Twitter voor de hoed die hij droeg naar de Grammy Awards, die erg veel leek op het Arby's-logo.

Little Caesars blijft doorgaan door veel van hetzelfde te doen, de verkoopgrens van $ 3 miljard te overschrijden en het aantal eenheden te laten groeien met 217 winkels, voornamelijk dankzij de ongelooflijk populaire Hot 'n Ready-pizza's. Dit jaar gooit het echter zijn gewicht in het lunchdaggedeelte met zijn lunchcombo van $ 5, die wordt geleverd met vier plakjes DEEP! DIEP! Schotelpizza en een Pepsi-product van 20 ounce.

Een gestage reeks seizoensgebonden LTO's hielp Dairy Queen haar dessertdominantie in 2013 te behouden, zelfs toen bevroren yoghurtconcepten haar marktaandeel bleven binnendringen. De introductie van het merk in New York City dit jaar, met de opening van de eerste locatie in Manhattan, introduceerde ijstraktaties voor miljoenen mensen die mogelijk een overbelasting van ijs hebben ervaren.

Sport blijft het belangrijkste visitekaartje van Papa John, aangezien het in Louisville, Kentucky gevestigde merk dat in 2014 zijn 30e jaar viert, de drie populairste professionele competities van het land - de NFL, NBA en MLB - in zijn promotie-inspanningen verweeft. In honkbal werd Papa John's de officiële pizza van het populairste team, de New York Yankees, terwijl in de basketbalwereld het bedrijf tijdens de play-offs bekendheid kreeg met een commercial met de ster Paul George uit Indiana Pacers. Maar het is voetbal dat Papa John's echt drijft, en nadat NFL MVP Peyton Manning in het voorjaar van 2013 als franchisenemer bij het bedrijf kwam werken, volgde de gepensioneerde superster en mede Papa John's woordvoerder Jerome Bettis dit voorbeeld en kocht drie restaurants op de Pittsburgh-markt.

Popeyes Louisiana keuken

Bij Popeyes Louisiana Kitchen zijn het altijd de zuidelijke en Cajun-favorieten, en dat blijft de beperkte en permanente menuaanbiedingen die een unieke niche binnen de industrie vormen. Toen het merk dit jaar Mardi Gras vierde, deed het dat met de Butterfly Shrimp Tackle Box en Cajun Surf & Turf-maaltijden, terwijl het tegelijkertijd een groot aantal permanente menu-opties toevoegde, waaronder Cajun Fish, Catfish, Spicy Tenders en Cajun Rice . De meest succesvolle LTO van het bedrijf bleek echter geïnspireerd te zijn door een gerecht waarvan het erfgoed al lang ter discussie staat. Popeyes' Chicken Waffle Tenders, die de kip in wafelbeslag bakte, waren zo succesvol dat het merk ze deze zomer terug bracht.

Niemand heeft ooit gezegd dat een keten die de smaak van het Verre Oosten serveert, in de tussentijd geen trends uit het Westen kon mengen. Dat is precies wat Panda Express heeft gedaan met zijn nieuwste LTO's, waaronder de Orange Chicken with Bacon, Shiitake Kale Chicken Breast en Sriracha Shrimp voorgerechten. Het merk biedt ook een veilige haven voor Amerikanen die op zoek zijn naar een snelle maar gezonde hap Panda Express biedt een groot aantal Wok Smart-producten met 250 calorieën of minder per portie.

Betere hamburgermerken zijn misschien een rage, maar regionale titanen zoals Whataburger bewijzen dat klanten nog steeds toegang hebben tot de traditionele gewrichten waarmee ze zijn opgegroeid. Whataburger toont echter niet altijd zijn leeftijd, terwijl old-school gerechten zoals de Monterey Melt populair genoeg bleken om op het vaste menu te komen, scoorde het merk ook met de trend-happy Avocado Bacon Burger LTO van afgelopen zomer.

Volgens de traditionele Jimmy John's mode maakte het merk de afgelopen 18 maanden nul golven, in plaats daarvan zette het het bewijs in de pudding, verhoogde het aantal winkels met bijna 250 eenheden en verhoogde het zijn systeembrede verkoop met nog eens $ 200 miljoen, een jaar nadat het de $ 1 overschreed miljard mijlpaal voor de eerste keer.

Het is passend dat Five Guys en Jimmy John's een paar vormen op de QSR 50, aangezien ze allemaal hetzelfde playbook lijken te hebben bestudeerd: houd je aan het menu dat je hebt, leg je hoofd neer, verdien geld. En dat is precies wat Five Guys ook deed, zowel zijn verkoop- als winkelaantallen opbouwen in 2012.

Het fast-casual hoofdbestanddeel Zuidoost spreidt langzaam zijn vleugels uit en verplaatst het merk naar het westen naar staten als Utah en Washington. De samenwerking van vorig jaar met 28 Divisie I universiteitsvoetbal- en basketbalprogramma's hielp Zaxby's meer op de nationale kaart te zetten, en het investeerde in die partnerschappen met zijn Fan Special, waaronder vier kenmerkende Chicken Fingerz, Crinkle Fries, Texas Toast, Zax Sauce en een Grote drank. De keten zorgde ook voor sociale buzz met zijn Check-In for Chicken mobiele app en beloningsprogramma, dat punten uitdeelde aan leden die op sociale media betrokken waren bij het merk. Dit alles hielp Zaxby's voor het eerst over de drempel van $ 1 miljard te duwen.

Een andere vaste waarde in het zuidoosten, Bojangles', treedt in de voetsporen van Zaxby en benadert voor het eerst $ 1 miljard aan systeembrede verkopen. De hints van het bedrijf eerder dit jaar dat het naar nieuwe gebieden zou verhuizen, waaronder het Midwesten en de oostkust, suggereerden dat Bojangles klaar is voor prime time. Klik hier voor meer.

Met de hamburger- en fro-yo-rages die langs beide kusten woeden, rekent Culver's erop dat zijn favoriete Midwest, de Butter Burger en Frozen Custard, goed zullen spelen in nieuwe markten. Het in Wisconsin gevestigde merk breidt zich langzaam uit naar staten als South Carolina, Florida, Texas en Arizona, en dit jaar passeerde het voor het eerst de grens van 500 eenheden.

Steak 'n Shake viert dit jaar zijn 80-jarig jubileum, een belangrijke prestatie voor een merk dat een behoorlijk aantal hamburgerconcurrenten heeft zien komen en gaan en voor een zakelijk team dat de afgelopen tien jaar met opschudding te maken heeft gehad. CEO Sardar Biglari heeft meer krantenkoppen gehaald voor zijn omstreden pogingen om de controle over de casual keten Cracker Barrel over te nemen, maar zijn inspanningen bij Steak 'n Shake mogen niet worden gemist: het bedrijf voegde vorig jaar bijna $ 40 miljoen aan omzet toe in 2012 en stootte zijn eenheid tellen met 22 winkels.

Sommige CEO's brengen hun merken naar de top van de industrie, anderen naar de top van de wereld. Jim Hyatt, CEO van Church, was de ultieme merkambassadeur toen hij afgelopen herfst de Kilimanjaro in Tanzania beklom en poseerde voor een foto met een Church's Chicken-vlag. Nu hij de top van de hoogste vrijstaande berg ter wereld heeft bereikt, heeft hij echter wat werk aan het merk. Church's zakte naar beneden op de QSR 50-ranglijst omdat het vanaf 2012 ongeveer $ 15 miljoen aan verkopen verloor en vier netto-eenheden.

De meester van de take-and-bake-pizzakunst gaf zijn concept in 2013 een nieuwe draai en debuteerde met het "CREATE"-winkelprototype met een open keukenlay-out om het voorbereidingsproces van de ingrediënten te tonen, digitale menuborden en meer mogelijkheden voor gasten maatwerk. Het nieuwe prototype, dat op een handvol locaties in het land is verwerkt, kleedde Papa Murphy's aan voor de nationale schijnwerpers, die het verdiende toen het in maart zijn eerste openbare aanbieding indiende.

De dubbele drive-thru-kettingen van de zuster slaagden erin een paar plaatsen hoger op de QSR 50-ranglijst te springen, zelfs met een magere omzetstijging van $ 27 miljoen in het hele systeem. Toch is het indrukwekkend voor een merk dat bijna uitsluitend geen eetzalen heeft en dat gedwongen is creatief te zijn met de inkoop van rundvlees om de waarde te beheren in een tijd van stijgende grondstofkosten.

Zeevruchten beleven een renaissance met beperkte dienstverlening, waarbij het voedzame profiel en de boodschap van duurzaamheid steeds meer weerklank vinden bij het consumerende publiek. Tot nu toe lijkt het echter vooral geworteld te zijn in de fast-casual-ruimte, waarbij traditionele merken zoals Long John Silver's nog steeds moeite hebben om relevant te blijven. Maar Long John Silver's bevestigt zichzelf actief opnieuw, nadat het eind vorig jaar transvetten van zijn menu heeft verwijderd en de rollover naar 2014 heeft gebruikt om een ​​grote nieuwe marketingcampagne te introduceren, "Think Fish", die mensen aanmoedigt die anders kip of rundvlees zouden eten om te geven. zeevruchten nog een schot.

Wat hebben koffie, taart, roodfluwelen cake, browniebeslag en gezouten karamel allemaal gemeen? Ze hebben allemaal hun weg gevonden naar Krispy Kreme-donuts in het afgelopen anderhalf jaar, en voegden zich bij een lange lijst van speciale smaken die het hele jaar door het menu doorlopen. Tussen die menu-LTO's en gratis donut-promoties zoals die rond "Talk Like a Pirate Day" en "National Donut Day", weet Krispy Kreme de aandacht van fans te trekken.

Vijftig jaar later is Del Taco nog steeds het nummer 3 merk met beperkte service in de Mexicaanse categorie. Een merkvernieuwing uit 2013 - inclusief twee nieuwe menu's, Buck & Under en New Tastes, evenals een nieuwe "UnVerversen Geloofwaardige" slogan - luidde een hele reeks nieuwe menu-items in, waaronder de Crunchtada Tostada en Crunchtada Pizza's, de Epic Burrito's, die afweken van de goedkopere prijsstelling van het merk voor $ 4,99 en tussen 14 en 18, 5 gram Turkey Tacos en de Breakfast Tacos waren, die debuteerde kort nadat Taco Bell zijn eerste ontbijtmenu lanceerde.

Het is misschien niet de beste in de categorie hamburgers in verkoop, noch in AUV, aantal eenheden of sociale media. Maar White Castle is het enige burgerconcept dat nu aanspraak maakt op de titel 'Most Influential Burger Ever', een titel die het tijdschrift Time eraan heeft gegeven. Nu hoopt de in Columbus, Ohio gevestigde keten een deel van zijn invloed in andere delen van zijn concept aan het menu te kunnen geven. hun maaltijden ontwerpen en bestellen.

De vlamgegrilde kippenketen bereikte een paar plaatsen in de QSR 50 dankzij een reeks tijdelijke aanbiedingen, waaronder de Chicken Mexican Cobb, Chicken Ranchero, Chicken Mole en Ultimate Double Chicken Pollo Bowls Puffy Shell Chicken Tacos en geraspte rundvlees Torta, Grande Tacos en gevulde quesadilla-voorgerechten.

Quizno's lijken het bloeden niet te kunnen stelen, ze lijden nog steeds na de duik die enige tijd rond de recessie begon. LTO's zoals de Toasty Pastas, Bourbon Steak Sub en Surf 'n' Turf Salads konden niet voorkomen dat Quiznos' systeembrede verkoop in 2012 met $ 237 miljoen daalde, of dat het aantal eenheden met nog eens 531 eenheden daalde. Voor degenen die thuis de score bijhouden, is dat een omzetdaling van $ 1,23 miljard en een verlies van 3.232 eenheden sinds Quiznos zijn hoogtepunt bereikte in 2008, toen het nummer 18 was op de QSR 50. Het bedrijf diende in maart een faillissement van Chapter 11 in.

Niet per se een voor de hand liggende bestemming voor gezonder eten, Boston Market doet zijn uiterste best om klanten aan te trekken die zich bewust zijn van wat ze eten. Het merk ging door met zijn missie om tegen het einde van dit jaar het natriumgehalte in zijn menu met 15 procent te verminderen, terwijl het ook het nieuwe menu "Meals Under 550 Calories" uitrolde, dat verschillende caloriearme voorgerechten en bijgerechten bevat.

Qdoba gaf zijn fans de mogelijkheid om deel te nemen aan zijn loyaliteitsprogramma terwijl ze onderweg zijn, door een voor mobiel geoptimaliseerde versie van het Qdoba Rewards-programma te ontwikkelen waarmee gasten beloningen kunnen openen, beheren en inwisselen vanaf elke smartphone.

Het Canadese merk viert dit jaar zijn 50e verjaardag, maar blijft jong. Tim Hortons heeft een mobiel betalingsprogramma op smartphone-apparaten uitgerold, waardoor klanten kunnen betalen via de TimmyMe-smartphone-applicatie van het merk.

Het in Texas gevestigde fast casual hield vast aan zijn winnende manieren, en bouwde opnieuw langzaam zijn verkoop en aantal eenheden op via een berekende groeistrategie, waaronder het inbedden van de restaurants in elke gemeenschap en het serveren van gezonde maaltijden.

Einstein Bros. maakte een grote sprong van topkandidaat in de QSR 50 van vorig jaar naar nummer 43 dit jaar en vond succes door zijn concept naar de niet-traditionele kanalen te brengen. Het bracht 2013 door met het openen van restaurants op universiteitscampussen, luchthavens, medische centra, ziekenhuizen, treinstations en een casino.

Het maakt niet uit hoe sterk de betere hamburgerwinden waaien, In-N-Out, met zijn waanzinnige fanbase en diepgewortelde merkaffiniteit, blijft maar doorgaan. De zeer populaire hamburgertent behaalde in 2013 een stijging van 11 eenheden en een omzetstijging van $ 30 miljoen in het hele systeem.

Wingstop viert zijn tweede jaar op de QSR 50, en het is misschien nog maar net begonnen. Het in Dallas gevestigde merk beleefde in 2013 zijn beste jaar ooit en sloot het jaar af met ontwikkelingsovereenkomsten voor nog eens 182 winkels. Dit jaar viert het zijn 20e verjaardag en Wingstop gebruikt het jaar om zich meer te concentreren op de uitbreiding van de oostkust, onder meer in Washington, D.C., Maryland en Virginia.

Seizoensgebonden smaak- en product-LTO's waren vorig jaar de naam van het spel bij Baskin-Robbins, wat het merk hielp om lichte hobbels te nemen in de systeembrede verkoop en het aantal stuks. Dit jaar werkte het merk Dunkin' samen met Boardwalk Frozen Treats om 16 smaken verpakte ijsjes en ijsrepen in de schappen van retailers in de VS te plaatsen.

Na de afgelopen jaren te hebben gebruikt om zijn menumix te diversifiëren, ook met voedselopties, verdubbelt Jamba Juice nu zijn kernaanbod voor smoothies en sap. Het lanceerde een nieuwe lijn van Whole Food Nutrition-smoothies, die zijn gemaakt met ingrediënten zoals boerenkool, wortelen, chiazaden en Griekse yoghurt, en breidde het versgeperste sap uit naar meer dan 500 winkels.

Moe's schakelt over naar de volgende versnelling van de groeistrategie, nadat het in 2013 zijn eerste nationale mediacampagne heeft gelanceerd en deze heeft gevolgd met een vernieuwing van de website en een verbeterd digitaal platform. Het fast-casual Mexicaanse merk rekent op de nationale bekendheid om het succes van 2013 verder uit te bouwen, waaronder een stijging van $ 46 miljoen in de systeembrede verkoop en een stijging van 45 winkels in het totale aantal eenheden.

De 45-jarige visketen uit Nashville is klaar voor een nieuwe start. Captain D's lanceerde dit jaar een nieuwe groeistrategie die het aantal bedrijfseigen locaties zal vergroten en het winkelprototype "Beach Design" verder zal integreren, dat nieuwe menuborden, serviesgoed en apparatuur omvat. De nieuwe winkels zullen ook het nieuwe Fire-Grilled-menu van Captain D benadrukken, dat eerder dit jaar werd uitgerold en Shrimp Skewers, Wild Alaskan Salmon, Seasoned Tilapia en Surf and Turf omvat.

De achterkant van de QSR 50 is de eerste McAlister's Deli, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert en deals heeft gesloten voor 63 extra winkels, waaronder in nieuwe markten zoals New Jersey Buffalo, New York Orlando Salt Lake City en Boise, Idaho. Partnerschappen met geldschieters First Franchise Capital, Balboa Capital en Franchise America Finance zullen het bedrijf helpen de groei te financieren.


LOCO vs. QSR: welke aandelen moeten waardebeleggers nu kopen?

Beleggers die geïnteresseerd zijn in aandelen uit de sector Retail - Restaurants hebben waarschijnlijk al gehoord van El Pollo Loco Holdings (LOCO) en Restaurant Brands (QSR). Maar welke van deze twee aandelen biedt waardebeleggers op dit moment meer waar voor hun geld? We zullen het van dichterbij moeten bekijken.

Er zijn tal van strategieën om waardeaandelen te ontdekken, maar we hebben ontdekt dat het combineren van een sterke Zacks-ranglijst met een indrukwekkend cijfer in de categorie Waarde van ons Style Scores-systeem het beste rendement oplevert. De bewezen Zacks Rank legt de nadruk op winstramingen en schattingsherzieningen, terwijl onze Style Scores werken om aandelen met specifieke eigenschappen te identificeren.

Momenteel heeft El Pollo Loco Holdings een Zacks-ranglijst van #2 (Koop), terwijl Restaurant Brands een Zacks-ranglijst van #3 (Houden) heeft. Beleggers zouden zich op hun gemak moeten voelen in de wetenschap dat LOCO waarschijnlijk een sterkere verbetering van zijn winstvooruitzichten heeft gezien dan QSR onlangs heeft gedaan. Waardebeleggers zullen echter om veel meer geven dan alleen dit.

Waardebeleggers proberen ook een breed scala aan traditionele cijfers en statistieken te analyseren om te helpen bepalen of een bedrijf ondergewaardeerd is op zijn huidige aandelenkoersniveaus.

De categorie Waarde van het Style Scores-systeem identificeert ondergewaardeerde bedrijven door te kijken naar een aantal belangrijke statistieken. Deze omvatten de favoriete P/E-ratio, P/S-ratio, winstrendement, cashflow per aandeel en een aantal andere fundamentele factoren die ons helpen de reële waarde van een bedrijf te bepalen.

LOCO heeft momenteel een forward P/E ratio van 18,55, terwijl QSR een forward P/E heeft van 21,93. We merken ook op dat LOCO een PEG-ratio van 1,86 heeft. Deze populaire statistiek is vergelijkbaar met de algemeen bekende P/E-ratio, met het verschil dat de PEG-ratio ook rekening houdt met de verwachte winstgroei van het bedrijf. QSR heeft momenteel een PEG-ratio van 1,97.

Een andere opmerkelijke waarderingsmaatstaf voor LOCO is de P/B-ratio van 2,14. De P/B-ratio zet de marktwaarde van een aandeel af tegen de boekwaarde, die wordt gedefinieerd als de totale activa minus de totale passiva. Ter vergelijking: QSR heeft een P/B van 4,79.

Dit zijn slechts enkele van de statistieken die bijdragen aan de LOCO's Value-classificatie van B en QSR's Value-classificatie van C.

LOCO heeft momenteel een verbeterend winstvooruitzicht, waardoor het opvalt in ons Zacks Rank-model. En, op basis van de bovenstaande waarderingsstatistieken, zijn we van mening dat LOCO op dit moment waarschijnlijk de superieure waardeoptie is.

Wilt u de nieuwste aanbevelingen van Zacks Investment Research? Vandaag kunt u 7 beste aandelen voor de komende 30 dagen downloaden. Klik om dit gratis rapport te krijgen

UPDATE 1-Californië om de meeste COVID-19-limieten op te heffen en bedrijven vrij te maken

Een nieuw rapport van JPMorgan laat zien hoe groot Tether is geworden

Bitcoin beëindigt week in vluchtige flux met rammelende stieren in China

Alden verklaart overwinning in zijn maandenlange achtervolging van Tribune

Exclusief-VS bereidt zich voor om de veiligheidsclassificatie van Mexico te verlagen, zeggen bronnen:

Daimler is het niet eens met Tesla en VW's Batteries-or-Bust View

(Bloomberg) -- De vrachtwagenchef van Daimler AG verwacht dat grote machines op waterstof een belangrijke rol zullen spelen bij het terugdringen van de uitstoot van de transportsector, ondanks de technologische hindernissen en scepsis die door twee prominente rivalen zijn opgeworpen. Alleen focussen op batterij-elektrische voertuigen zou riskant zijn omdat van de schaarste aan bepaalde grondstoffen en de uitdagingen waar elektriciteitsnetten voor zullen komen te staan ​​ondersteunen brede laadnetwerken voor vrachtwagens en bussen, zei Martin Daum, Chief Executive Officer van Daimler Truck, in een telefonisch interview. de klimaatdoelen”, aldus Daum. “Tot 2025 ligt de focus voor 100% op batterij-elektrische voertuigen. Tussen 2025 en 2035 hebben we zowel batterij-elektrische als brandstofcelvoertuigen nodig, omdat de enorm groeiende infrastructuurvereisten een tweebenige benadering vereisen.” worden al jaren aangeprezen als een potentieel alternatief voor verbrandingsmotoren. Maar hoge kosten en schaarse brandstofinfrastructuur stonden een bredere acceptatie in de weg en lieten de technologie ver achter bij batterij-elektrische aandrijflijnen in de markt voor personenauto's. van leveringen aan supermarkten in stedelijke gebieden tot langeafstandsvervoer in afgelegen gebieden. Daimler heeft onlangs een joint venture gevormd met rivaliserende Volvo AB om gezamenlijk brandstofcelstacks te ontwikkelen. De tegenstanders van DaimlerTerwijl prominente industrieleiders, waaronder Elon Musk van Tesla Inc. en Herbert Diess van Volkswagen AG, herhaaldelijk kritiek hebben geleverd op brandstofcellen en beweerden dat batterijvermogen de enige weg vooruit is, Daimler en Volvo zijn niet de enigen die potentieel op lange termijn zien. "Decarbonisatie van de energiemix vertegenwoordigt de meest ingrijpende verschuiving in energie sinds het begin van de industriële revolutie", zeiden Sanford Bernstein-analisten onder leiding van Neil Beveridge in een notitie aan klanten. "Het is gewoon onmogelijk om tegen 2050 het netto nulpunt te bereiken zonder dat waterstof een grote rol speelt." Daimler's vrachtwagendivisie is 's werelds grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen en ligt op schema om dit jaar af te splitsen van de Mercedes-Benz luxeauto-activiteiten. De splitsing weerspiegelt de uiteenlopende technologische trends tussen personenauto's en bedrijfsvoertuigen. Beide zullen enorme investeringen in nieuwe technologie nodig hebben om aan strengere emissienormen te voldoen. Daum, 61, heeft donderdag agressievere winstgevendheidsdoelstellingen en doelstellingen in kaart gebracht om de fondsen te genereren die nodig zijn om door de transformatie van de industrie te navigeren. "We willen een veerkrachtig bedrijf zijn dat kan vermijd verliezen, zelfs in moeilijke jaren', zei hij. De unit is van plan om later dit jaar naar de beurs van Frankfurt te gaan en zou kunnen deelnemen aan de blue-chip DAX Index van het land. Global PresenceDaimler heeft een werkelijk wereldwijde aanwezigheid die uniek is onder fabrikanten van commerciële voertuigen. Terwijl Volvo net zijn aanwezigheid in Azië heeft teruggebracht door zijn UD Trucks-activiteiten in Japan te verkopen, voltooit de Traton SE-eenheid van VW volgend kwartaal de overname van de Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Navistar International Corp. BharatBenz in India, Setra in Duitsland en Freightliner, Thomas Built en Western Star in Noord-Amerika. Het bedrijf was de afgelopen jaren sterk afhankelijk van de winst van Freightliner, aangezien Noord-Amerika de neiging heeft om een ​​groot deel van de inkomsten van de sector te genereren. Executives zeiden donderdag dat het verhogen van de winstgevendheid bij Europese activiteiten een topprioriteit zal zijn en beloofden de personeels- en materiaalkosten te verlagen om concurrerender te worden in de regio. Op de vraag of Daimler een overname van het Italiaanse bedrijf Iveco van CNH Industrial NV zou overwegen, zei Daum dat zijn focus ligt op op de eigen bedrijfsvoering. "Ik zie niet de noodzaak voor ons om een ​​aanwinst toe te voegen aan onze Europese activiteiten", zei hij. "Er zijn geen plannen voor structurele veranderingen." Meer van dit soort verhalen zijn beschikbaar op bloomberg.com Schrijf u nu in om voorop te blijven lopen met de meest betrouwbare zakelijke nieuwsbron.

Vermogensfonds dat winst verviervoudigde, draait nu mee met weddenschap op Europa

(Bloomberg) -- Meld u aan voor de New Economy Daily-nieuwsbrief, volg ons @economics en abonneer u op onze podcast. Een van Afrika's grootste staatsinvesteringsfondsen heeft de golf van Amerikaanse technologieaandelen naar een banner 2020 gestuurd. Nu wedt het dat Europa zal spelen De Nigeriaanse Sovereign Investment Authority, die net van een stijging van 51% in activa die het fonds boven de $ 2 miljard bracht, verhoogt zijn blootstelling aan Europese aandelen en zal enkele Japanse aandelen toevoegen, zei Chief Executive Officer Uche Orji in een interview. De alumnus van Goldman Sachs Group Inc. ziet kansen nu Europa zich begint open te stellen voor Covid-lockdowns. "Vorig jaar presteerde Europa enorm slechter dan Amerika" toen investeerders fondsen verplaatsten naar technologiebedrijven die profiteerden van de verschuiving naar online diensten bij het begin van de coronaviruspandemie , zei Orji. Naarmate de wereldeconomie weer opengaat, zullen landen met een bredere industriële basis en diensten, zoals Europa, "interessanter worden", zei hij. de voortgang van het coronavirus, terwijl het fiscale en monetaire beleid in de hele regio ruim blijft. Het presteerde beter dan zowel de S&P 500 Index als de MSCI All Countries World Index, die respectievelijk 9,6% en 7,5% zijn gestegen in het jaar tot nu toe. Uitbreiding van de voetafdruk De NSIA heeft $ 2,1 miljard aan activa onder beheer. Ongeveer een derde van dat bedrag is in handen van het Future Generations Fund, dat aandelen koopt in ontwikkelde en opkomende markten. De autoriteit had vorig jaar 25% van de FGF geïnvesteerd in aandelen, met het “bulk” in de VS, terwijl Europese aandelen minder dan 4% vertegenwoordigden, zei Orji. “We gaan gewoon meer kapitaal toevoegen om onze voetafdruk in Europa en Japan, maar Europa in het bijzonder is een gebied waar we nog niet zo'n grote aanwezigheid hebben gehad', zei hij. Orji, 51, heeft meer dan twee decennia ervaring in internationaal bankieren, met een MBA van de Harvard Business School. Voorafgaand aan zijn benoeming als CEO van de NSIA in 2012, heeft hij gewerkt bij Goldman Sachs Asset Management LP, JPMorgan Chase & Co. en UBS Securities. De NSIA rapporteerde vorig jaar een verviervoudiging van de winst tot 160 miljard naira ($ 390 miljoen ). Het rendement van dit jaar zal waarschijnlijk volgen op 2020, aangezien de rally van wereldwijde aandelen afneemt en het investeert in infrastructuurprojecten die meer tijd nodig hebben om inkomsten te genereren, zei Orji. De autoriteit is van plan een fonds van $ 200 miljoen op te richten dat gezondheidszorgfaciliteiten bouwt ziekten, waaronder kanker en orthopedie. Het meest bevolkte land van Afrika heeft decennia lang onvoldoende geïnvesteerd in gezondheidszorg, waardoor burgers, waaronder president Muhammadu Buhari, zich in het buitenland moesten laten behandelen. De NSIA is van plan de gezondheidszorgprojecten te financieren met mede-investeerders, zei Orji, zonder meer details te verstrekken. Meer verhalen zoals deze zijn beschikbaar op bloomberg.com Abonneer u nu om voorop te blijven met de meest vertrouwde zakelijke nieuwsbron.©2021 Bloomberg LP

AdvertentiePlaats een tas op uw autospiegel tijdens het reizen

Briljante autoreinigingshacks Lokale dealers zouden willen dat u het niet wist

Trudeau verscherpt hypotheken nadat Macklem huisvestingsalarm afgaat

(Bloomberg) -- Canadese functionarissen voerden inspanningen op om de bloeiende huizenmarkt van het land af te koelen en gingen door met strengere regels voor hypotheekkwalificatie nadat de centrale bank een nieuwe waarschuwing had afgegeven tegen kopers die te veel schulden aangingen. De regering van premier Justin Trudeau stelde een nieuwe referentierente vast tarief op donderdagmiddag om te bepalen of mensen in aanmerking kunnen komen voor hypotheken die zijn verzekerd door de Canadese huisvestingsmaatschappij. De stap komt overeen met een besluit van de nationale banktoezichthouder in april om hetzelfde te doen voor onverzekerde hypotheken. De toezichthouder - het bureau van de hoofdinspecteur van financiële instellingen - kondigde eerder donderdag aan dat het zijn nieuwe regels op 1 juni zou implementeren. strenge waarschuwing van de gouverneur van de Bank of Canada, Tiff Macklem, die 's ochtends waarschuwde dat Canadezen niet mogen aannemen dat de rentetarieven historisch laag zullen blijven, noch mogen verwachten dat de recente scherpe stijgingen van de huizenprijzen zullen aanhouden. "Het is van vitaal belang dat eigenwoningbezit binnen handbereik blijft voor Canadezen", Minister van Financiën Chrystia Freeland zei in een verklaring. De bewegingen komen te midden van een stijging van de huizenprijzen die zorgen baart bij beleidsmakers en economen. Goedkope hypotheken en nieuwe werkomstandigheden op afstand hebben geleid tot een enorme vraag naar ruimere huizen, waarbij huizenjagers in het hele land de prijzen opdrijven. Canadezen zijn zo gealarmeerd door de gloeiend hete woningen dat bijna de helft van de respondenten in een peiling van de Nanos Research Group voor Bloomberg News zeggen ze dat ze graag zouden zien dat de Bank of Canada de leenkosten zou verhogen om de vraag naar onroerend goed te beteugelen en de prijzen te stabiliseren. Toch worden de donderdag aangekondigde maatregelen gezien als incrementele stappen in plaats van een fundamentele verschuiving in het beleid te vertegenwoordigen. , zullen huizenkopers moeten aantonen dat ze een minimumtarief van 5,25% kunnen betalen. De huidige drempel, gebaseerd op de gepubliceerde tarieven van de zes grootste geldschieters van Canada, is 4,79%. Economen schatten dat strengere kwalificatiebeperkingen de koopkracht van huishoudens met ongeveer 5% zouden verminderen. De veranderingen zullen weinig invloed hebben op de huidige dynamiek van de huizenprijzen, aldus Benjamin Tal, plaatsvervangend hoofdeconoom bij Canadian Imperial Bank of Commerce. geen game changer in de verbeelding en het werd hoog verwacht”, zei Tal telefonisch vanuit Toronto. De maatregelen van de overheid en de toezichthouder kwamen slechts enkele uren nadat de Bank of Canada haar jaarlijkse financiële stabiliteitsrapport had uitgebracht, waarin de groeiende kwetsbaarheden in verband met huishoudens met een te hoge schuldenlast en speculatieve huisvestingsactiviteiten. Het markeerde drie stedelijke markten - Toronto, Hamilton en Montreal - als blijk van buitensporige "uitbundigheid", waarbij de nationale hoofdstad Ottawa op het punt stond die drempel te overschrijden. 'Niet normaal' Op een persconferentie zei Macklem dat sommige mensen op "aanzienlijk" meer schulden, waarbij velen zeer hoge hypotheken hebben in verhouding tot het inkomen. Leners en geldschieters moeten begrijpen dat de rentetarieven niet altijd historisch laag zullen zijn en dat huizenkopers niet kunnen vertrouwen op stijgende waarden, zei hij. "Het is belangrijk om te begrijpen dat de recente snelle stijgingen van de huizenprijzen niet normaal,” zei Macklem. "Rekenen op steeds hogere huizenprijzen om overwaarde op te bouwen die in de toekomst kan worden gebruikt om hypotheken te herfinancieren, is een slecht idee." Buiten de waarschuwingen van donderdag, is het niet duidelijk hoeveel de centrale bank kan doen om de markt af te koelen. kwetsbaarheden zouden beleidsmakers meer reden kunnen geven om bijvoorbeeld de leenkosten te verhogen, maar hogere tarieven zouden ook de risico's opdrijven, zoals een trage groei of een prijscorrectie. Het volgende rentebesluit van Macklem is gepland voor 9 juni en de Bank of Canada heeft gezegd dat ze niet zal overwegen om haar referentierente van 0,25% te verhogen totdat de economie volledig is hersteld van de Covid-19-pandemie. dat de Canadese kredietverstrekkers een aanzienlijk bedrag aan verliezen zouden kunnen opvangen in het geval van een nieuwe schok. De centrale bank zei dat de kwetsbaarheden van de huishoudensschuld en de huizenmarkt waarschijnlijk geen significante systemische bedreiging vormen voor de banksolvabiliteit, ook al zouden ze de toekomstige groei kunnen ondermijnen. "We moeten naar de hele economie kijken", zei Macklem op de persconferentie. "Er zijn belangrijke delen van de economie die erg zwak blijven, en de economie heeft onze steun nodig." (Updates met overal context.) Meer verhalen zoals deze zijn beschikbaar op bloomberg.com Schrijf u nu in om voorop te blijven lopen met de meest vertrouwde zakelijke nieuwsbron. ©2020 Bloomberg LP

Crypto Hedge Funds kopen de dip in Bitcoin's Week of Reckoning

(Bloomberg) -- Felix Dian is in vechtlust na de crypto-meltdown van deze week. Zoals veel profs zegt de voormalige Morgan Stanley-handelaar dat de volatiliteit van Bitcoin eigenlijk laat zien waarom hedgefondsen in het digitale-valutaspel zijn: om boom- en bustcycli te volgen met gediversifieerde wedden dat klanten niet vermoord worden in tijden als deze. Er werkt iets.Zijn cryptofonds van $ 80 miljoen bij MVPQ Capital is in mei met 14% gestegen en is dit jaar meer dan verdrievoudigd in waarde. Daarentegen is Bitcoin deze maand bijna 30% gedaald, waardoor het voorschot voor 2021 is teruggebracht tot 42%. "We hadden droog poeder bewaard", zei hij in een interview vanuit Londen. Hij profiteerde van de ineenstorting van de prijs van woensdag en kocht Bitcoin toen het rond de $ 35.000 handelde. Crypto-crash autopsie toont miljarden gewist in flash-liquidaties Niet iedereen heeft zoveel geluk gehad. Scores hebben hun fortuin deze week zien vervliegen in een cascade van verkopen op cryptomarkten. Volgens gegevens van Chainalysis hebben beleggers tijdens deze bullmarkt ongeveer $ 410 miljard uitgegeven aan het kopen van Bitcoin. Toen de prijzen deze week daalden tot $ 36.000, was $ 300 miljard van die posities verliesgevend. Geldmanagers worstelen met de vraag of de digitale valuta, die in de VS en China onder nieuw toezicht komt te staan, nog steeds een serieuze aanwinst is klasse of zal niets meer blijven dan een speculatieve zeepbel. Bitcoin schommelde vrijdag rond de $ 40.000 en handelde 1% omhoog vanaf 7.15 uur in New York. Het token heeft 35% verloren sinds het in april een recordhoogte van $ 63.000 bereikte. Charles Erith, die 24 jaar in Aziatische opkomende markten werkte voordat hij naar crypto sprong, zei dat het speculatieve schuim deze week was weggespoeld. Hij kocht Bitcoin toen de prijzen kelderden. "Met $ 35.000 vonden we het een redelijk niveau om toe te voegen", zei Erith, die ByteTree Asset Management in Londen runt. "Het is duidelijk niet gereguleerd en het is een zeer jonge aanwinst, maar ik denk niet dat dit een herhaling van 2018 wordt." Uit gegevens van onderzoeksbureau Chainalysis blijkt dat professionele beleggers de crash gebruikten als een kans om tegen goedkope niveaus te kopen, helpen een vloer onder de markt te leggen. Grote investeerders kochten dinsdag en woensdag 34.000 Bitcoin nadat ze de afgelopen twee weken hun bezit met maar liefst 51.000 bitcoin hadden verminderd, volgens gegevens van Chainalysis. , mede-oprichter van Three Arrows Capital in Singapore. Zijn bedrijf kocht meer Bitcoin en Ether toen de prijzen van de tokens deze week kelderden. "Elke keer dat we massale liquidatie zien, is een kans om te kopen", voegde hij eraan toe. "Het zou me niet verbazen als Bitcoin en Ethereum de hele daling in een week nalopen." In Parijs geeft Loan Venkatapen, oprichter van Blocklabs Capital Management, de schuld van de recente nederlaag aan particuliere beleggers met een te grote hefboomwerking, maar zegt blockchain en de gerelateerde technologieën "zijn hier om te blijven." In tegenstelling tot Davies vermeed Venkatapen Bitcoin, maar kocht Ether, Solana en andere activa die verband houden met de gedecentraliseerde financiële beweging toen ze werden verkocht. "Bitcoin sterft niet, maar we verwachten productieve blockchain-activa zoals Ethereum of Solana om de dominantie van Bitcoin in de komende maanden uit te dagen”, zei hij. Meer van dit soort verhalen zijn beschikbaar op bloomberg.com.

UPDATE 2-Ford Motor, SK Innovation kondigen joint venture voor EV-batterijen in Noord-Amerika aan

Ford Motor Co en de Zuid-Koreaanse batterijfabrikant SK Innovation hebben donderdag aangekondigd dat ze een batterij-joint venture in Noord-Amerika zullen vormen ter ondersteuning van de tweede uitrol van elektrische voertuigen van de Amerikaanse autofabrikant. De bedrijven zeiden dat ze een memorandum van overeenstemming hebben ondertekend voor de oprichting van de onderneming, genaamd BlueOvalSK. Reuters meldde woensdag plannen voor de joint venture.

Nvidia stelt 4-voor-1 aandelensplitsing in, aandelen stijgen

De aandelen van het bedrijf, die voor het laatst meer dan $600 waren in premarket-handel, zijn dit jaar bijna 12% gestegen nadat de waarde ervan in 2020 meer dan verdubbeld was. Aandelensplitsingen kunnen mogelijk particuliere beleggers aantrekken die kleine transacties doen. Het in Santa Clara, Californië gevestigde Nvidia zei dat aandeelhouders met een record op 21 juli dividend van drie extra aandelen zouden ontvangen na de sluiting van de handel op 19 juli, waarbij de aandelenhandel op een voor splitsing gecorrigeerde basis begint op 20 juli.

Archegos Fiasco spoort regelgevers aan om snel antwoorden van banken te eisen

(Bloomberg) -- De belangrijkste banktoezichthouder van Groot-Brittannië dringt door met een internationale drang naar antwoorden over hoe de blootstelling van banken aan Archegos Capital Management zo enorm is geworden, wat heeft geleid tot meer dan $ 10 miljard aan verliezen. De Prudential Regulation Authority is een onderzoek gestart en vraagt bedrijven, waaronder Credit Suisse Group AG, UBS Group AG en Nomura Holdings Inc. om informatie met betrekking tot hun kredietverlening aan Archegos volgende maand te overhandigen, volgens mensen die bekend zijn met de zaak. maakt nu vorderingen met die toezeggingen. De Prudential Regulation Authority neemt het voortouw op posities die werden ingenomen door de Britse entiteiten van buitenlandse banken en coördineert met Amerikaanse, Zwitserse en Japanse waakhonden, zeiden de mensen, die vroegen om niet genoemd te worden, terwijl ze informatie bespreken die niet openbaar is. Het grootste deel van de hefboomwerking die Credit Suisse aan Archegos uitbreidde, werd geboekt in Londen, voegde ze eraan toe. Vóór de ineenstorting in maart bouwde het eens zo duistere familiekantoor van Bill Hwang gigantische belangen in bedrijven zonder dat de markt het wist, omdat de activa in de boeken van zijn makelaars stonden. . De PRA wil een vollediger beeld van zijn weddenschappen opbouwen door gegevens van de banken te controleren, zeiden de mensen. De waakhond streeft ernaar zijn onderzoek tegen het einde van de zomer af te ronden, zeiden de mensen. regelgevers zullen ook de standstill-overeenkomst onderzoeken die kredietverstrekkers aanvankelijk hadden voorgesteld, zeiden de mensen. Bloomberg heeft gemeld dat banken onder leiding van Credit Suisse probeerden een deal te sluiten met Hwang om posities te ontbinden zonder paniek te veroorzaken in de bredere markt. De transacties werden hoe dan ook algemeen bekend, wat leidde tot een uitverkoop toen makelaars activa ter waarde van bijna $ 30 miljard liquideerden. Woordvoerders van de PRA en banken, waaronder UBS, Credit Suisse en Nomura, weigerden commentaar te geven. Banken en hun toezichthouders worstelen nog steeds met de gevolgen van een van de grootste margestortingen in de geschiedenis. Nomura heeft de financiering voor sommige hedgefondsklanten aangescherpt en herziet haar prime brokerage-eenheid. Een intern onderzoek is nog gaande, zeiden de mensen. Credit Suisse vermindert de hefboomwerking in haar prime brokerage met een derde, wat zal leiden tot het beëindigen van relaties met sommige hedgefondsklanten. Tot nu toe geboekte verliezen omvatten ongeveer $ 2,9 miljard bij Nomura en $ 5,5 miljard bij Credit Suisse. In een toespraak deze week zei Jon Hall van de BOE dat de centrale bank overweegt de werkzaamheden die banken uitvoeren voor hedgefondsen nader te onderzoeken, zonder verdere details te geven. . Het Zwitserse parlement bereidt zich voor om hoorzittingen te houden over de ontploffing, heeft de SonntagsZeitung gemeld, terwijl de Amerikaanse Senaatscommissie voor banken ook op zoek is naar antwoorden. De Securities and Exchange Commission heeft eerder een vooronderzoek naar Hwang geopend. Federaal Reservevoorzitter Jerome Powell zei vorige maand dat de centrale bank de explosie van Archegos aan het onderzoeken was omdat het risicomanagementfouten aan het licht bracht bij een aantal banken waar zijn agentschap toezicht op houdt. zijn beschikbaar op bloomberg.com Abonneer u nu om voorop te blijven met de meest vertrouwde zakelijke nieuwsbron.©2021 Bloomberg LP

Amerikaanse toezichthouders signaleren sterker risico, belastingtoezicht op cryptocurrencies

Jerome Powell, de baas van de Amerikaanse Federal Reserve, heeft donderdag de kritiek op cryptocurrencies opgevoerd en zei dat ze risico's vormen voor de financiële stabiliteit, en geeft aan dat meer regulering van de steeds populairder wordende elektronische valuta gerechtvaardigd kan zijn. Het ministerie van Financiën uitte ondertussen zijn bezorgdheid dat rijke individuen de grotendeels ongereguleerde sector zouden kunnen gebruiken om belasting te ontwijken en zei dat het wilde dat grote crypto-activa-overdrachten aan de autoriteiten werden gemeld. De back-to-back aankondigingen kwamen in een week waarin Bitcoin, de meest populaire cryptocurrency, een wilde rit maakte en woensdag maar liefst 30% daalde nadat China nieuwe beperkingen op de sector had aangekondigd, wat de volatiliteit van de sector onderstreepte.

Gigantische nieuwe ijzerertsmijn kan China helpen om de prijzen te verlagen

(Bloomberg) -- De start van de productie door BHP Group in het South Flank-project van $ 3,6 miljard in Australië -- in combinatie met de bestaande activiteiten op de locatie -- zal 's werelds grootste ijzerertshub creëren. Het kan ook helpen om een ​​hete markt tijdelijk af te koelen. IJzerertsfutures worden onder de $200 per ton verhandeld nadat het Chinese kabinet had opgeroepen tot strenger toezicht op de grondstoffenmarkten en om consumenten te beschermen tegen stijgende prijzen. Hoewel South Flank een vervangingsmijn was, kan de aankondiging van een grote mijn die in gebruik wordt genomen op korte termijn bijdragen aan negatieve marktgesprekken, aldus Peter O'Connor, mijnanalist bij Shaw & Partners Ltd. Grondstoffen zijn gedaald omdat internationale markten in de greep zijn door inflatievrees en de autoriteiten in Peking blijven proberen de prijzen naar beneden te halen en te beheersen. Het Chinese kabinet uitte woensdag zijn bezorgdheid over de prijsstijgingen voor de tweede week op rij, en riep op tot meer inspanningen om "onredelijke" winsten te beteugelen en eventuele gevolgen voor de consumentenprijzen te voorkomen. De bijeenkomst, voorgezeten door premier Li Keqiang, riep ook op tot een hardhandig optreden tegen speculatie en hamsteren. wegen op de markt,' zei O'Connor. "Maar als je dit soort extremen krijgt, kan dat subjectieve verhaal een belangrijke drijfveer zijn." De Zuidflank is gebouwd om de uitgeputte Yandi-mijn te vervangen - en zal samen met de bestaande mijnbouwgebied C een hub vormen met jaarlijkse productie van 145 miljoen ton per jaar. Het product van hogere kwaliteit van South Flank zal ook het gemiddelde ijzerertsgehalte in de Pilbara-activiteiten van BHP verhogen. Op korte termijn was er potentieel voor een grotere druk op de ertsexport van BHP, aangezien South Flank en Yandi samen opereerden, hoewel de algehele fysieke impact op de markt waarschijnlijk klein zou zijn, zei O'Connor. 80 miljoen ton per jaar in South Flank, passend bij Yandi, komt op een moment dat topexporteurs Australië en Brazilië voor de uitdaging staan ​​om aan de sterke vraag van Chinese staalfabrieken te voldoen. Pilbara-zendingen daalden in april met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, terwijl de export van Brazilië stabiel was, volgens Bloomberg Intelligence. De huidige richtlijn van BHP is voor een jaarlijkse productie aan de bovenkant van het bereik van 276-286 miljoen ton. Meer van dit soort verhalen zijn beschikbaar op bloomberg.com Schrijf u nu in om voorop te blijven lopen met de meest vertrouwde zakelijke nieuwsbron.©2021 Bloomberg L.P.

Vrijdag om 14.00 uur EDT: Fireside Chat met AeroFarms CEO om fusie met Spring Valley Acquisition Corp te bespreken.

IPO Edge organiseert op vrijdag 21 mei om 14.00 uur EDT een open haardgesprek met AeroFarms en Spring Valley Acquisition Corp. (NASDAQ: SV) om hun fusie te bespreken. Op het live-evenement zullen AeroFarms mede-oprichter en CEO David Rosenberg aanwezig zijn, evenals Spring Valley CEO Chris Sorrells. IPO Edge Editor-in-Chief John Jannarone zal de videosessie modereren, die […]


Je kunt proberen om de kip van El Pollo Loco thuis te maken

Ook al zijn er bijna 500 El Pollo Loco-locaties in het hele land, niet iedereen heeft er een dicht bij huis. Als je de kip daar al hebt geproefd, kan het moeilijk en deprimerend zijn als je thuiskomt om te worden verbannen naar andere fastfood-kippengewrichten die gewoon niet dezelfde smaak of textuur bieden als je geliefde El Pollo Loco. En als je nog nooit op een van de locaties bent geweest, ben je waarschijnlijk benieuwd waar alle hype over gaat. Is het echt zo goed? Wat mis je?

Tenzij je de tijd hebt om door het land te rijden om de kip te krijgen waar je naar verlangt, kun je het beste thuis je eigen El Pollo Loco-kip maken. Het kan wat meer tijd kosten dan andere kiprecepten die je misschien gewend bent, maar het is het helemaal waard als je die eerste hap neemt en beseft hoe smaakvol het is. Het geheim is om de kip een nacht in ananas en citroensap te marineren, zodat het in het vlees trekt. Maak je geen zorgen, het zal niet te zoet zijn - gewoon heerlijk mals en doet denken aan je favoriete El Pollo Loco-maaltijd.


Bekijk de video: El Pollo Loco - Elephant Larry