Nieuwe recepten

Onze suikerinname moet gehalveerd worden, zegt de WHO

Onze suikerinname moet gehalveerd worden, zegt de WHO


Het schenken van een blikje frisdrank kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid, aangezien slechts één blikje meer is dan de hoeveelheid suiker die per dag wordt toegewezen.

Met diabetes en hartproblemen in opkomst, is de consumptie van suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken zeker een probleem, zowel nationaal als internationaal. Er zijn bijna zeven theelepels suiker in één blikje cola alleen. De Wereldgezondheidsorganisatie in Genève zegt nu dat we onze dagelijkse suikerinname eigenlijk moeten halveren, van 10 procent van de dagelijkse calorieconsumptie naar vijf procent, wat het equivalent zou zijn van ongeveer zes theelepels suiker per dag voor de gemiddelde Amerikaans.

"Het laatste wetenschappelijke bewijs toont aan dat er bij volwassenen een verband bestaat tussen verminderde inname van suikers en verminderd lichaamsgewicht", vertelde Tarik Jasarevic, een vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie, aan The Daily Meal. "En op plaatsen waar mensen minder dan zes eetlepels suiker per dag consumeren, is er minder tandbederf."

Maar niet iedereen is zo snel om op deze nieuwe dagelijkse innamesuggesties te springen. De Academie voor Voeding en Diëtetiek zei dat ze nog steeds geen dagelijkse suikerinname of -beperking aanbevelen.

"De Academie moedigt in plaats daarvan aan om te bezuinigen op voedingsmiddelen en dranken met toegevoegde suikers of energiebevattende zoetstoffen", aldus een vertegenwoordiger.


Zoete nachtmerries: een gids om minder suiker te gebruiken

Suiker maakt ons dikker en zieker. Toch beseffen we nog steeds niet hoeveel we eten. Terwijl de Britse regering overweegt een belasting op te leggen, bekijken we hoe we kunnen bezuinigen zonder iets te missen. Plus: alternatieve recepten

Niet zo lief. Foto: Nick Ansell/PA

Niet zo lief. Foto: Nick Ansell/PA

Laatst gewijzigd op di 9 jul 2019 09.40 BST

D e schokkende waarheid over onze suikergewoonten komt uit de mond van baby's. "Het is niet ongehoord voor mij om alle 20 melktanden van een tweejarig kind te verwijderen", zegt Claire Stevens, een consultant in pediatrische tandheelkunde. Dit is een extreem geval - maar zelfs op een "normale" dag kan ze gemakkelijk ontdekken dat ze meer dan 100 tanden heeft getrokken na het zien van haar selectie van jonge patiënten. Wat haar het meest frustreert, is dat tandbederf bijna altijd te voorkomen is. Reuzen in de voedingsindustrie die met zoete lekkernijen leuren, proberen misschien vet de schuld te geven als het gaat om obesitas, maar het is niet het vet dat hun tanden laat rotten. Ondertussen tonen de laatste cijfers aan dat ongeveer tweederde van de volwassenen in Engeland te zwaar of zwaarlijvig is.

"We eten te veel suiker en het is slecht voor onze gezondheid", vatte het robuuste rapport Sugar Reduction: the Evidence for Action (pdf) van Public Health England in oktober 2015 samen. Het is overtuigd van het verband tussen suiker en obesitas, waarvan de kosten is £ 5 miljard per jaar en zal naar verwachting in de komende 25 jaar verdubbelen.

Als onderdeel van het rapport publiceerde PHE richtlijnen over suikerconsumptie. Je zou misschien denken dat een vanille latte en een bosbessenmuffin een onschuldig genoeg ontbijt zijn, samen zorgen ze voor meer dan de totale dagelijkse inname van toegevoegde suikers die wordt aanbevolen voor volwassenen - ongeveer 30 g (het equivalent van ongeveer zes theelepels) per dag.

Vorige week hebben Cancer Research UK en het UK Health Forum aangedrongen op actie om de suikerinname van kinderen en tieners te verminderen, nadat uit onderzoek bleek dat niet alleen 700.000 nieuwe gevallen van kanker in de komende 20 jaar in verband kunnen worden gebracht met obesitas en overgewicht, maar kunnen miljoenen gevallen van diabetes type 2, coronaire hartziekten en beroertes voorkomen. Een derde van de kinderen van 10 tot 11 jaar heeft al een gezond gewicht en als dat eenmaal gebeurt, gaat het vaak door tot in de volwassenheid, zoals de volksgezondheidsstatistieken grimmig aantonen.

Zorgspecialisten waarschuwen al bijna 15 jaar voor de gevolgen van toenemende obesitas. De link met suiker begon echter pas de afgelopen maanden door te dringen. Campagnes, zoals Jamie Oliver's Sugar Rush afgelopen augustus, benadrukten hoeveel er aan ons voedsel wordt toegevoegd. Daarna volgde een suikervoorlichtingsweek van Action on Sugar. Dit jaar loopt de druk verder op. Vorige week was de Obesitas Awareness Week, beter bekend als JanUary. En een nieuwe volksgezondheidscampagne genaamd Sugar Smart is gelanceerd door Change4Life, bedoeld om mensen te helpen gezondere voedingskeuzes te maken. Ouders krijgen binnenkort folders via de basisschool van hun kind, terwijl tv en digitale slots de boodschap helpen uitdragen. Als onderdeel van de campagne is er een gratis Sugar Smart phone-app waarmee je de totale hoeveelheid suiker in een product kunt zien door simpelweg de streepjescode te scannen.

Deze campagnes erkennen allemaal dat er geen magische oplossing is - het vereist een combinatie van maatregelen. Maar de enige stap waar ze het over eens lijken te zijn, is een belasting op suikerhoudende dranken, iets wat de regering tot in oktober 2015 weigerde te overwegen, deels vanwege de connotaties van de nanny state, evenals, naar we kunnen aannemen, enorme lobby van de industrie . De druk van de gezondheidslobby, in combinatie met nationale steun voor suikerreductie van supermarkten – Tesco, Aldi, Morrisons, de Co-op en Asda – heeft het echter gedwongen om een ​​andere blik te werpen. Veel tieners drinken een blikje frisdrank per dag. Met ongeveer negen theelepels suiker in een blikje, duwt dit alleen hen over de aanbevolen richtlijnen met weinig (of geen) voedingsvoordeel. Als de prijs hen overhaalde om in plaats daarvan voor dieetversies te kiezen, zou dat een echt verschil maken voor hun gezondheid. PHE heeft gesuggereerd suikerhoudende frisdranken te belasten met 20%, anderen vinden dat het hoger zou moeten zijn. "De belasting zou 50% moeten zijn als het de consumptie wil verminderen", zegt Tam Fry van het National Obesity Forum.

De druk zit erop. In februari kondigt de regering een strategie aan tegen zwaarlijvigheid bij kinderen en er wordt aangenomen dat dit eindelijk die belasting op suikerhoudende dranken zal omvatten. Maar zelfs als dit gebeurt, zal het alleen zo ver gaan. Nu ongeveer een kwart van de volwassenen als zwaarlijvig wordt geclassificeerd, wordt het tijd dat we onze voedselkeuzes echt in twijfel trekken.


Hoe het verminderen van toegevoegde suikers haar hielp het ongewenste gewicht te laten vallen

Om af te vallen, besloot Fantocone zich te verdiepen in een specifiek probleemgebied van haar dieet: toegevoegde suiker, een ingrediënt dat veel voorkomt in Amerikaanse gerechten en dat voorkomt in de bijna 60 procent van de calorieën die afkomstig zijn van de ultraverwerkte voedselconsumptie van Amerikanen, volgens een studie gepubliceerd in november 2015 in het tijdschrift BMJ Open.

"Voor mij is het zeker waar dat suiker waarschijnlijk een van de meest verslavende dingen is die je in je lichaam kunt stoppen", zegt Fantocone. "Zelfs tot op de dag van vandaag, als ik consequent of een paar keer per week suiker eet, zal ik merken dat ik weer meer wil. Ik moest dat bewustzijn in mezelf opbouwen, dat was wat er gebeurde.”

Fantocone begon ingrediëntenetiketten te lezen, let op de hoeveelheid suiker in voedingsmiddelen en maakt slimme vervangingen, zoals olijfolie en verse groenten in plaats van verpakte pastasaus, die gewoonlijk toegevoegde suiker bevat.

Ze concentreerde zich op het verkrijgen van voldoende eiwitten uit voedsel zoals eieren, kalkoen en yoghurt, plus veel groenten en een matige hoeveelheid gezonde vetten, zoals avocado, om het verlangen naar suiker op afstand te houden.

Als tussendoortje at Fantocone bessen of een handvol noten en ze maakte er een punt van om elke dag 100 ons water te drinken. Ze legde een moestuin aan in haar achtertuin en kookte al haar maaltijden van tevoren om ervoor te zorgen dat ze altijd gezonde maaltijden bij de hand had. "De snelkookpan is een redder in nood", zegt ze.


Hoe de suikerinname te verminderen voor gewichtsverlies?

Gewichtsverlies is voor veel mensen een moeilijk probleem. Een boosdoener die vaak dieetplannen saboteert, is suiker. Deze zoete substantie is hoog in calorieën en laag in voeding. Veel mensen verlangen ook naar suiker, waardoor het moeilijk is om zonder te eten. Hoewel u suiker niet volledig hoeft te elimineren om af te vallen, is het noodzakelijk om de consumptie ervan te verminderen. De American Heart Association meldt dat mannen niet meer dan 150 calorieën, of 9 theelepels, toegevoegde suiker per dag mogen hebben, en vrouwen niet meer dan 100 calorieën of 6 theelepels per dag. Het consumeren van overtollige toegevoegde suikers kan het risico op overlijden aan een hartaandoening vergroten. Er zijn een aantal strategieën om het verlagen van uw suikerconsumptie gemakkelijker te maken, waardoor de kans groter wordt dat u kilo's kwijtraakt.


Suiker: moeten we het uit onze voeding schrappen?

Suiker lijkt een reputatie te hebben opgebouwd als de grote boze wolf op het gebied van gezondheid. Medisch nieuws vandaag hebben gerapporteerd over talrijke onderzoeken die suikerinname associëren met verhoogde veroudering, hart- en vaatziekten, zwaarlijvigheid en zelfs kanker. Dergelijk onderzoek heeft ertoe geleid dat veel gezondheidsexperts over de hele wereld pleiten voor vermindering van de aanbevolen suikerinname, waarbij sommigen zeggen dat we suiker volledig moeten schrappen. Maar is het echt zo slecht voor onze gezondheid? Wij onderzoeken.

Deel op Pinterest Suiker is een kristallijn koolhydraat dat voedsel zoet maakt. Er zijn veel verschillende soorten, waaronder glucose, fructose, lactose, maltose en sucrose.

Simpel gezegd, suiker is een kristallijn koolhydraat dat voedsel zoet maakt. Er zijn veel verschillende soorten suiker, waaronder glucose, fructose, lactose, maltose en sucrose, ook wel tafelsuiker genoemd.

Sommige van deze suikers, zoals glucose, fructose en lactose, komen van nature voor in fruit, groenten en andere voedingsmiddelen. Maar veel van de voedingsmiddelen die we consumeren bevatten "toegevoegde" suikers - suiker die we zelf aan een product toevoegen om de smaak of suiker die door een fabrikant aan een product is toegevoegd, te verbeteren.

De meest voorkomende bronnen van toegevoegde suikers zijn frisdranken, cakes, taarten, chocolade, vruchtendranken en desserts. Slechts een enkel blikje cola kan tot 7 theelepels toegevoegde suiker bevatten, terwijl een chocoladereep van gemiddelde grootte tot 6 theelepels kan bevatten.

Het zijn toegevoegde suikers waarvan wordt genoemd dat ze bijdragen aan veel gezondheidsproblemen. In december 2014, MNT gerapporteerd over een onderzoek in het tijdschrift Open hart het claimen van toegevoegde suikers kan het risico op hoge bloeddruk verhogen, zelfs meer dan natrium. En in februari 2014 associeerde een onderzoek onder leiding van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) een hoge inname van toegevoegde suikers met een verhoogd risico op overlijden door hart- en vaatziekten (HVZ).

Misschien wel het sterkst, zijn toegevoegde suikers in verband gebracht met de significante toename van obesitas. In de VS is meer dan een derde van de volwassenen zwaarlijvig, terwijl het percentage obesitas bij kinderen de afgelopen 30 jaar meer dan verdubbeld is bij kinderen en verviervoudigd bij adolescenten.

Een studie uit 2013 gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition suggereerde dat consumptie van met suiker gezoete dranken de gewichtstoename bij zowel kinderen als volwassenen verhoogt, terwijl een overzichtsartikel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) constateert dat een toename van de consumptie van dergelijke dranken correleert met de toename van obesitas.

Ter ondersteuning van deze verenigingen is Dr. Robert Lustig, een pediatrische endocrinoloog aan de Universiteit van Californië-San Francisco en auteur van het boek Dikke kans: de verborgen waarheid over suiker, die beweert dat suiker een "giftige" stof is waaraan we verslaafd raken.

Een onderzoek uit 2008 door onderzoekers van de Princeton University, NJ, vond dat ratten die gewend waren aan het consumeren van een suikerrijk dieet tekenen van eetbuien, hunkering en ontwenning vertoonden wanneer hun suikerinname werd verminderd.

Delen op Pinterest Dr. Lustig: “We moeten afkicken. We moeten ons leven zoeter maken. We moeten van suiker een traktatie maken, geen hoofdvoedsel.”

"We moeten ons afkicken. We moeten ons leven zoeter maken. We moeten van suiker een traktatie maken, geen hoofdbestanddeel van het dieet, "vertelde Dr. Lustig de bewaker in 2013.

"De voedingsindustrie heeft het tot een voedingspatroon gemaakt omdat ze weten wanneer ze meer kopen," voegde hij eraan toe. “Dit is hun haak. Als een gewetenloze graanproducent eropuit zou gaan en je ontbijtgranen zou mengen met morfine om je ertoe te brengen meer te kopen, wat zou je daarvan vinden? Ze doen het in plaats daarvan met suiker.”

In haar populaire blog, Goop, noemt Gwyneth Paltrow suikerverslaving als een van de redenen waarom ze besloot volledig te stoppen met suiker.

"Het komt erop neer dat suiker de verslavings- en beloningsroutes in de hersenen op vrijwel dezelfde manier bewerkt als veel illegale drugs", schrijft ze. "Suiker is in feite een sociaal aanvaardbare, legale, recreatieve drug met dodelijke gevolgen."

Statistieken tonen aan dat we zeker een natie zijn van liefhebbers van toegevoegde suiker. Volgens een rapport van de CDC consumeerden volwassenen in de VS tussen 2005-2010 ongeveer 13% van hun totale dagelijkse calorie-inname uit toegevoegde suikers, terwijl 16% van de totale calorie-inname van kinderen en adolescenten tussen 2005-2008 afkomstig was van toegevoegde suikers.

Deze niveaus liggen ruim boven de niveaus die momenteel worden aanbevolen door de WHO, waarin staat dat we niet meer dan 10% van de totale dagelijkse calorieën uit "vrije" suikers mogen consumeren - zowel natuurlijke suikers als suikers die door de fabrikant aan producten worden toegevoegd.

Anno 2013 echter MNT rapporteerde over een onderzoek door Prof. Wayne Potts en collega's van de Universiteit van Utah, waarin ze beweerden dat zelfs het consumeren van toegevoegde suikers in de aanbevolen hoeveelheden schadelijk kan zijn voor de gezondheid, nadat ze hadden vastgesteld dat dergelijke niveaus de levensduur van muizen verkortten.

De reeks onderzoeken die de negatieve implicaties van toegevoegde suiker rapporteren, leidde ertoe dat de WHO in 2014 een voorstel deed om hun aanbevelingen voor toegevoegde suikers te herzien. De organisatie bracht een ontwerprichtlijn uit waarin stond dat ze hun aanbevolen dagelijkse gratis suikerinname wilden halveren van 10% naar 5% .

"Het doel van deze richtlijn is om aanbevelingen te doen over de consumptie van vrije suikers om het risico op niet-overdraagbare ziekten bij volwassenen en kinderen te verminderen", legt de WHO uit, "met een bijzondere focus op de preventie en beheersing van gewichtstoename en tandcariës."

Bovendien lijkt het erop dat veel gezondheidsexperts, voedingsdeskundigen en zelfs beroemdheden zoals Gwyneth op een "geen suiker" -trein zijn gesprongen. Maar is het zelfs mogelijk om suiker volledig uit een dieet te verwijderen? En is het veilig?

Biochemicus Leah Fitzsimmons, van de Universiteit van Birmingham in het VK, vertelde: De dagelijkse mail:

“Het zou heel moeilijk zijn om alle suiker uit je dieet te schrappen. Fruit, groenten, zuivelproducten en zuivelvervangers, eieren, alcohol en noten bevatten allemaal suiker, waardoor je weinig anders overhoudt dan vlees en vetten – zeker niet erg gezond.”

Veel mensen wenden zich tot kunstmatige zoetstoffen als alternatief voor suiker, maar volgens een studie gerapporteerd door MNT in 2014 kunnen deze zoetstoffen nog steeds diabetes en obesitas veroorzaken.

De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Natuur, suggereert dat kunstmatige zoetstoffen - waaronder sacharine, sucralose en aspartaam ​​- interfereren met darmbacteriën, waardoor de activiteit van paden die verband houden met obesitas en diabetes toenemen.

Bovendien vonden ze dat langdurige consumptie van kunstmatige zoetstoffen geassocieerd was met een verhoogd gewicht, abdominale obesitas, hogere nuchtere bloedglucosespiegels en verhoogde geglycosyleerde hemoglobinespiegels.

"Samen met andere grote verschuivingen die plaatsvonden in de menselijke voeding, valt deze toename van de consumptie van kunstmatige zoetstoffen samen met de dramatische toename van de obesitas- en diabetes-epidemieën", merken de auteurs op. "Onze bevindingen suggereren dat kunstmatige zoetstoffen direct kunnen hebben bijgedragen aan het versterken van de exacte epidemie die ze zelf moesten bestrijden."


Hoe suiker in cake te verminderen?

We hebben deze vraag zo vaak gehoord op onze Baker's Hotline dat we besloten dat we maar beter met een goed onderbouwd antwoord konden komen. Dus, meerdere tests en veel taarten later, hier is het oordeel:

Is het mogelijk om suiker in cake te verminderen? Absoluut - leer hoe u de allerbeste resultaten krijgt.

In tegenstelling tot veel andere gebakken goederen, is de succesvolle cake in gelijke delen afhankelijk van ingrediënten en techniek. Terwijl zowat elk muffinbeslag samen kan worden geroerd, in een pan kan worden gepropt en tot in de perfectie kan worden gebakken, zijn cakes kieskeuriger.

Vier soorten cake: techniek is het verschil

In feite verdelen professionele bakkers taarten in vier verschillende soorten, gebaseerd op bereidingstechniek: gemengd, afgeroomd, spons, en schuim.

Gemengde cake

Blended cake is het meest basic: je doet simpelweg alle ingrediënten in een kom en roert ze door elkaar. Ouderwetse appeltaart is daar een voorbeeld van.

Suiker bouwt geen volume op in deze cakes, maar zorgt gewoon voor zoetheid en vocht. Gemengde cakes hebben meestal een gemiddelde tot grove textuur en worden vaak in een enkele laag gebakken: denk aan bladcake.

Als je eenmaal voorbij deze basiscake bent, wordt de plot echter dikker (net als het beslag).

Roomcake

Dit type cake is afhankelijk van het "romen" (samen kloppen) van boter en suiker totdat ze lichter van kleur en luchtig zijn. Dit zorgt voor volume en textuur. Deze cakes kunnen hoog rijzend zijn, zoals onze Classic Vanilla Bundt Cake - of dichter, zoals de Brown Sugar Sour Cream Pound Cake hierboven afgebeeld. Maar ze zijn uniform fijn gestructureerd.

Biscuitgebak

Een ander pad naar dezelfde bestemming is biscuitgebak - bijvoorbeeld Hot Milk Cake - dat begint met een goedgeklopt mengsel van eieren en suiker, in plaats van boter en suiker. Biscuitgebak is meestal vochtiger dan afgeroomde cake, maar is verder vrij gelijkaardig.

Schuimtaart

En dan zijn er taarten in schuimstijl, bijvoorbeeld Angel Food Cake. Eiwit en suiker, geslagen tot een dikke meringue, creëren cakes met een superlichte textuur, maar ook enigszins droog en "veerkrachtig": deze cakes vallen niet uit elkaar bij het zien van je vork en zijn dus geweldig om te vullen en rollend (denk aan Bûche de Noël).

Suiker in cake verminderen: de test

Ik stak mijn hoofd bij Melanie Wanders, een getalenteerde bakker die werkt in onze King Arthur Flour Bakery en ook lesgeeft op onze bakschool. Nadat we het eens waren geworden over een plan, testte Mel drie verschillende recepten voor elk van deze vier cakegenres (blended, creamed, sponge, foam). Ze gebruikte verschillende hoeveelheden suiker in elk, als volgt:

  • de origineel recept
  • het origineel met een 10% suikerreductie
  • het origineel met een 25% suikerreductie
  • het origineel met een 50% suikerreductie

Verminder suiker in cake: de afhaalrestaurants

Mels resultaten zijn voor ons allebei verrassend. Na jarenlang te hebben geloofd dat het gebruik van de volledige hoeveelheid suiker in een cakerecept van cruciaal belang is voor de textuur van de cake, kunnen we nu zeggen - dat is niet noodzakelijk zo.

Mel zegt: "Dit was echt een verrassend project voor mij. Ik had verwacht dat er veel hoogte- en kleurverschillen zouden zijn tussen de mengmethoden, maar dat was niet het geval."

Laten we onze gegevens gebruiken en enkele conclusies trekken die u kunt toepassen met uw eigen favoriete cakerecepten.

Verminder nu de suiker in elke cake met 10%

Na bestudering van de testresultaten van Mel, bestaande uit een dozijn verschillende recepten die vier soorten cake vertegenwoordigen, geloven we dat je de suiker in elk cakerecept met 10% kunt verminderen zonder afbreuk te doen aan de smaak of textuur.

Mel meldt zelfs dat de cakes van het schuimtype beter zijn met een vermindering van 10%: "Ik vond dat de structuur [met een suikervermindering van 10%] het beste was in alle drie de recepten die ik heb getest - er was geen zinken."

Is deze succesvolle suikerreductie van 10% van toepassing op elk cakerecept in het universum? Dat kan ik niet garanderen. Maar ik heb er vertrouwen in dat je je favoriete cakerecept kunt nemen, de suiker met 10% kunt verminderen en heel blij kunt zijn met het resultaat.

De eenvoudigste manier om deze 10% korting te krijgen? Verwijder 5 theelepels van elke kop suiker die in het recept wordt gevraagd.

Verminder suiker in gemengde cakes tot 50%

"Ik vond geen verschil in een van de vier suikerniveaus in blended cakes [origineel, en 10%, 25% en 50% reducties] behalve hoe zoet je van dingen houdt," zei Mel. "En voor taarten waar al fruit in zit, denk ik dat de bakker kan beslissen om elk van de reductiebedragen te gebruiken."

De enige reservering die we hebben met deze algemene goedkeuring van groothandelssuikerreductie is voor chocoladetaart (bijv. Cake Pan Cake). De bitterheid van cacao vereist een bepaald niveau van zoetheid om het smakelijk te houden. Dus als je suiker in chocoladetaart vermindert, begin dan met 10% en bouw het vanaf daar af.

Verminder suiker in afgeroomde cakes tot 25%

Mel geeft de voorkeur aan 10% suikerreductie boven het origineel in crèmecakes. Echter, "naar een vermindering van 25% of meer zou naar mijn mening te veel zijn voor de meeste bakkers", zei ze, eraan toevoegend dat ze bij 25% problemen had met het afromen en met het scheiden van het beslag.

Maar als je de suiker in je favoriete cakerecept met 25% wilt verminderen, raad ik je aan om je eigen test te doen. Ik probeerde een vermindering van 25% in Brown Sugar Pound Cake (hierboven), en vond de cake zeker minder zoet. Maar door het oorspronkelijke niveau van zoetheid te verlagen, kon de botersmaak doorschijnen. En de textuur van de cake, hoewel een beetje droger, was perfect acceptabel.

Lees de vorm van deze plakjes niet als een indicatie van hoe hoog de taarten rezen: ze zijn van de bodem afgesneden.

Verminder suiker in biscuitgebak tot 25%

We vinden allebei dat 25% suikerreductie in biscuitrecepten perfect acceptabel is. Net als bij de afgeroomde cakes, zorgt de verminderde zoetheid ervoor dat andere smaken naar voren komen. En hun textuur is uitstekend: vochtig, fijnkorrelig en hoogstaand.

Over textuur gesproken, we merken echter dat biscuitgebak de neiging heeft om te lijden als je hun suiker met 50% vermindert. Hoewel ze nog steeds fijnkorrelig zijn, stijgen ze niet zo hoog en worden ze onaangenaam rubberachtig.

Links, engelenvoedselcake met 100% van zijn suiker rechts, suiker verminderd met 50%. Zie je hoe de cake met verlaagd suikergehalte in de pan kromp? Het is aanzienlijk zwaarder en korter dan de cake met volle suiker.

Verminder suiker in schuimcakes met 10%

Angel food cake bakken? Ga je gang, verminder de suiker met 10%. Buiten dat, loop je echter het risico de textuur in gevaar te brengen. Mel zegt: "Het verminderen van suiker met meer dan 10% in schuimcakes resulteert in textuurveranderingen en een eiersmaak die voor mij te uitgesproken is."

Hoe zit het met het bakkerspercentage?

Slimme bakkers begrijpen hoe ze de ingrediënten in hun favoriete recepten kunnen manipuleren met behulp van het bakkerspercentage: het gewicht van elk ingrediënt in een recept vergelijken met het gewicht van de bloem.

Voorbeeld: uw favoriete recept voor gele cake vereist 1 1/2 kopjes (298 g) suiker en 2 kopjes (241 g) bloem. 298 ÷ ​​241 = 1,24. Het suikerpercentage van de bakker in dit recept is 124%: niet atypisch voor een cake.

Na het berekenen van het suikerpercentage van de bakker voor elk van de geteste recepten, in al hun iteraties, zou ik voorstellen dat een suikerpercentage van een bakker tussen 80% en 125% geeft betrouwbaar goede resultaten in alle soorten cake. Uitzondering hierop is foamcake: je moet je houden aan het verminderen van de suiker hierin met niet meer dan 10%. Voor hoogrijzende taarten met engelenvoedsel vertaalt dat zich naar een bakkerspercentage ergens ten noorden van 200%. Voor platte schuimcakes die opgerold worden als een jelly roll, houdt u het bakkerspercentage rond de 110%.

Bottom line: veel tests veel gegevens veel taart!

Wees eerlijk, wees niet bang om de suiker in je favoriete cakerecepten te verminderen. Begin met een eenvoudige vermindering van 10%: 5 theelepels geschept uit elke kop suiker. Als de resultaten je bevallen (en je bakt geen cake van het type engelenvoedsel), verwijder dan de volgende keer meer suiker. U zult snel ontdekken wat het beste werkt voor u - en uw gezin.

Wil je meer tips om het suikergehalte in je baksels te verminderen? Lees deze berichten:


Suiker belasting

Veel gezondheidsactivisten willen een belasting op suiker, en de leiders van de artsen sloten zich deze week bij de oproep aan.

De British Medical Association zei dat een heffing van 20% op suikerhoudende dranken een stap zou zijn in de richting van het langetermijndoel om een ​​breed scala aan producten te belasten in de strijd tegen obesitas.

De regering heeft gezegd geen suikertaks in te voeren.

Vrijdag zei het hoofd van de NHS, Simon Stevens, dat de prijs van suikerhoudende dranken moet worden verhoogd om het leefbaar loon te betalen.

De heer Stevens zei dat het ouders, kinderen en laagbetaalde werknemers ten goede zou komen.

Hij stopte met het aanbevelen van een belasting op suiker, maar zei dat als er geen vooruitgang zou worden geboekt met het schrappen van suiker uit diëten, er een "regulerende backstop" nodig zou zijn.

In reactie op de opmerkingen zei Ian Wright van de Food and Drink Federation dat de "obsessie" met een enkel ingrediënt "niet nuttig was voor consumenten die een uitgebalanceerde gezondere voeding proberen te bereiken, en voor voedsel- en drankenbedrijven die klanten willen helpen bij het volgen van alle voedingsaanbevelingen".


20 redenen om minder bewerkte suiker te eten die niets te maken hebben met gewichtsverlies

Schrik niet, maar er zit iets verstopt in je eten. Een potentieel schadelijke stof schuilt in veel voedingsmiddelen die je nooit zou vermoeden - van de ontbijtgranen die je had voor het ontbijt tot de dressing op je salade.

Suiker is volksvijand nr. 1 geworden als het gaat om de gezondheid van Amerikanen. In een poging om te luisteren naar de bevelen van artsen en overheidsrichtlijnen over het consumeren van minder vet en cholesterol, wendden Amerikanen zich tot 'gezond' vetarm voedsel dat eigenlijk vol zat met suiker.

De American Heart Association beveelt aan om toegevoegde suikers te beperken tot niet meer dan 6 theelepels per dag voor vrouwen en 9 theelepels per dag voor mannen (respectievelijk 100 en 150 calorieën).

In werkelijkheid eten we manier meer - bijna 12 theelepels per dag voor vrouwen en meer dan 17 theelepels voor mannen, volgens een onderzoek uit 2016. ParkS, et al. (2016). Sociodemografische en gedragsfactoren die verband houden met de inname van toegevoegde suikers bij Amerikaanse volwassenen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5068358/

In zijn natuurlijke staat is suiker een relatief onschadelijk koolhydraat dat ons lichaam nodig heeft om te functioneren. Het zit in fruit, groenten en zuivel als een verbinding die fructose of lactose wordt genoemd. Het probleem ontstaat wanneer tijdens de verwerking suiker aan voedingsmiddelen wordt toegevoegd voor smaak, textuur of kleur.

Het eten van te veel toegevoegde suikers heeft veel gezondheidseffecten, waarvan gewichtstoename de meest voor de hand liggende is. Toegevoegde suiker verhoogt je insulinegehalte, verstoort je metabolisme en zorgt ervoor dat die calorieën direct in buikvet worden omgezet.

Gewichtsverlies is slechts een van de vele mogelijke voordelen van bezuinigen op de zoete dingen. Hieronder staan ​​nog 21 legitieme redenen - naast het passen in je skinny jeans - om die zoetekauw voorgoed te temmen.

1. Het kan je bloeddruk verlagen

Een hoge inname van toegevoegde suikers kan leiden tot gewichtstoename, wat het risico op hoge bloeddruk kan verhogen. Toegevoegde suikers kunnen op zichzelf ook je bloeddruk verhogen. Onderzoek toont zelfs aan dat suiker een even groot probleem kan zijn als zout als het gaat om hypertensie. DiNicolantonio JJ, et al. (2014). De verkeerde witte kristallen: geen zout maar suiker als etiologische oorzaak bij hypertensie en hart- en vaatziekten. DOI: 10.1136/openhrt-2014-000167

Hoge bloeddruk verhoogt de werkbelasting van uw hart en kan na verloop van tijd uw bloedvaten beschadigen. Uiteindelijk kan dit leiden tot hartaandoeningen, hartaanvallen, beroertes, nierbeschadigingen en slagaderaandoeningen.

Bovendien lopen mensen die 17 tot 21 procent van hun dagelijkse calorieën uit toegevoegde suikers halen een 38 procent hoger risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten dan degenen die slechts 8 procent van hun calorieën uit toegevoegde suikers halen. Yang Q, et al. (2014.) Toegevoegde suikerinname en sterfte aan hart- en vaatziekten onder Amerikaanse volwassenen. DOI: 10.1001/jamainternmed.2013.13563

2. Het kan je slechte cholesterol verlagen

Als je te veel suiker eet, pompt je lever extra LDL (slechte) cholesterol uit. Een suikerhoudend dieet verlaagt ook je HDL (goede) cholesterol. Samen kunnen hoge LDL en lage HDL leiden tot verstopte slagaders en hartaandoeningen.

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die veel met suiker gezoete dranken drinken, een lager HDL-cholesterolgehalte hebben dan vrouwen die dat niet doen. Yu Z, et al. (2018.) Cross-sectionele associatie tussen met suiker gezoete drankinname en cardiometabole biomarkers bij Amerikaanse vrouwen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6788288/

3. Het kan het risico op een hartaanval verlagen

Meer hartziekte staat gelijk aan een groter risico op hartaanvallen. Verstopte slagaders zorgen ervoor dat er onvoldoende zuurstofrijk bloed uw hart bereikt. Mensen die meer suiker eten, hebben een opmerkelijke toename van het risico op een hartaanval in vergelijking met mensen met een lagere suikerinname. de Mulder, et al. (2013.) Intensieve glucoseregulatie bij hyperglycemisch acuut coronair syndroom: resultaten van de gerandomiseerde BIOMarker-studie om het acute risico van een coronair syndroom-2 (BIOMArCS-2) glucoseonderzoek te identificeren. DOI: 10.1001/jamainternmed.2013.10074

Een eenvoudige ruil om uw risico te verminderen: gooi de frisdrank weg. Met suiker gezoete dranken worden in verband gebracht met een verhoogd risico op coronaire hartziekten. Bovendien zijn er tegenwoordig tal van heerlijke koolzuurhoudende wateren op de markt (we wijzen naar jou, La Croix).

4. Het kan uw risico op diabetes verlagen

Ondanks sommige online meningen die het tegendeel beweren, veroorzaakt het eten van suiker geen diabetes. Dat gezegd hebbende, een dieet met veel suiker draagt ​​bij aan gewichtstoename, wat: doet uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verhogen.

De ophoping van vet maakt je lichaam beter bestand tegen de effecten van insuline. Ter compensatie pompt uw ​​alvleesklier meer insuline uit. Uiteindelijk kan je alvleesklier de toegenomen vraag van je lichaam niet bijhouden en stijgt je bloedsuikerspiegel.

5. Het kan leververvetting helpen voorkomen

Zoals de naam al doet vermoeden, is leververvetting een ophoping van vet in uw lever. Als u aankomt, doet uw lever dat ook. Dat extra vet kan je lever zodanig beschadigen dat het je bloed niet goed kan filteren.

Leververvetting is een veel voorkomende en significante risicofactor voor diabetes, hartaanvallen en zelfs kanker. Het goede nieuws is dat je het misschien kunt bestrijden met een grote aanpassing van je dieet.

Uit een onderzoek onder tienerjongens met een leververvetting bleek dat een dieet met weinig suiker hun conditie aanzienlijk verbeterde. Schwimmer JB, et al. (2019.) Effect van een laag vrij suikerdieet versus het gebruikelijke dieet op niet-alcoholische leververvetting bij adolescente jongens: een gerandomiseerde gecontroleerde studie. DOI: 10.1001/jama.2018.20579

6. Het kan je risico op kanker helpen verminderen

Hoewel onderzoek niet heeft bewezen dat suiker rechtstreeks kanker veroorzaakt, zijn er enkele behoorlijk overtuigende verbanden tussen de twee. Kankercellen gebruiken - net als andere cellen in je lichaam - suiker als brandstof. En het eten van een suikerrijk dieet leidt tot gewichtstoename, wat een duidelijke risicofactor is voor kanker.

Een onderzoek uit 2013 wees uit dat diëten die rijk zijn aan geraffineerde suikers, evenals vlees en andere dierlijke producten, verband hielden met een groter risico op alvleesklierkanker. Bosetti C, et al. (2013). Voedingspatronen op basis van voedingsstoffen en het risico op alvleesklierkanker. DOI: 10.1016/j.annepidem.2012.12.005

Na meer dan 2 decennia proefpersonen gevolgd te hebben, ontdekten onderzoekers in een ander recent onderzoek dat suikers en met suiker gezoete dranken het risico op type 1 endometriumkanker bij postmenopauzale vrouwen verhoogden. Inoue-Choi M, et al. (2013). Suikergezoete drankinname en het risico op type I en type II endometriumkanker bij postmenopauzale vrouwen. DOI: 10.1158/1055-9965.EPI-13-0636

7. U kunt gemakkelijker ademen

Een dieet met veel suiker kan bijdragen aan het risico op chronische obstructieve longziekte (COPD). De verbinding kan het gevolg zijn van hoge bloedsuikerspiegels, die de longfunctie negatief beïnvloeden. Onderzoekers hebben sterke verbanden gevonden tussen COPD en diabetes type 2. Mamillapalli C, et al. (2019). COPD en diabetes type 2. DOI: 10.2174/1573398X15666190211155640

8. Je hebt meer energie

Als je op zoek bent naar een candybar om je op te vrolijken en je door de middagdipje van het werk te loodsen, ben je misschien teleurgesteld. In feite zou het idee van een "suikerkoorts" een mythe kunnen zijn.

Een Europese meta-analyse van 31 onderzoeken wees uit dat suiker geen energieboost gaf. Deelnemers voelden zich zelfs nog vermoeider en minder alert nadat ze suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken hadden genuttigd. Mantantzis K, et al. (2019). Sugarrush of sugarcrash? Een meta-analyse van de effecten van koolhydraten op de stemming. DOI: 10.1016/j.neubiorev.2019.03.016

For a real pick-me-up, rely on slow-burning carbs and high protein foods. Spread some peanut butter on an apple or put a slice of cheese on whole grain bread.

9. It will help keep your brain sharp

You may have been warned that sweets can eat away at your tooth enamel. What’s even scarier is that sugar can eat away at your brainpower.

Research shows that a high sugar diet negatively affects mental function. In a sense, sugar might rewire your brain. Eating too much of it can alter the structure of the hippocampus — the part of your brain where your memories take hold. Reichelt AC, et al. (2018). Dietary influences on cognition. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6071323/

10. You may be less likely to get dementia

There’s a strong link between blood sugar and dementia, which researchers have been trying to figure out for years. People with diabetes are at higher risk for Alzheimer’s disease. Some researchers even refer to Alzheimer’s as “type 3 diabetes.”

The connection could have to do with the way your brain responds to insulin, a hormone that moves sugar from your blood into your body’s cells.

A 2018 study illustrated the connection. After following more than 5,000 people for 10 years, the authors found that participants with high blood sugar had faster rates of mental decline than those with normal blood sugar. Zheng F, et al. (2018). HBA1C, diabetes and cognitive decline: The English Longitudinal Study of Ageing. DOI: 10.1007/s00125-017-4541-7

11. It may reduce your risk of depression

Eating sweets produces a quick sugar “high,” but that rush is short-lived. Several studies have linked diets high in sodas, juices, pastries, and other sugary foods to depression.

One study found that older adults who drank more than four servings of soda per day were 30 percent more likely to be diagnosed with depression than people who drank unsweetened water, coffee, or tea. Guo X, et al. (2014). Sweetened beverages, coffee, and tea and depression risk among older US adults. DOI: 10.1371/journal.pone.0094715

There are a few possible reasons for the connection. One is that sugar increases inflammation in your body, which can have a depressive effect on mood. Sweets also affect your body’s insulin response in a way that might alter your hormone levels. Knüppel A, et al. (2017). Sugar intake from sweet food and beverages, common mental disorder and depression: Prospective findings from the Whitehall II study. DOI: 10.1038/s41598-017-05649-7

12. You’ll break your addiction to the sweet stuff

Turns out, drugs aren’t the only substance you need to “just say no” to. You can get hooked on sweets too. When you eat lots of sugar, your brain releases chemical messengers like dopamine, which make you feel good.

Researchers have learned from animal studies that rats who “binge” on excessive amounts of sugar develop symptoms of physical addiction and signs of withdrawal when they stop. Wiss DA, et al. (2018). Sugar addiction: From evolution to revolution. DOI: 10.3389/fpsyt.2018.00545

Eating too much sugar shuts down healthy dopamine signaling. The result: It takes more and more sugar to fire off those same pleasure signals.

13. You’ll feel less “hangry”

Eating too much sugar might trick your brain into constantly thinking you’re hungry. In part, this is because sugar contributes to weight gain. Excess weight makes your body resistant to the effects of leptin, a hormone that normally signals your brain that you’re full.

Foods that are high in sugar are also low in protein and other nutrients that fill you up. So shortly after you eat a slice of cake or a candy bar, you’re ready to eat again.

Focus on whole, unprocessed foods, sans sweetener, to minimize that annoying “hangry” feeling and stay full longer.


Explore:

Use healthy oils (like olive and canola oil) for cooking, on salad, and at the table. Limit butter. Avoid trans fat.

Drink water, tea, or coffee (with little or no sugar). Limit milk/dairy (1-2 servings/day) and juice (1 small glass/day). Vermijd suikerhoudende dranken.

The more veggies &mdash and the greater the variety &mdash the better. Potatoes and French fries don’t count.

Eat plenty of fruits of all colors

Choose fish, poultry, beans, and nuts limit red meat and cheese avoid bacon, cold cuts, and other processed meats.

Eat a variety of whole grains (like whole-wheat bread, whole-grain pasta, and brown rice). Limit refined grains (like white rice and white bread).

Incorporate physical activity into your daily routine.

A monthly update filled with nutrition news and tips from Harvard experts—all designed to help you eat healthier. Registreer hier.

Explore the downloadable guide with tips and strategies for healthy eating and healthy living.


How to Count Your Sugar Intake

This article was co-authored by Sami Skow. Sami Skow is an ACE Certified Nutritionist and Health Coach based in New Jersey. Sami specializes in advising clients on a ketogenic diet and has an Instagram following of over 30,000. She has been a Health Coach since 2014.

There are 10 references cited in this article, which can be found at the bottom of the page.

This article has been viewed 84,132 times.

Sugar is everywhere. It's loaded into our soft drinks and candy we add it to our coffee in the morning it's hidden in frozen foods and soups and even in health drinks that are supposed to be so good for us. Sugar is fine in moderation. However, too much of it can cause weight gain which may lead to diabetes, high blood pressure or heart disease. Figuring how much sugar you eat in a day requires you to read food labels and track the types of food you eat each day. Once you find out how much sugar you typically consume, you can decide whether or not you should decrease the amount of sugar you consume.


Bekijk de video: Глогът - Горският Кардиолог.