Nieuwe recepten

De beste combinaties van donuts en bier in Los Angeles

De beste combinaties van donuts en bier in Los Angeles


Ga verder dan de klassieke combinatie van koffie en donut

Donuts en bier zorgen voor de perfecte combinatie.

Wat komt er in je op als je denkt aan een drankje bij een donut? Koffie zeker. Misschien melk. Maar hoe zit het met bier? De combinatie van ambachtelijk bier en zoete donuts is een decadente manier om te ontdekken hoe bier en eten op elkaar inwerken. Of het nu door zuurgraad, alcohol, bruis of hoppige bitterheid is, bierplakken door oliën en vetten om het gehemelte op te frissen ter voorbereiding op de volgende hap. En met lokale brouwerijen op steenworp afstand van enkele van de beste donutwinkels van L.A., zijn er genoeg mogelijkheden om te experimenteren.

De gemakkelijke toegang tot de bier-plus-donut-vergelijking is om op de neus te gaan met een koffiebier. Koffie en donuts zijn een comfortabele combinatie en het is moeilijk om fout te gaan. Om verder te gaan dan het territorium van de beginner, volgen hier een paar suggesties voor combinaties van donuts en bier.

Three Weavers Brewing en Randy's Donuts

Het uitgangspunt voor elke combinatie is om rekening te houden met de intensiteit van het eten en het bier. Donuts zijn zowel rijk als zoet en niet subtiel als het op smaak aankomt. Dit is dus niet het moment voor een delicaat bier. Om de mond-coating en zoete lekkernijen te weerstaan, heb je een gedurfde drank nodig. De hogere alcohol en meer bittere aanbiedingen zoals de Three Weavers Brewing Knotty dubbele IPA of Midnight Flight imperial stout zijn betere keuzes dan de lichtere aanbiedingen die verloren kunnen gaan na een hap donut. Three Weavers brouwmeester Alexandra Nowell stelt voor om Midnight Flight te proberen naast een appelbeignet van Randy's (wat toevallig slechts een paar blokken verwijderd is van de Inglewood-proefkamer). Het is een combinatie die werkt omdat de koffie- en chocoladesmaken van het bier van donkere mouten een brug slaan van bier naar donut. En de bitterheid van het bier staat in schril contrast met elke zoete hap. Met bijna 10% alcohol en behoorlijk bitter, zal zelfs een zware appelbeignet Midnight Flight niet overweldigen. Randy's Donuts, 805 West Manchester Blvd., Inglewood, (310) 645-4707, randysdonuts.com; Three Weavers Brewery - 1031 W. Manchester Blvd., Suite A, Inglewood, (310) 400-5830, www.threeweavers.la.


Wat te drinken met die gefrituurde Twinkie? Probeer deze wijn- en biertips voor de O.C. Kermis

Fran Gitsham is gewend om vragen over wijn te beantwoorden op de Orange County Fair, maar er is één vraag van dorstige kermisbezoekers die ze het vaakst hoort.

Haar antwoord is altijd hetzelfde.

"Wat is de beste wijn?" vroeg Gitsham, een bestuurslid van Orange County Wine Society, met een terughoudende glimlach. "Het is de wijn die je het lekkerst vindt."

Staande voor een bak vol met tientallen variëteiten - van rosé tot zinfandels - is het doel van OC Wine Society-leden om eerlijke bezoekers - zowel kenners als beginners - te helpen hun neus voor vino te vinden.

Sommige wijnen zijn populairder dan andere voor kermisbezoekers die hun toevlucht zoeken tegen de zomerzon in The Courtyard, dat tijdens de beurs wordt beheerd door bestuursleden van de wijnmaatschappij. Velen ontsnappen naar de overdekte patio om te genieten van een frisse, gekoelde pino grigio, riesling of mousserende wijn. Anderen zoeken bekroonde wijnen van de commerciële wijncompetitie van het jaar.

Maar hoe zit het met degenen die willen weten welke wijn ze moeten combineren met de onconventionele culinaire creaties die ze op de beurs vinden?

Sara Yeoman en andere leden van de wijnvereniging hebben zich afgelopen zomer over die vraag gebogen toen ze nadachten over wat ze als lunch zouden gaan eten.

"We begonnen een lijst samen te stellen met eerlijk voedsel dat we allemaal lekker vinden en welke wijn we met hen zouden willen drinken," zei ze. "Van daaruit is het gewoon gegroeid."

Op zaterdag zullen Yeoman en collega-lid van de wijnvereniging Ed Reyes de eerste van twee seminars organiseren over het combineren van wijn met voedsel dat op de beurs wordt gevonden. Het tweede seminar vindt plaats op 5 augustus.

"Veel van het voedsel dat je op de kermis kunt krijgen, zoals runderborst en barbecue, maak je sowieso thuis", zegt Yeoman. "We willen mensen informeren over het selecteren van wijnen en het combineren ervan met gerechten die ze de rest van het jaar maken."

Peter Neptune, een meester-sommelier en president van de Neptune School of Wine in Costa Mesa, heeft een paar tips voor het selecteren van een variëteit die zelfs het meest onorthodoxe eerlijke eten aanvult.

De eerste vuistregel: stem de zoetheid van het eten af ​​op de zoetheid van de wijn.

"Als je een gefrituurde Twinkie of Oreo hebt, wil je die over het algemeen matchen met een wijn met hetzelfde suikergehalte of meer," zei hij. “Gefrituurde gerechten passen over het algemeen goed bij wijnen met een hoge zuurgraad. Het helpt het vet te doorbreken.”

Een pino grigio zou goed passen bij een gerecht als gefrituurde calamares. Voor zoete gefrituurde desserts raadt Neptune een Duitse riesling aan, die een zoetere smaak heeft.

Voor een gefrituurd dessert met chocolade is het tijd om een ​​port te pakken, een zoete versterkte wijn die doorgaans een hoger alcoholgehalte heeft dan de meeste andere variëteiten. Een robijnrode port heeft typisch een dichte, jamachtige bessensmaak, terwijl een taankleurige port meer tonen van karamel en noot heeft, volgens Neptune.

Voor de voorzichtige wijndrinker stelt Neptune een droge rosé voor. De lichte, knapperige smaak is perfect voor een warme zomerdag en past goed bij een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zei hij.

"Droge rosés hebben Amerika echt stormenderhand veroverd", zei Neptune. “Ze zijn extreem veelzijdig met eten. Je kunt er bijna niet fout mee gaan."

Gigantische kalkoen- of varkenspoten omwikkeld met spek, dat Neptunus liefkozend 'grotmannenvoedsel' noemt, past goed bij een volle rode wijn zoals een Australische shiraz, een Argentijnse malbec of een Californische blend, zei hij.

Die wijnen, zei hij, hebben veel kruiden en smaak die bestand zijn tegen de durf van gebarbecued vlees.

"De wereld van wijn is als een wereld van talen", zei Neptunus. “Wees niet bang om te leren, vragen te stellen of iets nieuws te proberen.”

Voor degenen die de voorkeur geven aan een verfrissend brouwsel boven een fijne vintage, bieden stands op de Orange County Fair een selectie van meer dan 100 bieren. Met zoveel opties voor zeepsop, kan het voor klanten overweldigend zijn om er maar één te selecteren.

Cassandra Cornell, die haar dagen doorbrengt met het schenken van ambachtelijke brouwsels op de Plaza Stage, bestudeert haar product voortdurend.

Klanten die $ 9,50 betalen voor een klein ambachtelijk biertje en $ 12 voor een grote, verwachten dat ze haar IPA's kent van haar stouts.

Maar ze geeft toe dat ze slechts een handvol van het robuuste aanbod van de beurs heeft geprobeerd. Dus geeft ze zichzelf huiswerk op.

Ze maakt aantekeningen over de hoeveelheid alcohol van een bier en de IBU - internationale bitterheidseenheid, die de bitterheid van een bier meet - en geeft die informatie door aan klanten.

"We vragen hen wat voor soort bier ze meestal drinken, wat ze er lekker aan vinden en op basis daarvan doen we een aanbeveling," zei Cornell.

Maar welk brouwsel zou iemand drinken met een gefrituurde Twinkie of een gigantische geroosterde varkenspoot?

The Brewers Assn., een handelsgroep zonder winstoogmerk voor brouwers en bierliefhebbers, raadt aan om de kracht van een bier te matchen met de robuustheid van het eten en harmonieën in hun smaken te vinden. Eten met sterke smaken vraagt ​​om een ​​assertief bier, terwijl delicate gerechten het beste passen bij minder agressieve stijlen.

"Combinaties werken vaak het beste als ze een aantal gemeenschappelijke smaak- of aroma-elementen delen", schreef de vereniging in een gids op haar website.

Gefrituurd voedsel, dat het meest wordt geconsumeerd op de kermis, kan goed samengaan met pale ales of India pale ales, die een sterk hopprofiel hebben. Hop geeft bier zijn bittere smaak, die de rijkdom van voedsel kan doorbreken.

Voor degenen wiens smaakpapillen ineenkrimpen bij de gedachte aan een IPA, stelt Neptune voor om te gaan met een knapperig pils, zoals een pilsener.

Rode ales hebben meestal een agressievere, moutige smaak die bestand is tegen een verscheidenheid aan gerechten, van pittige gerechten tot een typische burger.

Liefhebbers van donker bier, die de voorkeur geven aan de volle body en gedurfde smaken van porters, bruine ales en stouts, zouden een goede match vinden met gebarbecued vlees of worst, zei Neptune. Die bieren passen ook typisch goed bij decadente chocoladedesserts.

Maar aan het einde van een lange dag op de kermis is de beste drank er een die in de schaduw met goed gezelschap kan worden genoten, zeggen kermisbezoekers.

Tijdens een recent bezoek dronken vrienden Cathy Meschuk en Cathy Ruiz, beiden van Huntington Beach, glazen pinot noir en cabernet sauvignon terwijl ze een partij mini-donuts deelden bestrooid met kaneelsuiker in The Courtyard.

"Als het druk is, kun je een tafel delen en andere mensen leren kennen," zei Ruiz. “Dit is onze favoriete plek op de kermis.”

ALS JIJ GAAT

Wat: Seminars Fair Food & Wine Pairing

Wanneer: 3 uur Zaterdag en 5 aug

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


Wat te drinken met die gefrituurde Twinkie? Probeer deze wijn- en biertips voor de O.C. Kermis

Fran Gitsham is gewend om vragen over wijn te beantwoorden op de Orange County Fair, maar er is één vraag van dorstige kermisbezoekers die ze het vaakst hoort.

Haar antwoord is altijd hetzelfde.

"Wat is de beste wijn?" vroeg Gitsham, een bestuurslid van Orange County Wine Society, met een terughoudende glimlach. "Het is de wijn die je het lekkerst vindt."

Staande voor een bak vol met tientallen variëteiten - van rosé tot zinfandels - is het doel van OC Wine Society-leden om eerlijke bezoekers - zowel kenners als beginners - te helpen hun neus voor vino te vinden.

Sommige wijnen zijn populairder dan andere voor kermisbezoekers die hun toevlucht zoeken tegen de zomerzon in The Courtyard, dat tijdens de beurs wordt beheerd door bestuursleden van de wijnmaatschappij. Velen ontsnappen naar de overdekte patio om te genieten van een frisse, gekoelde pino grigio, riesling of mousserende wijn. Anderen zoeken bekroonde wijnen van de commerciële wijncompetitie van het jaar.

Maar hoe zit het met degenen die willen weten welke wijn ze moeten combineren met de onconventionele culinaire creaties die ze op de beurs vinden?

Sara Yeoman en andere leden van de wijnvereniging hebben zich afgelopen zomer over die vraag gebogen toen ze nadachten over wat ze als lunch zouden gaan eten.

"We begonnen een lijst samen te stellen met eerlijk voedsel dat we allemaal lekker vinden en welke wijn we bij hen zouden willen drinken," zei ze. "Van daaruit is het gewoon gegroeid."

Op zaterdag zullen Yeoman en collega-lid van de wijnvereniging Ed Reyes de eerste van twee seminars organiseren over het combineren van wijn met voedsel dat op de beurs wordt gevonden. Het tweede seminar vindt plaats op 5 augustus.

"Veel van het voedsel dat je op de kermis kunt krijgen, zoals runderborst en barbecue, maak je sowieso thuis," zei Yeoman. "We willen mensen informeren over het selecteren van wijnen en het combineren ervan met gerechten die ze de rest van het jaar maken."

Peter Neptune, een meester-sommelier en president van de Neptune School of Wine in Costa Mesa, heeft een paar tips voor het selecteren van een variëteit die zelfs het meest onorthodoxe eerlijke eten aanvult.

De eerste vuistregel: stem de zoetheid van het eten af ​​op de zoetheid van de wijn.

"Als je een gefrituurde Twinkie of Oreo hebt, wil je die over het algemeen matchen met een wijn met hetzelfde suikergehalte of meer," zei hij. “Gefrituurde gerechten passen over het algemeen goed bij wijnen met een hoge zuurgraad. Het helpt het vet te doorbreken.”

Een pino grigio zou goed passen bij een gerecht als gefrituurde calamares. Voor zoete gefrituurde desserts raadt Neptune een Duitse riesling aan, die een zoetere smaak heeft.

Voor een gefrituurd dessert met chocolade is het tijd om een ​​port te pakken, een zoete versterkte wijn die doorgaans een hoger alcoholgehalte heeft dan de meeste andere variëteiten. Een robijnrode port heeft typisch een dichte, jamachtige bessensmaak, terwijl een taankleurige port meer tonen van karamel en noot heeft, volgens Neptune.

Voor de voorzichtige wijndrinker stelt Neptune een droge rosé voor. De lichte, knapperige smaak is perfect voor een warme zomerdag en past goed bij een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zei hij.

"Droge rosés hebben Amerika echt stormenderhand veroverd", zei Neptune. “Ze zijn extreem veelzijdig met eten. Je kunt er bijna niet fout mee gaan."

Gigantische kalkoen- of varkenspoten omwikkeld met spek, dat Neptunus liefkozend 'grotmannenvoedsel' noemt, past goed bij een volle rode wijn zoals een Australische shiraz, een Argentijnse malbec of een Californische blend, zei hij.

Die wijnen, zei hij, hebben veel kruiden en smaak die bestand zijn tegen de durf van gebarbecued vlees.

"De wereld van wijn is als een wereld van talen", zei Neptunus. “Wees niet bang om te leren, vragen te stellen of iets nieuws te proberen.”

Voor degenen die de voorkeur geven aan een verfrissend brouwsel boven een fijne vintage, bieden stands op de Orange County Fair een selectie van meer dan 100 bieren. Met zoveel opties voor zeepsop, kan het voor klanten overweldigend zijn om er maar één te selecteren.

Cassandra Cornell, die haar dagen doorbrengt met het schenken van ambachtelijke brouwsels op de Plaza Stage, bestudeert haar product voortdurend.

Klanten die $ 9,50 betalen voor een klein ambachtelijk biertje en $ 12 voor een grote, verwachten dat ze haar IPA's kent van haar stouts.

Maar ze geeft toe dat ze slechts een handvol van het robuuste aanbod van de beurs heeft geprobeerd. Dus geeft ze zichzelf huiswerk op.

Ze maakt aantekeningen over de hoeveelheid alcohol van een bier en de IBU - internationale bitterheidseenheid, die de bitterheid van een bier meet - en geeft die informatie door aan klanten.

"We vragen hen wat voor soort bier ze meestal drinken, wat ze er lekker aan vinden en op basis daarvan doen we een aanbeveling," zei Cornell.

Maar welk brouwsel zou iemand drinken met een gefrituurde Twinkie of een gigantische geroosterde varkenspoot?

The Brewers Assn., een non-profit handelsgroep voor brouwers en bierliefhebbers, raadt aan om de kracht van een bier te matchen met de robuustheid van het eten en harmonieën te vinden in hun smaken. Eten met sterke smaken vraagt ​​om een ​​assertief bier, terwijl delicate gerechten het beste passen bij minder agressieve stijlen.

"Combinaties werken vaak het beste als ze een aantal gemeenschappelijke smaak- of aroma-elementen delen", schreef de vereniging in een gids op haar website.

Gefrituurd voedsel, dat het meest wordt geconsumeerd op de kermis, kan goed samengaan met pale ales of India pale ales, die een sterk hopprofiel hebben. Hop geeft bier zijn bittere smaak, die de rijkdom van voedsel kan doorbreken.

Voor degenen wiens smaakpapillen ineenkrimpen bij de gedachte aan een IPA, stelt Neptune voor om te gaan met een knapperig pils, zoals een pilsener.

Rode ales hebben doorgaans een agressievere, moutige smaak die bestand is tegen een verscheidenheid aan gerechten, van pittige gerechten tot een typische burger.

Liefhebbers van donker bier, die de voorkeur geven aan de volle body en gedurfde smaken van porters, bruine ales en stouts, zouden een goede match vinden met gebarbecued vlees of worst, zei Neptune. Die bieren passen ook typisch goed bij decadente chocoladedesserts.

Maar aan het einde van een lange dag op de kermis is de beste drank er een die in de schaduw met goed gezelschap kan worden genoten, zeggen kermisbezoekers.

Tijdens een recent bezoek dronken vrienden Cathy Meschuk en Cathy Ruiz, beiden van Huntington Beach, glazen pinot noir en cabernet sauvignon terwijl ze een partij mini-donuts deelden bestrooid met kaneelsuiker in The Courtyard.

"Als het druk is, kun je een tafel delen en andere mensen leren kennen," zei Ruiz. “Dit is onze favoriete plek op de kermis.”

ALS JIJ GAAT

Wat: Seminars over Fair Food & Wine Pairing

Wanneer: 3 uur Zaterdag en 5 aug

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


Wat te drinken met die gefrituurde Twinkie? Probeer deze wijn- en biertips voor de O.C. Kermis

Fran Gitsham is gewend om vragen over wijn te beantwoorden op de Orange County Fair, maar er is één vraag van dorstige kermisbezoekers die ze het vaakst hoort.

Haar antwoord is altijd hetzelfde.

"Wat is de beste wijn?" vroeg Gitsham, een bestuurslid van Orange County Wine Society, met een terughoudende glimlach. "Het is de wijn die je het lekkerst vindt."

Staande voor een bak vol met tientallen variëteiten - van rosé tot zinfandels - is het doel van de leden van de OC Wine Society om eerlijke bezoekers - zowel kenners als beginners - te helpen hun neus voor vino te vinden.

Sommige wijnen zijn populairder dan andere voor kermisbezoekers die hun toevlucht zoeken tegen de zomerzon in The Courtyard, dat tijdens de beurs wordt beheerd door bestuursleden van de wijnmaatschappij. Velen ontsnappen naar de overdekte patio om te genieten van een frisse, gekoelde pino grigio, riesling of mousserende wijn. Anderen zoeken bekroonde wijnen van de commerciële wijncompetitie van het jaar.

Maar hoe zit het met degenen die willen weten welke wijn ze moeten combineren met de onconventionele culinaire creaties die ze op de beurs vinden?

Sara Yeoman en andere leden van de wijnvereniging hebben zich afgelopen zomer over die vraag gebogen toen ze nadachten over wat ze als lunch zouden gaan eten.

"We begonnen een lijst samen te stellen met eerlijk voedsel dat we allemaal lekker vinden en welke wijn we met hen zouden willen drinken," zei ze. "Van daaruit is het gewoon gegroeid."

Op zaterdag zullen Yeoman en collega-lid van de wijnvereniging Ed Reyes de eerste van twee seminars organiseren over het combineren van wijn met voedsel dat op de beurs wordt gevonden. Het tweede seminar vindt plaats op 5 augustus.

"Veel van het voedsel dat je op de kermis kunt krijgen, zoals runderborst en barbecue, maak je sowieso thuis," zei Yeoman. "We willen mensen informeren over het selecteren van wijnen en het combineren ervan met gerechten die ze de rest van het jaar maken."

Peter Neptune, een meester-sommelier en president van de Neptune School of Wine in Costa Mesa, heeft een paar tips voor het selecteren van een variëteit die zelfs het meest onorthodoxe eerlijke eten aanvult.

De eerste vuistregel: stem de zoetheid van het eten af ​​op de zoetheid van de wijn.

"Als je een gefrituurde Twinkie of Oreo hebt, wil je die over het algemeen matchen met een wijn met hetzelfde suikergehalte of meer," zei hij. “Gefrituurde gerechten passen over het algemeen goed bij wijnen met een hoge zuurgraad. Het helpt het vet te doorbreken.”

Een pino grigio zou goed passen bij een gerecht als gefrituurde calamares. Voor zoete gefrituurde desserts raadt Neptune een Duitse riesling aan, die een zoetere smaak heeft.

Voor een gefrituurd dessert met chocolade is het tijd om een ​​port te pakken, een zoete versterkte wijn die doorgaans een hoger alcoholgehalte heeft dan de meeste andere variëteiten. Een robijnrode port heeft typisch een dichte, jamachtige bessensmaak, terwijl een taankleurige port meer tonen van karamel en noot heeft, volgens Neptune.

Voor de voorzichtige wijndrinker stelt Neptune een droge rosé voor. De lichte, knapperige smaak is perfect voor een warme zomerdag en past goed bij een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zei hij.

"Droge rosés hebben Amerika echt stormenderhand veroverd", zei Neptune. “Ze zijn extreem veelzijdig met eten. Je kunt er bijna niet fout mee gaan."

Gigantische kalkoen- of varkenspoten omwikkeld met spek, dat Neptunus liefkozend 'grotmannenvoedsel' noemt, past goed bij een volle rode wijn zoals een Australische shiraz, een Argentijnse malbec of een Californische blend, zei hij.

Die wijnen, zei hij, hebben veel kruiden en smaak die bestand zijn tegen de durf van gebarbecued vlees.

"De wereld van wijn is als een wereld van talen", zei Neptunus. “Wees niet bang om te leren, vragen te stellen of iets nieuws te proberen.”

Voor degenen die de voorkeur geven aan een verfrissend brouwsel boven een fijne vintage, bieden stands op de Orange County Fair een selectie van meer dan 100 bieren. Met zoveel opties voor zeepsop, kan het voor klanten overweldigend zijn om er maar één te selecteren.

Cassandra Cornell, die haar dagen doorbrengt met het schenken van ambachtelijke brouwsels op de Plaza Stage, bestudeert haar product voortdurend.

Klanten die $ 9,50 betalen voor een klein ambachtelijk biertje en $ 12 voor een grote, verwachten dat ze haar IPA's kent van haar stouts.

Maar ze geeft toe dat ze slechts een handvol van het robuuste aanbod van de beurs heeft geprobeerd. Dus geeft ze zichzelf huiswerk op.

Ze maakt aantekeningen over de hoeveelheid alcohol van een bier en de IBU - internationale bitterheidseenheid, die de bitterheid van een bier meet - en geeft die informatie door aan klanten.

"We vragen hen wat voor soort bier ze meestal drinken, wat ze er lekker aan vinden en op basis daarvan doen we een aanbeveling," zei Cornell.

Maar welk brouwsel zou iemand drinken met een gefrituurde Twinkie of een gigantische geroosterde varkenspoot?

The Brewers Assn., een handelsgroep zonder winstoogmerk voor brouwers en bierliefhebbers, raadt aan om de kracht van een bier te matchen met de robuustheid van het eten en harmonieën in hun smaken te vinden. Eten met sterke smaken vraagt ​​om een ​​assertief bier, terwijl delicate gerechten het beste passen bij minder agressieve stijlen.

"Combinaties werken vaak het beste als ze een aantal gemeenschappelijke smaak- of aroma-elementen delen", schreef de vereniging in een gids op haar website.

Gefrituurd voedsel, dat het meest wordt geconsumeerd op de kermis, kan goed samengaan met pale ales of India pale ales, die een sterk hopprofiel hebben. Hop geeft bier zijn bittere smaak, die de rijkdom van voedsel kan doorbreken.

Voor degenen wiens smaakpapillen ineenkrimpen bij de gedachte aan een IPA, stelt Neptune voor om te gaan met een knapperig pils, zoals een pilsener.

Rode ales hebben meestal een agressievere, moutige smaak die bestand is tegen een verscheidenheid aan gerechten, van pittige gerechten tot een typische burger.

Liefhebbers van donker bier, die de voorkeur geven aan de volle body en gedurfde smaken van porters, bruine ales en stouts, zouden een goede match vinden met gebarbecued vlees of worst, zei Neptune. Die bieren passen ook typisch goed bij decadente chocoladedesserts.

Maar aan het einde van een lange dag op de kermis is de beste drank er een die in de schaduw met goed gezelschap kan worden genoten, zeggen kermisbezoekers.

Tijdens een recent bezoek dronken vrienden Cathy Meschuk en Cathy Ruiz, beiden van Huntington Beach, glazen pinot noir en cabernet sauvignon terwijl ze een partij mini-donuts deelden bestrooid met kaneelsuiker in The Courtyard.

"Als het druk is, kun je een tafel delen en andere mensen leren kennen," zei Ruiz. “Dit is onze favoriete plek op de kermis.”

ALS JIJ GAAT

Wat: Seminars Fair Food & Wine Pairing

Wanneer: 3 uur Zaterdag en 5 aug

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


Wat te drinken met die gefrituurde Twinkie? Probeer deze wijn- en biertips voor de O.C. Kermis

Fran Gitsham is gewend om vragen over wijn te beantwoorden op de Orange County Fair, maar er is één vraag van dorstige kermisbezoekers die ze het vaakst hoort.

Haar antwoord is altijd hetzelfde.

"Wat is de beste wijn?" vroeg Gitsham, een bestuurslid van Orange County Wine Society, met een terughoudende glimlach. "Het is de wijn die je het lekkerst vindt."

Staande voor een bak vol met tientallen variëteiten - van rosé tot zinfandels - is het doel van de leden van de OC Wine Society om eerlijke bezoekers - zowel kenners als beginners - te helpen hun neus voor vino te vinden.

Sommige wijnen zijn populairder dan andere voor kermisbezoekers die hun toevlucht zoeken tegen de zomerzon in The Courtyard, dat tijdens de beurs wordt beheerd door bestuursleden van de wijnmaatschappij. Velen ontsnappen naar de overdekte patio om te genieten van een frisse, gekoelde pino grigio, riesling of mousserende wijn. Anderen zoeken bekroonde wijnen van de commerciële wijncompetitie van het jaar.

Maar hoe zit het met degenen die willen weten welke wijn ze moeten combineren met de onconventionele culinaire creaties die ze op de beurs vinden?

Sara Yeoman en andere leden van de wijnvereniging hebben zich afgelopen zomer over die vraag gebogen toen ze nadachten over wat ze als lunch zouden gaan eten.

"We begonnen een lijst samen te stellen met eerlijk voedsel dat we allemaal lekker vinden en welke wijn we met hen zouden willen drinken," zei ze. "Van daaruit is het gewoon gegroeid."

Op zaterdag zullen Yeoman en collega-lid van de wijnvereniging Ed Reyes de eerste van twee seminars organiseren over het combineren van wijn met voedsel dat op de beurs wordt gevonden. Het tweede seminar vindt plaats op 5 augustus.

"Veel van het voedsel dat je op de kermis kunt krijgen, zoals runderborst en barbecue, maak je sowieso thuis", zegt Yeoman. "We willen mensen informeren over het selecteren van wijnen en het combineren ervan met gerechten die ze de rest van het jaar maken."

Peter Neptune, een meester-sommelier en president van de Neptune School of Wine in Costa Mesa, heeft een paar tips voor het selecteren van een variëteit die zelfs het meest onorthodoxe eerlijke eten aanvult.

De eerste vuistregel: stem de zoetheid van het eten af ​​op de zoetheid van de wijn.

"Als je een gefrituurde Twinkie of Oreo hebt, wil je die over het algemeen matchen met een wijn met hetzelfde suikergehalte of meer," zei hij. “Gefrituurde gerechten passen over het algemeen goed bij wijnen met een hoge zuurgraad. Het helpt het vet te doorbreken.”

Een pino grigio zou goed passen bij een gerecht als gefrituurde calamares. Voor zoete gefrituurde desserts raadt Neptune een Duitse riesling aan, die een zoetere smaak heeft.

Voor een gefrituurd dessert met chocolade is het tijd om een ​​port te pakken, een zoete versterkte wijn die doorgaans een hoger alcoholgehalte heeft dan de meeste andere variëteiten. Een robijnrode port heeft typisch een dichte, jamachtige bessensmaak, terwijl een taankleurige port meer tonen van karamel en noot heeft, volgens Neptune.

Voor de voorzichtige wijndrinker stelt Neptune een droge rosé voor. De lichte, knapperige smaak is perfect voor een warme zomerdag en past goed bij een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zei hij.

"Droge rosés hebben Amerika echt stormenderhand veroverd", zei Neptune. “Ze zijn extreem veelzijdig met eten. Je kunt er bijna niet fout mee gaan."

Gigantische kalkoen- of varkenspoten omwikkeld met spek, dat Neptunus liefkozend 'grotmannenvoedsel' noemt, past goed bij een volle rode wijn zoals een Australische shiraz, een Argentijnse malbec of een Californische blend, zei hij.

Die wijnen, zei hij, hebben veel kruiden en smaak die bestand zijn tegen de durf van gebarbecued vlees.

"De wereld van wijn is als een wereld van talen", zei Neptunus. “Wees niet bang om te leren, vragen te stellen of iets nieuws te proberen.”

Voor degenen die de voorkeur geven aan een verfrissend brouwsel boven een fijne vintage, bieden stands op de Orange County Fair een selectie van meer dan 100 bieren. Met zoveel opties voor zeepsop, kan het voor klanten overweldigend zijn om er maar één te selecteren.

Cassandra Cornell, die haar dagen doorbrengt met het schenken van ambachtelijke brouwsels op de Plaza Stage, bestudeert haar product voortdurend.

Klanten die $ 9,50 betalen voor een klein ambachtelijk biertje en $ 12 voor een grote, verwachten dat ze haar IPA's kent van haar stouts.

Maar ze geeft toe dat ze slechts een handvol van het robuuste aanbod van de beurs heeft geprobeerd. Dus geeft ze zichzelf huiswerk op.

Ze maakt aantekeningen over de hoeveelheid alcohol van een bier en de IBU - internationale bitterheidseenheid, die de bitterheid van een bier meet - en geeft die informatie door aan klanten.

"We vragen hen wat voor soort bier ze meestal drinken, wat ze er lekker aan vinden en op basis daarvan doen we een aanbeveling," zei Cornell.

Maar welk brouwsel zou iemand drinken met een gefrituurde Twinkie of een gigantische geroosterde varkenspoot?

The Brewers Assn., een handelsgroep zonder winstoogmerk voor brouwers en bierliefhebbers, raadt aan om de kracht van een bier te matchen met de robuustheid van het eten en harmonieën in hun smaken te vinden. Eten met sterke smaken vraagt ​​om een ​​assertief bier, terwijl delicate gerechten het beste passen bij minder agressieve stijlen.

"Combinaties werken vaak het beste als ze een aantal gemeenschappelijke smaak- of aroma-elementen delen", schreef de vereniging in een gids op haar website.

Gefrituurd voedsel, dat het meest wordt geconsumeerd op de kermis, kan goed samengaan met pale ales of India pale ales, die een sterk hopprofiel hebben. Hop geeft bier zijn bittere smaak, die de rijkdom van voedsel kan doorbreken.

Voor degenen wiens smaakpapillen ineenkrimpen bij de gedachte aan een IPA, stelt Neptune voor om te gaan met een knapperig pils, zoals een pilsener.

Rode ales hebben meestal een agressievere, moutige smaak die bestand is tegen een verscheidenheid aan gerechten, van pittige gerechten tot een typische burger.

Liefhebbers van donker bier, die de voorkeur geven aan de volle body en gedurfde smaken van porters, bruine ales en stouts, zouden een goede match vinden met gebarbecued vlees of worst, zei Neptune. Die bieren passen ook typisch goed bij decadente chocoladedesserts.

Maar aan het einde van een lange dag op de kermis is de beste drank er een die in de schaduw met goed gezelschap kan worden genoten, zeggen kermisbezoekers.

Tijdens een recent bezoek dronken vrienden Cathy Meschuk en Cathy Ruiz, beiden van Huntington Beach, glazen pinot noir en cabernet sauvignon terwijl ze een partij mini-donuts deelden bestrooid met kaneelsuiker in The Courtyard.

"Als het druk is, kun je een tafel delen en andere mensen leren kennen," zei Ruiz. “Dit is onze favoriete plek op de kermis.”

ALS JIJ GAAT

Wat: Seminars Fair Food & Wine Pairing

Wanneer: 3 uur zaterdag en 5 aug

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


Wat te drinken met die gefrituurde Twinkie? Probeer deze wijn- en biertips voor de O.C. Kermis

Fran Gitsham is gewend om vragen over wijn te beantwoorden op de Orange County Fair, maar er is één vraag van dorstige kermisbezoekers die ze het vaakst hoort.

Haar antwoord is altijd hetzelfde.

"Wat is de beste wijn?" vroeg Gitsham, een bestuurslid van Orange County Wine Society, met een terughoudende glimlach. "Het is de wijn die je het lekkerst vindt."

Staande voor een bak vol met tientallen variëteiten - van rosé tot zinfandels - is het doel van OC Wine Society-leden om eerlijke bezoekers - zowel kenners als beginners - te helpen hun neus voor vino te vinden.

Sommige wijnen zijn populairder dan andere voor kermisbezoekers die hun toevlucht zoeken tegen de zomerzon in The Courtyard, dat tijdens de beurs wordt beheerd door bestuursleden van de wijnmaatschappij. Velen ontsnappen naar de overdekte patio om te genieten van een frisse, gekoelde pino grigio, riesling of mousserende wijn. Anderen zoeken bekroonde wijnen van de commerciële wijncompetitie van het jaar.

Maar hoe zit het met degenen die willen weten welke wijn ze moeten combineren met de onconventionele culinaire creaties die ze op de beurs vinden?

Sara Yeoman en andere leden van de wijnvereniging hebben zich afgelopen zomer over die vraag gebogen toen ze nadachten over wat ze als lunch zouden gaan eten.

"We begonnen een lijst samen te stellen met eerlijk voedsel dat we allemaal lekker vinden en welke wijn we bij hen zouden willen drinken," zei ze. "Van daaruit is het gewoon gegroeid."

Op zaterdag zullen Yeoman en collega-lid van de wijnvereniging Ed Reyes de eerste van twee seminars organiseren over het combineren van wijn met voedsel dat op de beurs wordt gevonden. Het tweede seminar vindt plaats op 5 augustus.

"Veel van het voedsel dat je op de kermis kunt krijgen, zoals runderborst en barbecue, maak je sowieso thuis", zegt Yeoman. "We willen mensen informeren over het selecteren van wijnen en het combineren ervan met gerechten die ze de rest van het jaar maken."

Peter Neptune, een meester-sommelier en president van de Neptune School of Wine in Costa Mesa, heeft een paar tips voor het selecteren van een variëteit die zelfs het meest onorthodoxe eerlijke eten aanvult.

De eerste vuistregel: stem de zoetheid van het eten af ​​op de zoetheid van de wijn.

"Als je een gefrituurde Twinkie of Oreo hebt, wil je die over het algemeen matchen met een wijn met hetzelfde suikergehalte of meer," zei hij. “Gefrituurde gerechten passen over het algemeen goed bij wijnen met een hoge zuurgraad. Het helpt het vet te doorbreken.”

Een pino grigio zou goed passen bij een gerecht als gefrituurde calamares. Voor zoete gefrituurde desserts raadt Neptune een Duitse riesling aan, die een zoetere smaak heeft.

Voor een gefrituurd dessert met chocolade is het tijd om een ​​port te pakken, een zoete versterkte wijn die doorgaans een hoger alcoholgehalte heeft dan de meeste andere variëteiten. Een robijnrode port heeft typisch een dichte, jamachtige bessensmaak, terwijl een taankleurige port meer tonen van karamel en noot heeft, volgens Neptune.

Voor de voorzichtige wijndrinker stelt Neptune een droge rosé voor. The light, crisp flavor is perfect for a hot summer day and matches well with a variety of foods, he said.

“Dry rosés have really taken America by storm,” Neptune said. “They’re extremely versatile with food. You almost can’t go wrong with one.”

Giant turkey or pork legs wrapped in bacon, which Neptune affectionately calls “cave-man food,” pair well with a full-bodied red wine such as an Australian shiraz, an Argentine malbec or a California blend, he said.

Those wines, he said, have a lot of spice and flavor that can stand up to the boldness of barbecued meat.

“The world of wine is like a world of languages,” Neptune said. “Don’t be afraid to learn, ask questions or try something new.”

For those who prefer a refreshing brew to a fine vintage, stands at the Orange County Fair offer a selection of more than 100 beers. With so many options for suds, it can be overwhelming for customers to select just one.

Cassandra Cornell, who spends her days pouring craft brews at the Plaza Stage, is constantly studying her product.

Customers shelling out $9.50 for a small craft beer and $12 for a large expect her to know her IPAs from her stouts.

But she admits she’s tried only a handful of the fair’s robust offerings. So she assigns herself homework.

She takes notes about a beer’s alcohol by volume and its IBU — international bitterness unit, which gauges a beer’s bitterness — and relays that information to customers.

“We ask them what type of beer they typically drink, what they like about it and then we make a recommendation based on that,” Cornell said.

But what brew would someone drink with a deep-fried Twinkie or a gigantic barbecued pork leg?

The Brewers Assn., a not-for-profit trade group for brewers and beer enthusiasts, recommends matching the strength of a beer with the robustness of the food and finding harmonies in their flavors. Food with strong flavors demand an assertive beer, while delicate dishes work best with less-aggressive styles.

“Combinations often work best when they share some common flavor or aroma elements,” the association wrote in a guide posted on its website.

Fried foods, which are most commonly consumed at the fair, may pair well with pale ales or India pale ales, which have a strong hop profile. Hops give beer its bitter flavor, which can cut through the richness of food.

For those whose taste buds cower at the thought of an IPA, Neptune suggests going with a crisp lager, like a pilsner.

Red ales typically have a more aggressive, malty flavor that can stand up to a variety of food, from spicy cuisine to a typical burger.

Dark-beer aficionados, who prefer the full body and bold flavors of porters, brown ales and stouts, would find a good match with barbecued meat or sausages, Neptune said. Those beers also typically pair well with decadent chocolate desserts.

But at the end of a long day at the fair, the best beverage is one that can be enjoyed in the shade with good company, fairgoers say.

On a recent visit, friends Cathy Meschuk and Cathy Ruiz, both of Huntington Beach, sipped glasses of pinot noir and cabernet sauvignon while sharing a batch of mini doughnuts dusted with cinnamon sugar in The Courtyard.

“If it’s crowded, you can share a table and get to know other people,” Ruiz said. “This is our favorite spot at the fair.”

IF YOU GO

Wat: Fair Food & Wine Pairing seminars

Wanneer: 3 uur Saturday and Aug. 5

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


What to drink with that deep-fried Twinkie? Try these wine and beer tips for the O.C. Kermis

Fran Gitsham is used to answering questions about wine at the Orange County Fair, but there’s one query from thirsty fairgoers she hears most often.

Her answer is always the same.

“What’s the best wine?” Gitsham, an Orange County Wine Society board member, asked with a coy smile. “It’s the wine you like best.”

Standing in front of a bin full of dozens of varietals — from rosé to zinfandels — OC Wine Society members’ goal is to help fair visitors — connoisseurs and novices alike — find their nose for vino.

Some wines are more popular than others for fairgoers seeking refuge from the summer sun inside The Courtyard, which is managed by wine society board members during the fair. Many escape to the covered patio area to sip a crisp, chilled pino grigio, riesling or sparkling wine. Others seek out award-winning wines from the year’s commercial wine competition.

But what about those who want to know what wine to pair with the unconventional culinary creations they find at the fair?

Sara Yeoman and other wine society members considered that question last summer as they were contemplating what to eat for lunch.

“We started to put together a list of fair foods we all like and what wine we’d want to drink with them,” she said. “It just grew from there.”

On Saturday, Yeoman and fellow wine society member Ed Reyes will host the first of two seminars on how to pair wine with food found at the fair. The second seminar will be held Aug. 5.

“A lot of the food you can get at the fair, like beef brisket and barbecue, are things you make at home anyway,” Yeoman said. “We’d like to educate people about selecting wines and pairing them with dishes they make the rest of the year.”

Peter Neptune, a master sommelier and president of Neptune School of Wine in Costa Mesa, has a few tips for selecting a varietal to complement even the most unorthodox fair food.

The first rule of thumb: Match the sweetness level in the food to the sweetness of the wine.

“If you have a deep-fried Twinkie or Oreo, you generally want to match it with a wine that has the same level of sugar or more,” he said. “Fried foods generally go well with wines that have high acidity. It helps cut through the fat.”

A pino grigio would pair well with a dish like fried calamari. For sweet fried desserts, Neptune recommends a German riesling, which boasts a sweeter flavor.

For a deep-fried dessert with chocolate, it’s time to grab a port, a sweet fortified wine that is typically higher in alcohol content than most other varietals. A ruby port typically has a dense, jam-like berry flavor, while a tawny-colored port has more notes of caramel and nut, according to Neptune.

For the cautious wine drinker, Neptune suggests a dry rosé. The light, crisp flavor is perfect for a hot summer day and matches well with a variety of foods, he said.

“Dry rosés have really taken America by storm,” Neptune said. “They’re extremely versatile with food. You almost can’t go wrong with one.”

Giant turkey or pork legs wrapped in bacon, which Neptune affectionately calls “cave-man food,” pair well with a full-bodied red wine such as an Australian shiraz, an Argentine malbec or a California blend, he said.

Those wines, he said, have a lot of spice and flavor that can stand up to the boldness of barbecued meat.

“The world of wine is like a world of languages,” Neptune said. “Don’t be afraid to learn, ask questions or try something new.”

For those who prefer a refreshing brew to a fine vintage, stands at the Orange County Fair offer a selection of more than 100 beers. With so many options for suds, it can be overwhelming for customers to select just one.

Cassandra Cornell, who spends her days pouring craft brews at the Plaza Stage, is constantly studying her product.

Customers shelling out $9.50 for a small craft beer and $12 for a large expect her to know her IPAs from her stouts.

But she admits she’s tried only a handful of the fair’s robust offerings. So she assigns herself homework.

She takes notes about a beer’s alcohol by volume and its IBU — international bitterness unit, which gauges a beer’s bitterness — and relays that information to customers.

“We ask them what type of beer they typically drink, what they like about it and then we make a recommendation based on that,” Cornell said.

But what brew would someone drink with a deep-fried Twinkie or a gigantic barbecued pork leg?

The Brewers Assn., a not-for-profit trade group for brewers and beer enthusiasts, recommends matching the strength of a beer with the robustness of the food and finding harmonies in their flavors. Food with strong flavors demand an assertive beer, while delicate dishes work best with less-aggressive styles.

“Combinations often work best when they share some common flavor or aroma elements,” the association wrote in a guide posted on its website.

Fried foods, which are most commonly consumed at the fair, may pair well with pale ales or India pale ales, which have a strong hop profile. Hops give beer its bitter flavor, which can cut through the richness of food.

For those whose taste buds cower at the thought of an IPA, Neptune suggests going with a crisp lager, like a pilsner.

Red ales typically have a more aggressive, malty flavor that can stand up to a variety of food, from spicy cuisine to a typical burger.

Dark-beer aficionados, who prefer the full body and bold flavors of porters, brown ales and stouts, would find a good match with barbecued meat or sausages, Neptune said. Those beers also typically pair well with decadent chocolate desserts.

But at the end of a long day at the fair, the best beverage is one that can be enjoyed in the shade with good company, fairgoers say.

On a recent visit, friends Cathy Meschuk and Cathy Ruiz, both of Huntington Beach, sipped glasses of pinot noir and cabernet sauvignon while sharing a batch of mini doughnuts dusted with cinnamon sugar in The Courtyard.

“If it’s crowded, you can share a table and get to know other people,” Ruiz said. “This is our favorite spot at the fair.”

IF YOU GO

Wat: Fair Food & Wine Pairing seminars

Wanneer: 3 uur Saturday and Aug. 5

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


What to drink with that deep-fried Twinkie? Try these wine and beer tips for the O.C. Kermis

Fran Gitsham is used to answering questions about wine at the Orange County Fair, but there’s one query from thirsty fairgoers she hears most often.

Her answer is always the same.

“What’s the best wine?” Gitsham, an Orange County Wine Society board member, asked with a coy smile. “It’s the wine you like best.”

Standing in front of a bin full of dozens of varietals — from rosé to zinfandels — OC Wine Society members’ goal is to help fair visitors — connoisseurs and novices alike — find their nose for vino.

Some wines are more popular than others for fairgoers seeking refuge from the summer sun inside The Courtyard, which is managed by wine society board members during the fair. Many escape to the covered patio area to sip a crisp, chilled pino grigio, riesling or sparkling wine. Others seek out award-winning wines from the year’s commercial wine competition.

But what about those who want to know what wine to pair with the unconventional culinary creations they find at the fair?

Sara Yeoman and other wine society members considered that question last summer as they were contemplating what to eat for lunch.

“We started to put together a list of fair foods we all like and what wine we’d want to drink with them,” she said. “It just grew from there.”

On Saturday, Yeoman and fellow wine society member Ed Reyes will host the first of two seminars on how to pair wine with food found at the fair. The second seminar will be held Aug. 5.

“A lot of the food you can get at the fair, like beef brisket and barbecue, are things you make at home anyway,” Yeoman said. “We’d like to educate people about selecting wines and pairing them with dishes they make the rest of the year.”

Peter Neptune, a master sommelier and president of Neptune School of Wine in Costa Mesa, has a few tips for selecting a varietal to complement even the most unorthodox fair food.

The first rule of thumb: Match the sweetness level in the food to the sweetness of the wine.

“If you have a deep-fried Twinkie or Oreo, you generally want to match it with a wine that has the same level of sugar or more,” he said. “Fried foods generally go well with wines that have high acidity. It helps cut through the fat.”

A pino grigio would pair well with a dish like fried calamari. For sweet fried desserts, Neptune recommends a German riesling, which boasts a sweeter flavor.

For a deep-fried dessert with chocolate, it’s time to grab a port, a sweet fortified wine that is typically higher in alcohol content than most other varietals. A ruby port typically has a dense, jam-like berry flavor, while a tawny-colored port has more notes of caramel and nut, according to Neptune.

For the cautious wine drinker, Neptune suggests a dry rosé. The light, crisp flavor is perfect for a hot summer day and matches well with a variety of foods, he said.

“Dry rosés have really taken America by storm,” Neptune said. “They’re extremely versatile with food. You almost can’t go wrong with one.”

Giant turkey or pork legs wrapped in bacon, which Neptune affectionately calls “cave-man food,” pair well with a full-bodied red wine such as an Australian shiraz, an Argentine malbec or a California blend, he said.

Those wines, he said, have a lot of spice and flavor that can stand up to the boldness of barbecued meat.

“The world of wine is like a world of languages,” Neptune said. “Don’t be afraid to learn, ask questions or try something new.”

For those who prefer a refreshing brew to a fine vintage, stands at the Orange County Fair offer a selection of more than 100 beers. With so many options for suds, it can be overwhelming for customers to select just one.

Cassandra Cornell, who spends her days pouring craft brews at the Plaza Stage, is constantly studying her product.

Customers shelling out $9.50 for a small craft beer and $12 for a large expect her to know her IPAs from her stouts.

But she admits she’s tried only a handful of the fair’s robust offerings. So she assigns herself homework.

She takes notes about a beer’s alcohol by volume and its IBU — international bitterness unit, which gauges a beer’s bitterness — and relays that information to customers.

“We ask them what type of beer they typically drink, what they like about it and then we make a recommendation based on that,” Cornell said.

But what brew would someone drink with a deep-fried Twinkie or a gigantic barbecued pork leg?

The Brewers Assn., a not-for-profit trade group for brewers and beer enthusiasts, recommends matching the strength of a beer with the robustness of the food and finding harmonies in their flavors. Food with strong flavors demand an assertive beer, while delicate dishes work best with less-aggressive styles.

“Combinations often work best when they share some common flavor or aroma elements,” the association wrote in a guide posted on its website.

Fried foods, which are most commonly consumed at the fair, may pair well with pale ales or India pale ales, which have a strong hop profile. Hops give beer its bitter flavor, which can cut through the richness of food.

For those whose taste buds cower at the thought of an IPA, Neptune suggests going with a crisp lager, like a pilsner.

Red ales typically have a more aggressive, malty flavor that can stand up to a variety of food, from spicy cuisine to a typical burger.

Dark-beer aficionados, who prefer the full body and bold flavors of porters, brown ales and stouts, would find a good match with barbecued meat or sausages, Neptune said. Those beers also typically pair well with decadent chocolate desserts.

But at the end of a long day at the fair, the best beverage is one that can be enjoyed in the shade with good company, fairgoers say.

On a recent visit, friends Cathy Meschuk and Cathy Ruiz, both of Huntington Beach, sipped glasses of pinot noir and cabernet sauvignon while sharing a batch of mini doughnuts dusted with cinnamon sugar in The Courtyard.

“If it’s crowded, you can share a table and get to know other people,” Ruiz said. “This is our favorite spot at the fair.”

IF YOU GO

Wat: Fair Food & Wine Pairing seminars

Wanneer: 3 uur Saturday and Aug. 5

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


What to drink with that deep-fried Twinkie? Try these wine and beer tips for the O.C. Kermis

Fran Gitsham is used to answering questions about wine at the Orange County Fair, but there’s one query from thirsty fairgoers she hears most often.

Her answer is always the same.

“What’s the best wine?” Gitsham, an Orange County Wine Society board member, asked with a coy smile. “It’s the wine you like best.”

Standing in front of a bin full of dozens of varietals — from rosé to zinfandels — OC Wine Society members’ goal is to help fair visitors — connoisseurs and novices alike — find their nose for vino.

Some wines are more popular than others for fairgoers seeking refuge from the summer sun inside The Courtyard, which is managed by wine society board members during the fair. Many escape to the covered patio area to sip a crisp, chilled pino grigio, riesling or sparkling wine. Others seek out award-winning wines from the year’s commercial wine competition.

But what about those who want to know what wine to pair with the unconventional culinary creations they find at the fair?

Sara Yeoman and other wine society members considered that question last summer as they were contemplating what to eat for lunch.

“We started to put together a list of fair foods we all like and what wine we’d want to drink with them,” she said. “It just grew from there.”

On Saturday, Yeoman and fellow wine society member Ed Reyes will host the first of two seminars on how to pair wine with food found at the fair. The second seminar will be held Aug. 5.

“A lot of the food you can get at the fair, like beef brisket and barbecue, are things you make at home anyway,” Yeoman said. “We’d like to educate people about selecting wines and pairing them with dishes they make the rest of the year.”

Peter Neptune, a master sommelier and president of Neptune School of Wine in Costa Mesa, has a few tips for selecting a varietal to complement even the most unorthodox fair food.

The first rule of thumb: Match the sweetness level in the food to the sweetness of the wine.

“If you have a deep-fried Twinkie or Oreo, you generally want to match it with a wine that has the same level of sugar or more,” he said. “Fried foods generally go well with wines that have high acidity. It helps cut through the fat.”

A pino grigio would pair well with a dish like fried calamari. For sweet fried desserts, Neptune recommends a German riesling, which boasts a sweeter flavor.

For a deep-fried dessert with chocolate, it’s time to grab a port, a sweet fortified wine that is typically higher in alcohol content than most other varietals. A ruby port typically has a dense, jam-like berry flavor, while a tawny-colored port has more notes of caramel and nut, according to Neptune.

For the cautious wine drinker, Neptune suggests a dry rosé. The light, crisp flavor is perfect for a hot summer day and matches well with a variety of foods, he said.

“Dry rosés have really taken America by storm,” Neptune said. “They’re extremely versatile with food. You almost can’t go wrong with one.”

Giant turkey or pork legs wrapped in bacon, which Neptune affectionately calls “cave-man food,” pair well with a full-bodied red wine such as an Australian shiraz, an Argentine malbec or a California blend, he said.

Those wines, he said, have a lot of spice and flavor that can stand up to the boldness of barbecued meat.

“The world of wine is like a world of languages,” Neptune said. “Don’t be afraid to learn, ask questions or try something new.”

For those who prefer a refreshing brew to a fine vintage, stands at the Orange County Fair offer a selection of more than 100 beers. With so many options for suds, it can be overwhelming for customers to select just one.

Cassandra Cornell, who spends her days pouring craft brews at the Plaza Stage, is constantly studying her product.

Customers shelling out $9.50 for a small craft beer and $12 for a large expect her to know her IPAs from her stouts.

But she admits she’s tried only a handful of the fair’s robust offerings. So she assigns herself homework.

She takes notes about a beer’s alcohol by volume and its IBU — international bitterness unit, which gauges a beer’s bitterness — and relays that information to customers.

“We ask them what type of beer they typically drink, what they like about it and then we make a recommendation based on that,” Cornell said.

But what brew would someone drink with a deep-fried Twinkie or a gigantic barbecued pork leg?

The Brewers Assn., a not-for-profit trade group for brewers and beer enthusiasts, recommends matching the strength of a beer with the robustness of the food and finding harmonies in their flavors. Food with strong flavors demand an assertive beer, while delicate dishes work best with less-aggressive styles.

“Combinations often work best when they share some common flavor or aroma elements,” the association wrote in a guide posted on its website.

Fried foods, which are most commonly consumed at the fair, may pair well with pale ales or India pale ales, which have a strong hop profile. Hops give beer its bitter flavor, which can cut through the richness of food.

For those whose taste buds cower at the thought of an IPA, Neptune suggests going with a crisp lager, like a pilsner.

Red ales typically have a more aggressive, malty flavor that can stand up to a variety of food, from spicy cuisine to a typical burger.

Dark-beer aficionados, who prefer the full body and bold flavors of porters, brown ales and stouts, would find a good match with barbecued meat or sausages, Neptune said. Those beers also typically pair well with decadent chocolate desserts.

But at the end of a long day at the fair, the best beverage is one that can be enjoyed in the shade with good company, fairgoers say.

On a recent visit, friends Cathy Meschuk and Cathy Ruiz, both of Huntington Beach, sipped glasses of pinot noir and cabernet sauvignon while sharing a batch of mini doughnuts dusted with cinnamon sugar in The Courtyard.

“If it’s crowded, you can share a table and get to know other people,” Ruiz said. “This is our favorite spot at the fair.”

IF YOU GO

Wat: Fair Food & Wine Pairing seminars

Wanneer: 3 uur Saturday and Aug. 5

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


What to drink with that deep-fried Twinkie? Try these wine and beer tips for the O.C. Kermis

Fran Gitsham is used to answering questions about wine at the Orange County Fair, but there’s one query from thirsty fairgoers she hears most often.

Her answer is always the same.

“What’s the best wine?” Gitsham, an Orange County Wine Society board member, asked with a coy smile. “It’s the wine you like best.”

Standing in front of a bin full of dozens of varietals — from rosé to zinfandels — OC Wine Society members’ goal is to help fair visitors — connoisseurs and novices alike — find their nose for vino.

Some wines are more popular than others for fairgoers seeking refuge from the summer sun inside The Courtyard, which is managed by wine society board members during the fair. Many escape to the covered patio area to sip a crisp, chilled pino grigio, riesling or sparkling wine. Others seek out award-winning wines from the year’s commercial wine competition.

But what about those who want to know what wine to pair with the unconventional culinary creations they find at the fair?

Sara Yeoman and other wine society members considered that question last summer as they were contemplating what to eat for lunch.

“We started to put together a list of fair foods we all like and what wine we’d want to drink with them,” she said. “It just grew from there.”

On Saturday, Yeoman and fellow wine society member Ed Reyes will host the first of two seminars on how to pair wine with food found at the fair. The second seminar will be held Aug. 5.

“A lot of the food you can get at the fair, like beef brisket and barbecue, are things you make at home anyway,” Yeoman said. “We’d like to educate people about selecting wines and pairing them with dishes they make the rest of the year.”

Peter Neptune, a master sommelier and president of Neptune School of Wine in Costa Mesa, has a few tips for selecting a varietal to complement even the most unorthodox fair food.

The first rule of thumb: Match the sweetness level in the food to the sweetness of the wine.

“If you have a deep-fried Twinkie or Oreo, you generally want to match it with a wine that has the same level of sugar or more,” he said. “Fried foods generally go well with wines that have high acidity. It helps cut through the fat.”

A pino grigio would pair well with a dish like fried calamari. For sweet fried desserts, Neptune recommends a German riesling, which boasts a sweeter flavor.

For a deep-fried dessert with chocolate, it’s time to grab a port, a sweet fortified wine that is typically higher in alcohol content than most other varietals. A ruby port typically has a dense, jam-like berry flavor, while a tawny-colored port has more notes of caramel and nut, according to Neptune.

For the cautious wine drinker, Neptune suggests a dry rosé. The light, crisp flavor is perfect for a hot summer day and matches well with a variety of foods, he said.

“Dry rosés have really taken America by storm,” Neptune said. “They’re extremely versatile with food. You almost can’t go wrong with one.”

Giant turkey or pork legs wrapped in bacon, which Neptune affectionately calls “cave-man food,” pair well with a full-bodied red wine such as an Australian shiraz, an Argentine malbec or a California blend, he said.

Those wines, he said, have a lot of spice and flavor that can stand up to the boldness of barbecued meat.

“The world of wine is like a world of languages,” Neptune said. “Don’t be afraid to learn, ask questions or try something new.”

For those who prefer a refreshing brew to a fine vintage, stands at the Orange County Fair offer a selection of more than 100 beers. With so many options for suds, it can be overwhelming for customers to select just one.

Cassandra Cornell, who spends her days pouring craft brews at the Plaza Stage, is constantly studying her product.

Customers shelling out $9.50 for a small craft beer and $12 for a large expect her to know her IPAs from her stouts.

But she admits she’s tried only a handful of the fair’s robust offerings. So she assigns herself homework.

She takes notes about a beer’s alcohol by volume and its IBU — international bitterness unit, which gauges a beer’s bitterness — and relays that information to customers.

“We ask them what type of beer they typically drink, what they like about it and then we make a recommendation based on that,” Cornell said.

But what brew would someone drink with a deep-fried Twinkie or a gigantic barbecued pork leg?

The Brewers Assn., a not-for-profit trade group for brewers and beer enthusiasts, recommends matching the strength of a beer with the robustness of the food and finding harmonies in their flavors. Food with strong flavors demand an assertive beer, while delicate dishes work best with less-aggressive styles.

“Combinations often work best when they share some common flavor or aroma elements,” the association wrote in a guide posted on its website.

Fried foods, which are most commonly consumed at the fair, may pair well with pale ales or India pale ales, which have a strong hop profile. Hops give beer its bitter flavor, which can cut through the richness of food.

For those whose taste buds cower at the thought of an IPA, Neptune suggests going with a crisp lager, like a pilsner.

Red ales typically have a more aggressive, malty flavor that can stand up to a variety of food, from spicy cuisine to a typical burger.

Dark-beer aficionados, who prefer the full body and bold flavors of porters, brown ales and stouts, would find a good match with barbecued meat or sausages, Neptune said. Those beers also typically pair well with decadent chocolate desserts.

But at the end of a long day at the fair, the best beverage is one that can be enjoyed in the shade with good company, fairgoers say.

On a recent visit, friends Cathy Meschuk and Cathy Ruiz, both of Huntington Beach, sipped glasses of pinot noir and cabernet sauvignon while sharing a batch of mini doughnuts dusted with cinnamon sugar in The Courtyard.

“If it’s crowded, you can share a table and get to know other people,” Ruiz said. “This is our favorite spot at the fair.”

IF YOU GO

Wat: Fair Food & Wine Pairing seminars

Wanneer: 3 uur Saturday and Aug. 5

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


What to drink with that deep-fried Twinkie? Try these wine and beer tips for the O.C. Kermis

Fran Gitsham is used to answering questions about wine at the Orange County Fair, but there’s one query from thirsty fairgoers she hears most often.

Her answer is always the same.

“What’s the best wine?” Gitsham, an Orange County Wine Society board member, asked with a coy smile. “It’s the wine you like best.”

Standing in front of a bin full of dozens of varietals — from rosé to zinfandels — OC Wine Society members’ goal is to help fair visitors — connoisseurs and novices alike — find their nose for vino.

Some wines are more popular than others for fairgoers seeking refuge from the summer sun inside The Courtyard, which is managed by wine society board members during the fair. Many escape to the covered patio area to sip a crisp, chilled pino grigio, riesling or sparkling wine. Others seek out award-winning wines from the year’s commercial wine competition.

But what about those who want to know what wine to pair with the unconventional culinary creations they find at the fair?

Sara Yeoman and other wine society members considered that question last summer as they were contemplating what to eat for lunch.

“We started to put together a list of fair foods we all like and what wine we’d want to drink with them,” she said. “It just grew from there.”

On Saturday, Yeoman and fellow wine society member Ed Reyes will host the first of two seminars on how to pair wine with food found at the fair. The second seminar will be held Aug. 5.

“A lot of the food you can get at the fair, like beef brisket and barbecue, are things you make at home anyway,” Yeoman said. “We’d like to educate people about selecting wines and pairing them with dishes they make the rest of the year.”

Peter Neptune, a master sommelier and president of Neptune School of Wine in Costa Mesa, has a few tips for selecting a varietal to complement even the most unorthodox fair food.

The first rule of thumb: Match the sweetness level in the food to the sweetness of the wine.

“If you have a deep-fried Twinkie or Oreo, you generally want to match it with a wine that has the same level of sugar or more,” he said. “Fried foods generally go well with wines that have high acidity. It helps cut through the fat.”

A pino grigio would pair well with a dish like fried calamari. For sweet fried desserts, Neptune recommends a German riesling, which boasts a sweeter flavor.

For a deep-fried dessert with chocolate, it’s time to grab a port, a sweet fortified wine that is typically higher in alcohol content than most other varietals. A ruby port typically has a dense, jam-like berry flavor, while a tawny-colored port has more notes of caramel and nut, according to Neptune.

For the cautious wine drinker, Neptune suggests a dry rosé. The light, crisp flavor is perfect for a hot summer day and matches well with a variety of foods, he said.

“Dry rosés have really taken America by storm,” Neptune said. “They’re extremely versatile with food. You almost can’t go wrong with one.”

Giant turkey or pork legs wrapped in bacon, which Neptune affectionately calls “cave-man food,” pair well with a full-bodied red wine such as an Australian shiraz, an Argentine malbec or a California blend, he said.

Those wines, he said, have a lot of spice and flavor that can stand up to the boldness of barbecued meat.

“The world of wine is like a world of languages,” Neptune said. “Don’t be afraid to learn, ask questions or try something new.”

For those who prefer a refreshing brew to a fine vintage, stands at the Orange County Fair offer a selection of more than 100 beers. With so many options for suds, it can be overwhelming for customers to select just one.

Cassandra Cornell, who spends her days pouring craft brews at the Plaza Stage, is constantly studying her product.

Customers shelling out $9.50 for a small craft beer and $12 for a large expect her to know her IPAs from her stouts.

But she admits she’s tried only a handful of the fair’s robust offerings. So she assigns herself homework.

She takes notes about a beer’s alcohol by volume and its IBU — international bitterness unit, which gauges a beer’s bitterness — and relays that information to customers.

“We ask them what type of beer they typically drink, what they like about it and then we make a recommendation based on that,” Cornell said.

But what brew would someone drink with a deep-fried Twinkie or a gigantic barbecued pork leg?

The Brewers Assn., a not-for-profit trade group for brewers and beer enthusiasts, recommends matching the strength of a beer with the robustness of the food and finding harmonies in their flavors. Food with strong flavors demand an assertive beer, while delicate dishes work best with less-aggressive styles.

“Combinations often work best when they share some common flavor or aroma elements,” the association wrote in a guide posted on its website.

Fried foods, which are most commonly consumed at the fair, may pair well with pale ales or India pale ales, which have a strong hop profile. Hops give beer its bitter flavor, which can cut through the richness of food.

For those whose taste buds cower at the thought of an IPA, Neptune suggests going with a crisp lager, like a pilsner.

Red ales typically have a more aggressive, malty flavor that can stand up to a variety of food, from spicy cuisine to a typical burger.

Dark-beer aficionados, who prefer the full body and bold flavors of porters, brown ales and stouts, would find a good match with barbecued meat or sausages, Neptune said. Those beers also typically pair well with decadent chocolate desserts.

But at the end of a long day at the fair, the best beverage is one that can be enjoyed in the shade with good company, fairgoers say.

On a recent visit, friends Cathy Meschuk and Cathy Ruiz, both of Huntington Beach, sipped glasses of pinot noir and cabernet sauvignon while sharing a batch of mini doughnuts dusted with cinnamon sugar in The Courtyard.

“If it’s crowded, you can share a table and get to know other people,” Ruiz said. “This is our favorite spot at the fair.”

IF YOU GO

Wat: Fair Food & Wine Pairing seminars

Wanneer: 3 uur Saturday and Aug. 5

Waar: The Courtyard, Orange County Fair, 88 Fair Drive, Costa Mesa


Bekijk de video: Donut u0026 Beer Festival. 2019