Nieuwe recepten

Moldavische rozen

Moldavische rozen


Geef het vlees door de vleesmolen. Snijd het spek in blokjes en meng met het gehakt, een beetje brood met het knoflooksap, zout en peper. Bij deze samenstelling worden de matten gevuld met behulp van de vleesmolen, waaraan in plaats van de zeef de trechter voor het vullen van worsten was bevestigd.

Bak in olie in de oven, op middelhoog vuur. Ze worden ook gebakken op de grill of op de sintels.

Serveer met augurken.

Bron: Kookboek / auteur Nicolae Olexiuc.


1. Schil en snijd de aardappelen in dunne, ronde plakken van 2-3 mm dik. Kook de aardappelen 1-2 minuten in kokend water en giet ze daarna zo goed mogelijk af.

2. Combineer knoflookpoeder met tijm, rozemarijn, peper en zout naar smaak. Vet de gebroeid aardappelen in met olie, besprenkel ze rijkelijk met het kruidenmengsel en meng voor distributie.

3. Leg zo lang mogelijk 2 reepjes spek achter elkaar in de lengte, met het harde deel (indien aanwezig) schoongemaakt. Leg de aardappelen op elkaar totdat ze de spekreepjes bijna volledig bedekken.

4. Rol de aardappelen zo strak mogelijk op het spek. Leg elke aardappelroos met spek in een muffinplaat, met de spekreep naar beneden.

5. Bak de aardappelrozen 35 minuten op 180 graden, of tot de rozen bruin zijn en de aardappelen erin zitten.


Gekookte Walachijse Martelaren (zelfgemaakt deeg)

Bereidingstijd: 50 minuten
Calorieën: 230/100g

Ingrediënten voor martelaren met sap

Ingrediënten voor deeg: 250 g bloem, 120 ml warm water, 1 theelepel geraspte zout

Ingrediënten voor siroop: 300 g suiker, 300 g walnoten, 1 theelepel gemalen kaneel (en eventueel andere smaken: citroenschil, sinaasappelschil, vanille, kokos), 1 ½ l water.

Voorbereiding van Walachijse martelaren

Kneed een bloemdeeg (250 g), warm water (120 ml) en zout op een bord bestrooid met bloem, snijd dunne rechthoeken deeg (1: 1/2 cm) en knijp ze in het midden met twee vingers zodat de deeg moet de vorm aannemen van het cijfer 8. Laat de martelaren minimaal vier uur drogen.

In een grotere kom, kook 2 liter water, en als het water kookt, zetten we de martelaren. Laat het vuur sudderen en laat 20 minuten sudderen. Voeg daarna zout en suiker toe, laat het nog vijf of zes keer koken en zet het vuur uit.

We halen de noot door de gehaktmolen, maar we zetten hem op het bord met martelaren als we hem serveren, warm of koud. Breng elke portie op smaak met gemalen kaneel (en andere smaken naar smaak) en serveer in soepkommen.


Hoe maak je de beste Moldavische martelaren. Traditionele recepten die niet mislukken

Moldavische martelaren zijn traditionele gerechten die in maart niet ontbreken op de tafels van Roemenen. Hieronder hebben we verschillende recepten voor Moldavische martelaren voorbereid die je zonder angst kunt proberen.

Auteur: Andreea Bolocan Dinsdag 2 maart 2021, 19:50 uur

Het Martelarenfeest vindt zijn oorsprong in de oudheid. Het is van generatie op generatie doorgegeven en neemt nog steeds een belangrijke plaats in in de tradities van de Roma.

Daarnaast herdenkt de christelijke kalender ook de moord op de 40 martelaren van Sevastia, omdat ze hun geloof niet hebben afgezworen. Hun martelaarschap betekent dat ze op deze datum volgens de traditie worden genoemd en gevierd. Zo begon uit hun naam het recept van Moldavische martelaren die zo gewaardeerd werden door de Roma. Ze worden ook wel martelaren, heiligen, sparren of sparren genoemd en zijn een traditioneel gerecht met een rijke historie en spirituele lading. Moldavische martelaren, luchtig, gebruind in de oven, goed gestroopt met honing en vol walnoten, ontbreken elk jaar op de tafels van de Roemenen.


Kaasrozen met kwark en rozijnen

Kaasrozen met kwark en rozijnen. Luchtige kazen in de vorm van een roos van gerezen deeg gevuld met zoete kwark. Aan vanille, geraspte citroenschil, rozijnen of gedroogde veenbessen geen gebrek. Overlap in de taille in een andere vorm.

We maakten deze rozen met zoete kaas omdat we zin hadden in een baksel met gezuurd deeg. Ik had ook nog een halve kilo zoete koeienkaas dus ik ging aan de slag.

Omdat ik de klassieke cheesecakes (lap-in-the-belt) ontelbare keren in de vorm van een envelop maakte, besloot ik een beetje met het deeg te spelen en ze een andere vorm te geven. Het recept voor traditionele kazen je kunt het hier vinden.

Het deeg van deze rozenkazen is vergelijkbaar met dat van cozonac. Het heeft melk, dooiers, boter en specifieke smaken: citroenschil en vanille.

De kwark voor de vulling moet vet en droger zijn, goed gedraineerd van wei. Het zou goed zijn om het van de markt te kopen, van lokale producenten.

Als je in het buitenland woont en niet weet welke kaas je moet kopen of als je liever thuis je eigen kwark maakt je kunt dit recept volgen.


RECEPTEN Moldavische martelaren

Moldavische martelaren of heiligen, zoals ze in bepaalde delen van het land ook worden genoemd, zijn de gerechten die niet ontbreken op de tafel van de Heilige 40 Martelaren, vanaf 9 maart. & Icircn Moldavië, het recept van martelaren is zoet en geurig, omdat het gebakken deeg van martelaren vergelijkbaar is met cakedeeg, en uiteindelijk zijn ze allemaal ingevet met honing en walnoten. Omdat ze niet ontbreken op de feesttafel, hieronder & icircți zeggen we het stapsgewijze recept voor Moldavische martelaren.

INGREDINTEN

1 kg meel
400 g suiker
4 eieren
100 gram margarine
40 g gist
400 ml melk
200 g honing
200 g gemalen walnoten
50 ml olie
essences naar smaak

METHODE VAN VOORBEREIDEN

Maak van gist, 2 theelepels suiker, een beetje melk en een beetje bloem, genomen van de bovenstaande ingrediënten, een mayonaise die moet rijzen.

Zeef de bloem boven een kom, maak een kuiltje in het midden en doe hierin de mayonaise, 3 losgeklopte eieren met een snufje zout, 200 g suiker, melk, zachte margarine en kruiden.
Kneed het deeg met het paneermeel gedrenkt in olie en laat het rijzen. Breek van het gerezen deeg een stuk ter grootte van een appel waaruit 2 lange en dunne rollen worden gemaakt, die zijn gevuld in de vorm van het cijfer 8.
Laat de heiligen een beetje rijzen, vet ze in met een losgeklopt ei, leg ze in een met olie ingevette pan en bekleed met bakpapier. Zet in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Kook ondertussen een siroop in een glas water en de rest van de suiker. Om zacht te blijven, worden de heiligen snel (1-2 seconden) door de warme siroop gehaald, zodra ze uit de oven zijn gehaald, ingevet met honing en bestrooid met walnoten.

Waarom doen we martelaren op 9 maart?

De martelaren worden gevierd ter gelegenheid van 9 maart, de dag waarop de orthodoxe kerk de 40 heilige martelaren viert. Zij, christelijke soldaten die deel uitmaakten van het 12e Lightning Legion of Armenia, werden ter dood veroordeeld door bevriezing in het Sevastia-meer nadat ze hadden geweigerd afgoden te aanbidden.

Op de dag van 9 maart worden in het populaire geloof de graven en poorten van de hemel geopend. De 8e vorm van de martelaren vertegenwoordigt een stilering van de menselijke vorm, maar ook de vorm van oneindigheid. Gezien het feit dat het recept een religieus recept is, wordt aanbevolen om de martelaren naar de kerk te brengen voor heiliging, voordat ze worden geconsumeerd.


Moldavische martelaren

  • Ik heb altijd van Moldavische martelaren gehouden en ik heb mijn neus opgetrokken, ook van lang geleden, tegen degenen die gewend zijn te trainen in Dobrogea, die in sap. Het woord "wie heeft geen oude mensen om te kopen" is zeer waar. Sinds mijn grootouders er niet meer zijn, heb ik Moldavische martelaren gegeten "om te krijgen". En wat wachten we met smart op ze! Toen groeide ik een beetje op en omdat ik bang was (uiteindelijk voor een aalmoes!) om taarten te maken, dacht ik ook aan martelaren, aangezien slechts een handvol uitverkoren huisvrouwen ze kan bereiden. Nou, gisteravond was ik aan het tjilpen van vreugde omdat, groot wonder, de martelaren een succes waren! Ik zal het niet hebben over jullie gebruiken en betekenissen, je kunt ze vinden in boeken of op internet, maar het is goed om te weten dat op 9 maart martelaren worden geserveerd. Ik heb ze van tevoren voorbereid zodat ik ze je kan laten zien. Aangezien dit de eerste keer is dat ik ze maak, volgens het recept van een buurman, wacht ik op een tip, suggestie, tips & tricks!


Het deeg lijkt erg op de cake, hoewel ik niet hetzelfde recept heb gebruikt. En uit angst dat ze er niet uit zouden komen, halveerde ik de hoeveelheden, zodat er 12 grote, donzige en dikke martelaren uitkwamen, iets groter dan een palm.

Smelt de boter au bain-marie, haal de eieren minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en klop ze dan op als een omelet, verwarm de melk. En hier komt het leuke, want ik heb vals gespeeld met de broodmachine. Ik doe eerst de vloeibare ingrediënten, dan de vaste, dat wil zeggen: melk, boter, eieren, suiker, bloem, gist (de gist mag alleen in direct contact komen met de bloem).

Ik begon het deegprogramma, een klassiek programma denk ik, voor elke broodmachine. Het omvat alle fasen: agitatie, rust, groei. Het deeg zwol enorm op, het stond op het punt de auto uit te gaan, dus vanaf 1u20 zoals het programma was, stopte ik de machine 5 minuten eerder. Toen ik het bad eruit haalde, liep het behoorlijk leeg en bleef er een redelijk vloeibaar deeg over. Maar geen paniek! Als ze voor mij hebben gewerkt, ben je op de goede weg :). Giet dit zachte deeg op de met bloem beklede bovenkant en voeg in de regen wat meer bloem toe, zodat het kneedbaar wordt, zodat het niet plakt. Ik denk dat ik nog 100 gr heb toegevoegd, maar ik steek mijn hand niet in het vuur, ik heb niet gemeten, ik heb het gewoon gedaan totdat het een soepele, zachte maar niet-plakkerige textuur kreeg.

Daarna maakte ik de 8's en plaatste ze 6 in 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Ik bedekte de bakjes met keukenhanddoeken en liet ze nog 20 minuten warm staan. In een glas met een beetje water heb ik 2 eetlepels suiker opgelost en met een siliconenborsteltje heb ik alle martelaren ingevet. Zet in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 20 minuten, op een rij iets boven het midden, tot ze goudbruin zijn.


Video: Sunstroke Project - Hey Mamma Moldova LIVE at the Grand Final of the 2017 Eurovision Song Contest